Keskustelu > Raamattupiirit

Raamattupiiri, 1. Korinttolaiskirje 12. luku

<< < (2/10) > >>

karjalaisenkyösti:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 07.12.16 - klo:21:07 ---Hengen lahjat voi ymmärtää joko yliluonnollisina kykyinä tehdä ihmeitä tai arkisemmin eri tavoin jakautuvina taipumuksina.

--- Lainaus päättyy ---

Ilmeisesti on niin, että niitä on molempia: toiset näyttävät meistä luonnollisilta, toiset yliluonnollisilta.

karjalaisenkyösti:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 07.12.16 - klo:21:24 ---Ilmeisesti on niin, että niitä on molempia: toiset näyttävät meistä luonnollisilta, toiset yliluonnollisilta.

--- Lainaus päättyy ---

Ajattelin asiaa.  En olekaa tuosta varma.
Ainakin ne ovat yliluonnollisia. Ovatko myös luonnollisia, en tiedä.
Kaikki on kuitenkin Jumalan lahjaa, oli sitten yliluonnollista tai luonnollista.

Siten on vielä sekin, että ei joku yliluonnollinen asia välttämättä ole suoraan Jumalan vaikuttama.
Jollain on yliluonnollinen ja aito lahja Jumalalta. Joku toinen näyttää toimivan samalla tavalla, ehkä parantaa jonkun, eikä välttämättä olekaan samassa Hengessä, mutta monet uskovat tätä Jumalan ihmiseksi.
Tulee mieleen Mooses ja Aaron, kun tekivät Jumalan nimissä ihmeitä. Samoja ihmeitä tekivät epäjumalan palvelijatkin, vaan jossain tuli raja heillekin, eivät kaikkea sitä pystyneet tekemään, mitä Mooses ja Aaron Jumalan nimissä tekivät.

Viimeisellä tuomiolla on ihmisiä, jotka ovat Jeesuksen nimissä tehneet ihmeitä ja ovat kuitenkin ihmisiä, jotka eivät koskaan ole kuuluneet Jeesukselle.
Ei ole helppoa erottaa aitoa ja epäaitoa. Jos omaa lahjan arvostella henkiä, varmaan osaa erottaa, mistä lähteestä ihmeen omaiset lahjat ovat peräisin.

karjalaisenkyösti:
VTn aikoina oli aikoja, jolloin yhtä oikeaa profeettaa kohden oli satoja vääriä profeettoja.
Onko tilanne nyt parempi?  Vai onko huonompi? Vai samanlainenko lienee?
Kaikenlaista yliluonnollista taitaa tapahtua monien eri uskomusmaailmojen piirissä, vaan missä ovat ne oikeat profeetat?

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 07.12.16 - klo:21:24 ---Ilmeisesti on niin, että niitä on molempia: toiset näyttävät meistä luonnollisilta, toiset yliluonnollisilta.

--- Lainaus päättyy ---

Mitä eroa on luonnolla ja yliluonnolla?

PekkaV:


--- Lainaus käyttäjältä: öppiäinen - 07.12.16 - klo:23:58 ---
 Mitä eroa on luonnolla ja yliluonnolla?--- Lainaus päättyy ---


   Luonto on luonteenomaista. Luonteenmukainen on ymmärrettävää, koska se niveltyy omaan kehityshistoriaan. Yliluonnollinen sitävastoin on tuonpuoleista. Se ei ole ymmärrettävissä kokemusteni avulla. Se ei integroidu, vaan tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se on Jumalan Tahto, ja Hän on salattu, meidän ymmärryksemme tavoittamattomissa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta