Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Yleinen keskustelu / Vs: Kun minä olin lapsi niin...
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen eilen kello 20:48 »
Lättähatut olivat niitä viimeisiä työmatkoneni taittajia. Hiukan heiluvaisia ja ahtaita ne olivat edellisiin verrattuna.  Nättejä junia ne olivat, ja elävät aikansa muistikuvissa, kuten elokuvissa yhä.

Museorautatieyhdistys taitaa edelleen järjestää lättähattumatkoja kesäisin.

Lättähattuun liittyy muistoja ajoilta, kun (kohtalaisen nuorena jo) rupesin matkustamaan omin päin. Lapsuudessani mentiin kyllä autolla. Pisin lättähattumatkani oli seitsemän tuntia Joensuusta Ouluun. Onneksi tykkäsin junassa istumisesta.

Mutta onkos porkkanajunalla matkustaneita?


12
Yleinen keskustelu / Vs: Kun minä olin lapsi niin...
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen eilen kello 20:40 »
Muistan kuinka ihmeellinen oli ensimmäinen palanen muovia. Raijan yläkerran tytön sadetakista oli irronnut palasia, ruskeita kuin suklaa. Ai että ne oli aarteita.

Tämä muoviasia on niitä, joita olisi pitänyt isovanhemmiltani kysyä ennen kuin kuolivat, mutta ei tullut ajoissa mieleen. Eli millaista oli kun se tuli, tai vähitellen alkoi yleistyä. Hehän olivat eläneet nuoruutensa maailmassa, jossa sitä ei ollut. Tai teknisesti oli, koska ensimmäiset muovit kehitettiin jo 1800-luvun puolella, mutta ei sitä ollut jokaisen ympäristö täynnä.

Omissa lapsuusmuistoissani muovi on kyllä jo tukevasti läsnä. Aamiaismuropaketista (Lif tai Puf) löytyi muovinen pikku-ukko tai eläin. Ötököiksi niitä kutsuimme. Minkähän takia edes ostettiin muroja, kun puurokin oli keksitty? Tuo oli ennen kuin olin kouluikäinen. Koululaisena aamiaiseni oli voileipiä.

Pidän kyllä mahdollisena, että niitä muroja oli vain muutama kerta kokeeksi, ja että muistini on myöhemmin tehnyt tepposet ja muuttanut muiston muotoon "niin oli aina". Yhdestä tädistäni minulla on muistikuva, että hänellä olisi "aina" ollut yllään valkoinen pitsiröyhelöllä somistettu paita ja että hän "aina" olisi leiponut täytekakkua. No, näin on saattanut olla yhden kerran, eli isoäitini 60-vuotispäivillä, joiden valokuvissa näkyy tätini tuossa asussa ja se kakku, joka varmasti mieltäni kovasti kiehtoi. Eli yksi iso vaikutuksen tehnyt tilanne on saanut "aina"-mittasuhteet. En muutenkaan täysin luota muistiini edes vanhojen asioiden suhteen (uusista puhumattakaan).

13
Yleinen keskustelu / Vs: Kun minä olin lapsi niin...
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen eilen kello 20:29 »

Värkkään näitä kirjoituksia, muistelmia ja kuvia ajatellen jälkipolviani. Kun itse en ole saanut mielestäni tietää tarpeeksi esivanhemmista ja muistakin sukulaisista, teen sen näin , tallennan Körttifoorumille. Tiedän muutamien vierailevan täällä.
Olisi oikein hyvä jos lukisivat etenkin Seurapalstan kirjoituksia.


Sellainen varoituksen sana, että eivät välttämättä täälläkään pysy ikuisesti. Minulla on muutamankin foorumin kanssa käynyt niin, että ylläpito kyllästynyt (tai jossakin tapauksessa jopa yllättäen kuollut), ja alusta on mennyt alta. Ja muutakin arvokasta nettisisältöä on kadonnut tuosta noin vain.

No, Kansalliskirjaston haravakone täältä kuulemma tallentaa jotakin, mutta sitä kautta on vaikea löytää.
14
Seuratupa / Vs: Iltahartaus 13
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi eilen kello 19:23 »
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67768112

Säveltäjä Janne Salmenkangas Tampereelta johdattaa paastonajan rukoushetkeen.
Rukoushetken alussa lauletaan Taizé-laulua "Nostamme silmämme". Laulun esittävät Tuohus-kuoro ja soitinyhtye, johtajanaan Juha Vintturi.
Rukoushetkessä avustaa Hiljaa Ensemble, solistinaan Pekka Pokela


15
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi eilen kello 19:18 »
Juu, en ole. Sen tuntuisi väärältä. Laitan paljon linkkejä musiikista, lukemisistani ja keräilystäni. Ne siksi että ne antavat kuvaa minusta.

Itsensä, reseptien, lukemisien tai musiikin jakaminen on ilmaista.  :003:
16
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut Pena eilen kello 18:59 »
Minä olen sumeilematta mainostanut Prismaa ja S-markettia.

Et muistaakseni ole kuitenkaan laittanut linkkejä liikkeiden sivuille.
17
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi eilen kello 18:21 »
Minä olen sumeilematta mainostanut Prismaa ja S-markettia, vaikka tytär on Keskon palveluksessa ja koetti värvätä minut takaisin juurilleni. Olin yli 0 vuotta Mukkula K-marketin tiliasiakas. Siksikin että omistaja oli Kääpä.sukuun Karjalasta kuulunut Esko Kääpä.

Söimme äsken kisamakkarat, Snelmannin bratwurstit jota ovat lempparimme.
Ne ovat vakiot pari kertaa viikossa.

Nyt kisa-vilskeessä olemme syöneet sekä lounaat, ilpapalat että iltapäiväkahvit  telkkarin edessä .
Tänään en myöskään aio pelata Älypäätä. Eilen kun joka välissä yritin sitä ja vielä viimeiseksi , tuli univaikeuksia. :018:
18
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko 3. maailmansota?
« Uusin viesti kirjoittanut Pena eilen kello 18:12 »
Välineellistetty maahantulo on yksi Venäjän keinoista painostaa ja vaikuttaa Suomen ja EU:n turvallisuuteen ja yhteiskunnalliseen vakauteen.

Venäjällä mahdetaan olla tyytyväisiä, kun Petteri Orpon hallitus on antanut turvallisuudentunteensa järkkyä.
19
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut Pena eilen kello 18:09 »
Luterilainen taitaa olla jonkin mainostoimiston palkkalistoilla, kun lykkää tuotesijoittelua tuon tuostakin omiin kommentteihinsa.
20
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko 3. maailmansota?
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen eilen kello 17:52 »
Venäjän tarkoitushan saattaa olla yllyttää Suomi jykkiin kansainvälisten sopimusten vastaisiin toimiin. Näin luotaisin EU:n sisälle eripuraa. Kolmansista maista tulevia turvapaikanhakijoita ei olisi, jos niissä maissa kaikki olisi hyvin. He ovat ihmisryhmä, jota riistetään monella tavalla. Venäjä käyttää heitä poliittisesti hyväkseen. Pitääkö meidän lähteä Venäjän tanssiin mukaan?
Kyseessä on kansallinen turvallisuus.  :eusa_pray:

- Venäjän toiminnan muutoksesta ei ole saatu mitään havaintoja. Päinvastoin, saadut tiedot vahvistavat sitä arviota, että Venäjä jatkaa hybridioperaatiotaan. On syytä olettaa, että käsillä on pitkäkestoinen tilanne. Venäjän rajan läheisellä alueella oleskelee vähintään satoja mutta todennäköisesti tuhansia siirtolaisia, jotka odottavat mahdollisuutta jatkaa Suomeen, toteaa sisäministeri Mari Rantanen.

- Itärajan täyssulun jatkaminen on ymmärrettävästi ikävää erityisesti niille Suomessa asuville ihmisille, joilla on perheenjäseniä tai muita lähiomaisia rajan toisella puolella. Rajanylityspaikkojen väliaikainen sulkeminen on kuitenkin seurausta Venäjän toimista, joiden vuoksi Suomen täytyy asettaa kansallinen turvallisuus muiden asioiden edelle, hän jatkaa.

Välineellistetty maahantulo on yksi Venäjän keinoista painostaa ja vaikuttaa Suomen ja EU:n turvallisuuteen ja yhteiskunnalliseen vakauteen. Sisäministeriö selvittää parhaillaan vaihtoehtoisia toimenpiteitä ilmiön päättämiseksi yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa. Huolellinen lainsäädännöllinen selvitystyö ja sen perusteella tehtävät johtopäätökset edellyttävät riittävää valmisteluaikaa.

https://valtioneuvosto.fi/-//1410869/suomen-itaraja-pysyy-kiinni
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10