Keskustelu > Yleinen keskustelu

Eduskuntavaalit 2023

(1/8) > >>

007:
Tekaisin listan eduskuntavaaleihin osallistuvista puolueista. Puolueita on muistaakseni kaksi lisää, jotka eivät osallistu vaaleihin.

Riitta-mummi:
Kiitos. Siinähän ovat ne liberaalit ja Hjalliksen liike Nyt. Onko sulla mielipide niistä ?

007:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 01.04.23 - klo:12:14 ---Kiitos. Siinähän ovat ne liberaalit ja Hjalliksen liike Nyt. Onko sulla mielipide niistä ?

--- Lainaus päättyy ---

Jos minua tarkoitat niin on. Pieniä porvaripuolueita, joiden kasvamiseen suuremmiksi en oikein usko. Liberaalit on olleet joskus isompikin ja eduskunnassa. Pekka Tarjanne, olikohan Postin pääjohtaja, oli heitä? Heillä on näin vasemmistolaiselle aika kauhea vaaliohjelma, johon kuuluu mm. se, että työnantaja saisi erottaa työntekijän pärstäkertoimen mukaan tai ihan miten muuten haluaa. Puole edustaa aika paljon amerikkalaista libertarismia, jossa valtiolla ei ole mitään oikeuksia. Kokoomuksen Elina Valtonen on vähän siihen suuntaan kallellaan. Hjallis on huumorimies, jolla on joitakin ihan hyviäkin ajatuksia, mutta muuten ajaa vain yrittäjien asiaa.

Riitta-mummi:
Kiitos.  Muistan Pekka Tarjanteen. Suvulla on Pulkkilanharjulla kesähuvila, saaren ensimmäinen aikanaan.
Oliko Helvi Sipiläjin liberaali.

Elina Lepomäki on pelottava.

Nuorsuomalaiset taitavat olla liberaalinen esi-isä ? Silloin puolue oli suuri ja toimiva. Tämä on historiatieto kirjasta joka on henkilöhistoriaa Maissi Erkosta.

Elän aika paljon menneissä ajoissa kirjojen kautta. Kuuntelen parhaillaan Antti Tuurin Ikitietä. Kylmien kyytimies oli karmea kuvaus sisällissodasta. Tässä ollaan Neuvtoliitossa , kyyditettynä Kauhavalta rajalle.

007:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 01.04.23 - klo:12:53 ---Oliko Helvi Sipiläjin liberaali.

Nuorsuomalaiset taitavat olla liberaalinen esi-isä ? Silloin puolue oli suuri ja toimiva. Tämä on historiatieto kirjasta joka on henkilöhistoriaa Maissi Erkosta.

--- Lainaus päättyy ---

Enpä muista Helvi Sipilän puoluekantaa.

Tosiaan Nuorsuomalaiset oli liberaalien esi-isä / esiäiti. Vanhasuomalaiset oli kokoomuksen. Erona mm. vanhasuomalaiset kannattivat kuningasvaltaa Suomeen ja liberaalit tasavaltaa, näin ainakin muistelen. Wilhelmi Malmivaara oli vanhasuomalainen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta