Keskustelu > Yleinen keskustelu

Mitä luet nyt/viimeksi

<< < (69/69)

PekkaV:
Conn Iggulden: Keisari

 "Gaius Julius Caesar oli Rooman imperiumin mahtavin hallitsija, jonka nimi tuli tarkoittamaan keisaria. Tämä on tarina nuoren miehen tiestä kohti kuolematonta mainetta. " (etulieve)

Rooma vertautuu Washingtoniin: Rooman imperiumi - USA:n imperiumi. Veri valuu virtanaan mm. orjakapinaa kukistettaessa. Hallitsija voi luottaa vain osittain ja hetkittäin lähimpiinkään, ja niin lopulta lapsuudenaikainen leikkitoveri ja aikuisiän työkaveri surmaa Juliuksen. "Sinäkin Brutukseni, Tu Brutus!"
Ikääntyminen on merkillistä. Sitä on verrattu näytelmässä ontumiseen ja arpiin. Anteeksiantamattomuudet kasaantuvat ja kärjistyvät, voimat vähenevät. Näkyvän maailman polku kapenee, mutta! oleellinen kirkastuu. Ikäänkuin sipuli kuoriutuu. Sitä ei voi selittää, se on elettävä. Sen - toki toki - SAA elää, mutta se on myös välttämättömyyden pakko.

Liisa:
Ketjut suljetaan jatkossa 15 sivun täytyttyä mm. luettavuuden edistämiseksi ja tietokannan keventämiseksi. Uuden ketjun saa toki aloittaa, eli tervemenoa avaamaan aihe "Mitä luet nyt/ viimeksi, osa 2".

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta