Keskustelu > Yleinen keskustelu

Homoseksuaalisuus

(1/43) > >>

Hölkänen:
Kuulkaas, miten ihmeessä on mahdollista, että vaikka seurapuheissa seksuaalivähemmistöihin suhtaudutaan vilpittömän myönteisesti, niin ainakaan tällä foorumilla ei ole vielä kukaan tunnustautunut sekä körtiksi että homoseksuaaliksi? En millään viitsisi olla tienraivaaja tässä asiassa mutta kai se on pakko. Eli täten tunnustaudun sekä körtiksi (jos sallitte) että homoseksuaaliksi (siihen en lupaanne tarvitse). Meitä on olemassa.

Eihän se nyt mikään ihmeellinen asia ole, ja pitäisi olla sanomatta selvää, että normaalissa sosiaalisessa kanssakäymisessä sitä ei tarvitse millään tavalla ottaa huomioon. Mutta siitä tahtoisin nostaa keskustelua, että miksi on niin pitkän tien takana hyväksyä kuuluvansa vähemmistöön? Miten me todella suhtaudumme seksuaalivähemmistöihin? Ovatko niihin kuuluvat sairaita ja rikkinäisiä, ja siksi erityisen armon tarpeessa, vai Jumalan luomia, tasavertaisia ihmisiä?

Loppuun ote Juhani Huttusen artikkelista "Körttijuhlat päättyvät aina penkinkantoon" (Kirkko & kaupunki 13.7.2005):


--- Lainaus käyttäjältä: "Juhani Huttunen, Kirkko & kaupunki" ---
Vähemmistöjen asialla

1980-luvulla Herättäjä-Yhdistys profiloitui stadionevankelistojen ja ratkaisukristillisyyden vihollisena. Seuraavan vuosikymmenen lama kosketti niin, että kun muut herätysliikkeet keskittyivät nuorisotyössään Tosi rakkaus odottaa -kampanjaan, körtit puhuivat yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta ja eri tavoin syrjäytyneistä. Saarijärvellä oltiin taas ajan hermolla, kun toiminnanjohtaja Simo Juntunen sanoi juhlapuheessaan:

- Toivottavasti paikkansa löytävät seurapenkeistä myös uusioperheet ja he, jotka katsovat kuuluvansa vähemmistöön ihmissuhteiden verkostoissa.

Hetimmiten seurojen jälkeen virisi kentän laidalla keskustelua: sehän oli selvä homokannanotto!

Juuri viikkoa aiemmin vanhoillislestadiolaiset olivat uskonnollis-eettisessä julkilausumassaan tuominneet homoseksuaalisuuden, ja nyt körttien linjapuheessa jokainen, joka kokee kuuluvansa johonkin vähemmistöön, toivotetaan tervetulleeksi.

- En tarkoittanut ainoastaan homoja vaan kaikkia vähemmistöjä. Usein kirkon viesti heille on negatiivinen eli ikävällä tavalla selittelevä tai torjuva. Halusin kerrankin sanoa ääneen, että tervetuloa, Juntunen kommentoi.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että eteläpohjalaiset körttipatriarkat olisivat Juntusen linjoilla. Mutta se tarkoittaa sitä, että körttiliikkeeseen mahtuu tällä tavoin ajatteleva toiminnanjohtaja.

--- Lainaus päättyy ---


edit: poistin turhat yksityiskohdat :P

m.k:
Meitä on monelaisia. Mulle ainakaan homoseksuaalisuus ei ole minkäänlainen ongelma, tunnen muutamia ja ihan mukavia ovat. Homoseksuaalisuus ei kuitenkaan ole kenenkään oma valinta, vaan asia jota ei voida muuttaa. Todellakin olette Jumalan luomia, tasavertaisia ihmisiä. Sylettää kun tällaisesta asiasta pitää edes keskustella. Ihmisiä me kaikki ollaan, niin neekerit ja valkoiset kuin homoseksuaalit ja heterotkin.

(Kunhan hedelmöityshoito ja adoptointi jätetään homoseksuaaleilta pois, menee asiat niin kuin pitääkin. Tämä ei minusta ole syrjintää, vaan ihan luonnollinen asia. Samaa sukupuolta olevat nisäkkäät kyllä voisivat lisääntyä keskenään, jos niin olisi tarkoitus. Sitten kyllä sylettää meikäläistä kun kahdella naisella tai kahdella miehellä on oma lapsi... Tästä on omakin topicci, mutta ajattelin nyt mainita asian kun liippaa läheltä.)

Teme:
Kiva Hölkänen, että uskalsit laittaa itsesi likoon tuolla aloituksellasi! Tuttavapiirissä on joitain seksuaalivähemmistöihin kuuluvia tuttavia/ystäviä, mutta valitettavasti heistä enimmistö on hengellisissä piireissä laitettu aika silpuksi. :( Tsemppiä sinulle!

Ehkä suurin osa vähemmistöihin kuuluvista ei ole löytänyt körttiläisyyttä ennen jonkun "fundislaidan" löytymistä. "Fundislaidan" jälkeen vähemmistöihin kuulunut on varmasti siinä kunnossa, että Jumalaa ei haluta enää nähdä enää lainkaan...

Teme

shuichi:
meidän luokalta paljastui tässä pari vuotta sitten yksi ihan kiva tyyppi jota nyt viimeiseksi homoksi olisi epäillyt niin siitä siis nostettiin kamala ekkala meidän luokassa.. ja no opettajat mm. laski sen arvosanoja sen takia (kai, näin hän väittää mutta miten asia todella on sitä en tiedä) mutta että mä pidin sitä tyyppiätosi reiluna ja kivana, eikä se mun mielikuvaa siitä hetkauttanut yhtään. jos jollain ON vetoomusta samaan sukupuoleen niin mitäs siitä? ihmiset tekee itse valintansa kumppanin suhteen, oli hän sitten mies tai nainen.
(miroan kaikki idioottimaiset tietokoneet joihin on asennettu automaatti korjaus!!!!! joten tässä ON virheitä koettakaa selvittää sana, ja syyttäkää konetta että se on turhamainene!!!) :evil:

mannaryyni:
m.k.n kanssa vähän samoilla linjoilla. Sinäänsä hassua edes keskustella asiasta, kun on itsestäänselvää, että homot ovat tavallisia ihmisiä ja niin edelleen. Keskustellaanko seuraavaksi siitä, ovatko ruskeasilmäiset parempia kuin vihreäsilmäiset?
Mutta joo. Niin. On kai se sitten vähän arempi paikka joillekin tunnustautua homoseksuaaliksi.
Itse tiedän pari, en tunne, mutta tiedän. Joka kesä nähdään aina ammunäyttelyissä :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta