Kirjoittaja Aihe: Hyvinvointiyhteiskunta ja verot  (Luettu 22844 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Laura

  • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
  • Viestejä: 354
Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #45 : 11.05.05 - klo:15:56 »
Muotoilun vuosi 2005

Miksi ja mihin muotoilua tarvitaan?

Teknologisen osaamisen rinnalle tarvitaan muotoilua. Muotoilu on yritysten kilpailukyvyn ja hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisen kannalta avainasemassa. Pelkkä teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen tuote ei enää riitä. Ratkaisevaa on, millaisen kokemuksen tuote käyttäjässään synnyttää.


Ja kyllä minä ainakin ostan sen tuotteen joka miellyttää silmääni, on hyvin muotoiltu, eli toimiva ja ihmisystävällinen enkä sitä joka on ehkä yhtä toimiva, mutta epäkäytännöllinen tai vain yksinkertaisesti ruma. Minusta on lähestulkoon naurettavaa väittää, ettei muotoilua tarvittaisi, koska kaikki on ratkaistavissa luonnontieteiden avulla.  Ja koska olen luonnontieteistä epäkiinnostunut taideidiootti en jaksa/osaa perustella tätä mielipidettäni kunnollisesti, sillä kiiruhdan tekemään turhaa taidetta josta ei ole taloudellista hyötyä kenellekään.

Poissa An-na

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 857
Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #46 : 12.05.05 - klo:19:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
En tarkoittanut sitä, ettei muualla kannata mainostaa. Tarkoitin vain sitä, että isoissa urheilutapahtumissa saa paljon enemmän mainosta kuin jossain kulttuuritapahtumassa. Amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu Super Bowl lähetetään suorana tai nauhoitettuna yli 120 eri valtioon. Moniko kulttuuritapahtuma televisioidaan noin laajalti?


No eipä varmaan mikään (voin olla väärässäkin). Mutta yhä edelleen, ei se mainosarvo siitä kasva, miten suuri yleisö on. Eikä todellakaan kaikilla yrityksillä ole edes rahaa ja halua lähteä tuollaiseen isoon mainostukseen. Tuollaisissa tapahtumissahan mainostajina on lähes 100 %:sti monikansalliset rikkaat yhtiöt.

Sitäpaitsi tämähän on sikäli hassu keskustelu, että kun yritän vakuuttaa sinulle sitä, että myös kulttuuria kannattaa sponsoroida eikä vaan rahoittaa sitä valtion avulla - eikö sinun pitäisi olla siitä iloinen kun kerran taidetta ja taiteen julkista rahoittamista vastustat?

Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Suomalaiset ovat katsomossa ilman paitaa jopa selvin päin, koska he haluavat erottua muunmaalaisista kannatajista. Sama homma on esim. latvialaisilla. Suomalaiset ja latvialaiset kannattajat ovat niitä, jotka noissa kisoissa pitävät tunnelmaa yllä ja tunnelma on tärkeä tekijä urheilukilpailuissa. Sellaista tunnelmaa, joka oli hallissa, kun KalPa voitti Mestiksen ja nousi SM-liigaan, en ole löytänyt yhdestäkään taidenäyttelystä tai teatteriesityksestä, vaikka kumpiakin on käytynä toista kymmentä.


Voi voi. Miten ihmeessä osaat kääntää nämä asiat ihan nurinkurin (no, taito kai sekin on...). Kyseessähän oli asia, että mitä on fiksuus. Mielestäni ei ole fiksua pomppia kännissä katsomossa ördäämässä. Sillä ei ole tunnelman kanssa mitään tekemisistä. Tunnelmaa kyllä saa muullakin. Pelkästään jo sillä, että kotikatsomossa istuu parin kaverin kanssa.

Ja tunnelmaa, minkä voi saada aikaan esim. konserteissa... Voihan hitsin vimpula, se on oikeasti ikävää, jos joku ei sellaista elämässään koe! Itse olen kokenut aivan mielettömiä tunnelmia keikoilla niin soittaessa kuin kuunnellessakin. Enkä tarkoita pelkästään klassista musiikkia. Tunnelma Bryan Adamsin konsertissa kesällä 1997... tunnelma Provinssirockissa 2001 kun Ultra Bra esiintyi... tunnelma keväällä 2002 kun soitettiin Romeota ja Juliaa Mikkelissä... tunnelma keväällä 2003 kun soitettiin Toscaa Helsingin Tuomiokirkossa... tunnelma syksyllä 2003 kun laulettiin ekan kerran yhdessä meidän muka-vuosikurssin kanssa... tunnelma keväällä 2005 kun olin kuuntelemassa EMO Ensemblea R-talolla... listaa voisi jatkaa loputtomiin. Nämä kaikki ovat olleet kaikki ihan mielettömiä kokemuksia, minulle paljon tärkeämpiä kuin esim. se, kun olin katsomassa Jokereiden SM-loppuottelua kun voittivat v. 1997. Se oli myös hienoa se, mutta ei aiheuttanut läheskään samankaltaisia tuntemuksia kuin em. musiikkielämykset. Tunnelman kokeminen on tietysti hirveän henkilökohtaista, ja se täytyykin muistaa itse kunkin, että se mikä aiheuttaa toiselle maailman ihanimman tunnelman, ei ole toiselle mitään.

Siinäpä taas yksi syy, miksi on hyvä, että taidelajeja on jokaiselle...

Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Et lukenut alkuperäistäni kommenttia tarkkaan. Sanoin, että vedonlyönti tuo lisää jännitystä urheilukilpailuihin. Vedonlöynti ei ole urheilukilpailuiden päätarkoitus. Mitä idioottimaista on Veikkauksen peleissä? Taiteeseen niitä ei ole tuotu, koska siellä ei ole mitään järkevää vedonlöyntikohdetta...


Miksi kaikessa elämässä pitäisi olla vedonlyöntiä? Mielestäni vedonlyönti ym. uhkapelit eivät ole mitenkään terveellisiä harrastuksia. Mutta se nyt on taas jo ihan toinen aihe enkä lähtisi siitä nyt tässä keskustelemaan kun menee muuten ihan off-topic.

Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Toki taide on monissa hengellisissä asioissa mukana. Sitä en kiistä. Tarkoitin sillä, että modernilla taiteella ei ole tarkoistusperiä sitä, että en ainakaa minä keksi yhtään syytä sille, että jossakin Kiasmassa on sellaisia töherryksiä/tila"taideteoksia" kuin siellä nyt on. (Olen käynyt ko. rakennuksessa kerran.) Niistä tuskin on samaa hyötyä ihmiskunnalle kuin on vaikkapa geenitutkimuksesta, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja parantaa sairauksia yms.



Ensinnäkin täytyy kysyä, että oletko itse keskustellut nykytaiteen tekijöiden kanssa ja kysynyt heiltä, mikä heidän taiteensa tarkoitusperä on? Ellet, niin en vieläkään sulata kommenttiasi siitä, ettei jollain taiteella olisi tarkoitusperää. Ihminen, joka ei tunne taidetta, harvemmin ensisilmäyksellä tykkää nykytaiteesta. Ihminen, joka ei tunne musiikkia, harvemmin tykkää nykymusiiksita. Ihminen, joka ei tunne jääkiekkoa, harvemmin tykkää seurata MM-kisoja. Ihminen, joka ei tunne golfia, harvemmin tykkää pelata tai seurata sitä. Kysehän on siitä, mihin asiaan on harjaantunut, tutustunut, ym. ym.

Lisäksi tässä keskustelussa on jo moneen kertaan todettu, että taiteella harvemmin on sellaista konkreettista hyötyä, kuten esim. mainitsemastasi geenitutkimuksesta. Mutta miten kauan sitä pitää jankuttaa, että tajuat; taide on ihmiselle henkistä pääomaa, jotain sellaista, jossa hän voi toteuttaa itseään, jotain sellaista, joka tekee hänen elämästään mielekästä. Taide kuuluu kaikille, taide parantaa tuntuvasti elämänlaatua. Ja tästä on oikeasti ihan laajoja tutkimuksia, niin kuin jossain vaiheessa jo mainitsin.

Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Autoja ei muotoilla matematiikan ehdoilla, koska sen muotoisia autoja (= pisaran muotoinen) ei juuri kukaan haluaisi ostaa.


Mistäs tiedät? Ei sellaista ole koskaan tehty, koska on tajuttu, että ei muotoilu ole pelkkää matematiikkaa. Auton valmistuksessa kun on niin monta muutakin tekijää kuin pelkkä virtaviivaisuus.

Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Luonnontieteet eivät ole ratkaisu kaikkeen, mutta monta nykymaailman ongelmaa niillä saataisiin ratkaistua, jos niihin panostettaisiin nykyistä enemmän. Tällaisia ovat esim. ruoka- ja vesiongelmat kehitysmaissa. Ruokaongelma ratkeaisi geenimuunnellun ruoan tutkimuksella. Tällöin voitaisi kehittää kasveja, jotka kestävät paremmin kehitysmaiden oloja. Puhtaan veden saatavuusongelmat taas voitaisiin ratkaista vedenpuhdistuskemian tutkimuksella. Näihin globaaleihin ongelmiin eivät taiteet pure!



Globaaleihin ongelmiin ratkaisu ei ole myöskään matematiikassa vaan silloin mennään enemmänkin politiikkaan, yhteiskuntatieteisiin, valtiorakenteisiin, ym. ym. Kehitysmaissa päästäisiin parempiin elinoloihin, jos esim. valtiot eivät olisi niin korruptoituneita, naiset koulutettaisiin, ehkäisystä valistettaisiin, ym. ym. Se on taas asia ihan erikseen, enkä siitä(kään) lähde tässä puhumaan.

Mitä tulee taiteisiin: kehitysmaissa ihmiset parantavat henkistä hyvonvointiaan nimenomaan taiteen avulla. Afrikkalaiset rytmit, kansojen oma musiikki, rituaalit, johon liittyyy musiikki olennaisesti, maalaustaide, ym. ym. pitävät heidät ainakin jollain tavalla tässä elämässä kiinni. Lisäksi on huomattu, että kun köyhissä maissa esim. lasten kanssa harrastaa musiikkia, ym., he saavat siitä jotain positiivista takaisin, kun usein heidän tilanteessaan niin maat kuin perheet ovat rikki.

Taiteella on myös siis parantava vaikutus.

Poissa myyräpartio

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 437
Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #47 : 27.05.05 - klo:08:40 »
http://blogs.washingtonpost.com/finlanddiary/

eli siis washington postin jampat kiertelee suomea ja pitää blogia.

Poissa myyräpartio

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 437
Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #48 : 30.05.05 - klo:23:31 »
http://www.theyrule.net/

sit vaikka load map -> popular -> jotai

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10399
Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #49 : 13.01.09 - klo:04:39 »
Parturille annettava mikä parturin on.
Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2575
Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #50 : 13.01.09 - klo:08:03 »
Kohtuullinen verotus on oikein ja se on järkevää. Kaikkihan me samassa veneessä ollaan. Viimeistään sairaalan pedissä tai vaikkapa iltaoppikoulussa ja ehken moottoritiellä moni jo hieman ikää saanut ihminen oppii ymmärtämään verojen merkityksen.

jUHOMA4

  • Vieras
Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #51 : 13.01.09 - klo:13:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Kalistaja"
Kohtuullinen verotus on oikein ja se on järkevää. Kaikkihan me samassa veneessä ollaan. Viimeistään sairaalan pedissä tai vaikkapa iltaoppikoulussa ja ehken moottoritiellä moni jo hieman ikää saanut ihminen oppii ymmärtämään verojen merkityksen.


Justihin niin , näin on näreet    :D

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10399
Vs: Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #52 : 03.01.15 - klo:11:15 »

   Suomen Kuvalehdessä 1/15 sivuilla 64-65 Joni Pyysalo esittelee veroparatiisikirjan Jyri Hänninen: Veroparatiisi ja Suomi. 239s. HS Kirjat 2014:

   ”Veroparatiisit ja suomi selvittää Suomen osuutta globaalissa veroparatiisiverkostossa, jota on kartoittanut muun muassa Nicholas Shaxsonin Aarresaaret. Jyri Hänninen on ajan hermolla ja kritisoi muun muassa pörssiomistusten vastikään keskeytettyä hallintarekisterihanketta ja Luxemburgin veroparatiisitoimintaa, josta seurasivat Euroopan komission nykyisen puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin verosopimukset.
   Perinpohjainen teos käy läpi varakkaita suomalaisia joilla, kuten 90 prosentilla Helsingin pörssiin listautuneista yrityksistä, on yhtiöitä salaisuusvaltioiksikin kutsutuissa veroparatiiseissa. Suomessa veroparatiiseja hyödyntävät etenkin työeläkeyhtiöt, ilmailuala, varustamot ja yksityiset terveydenhuoltoyritykset.
  Hänninen tarkastelee monia keskeisiä veroparatiiseja, joita Euroopassa ovat myös Sveitsi, Lontoon City, Jersey, Alankomaat, Irlanti, Malta, Kypros, Liechtenstein, Andorra ja Monaco, Yhdysvalloissa ja Karibianmerellä puolestaan mm. Delaware, Cayman- ja Neitsytsaaret.
   Veroparatiiseihin on kätketty arviolta 11 biljoonaa euroa yksityisiä varoja, yritysvarallisuus on oma lukunsa. Hänninen kysyykin, milloin verosuunnittelu on kurjistanut hyvinvointivaltioita niin, että itse yritykset alkavat kärsiä
   Hänninen listaa osin samoja toimia veroparatiisien tukahduttamiseksi kuin Nicholas Shaxson, ensimmäiseksi yritysten maakohtaisten tulosten julkaisupakon.
   Kansainvälistä valvontaa ja lainsäädäntöä on tiukennettava, vaikka harva laki lopettaa rikollisuutta. Veroparatiisit palvelevat rahanpesua ja veronkiertoa.”

Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11590
Vs: Hyvinvointiyhteiskunta ja verot
« Vastaus #53 : 03.01.15 - klo:13:19 »
Tämä on hyvä ja tosi  ja valitettavin on rahanpesun mahdollisuus sillä karkein ja rumin rikollisuus sitä eniten tarvitsee kuten lapsiprostituutio ja orjakauppa sekä huumausainekauppa. Tuhottaessa yksi elämä tuhoutuu yksi universumi, ja juuri tuo sen mahdollisraa.

Kuka siitä hyötyy, jokuhan aina, muutoin niin ei toimittaisi. Erityisen hätkähdyttävä on eläkeyhtiöiden  osuus. KELAa valvoo ainoana instanssina Suomen Eduskunta, vaikka kansanedustajaehdokkaat eivät ole tästä velvoitteestaan erityisen perillä.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.