Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Muistelus Lapuanjoen varrelta 2

<< < (29/30) > >>

1944:
Kiitän tietoiskustasi.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 17.08.20 - klo:11:27 ---Kiitän tietoiskustasi.

--- Lainaus päättyy ---
No eipä kestä kiittää! :)

Marraskuun lopulla 1929 kommunistinuorten juhlat Lapuan työväentalolla keskeytettiin "Suomen mussoliiniksi" kutsutun Vihtori Kosolan johdolla. Punaiset paidat revittiin yltä ja nuoret ajettiin pois. Lapuan liikkeen myötä oikeistolainen ja nationalistinen ilmapiiri koveni eikä esimerkiksi työväentalojen iltamille haluttu antaa enää lupia.

Vuonna 1930 läpi ajettujen kommunistilakien myötä aloitettiin “pakanuuden pesiksi” kutsuttujen työväentalojen sulkemiset joko viranomaisten siunauksella “sinetöimällä” tai naulaamalla ovet ja ikkunat kiinni vaikka väkivalloin.

Lähde

Työväentalojen naulaamiset http://www.tyovaenliike.fi/tyovaenliikkeen-vaiheita/alasivu-4/tyovaentalojen-naulaamiset/

Muistatko, millainen oli Lapuan työväentalon kiinninaulaamisen muistoksi lyöty talkoomitali eli kökkämerkki? 

1944:
Kykypuoluettahan olen äänestänyt, mutta en tuollaista menoa ole hyväksynyt, vaikka se on Lapuanjoen varrella tehty. Mutta historiahan on yhteistä, koska se on tapahtunut eikä sitä voida muuttaa jälkikäteen.
Löytynee muittenkin puolueitten historiasta moitittavaa.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 18.08.20 - klo:10:58 ---Kykypuoluettahan olen äänestänyt, mutta en tuollaista menoa ole hyväksynyt, vaikka se on Lapuanjoen varrella tehty. Mutta historiahan on yhteistä, koska se on tapahtunut eikä sitä voida muuttaa jälkikäteen.
Löytynee muittenkin puolueitten historiasta moitittavaa.

--- Lainaus päättyy ---
Kykypuoluehan ei Kekkosslovakian kansantasavallassa yleistä syistä päässyt hallitukseen. Nykyisin kykypuolue on työväen puolue, ja se onkin ajanut todella ansiokkaasti kannattajiensa asiaa yhdessä keskustan ja demareiden kanssa presidentti Koiviston aikana ilmestyneiden leipäjonojen pidentyessä kansan köyhtyessä sosiaaliturvan turvaverkkojen repeytyessä rytisten nykyisessä kestävyysvajeessa.

1944:
Kestävyysvaje on hyvä sana, sillä sitä voi käyttää kaikkien verovaroilla toimivien organisaatioiden talouden seurannassa siis valtion, kuntien ja seurakuntien, tulevaisuudessa myös kuntien ja valtion väliin juntattavan uuden maakunnan talouden seurantaan. Tuli pitkä virke, mutta en nyt ala pienistä itseäni moittimaan.
Katselin taappäin, että mitä olemme kirjoitelleet, niin sieltä löytyi ihan asiallista asiaa. Lisäksi tuli palavasti mieleeni Laiturin silta, jota poikosena aika rohkeastikin uskalsin kiivetä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta