Kirjoittaja Aihe: Kotikokki XII  (Luettu 17942 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4837
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #15 : 10.05.24 - klo:17:26 »
Tänään meillä oli lounaana paistettua tofua ja perunaa. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33999
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #16 : 10.05.24 - klo:17:49 »
Kauppa-päivinä ostan jotain valmista. Tänään broilerinkoipia. Niille kaveriksi paitoin eilen jääneistä keitetyistä perunoista( kuorimatta )  öljyssä lisukkeen. Samassa  pannussa kypsyivät loppulämmössä tomaatinpuolikkaat. ( Tomaatti on terveysruokaa kypsennettynä erityisesti ). Lisäksi panin pöytään paputölkin ja kaalisalaatin.

Äsken lopeteltiin hernekeitto.

Koetan päästä mahdollisimman helpolla mutta  huomioiden monipuolisen ruoan. Paljon hedelmiä syömme aina.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6416
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #17 : 14.05.24 - klo:11:37 »
Mitähän tekisin omenoista? Niitä on, mutta eivät uppoa. Ehkä pitäisi paistaa ne.

Ja miksi eivät uppoa? Ehkä, kun eivät nyt ole sesongissa eivätkä siksi parhaimmillaan? Ei niissä ole mitään tuoksuakaan tähän aikaan vuotta. Omenat tekisi mieli ostaa aina tuoksun perusteella, mutta olen ajatellut ettei kaupassa ole asiallista nuuhkia tuotteita.

Ehkä raparperia jo saisi. Jos raastaisikin omenat raparperikiisseliä laimentamaan?
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6416
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #18 : 14.05.24 - klo:19:22 »
Muistin, että onhan sellainenkin herkku kuin omenahyve, ja laitoin sitä kun muita aineksia oli valmiina. Nyt odottelen sen jäähtymistä siihen kuntoon, etten polta kieltäni. Ehkä vähän syksyinen tämä kanelin tuoksu, mutta menköön.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33999
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #19 : 01.06.24 - klo:09:58 »
Tänään syömme herkkusienipastaa. Eli keitän pastan kanaliemikuution maustamassa vedessä.
Paistan herkkusienet öljy-voissa ja maustan valkosipulilla ja suolalla.

Sekoitan nämä keskenään ja lisään tilkan kermaa ja kourallisen emmentalraastetta ja paljon persiljaa ja hiukan timjamia.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33999
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #20 : 01.06.24 - klo:11:48 »
Pastani onnitui ! Jopa loistavasti. Ruoka oli niin maukasta että korkkasimme ainoa punkkupullomme ja nautimme sitäkin tilkan.
Lahjaksi saatu  Casa Marrone Appassimento Organic 2022 kruunasi ruoan. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33999
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #21 : 15.07.24 - klo:10:45 »
Kun kaupan palvelutiskilä saa muikkua, ostan sitä aina kaksi puolenkilon satsia, eri pusseihin. Toisen niistä pakastan ja kun on jääkapissa vain vähän mistä kokata, otan sen pakastetun muikun ja teen Rantakalaa.

Ei muuta kuin jäinen köntti kylmään veteen korkealaitaiseen valurautapannuun ja kansi päälle. Liesi ensin kuumaksi että vesi kuumenee, ja sitten pienemmälle etteivät kalat kiehu, vaan irtoavat nätistin kun niitä sopivalla välineellä varovaisesti irroittelee.

Suolaa lisään niin että se maistuu, sitä kala vaatii. Pippureita, laakerinlehti, paljon sipulia ja jätetään hautumaan juuri-ja -juuri poristen n. 30 min. Ruoto pehmenee.

Keitän perunat, porkkanat ja ne kypsyvät kalan aikaan samaan tahtiin.
Nautitaan ruisleivän, punajuuriviipaleiden, kermaviilikastikkeen kera. Tilliä paljon perunoiden päälle, maistuu ainakin meille rannikon läheisyydessä tähän tottuneille.

Huomena on prisma-päivä jääkaapin täyttämistä varten. Olen havainnut että tiistait ja torstait ovat kaupassa rauhallisempia. Se sopii meille vanhoille.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6416
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #22 : 18.07.24 - klo:01:46 »
^ Marttojen ohjeessa on muikkukiloa kohden 20 - 400 g voeta!

Ehkä sipuli voisi olla ruohosipulia, jota kasvaa rannoilla siellä täällä luonnonvaraisena? Mutta onko sinne kalareissulle suolaa otettu mukaan? Ihmettelen kyllä, kun Pohjois-Karjalaan liitetyssä ohjeessa puhutaan muikkujen perkaamisesta. Nehän vain puhkotaan.

Olen Joensuussa, täältä voisi muikkuja löytyäkin.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6416
Vs: Kotikokki XII
« Vastaus #23 : 18.07.24 - klo:02:04 »
^ Marttojen ohjeessa on muikkukiloa kohden 20 - 400 g voeta!

Äh mikä typo. Ei 20 g riitä mihinkään. Pitää olla ainakin 200 g.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.