Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: öppiäinen - 19.12.19 - klo:19:46

Otsikko: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 19.12.19 - klo:19:46
Lainaus käyttäjältä: seppos
Siirrytään osaan 12

Käskystä! Vaikka joskus avaamani toinen ketju (http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=4663.0) näköjään ei ole vielä täynnä, mutta ehkä tämä numerojärjestys on järkevämpi.

Lainaus käyttäjältä: Mörtti-57
Oli varmaan Anna Kontulalle iso kynnys mennä pitämään saarnaa kirkkoon. Mua ainakin ahdistaisi kovin, jos kiitoksen sijasta alettaisiinkin mittaaman mun uskoani. Minkä kuvan hän sai kirkkokansasta, kun sai tälläistä palautetta?

Kyllä hänellä varmaan kuvaa kirkkokansasta jo on, kun ymmärtääkseni toisinaan kirkossa käy, ja tietenkin kirkkoon on kuulunut jo pitkään. Oma-alotteisesti nuorena liittyi. Ymmärtänee, että se, mitä yksi sanoo, ei heijasta sitä miten kaikki ajattelevat.

Lainaus käyttäjältä: Viisveisaaja
Anna noin muuten minusta on tyypillinen sosiopaatti.

Kysypääpä Annalta koska hän viimeksi on myöntänyt olevansa väärässä, tai hävinnyt riitelyn.
Sosiopaateille joku olet in tai totaalisesti out.

Jos tuo viimeinen pitää paikkaansa, niin enpä usko Annaa sosiopaatiksi sitten. On nimittäin kyennyt ihan rakentavaan keskusteluun politiikan toisen laidan edustajien kanssa. Mm. avoimesti tykkää joistakin Elina Lepomäen (https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vasemmiston-kontula-ja-kokoomuksen-lepomaki-loysivat-yhteisen-savelen-ensimmainen-allianssi/912c8bcb-6398-3a45-abe2-0a30612686f0) (kok.) ajatuksista. - Minä poliitikoissa puoluekannasta riippumatta arvostan sitä, että osaa nähdä vikoja omissaan ja löytää hyvää muiden ajatuksista, ja myös uskallusta niitä kannattaa. Ja se on kanssa hyvä, jos voi myöntää olleensa jossakin asiassa väärässä. Ehkä pitää tosiaan kysyä, kun kerran ehdotat. (Myönnän äänestäneeni Kontulaa, joten hän on niinkuin oma edustajani, ja kyllä sellaista pitäisi saada vaivata.) tästä syystä arvostan myös mainitsemaani Lepomäkeä kokoomuslaisista, vaikka en suinkaan kaikesta samaa mieltä ole. Valitettavasti vain juuri Kokoomuksessa tuntuu älykkönä olevan vaikea päästä minkäänlaiseen asemaan.

Lainaus käyttäjältä: Viisveisaaja
No mutta ei ole reilua arvostella henkilöä, kun ei lue körttifoorumia koskaan.

Mistäpä tiedät ettei lukisi? Usein foorumeilla on enemmän lukijoita kuin meitä suuna päänä äänessä olevia... Me äänekkäät ollaan vähän kuin  näyttelijöitä tai sirkuspellejä, muut seuraa esitystä, eikä me edes tajuta että on yleisöäkin...


Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Leena - 20.12.19 - klo:08:53
Diagnostiikka muuten kuuluu vain lääkärille, ja sosiopatia kai siten psykiatriaan erikoistuneelle, opinnot minimissään 12v.  Vaikeimpia on persoonallisuushäiriödg:t, siksi toivoisin ettei niitä viskeltäis huolettomasti. 

Toisinaan on huvittanut, kun tyypillisimmin "narsisti" tarkoittaa ihmistä josta en tykkää tai jonka kanssa en tule toimeen ja tavallisimmin "narsisti"  on "mun eksä" ja väärää puoluetta edustaa tyypillisesti" sosiopaatti" vissiin?  ;)

…………………

Eiks tuo Kontula joustanu jo koko lailla liittyessään kirkkoon, mietin.  Ainakin ajatteli ihan itse.  Vai kuin lienee, onko joku haastattanu syvällishaastattelua? ;)
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 21.12.19 - klo:10:57
Kiitetään alatiellä olevina vaivaisina suurina syntisäkkeinä laupiasta Jumalaa ja pääministeri Sanna Marinin hallitusta luottamuksen palauttamisesta Antti Rinteelle ja Sirpa Paaterolle päähallituspuolueiden kannatuslukujen ollessa ennätysalhaisia Perustuslakivaliokunnan käsitellessä Pekka Haaviston toimien laillisuutta. :)
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 21.12.19 - klo:16:20
Erinomaisesti tekstitetty. Koska olen porvari, niin näin saan kirjoittaa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 22.12.19 - klo:09:08
Enpä ole tuota sanaa aikoihin nähnyt tai kuullut. Mitä ’porvari’ merkinnee nykyajan Suomessa? Alunperin se oli yksi neljästä säädystä aateliston, papiston ja talonpoikien ohessa. Porvarit olivat silloin käsityöläisiä ja kauppiaita.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 22.12.19 - klo:09:34
Minuakin kiinnostaa tämä porvariuden sisältö nykyään. Mutta enpä taida ennen joulua ehtiä sitä edes kysyä - pitäisi tässä muuatta harjoitustyötä vielä vääntää (ja sitten se joulukakku ehkä; hedelmät jo viinassa likoaa).

Mutta siis jos kuitenkin: Ennen oli niitä koti - uskonto - isänmaa -porvareita.

Nyt kuitenkaan rahalla ei ole isänmaata, se menee sinne mistä parhaat tuotot saa, yhteiskunta pyörii 24/7 eli pyhäpäivistä viis ja muutenkin ollaan individualisteja ja sen myötä uskontoneutraaleja, ja totta kai sinne kaupaan pitää minä tahansa vuoden päivänä saada myyjäksi äidit kotoaan. ja tämä on markkinaliberaalien mielestä oikein jees.

Eli oli joskus konservatiiviporvareita, ja nykyään on noita markkinaliberaaleja porvareita. Minusta niiden arvot näyttävät aika lailla keskenään päinvastaisilta.

Mitä siis itse kukin tarkoittaa, jos sanoo olevansa porvari? Millaisia asioita silloin kannattaa, millaisia vastustaa?

(Ja joo, kyllä vasemmistosta yhtä lailla useita leirejä löytää, mutta sitä en nyt kysy.)

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 22.12.19 - klo:09:46
Alunperin se oli yksi neljästä säädystä aateliston, papiston ja talonpoikien ohessa. Porvarit olivat silloin käsityöläisiä ja kauppiaita.

Juu, eli porvarit olivat töissä yksityisellä sektorilla. Tai siis yrittäjiä.

Sitähän meillä nykyisinkin porvaripuolue Kokoomus kai yrittää, tähdentää yksityisen sektorin tärkeyttä. Keskustelufoorumeilta voi lukea aika kirpeitäkin kannanottoja, kuinka julkisella sektorilla työskentelevät vain kuluttavat verovaroja joita yksityisellä sektorilla työskentelevät tuottavat. No, ehkä noin jyrkkä ei ole puolueen virallinen kanta, mutta julkisen sektorin kokoa kuitenkin haluttaisiin pitää kurissa. Vaan keitäpä siellä äänestäjäkunnassa aika paljon silti on? Poliiseja, opettajia, sairaanhoitajia, muita viranhaltijoita...  eli näitä "syöttiläitä"  :017:

Mikä mahtaa olla julkisella sektorilla työskentelevien/työskennelleiden keskuudessa suosituin puolue Suomessa?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 22.12.19 - klo:09:51
Enpähän miettinyt kirjoittaessani eo sanan porvari. Meni ihan hyvin, että se kiinnosti :039:.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 22.12.19 - klo:09:56
^Joo, kuulisin mieluusti enemmän! Mitä ajattelet esim. kauppojen sunnuntaiaukioloista?

Joskus kauan sitten ihan muussa yhteydessä ja toisella porukalla heräsi keskustelu, kenen kanssa kukin haluaisi viettää illan yhdessä. Vähänkö herätin hilpeyttä, kun pamautin että Mauri Pekkarisen. Selitin sitten, että ei mitenkään romanttisessa mielessä (varsinkin kun hän taitaa olla ukkomiehiä), vaan ihan siksi, että siinä saattaisi olla pätevä henkilö selittämään minulle vaadittavalla perusteellisuudella, mikä se keskustan ideologia oikein on.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 22.12.19 - klo:12:31
On hyvä, että ovat auki. Joku saa tehdä sellaiset vuorot, joista maksetaan vähän enemmän ja toiset saavat tehdä päivävuorot. Kerran sain jutella kaupan jonossa, todella pitkässä jonossa tästä asiasta. Lady sanoi, että näitä hommia teen ja olen tyytyväinen, kun ansiot vähän nousivat.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 22.12.19 - klo:13:47
Työläiset on joukko, jota vanha sääty-yhteiskunta tuntenut. Porvarit aloittivat toki palkkatyössä oppipoikina ja kisälleinä, mutta näköpiirissä oli itsenäistyminen mestariksi. Maataloudessa oli piikansa ja renkinsä sekä muu tilaston väestö. Työväki syntyi teollisuuden myötä.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: PekkaV - 22.12.19 - klo:14:23

   Jos tulemme lähemmäksi tätä päivää, voinemme pysähtyä 70-luvulle, jolloin lauloin muutaman muun mukana: "Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan... sinun täytyy astua johtoon...". Kyse oli opiskelijoiden liikkeestä. Jos et ollut porvari, olit kommunisti. Tosin käsitteet sisälsivät silloin, nykyään vielä enemmän sateenkaarenvärisiä muotoja.
   Kysymys oli tässä ketjussa porvariuden olemuksesta ja sisällöstä. On siinä vieläkin hiukan samaa kuin 50 vuotta sitten - ja tulee aina olemaan. On eri asia sitten, jos "porvari" poistuu käytöstä, kuten jossain määrin on tapahtunut "kommunistinkin" suhteen. Ne alkavat olla historiaa, jälkimmäinen ehkä enemmän. Tavallaan ne ovat sidoksissa toisiinsa kuin yö ja päivä. Ilman toista ei ole toista.

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 22.12.19 - klo:15:26
Ennen vanhaan myös kuin tuli ja vesi, siis porvari ja kommunisti.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 22.12.19 - klo:16:58
Ennen vanhaan myös kuin tuli ja vesi, siis porvari ja kommunisti.
Mutta mitä eroa on kommunistilla ja sosialistilla?  :017:
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 22.12.19 - klo:17:31
Kommunismi on ihanne, jossa jokainen tekee kykyjensä mukaan ja saa tarpeittensa mukaan yhdessä omistetun tuotantokoneiston osina. Tähän pyrkivät ovat kommunisteja. Sosialismi on realistisempaa toverillisuutta. Socius tarkoittaa toveria, liittolaista tai kumppania.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 22.12.19 - klo:19:30
Ketjussa jo mainittu Anna Kontula kommunismista: http://annakontula.fi/2019/10/08/mita-on-kommunismi/

Ei valitettavasti selitä samalla, mitä se sosialismi on. Enkä nyt ehdi itse lukea. Ehkä tämäkin jouluna sitten. Lupaan palata myös sunnuntaiaukioloihin (paitsi jos menee aika kyläillessä).
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 23.12.19 - klo:09:44
Kommunismi on ihanne, jossa jokainen tekee kykyjensä mukaan ja saa tarpeittensa mukaan yhdessä omistetun tuotantokoneiston osina. Tähän pyrkivät ovat kommunisteja. Sosialismi on realistisempaa toverillisuutta. Socius tarkoittaa toveria, liittolaista tai kumppania.
Vaikka meille rakas uskonhenkilömme Leena tykkäisi enemmän, jos lähteenä olisi joku muu kuin Wikipedia, niin sen mukaan "Kommunismi on sosiaalis-taloudellinen tai poliittinen järjestelmä, joka ajaa luokatonta, tasa-arvoista ja yhteisomistukseen perustuvaa yhteiskuntamallia. Kommunismin kannattajat näkevät aatteensa usein sosialismia seuraavana yhteiskuntamuotona.

On paljon kiistelty siitä, miten sosialismi ja kommunismi eroavat toisistaan, esimerkiksi kommunismin teoreetikko Karl Marx käytti käsitteitä samaa tarkoittavina, mutta nykyään sosialismia pidetään liberaali-kommunismi-kirjon välimuotona. Alkuperäisen marxilaisen määritelmän mukaan kommunistinen yhteiskunta on paitsi luokaton yhteiskunta, myös valtioton ja rahaton yhteiskunta. Karl Marxia pidetään uudenaikaisen sosialismin ja kommunismin perustajana. Marx työskenteli Friedrich Engelsin kanssa."

Lähteet

Kommunismi  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismi

Karl Marx    https://fi.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx

Friedrich Engels   https://fi.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Engels
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 23.12.19 - klo:11:04
Ketjussa jo mainittu Anna Kontula kommunismista: http://annakontula.fi/2019/10/08/mita-on-kommunismi/

Ei valitettavasti selitä samalla, mitä se sosialismi on. Enkä nyt ehdi itse lukea. Ehkä tämäkin jouluna sitten.
Mielestäni oppiäisen laittaman linkin mukaan Anna Kontulan kommunismi perustuu kommunistien pyhään kirjaan Karl Marxin "Pääoma: poliittisen taloustieteen arvostelua (Das Kapital: Kritik der politischen Ökonomie)." Oppiäisen laittaman linkin Anna Kontulan blogissa Kontula kirjoittaa, miten "Kommunismi ei myöskään ole sosialismia, vaikka nämä kaksi usein sotketaan keskenään. Sosialismi on kyllä kommunismin sisar, mutta aatteet eroavat selkeästi toisistaan mm. suhteessa valtioon."

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 23.12.19 - klo:11:16
Luen parhaillaan Owen Matthewsin kirjaa Stalinin lapset, jossa on yksi selitys Ukrainan joukkokuolemille -30 luvun alussa. Lisäksi käydään läpi isoisän tuhoutumisprosessi tekaistuissa oikeudenkäynneissä.

Lukeminen on vasta alussa, mutta uskoisin, että suomalainen "homo sovieticus" ei pystyisi kirjaa lukemaan. Tulisi liikaa luille.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 23.12.19 - klo:13:01
Kommunismi on ihanne, jossa jokainen tekee kykyjensä mukaan ja saa tarpeittensa mukaan yhdessä omistetun tuotantokoneiston osina. Tähän pyrkivät ovat kommunisteja. Sosialismi on realistisempaa toverillisuutta. Socius tarkoittaa toveria, liittolaista tai kumppania.
Wikipedin mukaan "Sosiaalidemokratia kehittyi 1800-luvun lopulta 1900-luvun alussa vallinneista sosialismin suuntauksista. Sosiaalidemokratia poikkeaa maxilaisesta sosialismista korvaamalla tavoitteen yhteiskunnan muuttamisesta nopeasti vallankumouksen kautta tavoitteella muuttaa sitä vähittäisten muutosten kautta demokraattisia vaikutuskeinoja hyödyntämällä. Historiallisesti sosiaalidemokraatteja on myös kutsuttu parlamentarististen menettelytapojensa takia reformistisosialisteiksi erotuksena vallankumoussosialisteista. Reformisosialistit näkivät reformeja tarvittavan kapitalismin välinpitämättömyyttä vastaan.

Reforormisosialismi suhtautuu kielteisesti vallankumouksiin. Usein uudistusten puolesta käytävä taistelu asetetaan sosialistisen vallankumouksen vaihtoehdoksi. Kun kapitalistisen yhteiskunnan sisällä saatiin aikaan uudistuksia, monet reformistit alkoivat katsoa, että kapitalistinen yhteiskunta voidaan näiden uudistusten avulla muuttaa hyväksi. Vallankumouksellisen sosialismin kannattajat ovat perinteisesti kiistäneet tämän. Käsite reformismi viittaa edelleen useimmiten poliittiseen vasemmistoon. Nykyisinkin sosiaalidemokraattiset puolueet ovat reformistisia puolueita."

Lähteet

Sosiaalidemokratia  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiaalidemokratia

Reformismi        https://fi.wikipedia.org/wiki/Reformismi


Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 23.12.19 - klo:15:34
Marxin teoriat näyttävät olevan suurpääoman suosiossa. He vain pitävät hyvänä ja oikeana sitä, mikä oli parta-Kallen mielestä pahaa ja väärin.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 23.12.19 - klo:17:06
Marxin teoriat näyttävät olevan suurpääoman suosiossa. He vain pitävät hyvänä ja oikeana sitä, mikä oli parta-Kallen mielestä pahaa ja väärin.
Maamme Tangomaalla Lapuanjoen rannalla asuvien Lapuan liikkeen sinimustaraitaisten körttipaitoja pitävät körttiläiset eivät taida arvostaa Marxin teorioita eivätkä ne taida olla heidän suosiossaan? :017:
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 23.12.19 - klo:17:19
Marxin teorioihin sietäisi perehtyä. Ne lienevät muuta kuin lattea käytännöllinen Kommunistinen manifesti.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 23.12.19 - klo:20:31
Maamme Tangomaalla Lapuanjoen rannalla asuvien Lapuan liikkeen sinimustaraitaisten körttipaitoja pitävät körttiläiset eivät taida arvostaa Marxin teorioita eivätkä ne taida olla heidän suosiossaan? :017:

Lapualaiset eivät taida olla minkään teorioiden perään, käytännön ihmisiä kun ovat.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 23.12.19 - klo:23:48
Lapualaiset eivät taida olla minkään teorioiden perään, käytännön ihmisiä kun ovat.

Missä niitä teoreettisia ihmisiä on? Pohjoissavolaiset ja kainuulaiset konstapylkkäsetkö?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 24.12.19 - klo:08:31
Luen parhaillaan Owen Matthewsin kirjaa Stalinin lapset, jossa on yksi selitys Ukrainan joukkokuolemille -30 luvun alussa. Lisäksi käydään läpi isoisän tuhoutumisprosessi tekaistuissa oikeudenkäynneissä.

Lukeminen on vasta alussa, mutta uskoisin, että suomalainen "homo sovieticus" ei pystyisi kirjaa lukemaan. Tulisi liikaa luille.
Brittiläisen lehtimiehen Owen Matthewsin kirja Stalinin lapset on hyvin todennäköisesti liikaa maamme kotikommunistin luille.  :017:

Neuvostoliitossa marxismi-leninismi syntyi 1920-luvun lopulla tarkoittamaan Neuvostoliiton kommunistisen puolueen eli bolševikkien NKP:n virallista ideologiaa, joka pohjautui Karl Marxin ja Vladimir Leninin ajatuksille.

Josif Stalin kehitti teorian sosialismista yhdessä maassa syksyllä 1924 ja pian käsite alkoi tarkoittaa Neuvostoliiton kohtalon riippumattomuutta maailmanvallankumouksesta. Valtion rooli alkoi yhä korostua 1920-luvun loppupuolella ja vuoden 1936 perustuslaissa sosialismi julistettiin saavutetuksi, jolloin tämä kysymys jäi pois päiväjärjestyksestä. Stalin näki kommunismin kaukaisena tavoitteena, joskin ennen kuolemaansa ajatteli kehityksessä siirrytyn selvästi eteenpäin, uuteen vaiheeseen.

Stalin ajatteli yleensäkin kehityksen etenevän monien erilaisten vaiheiden kautta. Tässä mielessä Stalinin tulkinta poikkeaa jyrkästi Marxin ja Engelsin tulkinnasta, jonka mukaan valtio alkaa kuoleutua ja sen on alettava kuoleutua samalla kun valtiovalta siirtyy työväenluokalle. Stalinin marxismi myös lähes unohti Marxille keskeiset vieraantumisen ja kieltämisen käsitteet.

Stalinin ajan hallinnollisilla järjestelyillä oli syvä vaikutus marxismi-leninismin järjestöllisten käytäntöjen muotoutumiseen. Se johtui Stalinin aikana tapahtuneesta ennen näkemättömän nopeasta yhteiskunnallisesta muutoksesta. Alikehittyneistä agraarivaltioista muodostui 25. vuodessa (toisen maailmansodan valtavista inhimillisistä ja aineellisista menetyksistä huolimatta) sotilaallinen, taiteen, tieteen ja talouden suurvalta, Neuvostoliitto. Stalinin aikana marxismi-leninismi -käsitteen käyttö laajeni pikkuhiljaa kuvaamaan lähes kaikkea toimintaa, johon kommunistisen puolueen nähtiin vaikuttavan ja sama kehitys jatkui Neuvostoliitossa myöhemminkin.

Termin "homo sovieticus" loi vuonna 1982 neuvostoliittolainen kirjailija ja sosiologi Aleksander Zinovjed. Ajatuksen, että neuvostojärjestelmä loisi uuden, paremman ihmisen, esittivät neuvostojärjestelmän kannattajat. He käyttivät termiä "uusi neuvostoihminen".

Lähteet

Marxismi-leninismi                               https://fi.wikipedia.org/wiki/Marxismi-leninismi

Homo sovieticus                                   https://fi.wikipedia.org/wiki/Homo_sovieticus

Stalinin lapset-Tekijä: Matthews, Owen   http://www.rosebud.fi/2011/kirja_2010.php?ean=9789511234111
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 24.12.19 - klo:16:00
Kirjoitin liian yksiniittisesti, mea culpa, Stalinin lapsista.Kun tullaan seuraaviin sukupolviin kirjoitus muuttuu ihan tavanomaiseksi.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 24.12.19 - klo:18:38
Jooo Neuvostoliitto ei tainnut mennä ihan Marxin ajatusten mukaan... Jo se, että vallankumouksen olisi pitänyt alkaa teollisuusmaasta, mita Venäjä ennen vallankumousta ei ollut.

Mutta entäpä Paraguayn jesuiittayhteisöt 1600-luvulla? Pitäisi löytää niistä jokin kunnon lähdeviite. Monikin kirjoittaja on kutsunut niitä kommunistiseksi kokeiluksi.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 24.12.19 - klo:18:41
Jos löydät lähdeviitteen, niin uukuta yleisemminkin.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 24.12.19 - klo:21:26
^Jos ulkomaan kielet taipuvat, niin Wikipediasta löytyy artikkeleita, joiden lopussa on (yleensä ko. kielellä) lähdeviitteitä, joista osa verkossakin. Englanniksi (https://en.wikipedia.org/wiki/Jesuit_reduction) ja tietenkin espanjaksi (https://es.wikipedia.org/wiki/Misiones_jesu%C3%ADticas_guaran%C3%ADes) on vähän pidemmät tarinat, saksaksi (https://de.wikipedia.org/wiki/Jesuitenreduktionen_der_Guaran%C3%AD) lyhyempi, mutta siinä ehkä hyviä viitteitä.

Englanninkielinen artikkeli mainitsee, että noista valtioista on esitetty esi näkemyksiä: Sekä että olisivat onnistuneita kristillis-kommunistisia kokeilua että vähän vähemmän ylistäviä arvioita (sekä annetaan viitteitä). Helppohan tuollaista kokeilua onkin romantisoida.

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 25.12.19 - klo:20:54
Luen parhaillaan Owen Matthewsin kirjaa Stalinin lapset, jossa on yksi selitys Ukrainan joukkokuolemille -30 luvun alussa. Lisäksi käydään läpi isoisän tuhoutumisprosessi tekaistuissa oikeudenkäynneissä.
Stalinin hallinnon alkukautta leimasivat suuret yhteiskunnalliset mullistukset, kuten maatalouden pakkokollektivisointi ja raskaan teollisuuden rakentaminen, sekä omiin kansalaisiin kohdistuneet vangitsemiset ja laajat pakkosiirrot. Poliittisten tavoitteidensa ajamiseksi Stalin turvautui valtioterroriin, pani toimeen vähemmistökansallisuuksien pakkosiirtoja, lähetti poliittisiksi vangeiksi tuomittuja ihmisiä pakkotyöhön ja perusti Gulag-järjelmän. Ihmisiä menehtyi sekä pakkotyöhön, nälänhätiin että teloituksiin. Arviot kuolleiden määrästä vaihtelevat lähteestä riippuen suuresti. Yleisesti arvioidaan, että kuolleita oli useita kymmeniä miljoonia. Joka tapauksessa Stalin sai uudistuksilla Neuvostoliitosta suuren talousmahdin ja suurvallan paljon lyhyemmässä ajassa mitä länsimaat odottivat.

Ranskalainen historioitsija Stéphane Courtois kirjassaan "Kommunismin musta kirja" (Le Livre noir du communisme – Crimes, terreur, répression) esittää vähimmäisarviona kommunismin uhreista seuraavan suuruusluokan:

Neuvostoliitto: 20 miljoonaa kuollutta
Kiina: 65 miljoonaa kuollutta
Vietnam: miljoona kuollutta
Pohjois-Korea: 2 miljoonaa kuollutta
Kambodža: 2 miljoonaa kuollutta
Itä-Eurooppa: miljoona kuollutta
Latinalainen Amerikka: 150 000 kuollutta
Afrikka: 1,7 miljoonaa kuollutta
Afganistan: 1,5 miljoonaa kuollutta
kansainvälinen kommunistinen liike ja kommunistipuolueet, jotka eivät ole olleet vallassa: ehkä 10 000 kuollutta

Lähteet

Josif Stalin                     https://fi.wikipedia.org/wiki/Josif_Stalin

Gulag                             https://fi.wikipedia.org/wiki/Gulag

Kommunismin musta kirja   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismin_musta_kirja

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 26.12.19 - klo:07:30
Kapitalismin kuolonuhrit on kai vielä laskematta. On monta kertaa arvioitu, että esimerkiksi aseteollisuuteen ohjautuvilla miljardeilla olisi voitu moninkertaisesti estää kaikki nälkäkuolemat.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 26.12.19 - klo:10:25
Kapitalismin kuolonuhrit on kai vielä laskematta. On monta kertaa arvioitu, että esimerkiksi aseteollisuuteen ohjautuvilla miljardeilla olisi voitu moninkertaisesti estää kaikki nälkäkuolemat.
Ruoan tuotanto oli neuvostojärjestelmän heikko kohta, mutta Neuvostoliitto käytti noin 15-17 prosenttia bruttokansantuotteesta asevarusteluun ja asevoimien ylläpitoon.

Lähde

Neuvostoliiton talousongelmat       https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_talousongelmat
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 26.12.19 - klo:10:37
Kylmä sota oli kilpavarustelua Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välillä. Siihen tärväytyi varoja molemmissa leireissä.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 26.12.19 - klo:10:53
Kylmä sota oli kilpavarustelua Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välillä. Siihen tärväytyi varoja molemmissa leireissä.
Olet oikeassa. Seikka on saletti!

Ruotsalaisen Sipri-tutkimuslaitoksen mukaan viime vuonna asevarusteluun käytettiin maailmassa yli 1 600 miljardia euroa. Eniten asevarusteluun käyttävät Yhdysvallat ja Kiina, jotka muodostavat puolet kaikista aseisiin käytettävistä kuluista.

Lähde

Raportti: Aseisiin käytetään nyt enemmän rahaa kuin koskaan kylmän sodan jälkeen   https://yle.fi/uutiset/3-10759316
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 26.12.19 - klo:12:13
- Minä poliitikoissa puoluekannasta riippumatta arvostan sitä, että osaa nähdä vikoja omissaan ja löytää hyvää muiden ajatuksista, ja myös uskallusta niitä kannattaa. Ja se on kanssa hyvä, jos voi myöntää olleensa jossakin asiassa väärässä. Ehkä pitää tosiaan kysyä, kun kerran ehdotat. (Myönnän äänestäneeni Kontulaa, joten hän on niinkuin oma edustajani, ja kyllä sellaista pitäisi saada vaivata.)
Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula on sanonut olevansa eduskunnan ainoa kommunisti, joten eikö hänelle sopivin puolue olisi Suomen kommunistinen puolue tai Kommunistinen Työväenpuolue-Rauhan ja Sosialismin puolesta?  :017:

Suomen kommunistinen puolue    https://www.skp.fi/

Kommunistinen Työväenpuolue-Rauhan ja Sosialismin puolesta   https://www.ktpkom.fi/

Lähde

Anna Kontula: Olen eduskunnan ainoa kommunisti  https://www.verkkouutiset.fi/anna-kontula-olen-eduskunnan-ainoa-kommunisti/
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: seppos - 26.12.19 - klo:12:28
Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula on sanonut olevansa eduskunnan ainoa kommunisti, joten eikö hänelle sopivin puolue olisi Suomen kommunistinen puolue tai Kommunistinen Työväenpuolue-Rauhan ja Sosialismin puolesta?  :017:

Suomen kommunistinen puolue    https://www.skp.fi/

Kommunistinen Työväenpuolue-Rauhan ja Sosialismin puolesta   https://www.ktpkom.fi/

Lähde

Anna Kontula: Olen eduskunnan ainoa kommunisti  https://www.verkkouutiset.fi/anna-kontula-olen-eduskunnan-ainoa-kommunisti/

Päättäköön itse puolueensa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 26.12.19 - klo:19:00
Päättäköön itse puolueensa.
Juuri näin, seikka on saletti! Päättäköön kommunisti Anna Kontula itse puolueensa, mutta Vasemmistoliittohan ei ole kommunistinen puolue vaan  uuden ajan punavihreä kansalaisliike. Tosin Wikipedian mukaan Vasemmistoliitto luotiin Suomen Kansan Demokraattisen Liiton, Suomen Kommunistisen Puolueen ja Demokraattisen Vaihtoehdon pohjalle.

Lähteet

Vasemmistoliitto                        https://vasemmisto.fi/

Vasemmistoliitto-Wikipedia         https://fi.wikipedia.org/wiki/Vasemmistoliitto

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 26.12.19 - klo:20:09
Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula on sanonut olevansa eduskunnan ainoa kommunisti, joten eikö hänelle sopivin puolue olisi Suomen kommunistinen puolue tai Kommunistinen Työväenpuolue-Rauhan ja Sosialismin puolesta?  :017:

Suomen kommunistinen puolue    https://www.skp.fi/

Kommunistinen Työväenpuolue-Rauhan ja Sosialismin puolesta   https://www.ktpkom.fi/

Mahdollisesti nuo puolueet ovat hänen mielestään vain nimellisesti kommunistisia. (Aivan kuten minun mielestäni Kokoomuksen kansallisuuden kanssa on usein vähän niin ja näin.)

Ohis, mutta ihmettelen, miksei Suomessa kunnon liberaalipuolueet pärjää. Siis sellaiset, jotka ajavat oikeasti vapaata markkinataloutta eikä meikäläistä yritystuki- ja etujärjestöyhteiskuntaa tulosidonnaisin sosiaalietuuksin, tiukkaa uskonnonvapautta, vapaamielisempää päihdepolitiikkaa ym. Aina joskus joku yrittää, mutta eivät saa ilmaa siipiensä alle kunnolla. Ei sillä että itse tuollaista äänestäisin, mutta pitäisi sellainen kumminkin olla olemassa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 27.12.19 - klo:07:24
Liberalismin muotoileminen kiinnostavaksi puolueohjelmaksi saattaa olla vaikeaa. Veikko Vennamon tyyliset iskulauseet lienevät myös tarpeen, jos halutaan laajaa kannatusta. Muistini mukaan liberaalit ovat aikoinaan olleet melko värittömän teoreettisia vaalityössään.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 27.12.19 - klo:08:53
^"Keskiolut R-kioskeihin!" No joo, ei ole enää tarpeen, mutta aikoinaan olisi ollut ihan hyvä räväkkä kansanomainen iskulause. Tarvitsetko holhoojaa, ym.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 27.12.19 - klo:09:49
Tarvitsetko holhoojaa, ym.

Hmm. Tuollaiset olisivat minusta jo anarkistien iskulauseita.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 27.12.19 - klo:11:08
Ohis, mutta ihmettelen, miksei Suomessa kunnon liberaalipuolueet pärjää. Siis sellaiset, jotka ajavat oikeasti vapaata markkinataloutta eikä meikäläistä yritystuki- ja etujärjestöyhteiskuntaa tulosidonnaisin sosiaalietuuksin, tiukkaa uskonnonvapautta, vapaamielisempää päihdepolitiikkaa ym.
Liberaalipuolueet eivät ehkä pärjää siksi, koska maamme on jo nyt arvoliberaali. Wikipedian mukaan "Arvoliberalismi tarkoittaa liberalismin ei-taloudellisia puolia. Niihin kuuluvat muun muassa ihmisoikeudet: sananvapaus, uskonnonvapaus, yhdistymisvapaus, yleensäkin ihmisten oikeus päättää itse omista ei-taloudellisista asioistaan." Maassamme Liberaalipuolue – Vapaus valita pyrkii puolueena edistämään laajaa yksilöiden ja elinkeinojen vapautta.

Lähteet

Arvoliberalismi  https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvoliberalismi

Liberaalipuolue – Vapaus valita https://www.liberaalipuolue.fi/


Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 27.12.19 - klo:19:29
^Maamme ei ole talousliberaali. Kunnon liberaaipuolue kannattaisi myös talouden liberalisointia.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 28.12.19 - klo:12:28
^Maamme ei ole talousliberaali. Kunnon liberaaipuolue kannattaisi myös talouden liberalisointia.
Talouden liberalisointi kuuluu Liberaalipuolue – Vapaus valita kannattaa myös talouden liberalisointia.

Vähäkyrössä vuonna 1985 syntynyt körttiläinen kokoomuksen kansanedustajana vaalikaudella 2015–2019 ollut Susanna Koski on omien sanojensa mukaan talousliberaali, mutta arvojen suhteen konservatiivi koskien ahkeruutta, yritteliäisyyttä ja sivistystä. Nämä viittaavat yksilöllisiin, arvostettaviin ominaisuuksiin, eli asioihin, joilla Suomi on alun perin rakennettu. Nuorkonservatiivi kuvaa arvomaailmaani hyvin. Tähän liittyy myös liberaali vapaus. Siksi lokerointi yhteen käsitteeseen ei ole tätä päivää.

Vuonna 2013 Susanna Koski aiheutti kohun esiintymällä vaalikuvissa Lapuan liikkeen körttipaidassa. Tosin lähes 40 vuotta pappina Lapualla toiminut ja juuri eläkkeelle jäänyt rovasti Juha Ikola toteaa, että Lapuan liikkeen paita ei ole körttien paita. Koski on myös kertonut pyrkivänsä jatkamaan Kokoomusnuorten emopuoluetta oikeistolaisempaa linjaa. Työttömän tylyttäjäksi- kutsutun Kosken mielestä Suomessa pitäisi sallia nykyistä suuremmat tuloerot.

Lähteet

Susanna Kosken paita ei ole körttipaita                        https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/susanna-kosken-paita-ei-ole-korttipaita/         

Kansanedustaja Susanna Koski kaipaa tasaisempaa verotusta ja progressiivisempaa huolenpitoa.                    http://kylteri.fi/kuunnellaanko-asiantuntijoita-riittavasti-susanna-koski/

Susanna Koski                        http://susannakoski.fi/

Miten köyhyydestä pääsee eroon? Onko Suomessa todellista köyhyyttä? Kansanedustaja Susanna Koski tutustui työttömään Anna-Maija Tikkaseen ja keskustelevat eriarvoistumisesta, tuloeroista ja köyhyydestä. Toimittaja Oili Orispää, kuvaaja Jari Kovalainen. YLE.

https://www.youtube.com/watch?v=2srm-y67rh8
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 28.12.19 - klo:13:28
Kiitos tiedoista. Juha Ikolan velikin on pappi, körttinen.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 28.12.19 - klo:13:49
On nimittäin kyennyt ihan rakentavaan keskusteluun politiikan toisen laidan edustajien kanssa. Mm. avoimesti tykkää joistakin Elina Lepomäen (https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vasemmiston-kontula-ja-kokoomuksen-lepomaki-loysivat-yhteisen-savelen-ensimmainen-allianssi/912c8bcb-6398-3a45-abe2-0a30612686f0) (kok.) ajatuksista.
Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) kehuu Anna Kontulaa, koska hän on aivan fantastinen ihminen herättämään keskusteluja tabuista. Lepomäki edustaa kokoomuksen liberaalia markkinataloussiipeä, mutta toisaalta hän on vastustanut kokoomuksen terveyspalvelujen markkinatalousmallia. Lepomäki on turhautunut Suomen kykyyn uudistua ja hän on esitellyt oman pelastusohjelmansa uusliberalistisessa manifestissaan "Vapauden voitto".

Lähteet

Suomea uhkaavat ”todella huonot ajat”, sanoo Elina Lepomäki           https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006270293.html

Vapauden voitto                   https://otava.fi/kirjat/vapauden-voitto/

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 29.12.19 - klo:13:54
Maamme ei ole talousliberaali. Kunnon liberaaipuolue kannattaisi myös talouden liberalisointia.
Mutta eikös maamme ole menossa hyvää vauhtia kohti talouden uusliberalismia, jonka mukaan yksityinen omistusoikeus, vapaat markkinat ja vapaakauppa edistävät parhaiten ihmisten hyvinvointia?  :017:

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) on arvostellut työmarkkinajärjestöjen erityiskohtelua lainsäädännössäja ja vaatinut työehtosopimuksien yleissitovuuden poistamista. Talousliberaali körttiläinen Susanna Koski (kok) on kertonut kannattavansa nykyistä suurempien tuloerojen mahdollistamista. Hänen mielestään työntekijöiden palkkausta tulisi laajojen yleissitovien työehtosopimusten sijasta sopia yksilöllisemmin esimerkiksi työtehon ja -panoksen perusteella.

Myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mielestä Tes-järjestelmä huutaa reformia. Työehtosopimusjärjestelmä seisoo savijaloilla. Erityisen tärkeää yrityksille on siirtää sopimista liittojen väliltä yrityksiin yrityksen ja työntekijöiden väliseksi paikalliseksi sopimiseksi. Näin työehdoista päästäisiin sopimaan siellä, missä yrityksen ja sen työntekijöiden ja asiakkaiden tarpeet tunnetaan parhaiten.

Työpaikoilla pitää siis työnantajan sanella työntekijälle alle nykyisten työehtosopimusten minimipalkkojen ja muiden työehtojen vahimmäistason?  :017:

Palvelualojen ammattiliiton PAM:in selvityksen mukaan maassamme käytetetään arviolta 500 miljoonaa euroa kompensoimaan elämiseen riittämättömiä ansiotuloja veronmaksajien rahoista yleisellä asumistuella, sovitetuilla päivärahoilla ja toimeentulotuella. HS:n mukaan osassa nepalilaista ruokaa tarjoavissa ravintoloissa tapahtuu laajaa ja systemaattista työntekijöiden hyväksikäyttöä Suomessa.

Maamme matkalla kohti talouden uusliberalismia työnantajat ovat esittäneet eri alojen työehtoneuvotteluissa rajuja työehtojen heikennysvaatimuksia muun muassa työajan pidentamistä, arkipyhävapaista luopumista, lomarahan leikkauksista, sairausajan palkan laskemista, ammattiliittojen jäsenmaksujen työnantajaperinnän lopettamista ja lakko-oikeuden rajaamista sekä tehneet työehtoshoppailua ideologiansa mukaisesti. Suomalainen sopimusyhteiskunta uhkaa jäädä ideologisten tavoitteiden jalkoihin.

Lähteet

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen:  Tes-järjestelmä huutaa reformia                     

https://www.yrittajat.fi/blogit/tes-jarjestelma-huutaa-reformia

Neljä keinoa ravintola-alan ongelmien korjaamiseen: ”Esiin tulleet tapaukset ovat karmaisevia”         

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nelja-keinoa-ravintola-alan-ongelmien-korjaamiseen-esiin-tulleet-tapaukset-ovat-karmaisevia/a50bc444-b9f4-3a8a-b69c-0bd550b5dc3a

PAMin selvitys: Lopullisena maksajana yhteiskunta - Yritysten maksamat elämiseen riittämättömät palkat aiheuttavat palkkatyököyhyyttä ravintola- ja siivousalalla                       https://www.pam.fi/uutiset/pamin-selvitys-lopullisena-maksajana-yhteiskunta-yritysten-maksamat-elamiseen-riittamattomat-palkat-aiheuttavat-palkkatyokoyhyytta-ravintola-ja-siivousalalla.html

Ay-liitot kertovat rajuista vaatimuksista: Lomarahat puoliksi, lisää palkatonta työaikaa – ”Työnantajien esitykset ovat törkeitä”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ay-liitot-kertovat-rajuista-vaatimuksista-lomarahat-puoliksi-lisaa-palkatonta-tyoaikaa-tyonantajien-esitykset-ovat-torkeita/dde50dc0-6c0b-4952-805d-06b02e7aa316

Työnantajien ideologinen lähestymistapa jäykistää neuvottelukierrosta

https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/tyonantajien-ideologinen-lahestymistapa-jaykistaa-neuvottelukierrosta
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 30.12.19 - klo:01:30
Mutta eikös maamme ole menossa hyvää vauhtia kohti talouden uusliberalismia, jonka mukaan yksityinen omistusoikeus, vapaat markkinat ja vapaakauppa edistävät parhaiten ihmisten hyvinvointia?  :017:

Ei ole. Kunnon uusliberalistiseen talousjärjestelmään eivät kuulu massiiviset yritystuet. Niitähän ei Sipilän hallituksen aikana juurikaan onnistuttu karsimaan.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: PekkaV - 30.12.19 - klo:04:10

   Entä muut sektorit?

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 30.12.19 - klo:09:30
Ei ole. Kunnon uusliberalistiseen talousjärjestelmään eivät kuulu massiiviset yritystuet. Niitähän ei Sipilän hallituksen aikana juurikaan onnistuttu karsimaan.

Yritettiinkö edes? Minusta koko kikyily oli massiivista yritystukea.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 30.12.19 - klo:10:23
Ei ole. Kunnon uusliberalistiseen talousjärjestelmään eivät kuulu massiiviset yritystuet. Niitähän ei Sipilän hallituksen aikana juurikaan onnistuttu karsimaan.
No ainakin pikkuesikoislestadiolaisen rauhansanalaisen Juha Sipilän (kesk) hallituksen aktiivimallin leikkuri poistuu vuoden vaihteessa eikä työttömyysturvaa leikata aktiivimallin perusteella enää 1.1.2020 tai sen jälkeen maksettavilta työttömyyspäiviltä, ja päiväraha palaa takaisin sille tasolle, missä se oli ennen aktiivimallin leikkuria. Juha Sipilän hallituksen oikeus- ja työministeri eduskunnasta pudonneiden kansanedustajien sopeutumisrahalla elävä Jari Lindström (sin) katuu aktiivimallia. Eduskunnasta myös pudonnut työttömän tylyttäjäksi- kutsuttu körttiläinen talousliberaali Susanna Koski (kok) kritisoi kansanedustajana ollessaan kansan­edustajien sopeutumisrahaa, mutta nostaa sitä nyt itse pudottuaan eduskunnasta.

Lähteet

Eduskunta purki aktiivimallin, leikkuri poistuu vuoden alusta    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006342316.html

Ministerinpesti oli yksinäinen, ja eniten Jari Lindström katuu aktiivimallia – "Avustajani itki, kun näki hallitusohjelman"   

https://yle.fi/uutiset/3-11129899

Susanna Koski kritisoi kansan­edustajien sopeutumisrahaa, mutta nostaa sitä nyt itse – näin hän selittää

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006238727.html
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 30.12.19 - klo:11:53
Yritettiinkö edes? Minusta koko kikyily oli massiivista yritystukea.
Juuri näin. Seikka on saletti!

Kikyilyn lisäksi STTK:n pääekonomistin Patrizio Lainàn mukaan yrityksiä on 2010-luvulla tuettu avokätisesti. Tänä vuonna yritykset hyötyvät 4,6 miljardia euroa suhteessa edellisen vuosikymmenen loppuun. Vuosikymmenen aikana yritykset ovat saaneet hyötyjä yhteensä peräti 22 miljardia euroa, jotka ne ovat osanneet myös ulosmitata voittojen muodossa. Yritykset ovat hyötyneet ainakin yhteisöveron alennuksesta, Kela-maksun poistosta, kilpailukykysopimuksen tuomasta työajan pidennyksestä ja sosiaalivakuutusmaksujen alennuksista.

Taloudellisessa mielessä yritysten vuosikymmen on ollut menestyksekäs, varsinkin jos sitä vertaa siihen, että palkansaajien reaaliansiot eivät ole kasvaneet käytännössä ollenkaan vuosikymmenen aikana.

Lähteet

Yritysten 2010-luku – tukea tuen päälle   https://www.sttk.fi/2019/11/27/yritysten-2010-luku-tukea-tuen-paalle/

2010 jälkeen otetusta valtion lisävelasta puolet annettu yrityksille!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/petripartanen/2010-jalkeen-otetusta-valtion-lisavelasta-puolet-annettu-yrityksille/

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 30.12.19 - klo:16:30
Etelärannan sosiaalipummit!  :003:
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 31.12.19 - klo:11:04
Kiitos tiedoista. Juha Ikolan velikin on pappi, körttinen.
Kansanedustaja Anna Kontula ei suvaitse körttipaitoja ja asian tunteva rovasti Juha Ikola kumosikin väitteet Susanna Kosken körttipaidasta. Etelä-Pohjanmaalaisesta näkökulmasta katsottaessa Kontulan närkästys vaikuttaa kuitenkin vouhotukselta. Paidan vahvempi viesti lienee on ilmentää maakunta- ja pitäjäidentiteettiä.

Susanna Koski haukkoo henkeään paitakohusta.

– Aivan älytöntä, todella kaukaa haettua politiikkaa. Täytyy miettiä, onko tarve päästä julkisuuteen keinolla millä hyvänsä.

– Haetaan älyttömiä mielleyhtymiä. Voi olla niinkin, että sellaiset asiat, joita pitää vastenmielisinä, ärsyttävät silmää joka paikassa.

Lähteet

Kansanedustaja ärähti Lindexin "Lapuan liikkeen univormusta"         https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000685854.html         

Susanna Koski paitakohusta: Älyttömiä mielleyhtymiä                      https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/susanna-koski-paitakohusta-alyttomia-mielleyhtymia-1.1508743

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 31.12.19 - klo:13:56
– Haetaan älyttömiä mielleyhtymiä. Voi olla niinkin, että sellaiset asiat, joita pitää vastenmielisinä, ärsyttävät silmää joka paikassa.

Kun vastenmielinen asia ärsyttää, mielleyhtymää ei tarvitse hakea, se syntyy joka paikassa itsestään. Tunteet taitavat silloin olla päällimmäisinä, mutta ei se tee asiaa älyttömäksi.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 31.12.19 - klo:14:00
Vaikka kuinka olen yrittänyt yhteisöllisyyttä ja tasapuolisuutta yhtiössäni, niin ei se vaan toimi.

Pakko itse tehdä välillä vaikeitakin päätöksiä ja mitä enemmän antaa muiden kuin toimarin päättää asioista sen huonommin asiat etenee, yleensä ottaa takapakkia.

Vasemmistolainen ajattelu noin aatteena on hieno, mutta kun se ei toimi edes pienessä perheyksikössä, niin miten se toimisi valtiotasolla?
 Tietysti jokainen jopa kokoomuslainen jos kysytään tuleeko köyhistä pitää yhtälailla huolta kuin rikkaammista hyväksyy ajatuksen, mutta systeemi on vaan jotenkin niin, että ilman rikkaiden pääoman karttumista ei satsauksia työpaikkoihin ja köyhien aseman kohentamiseen vaan ole.

Anna Kontula oli mun facebookkikamu joskus, mutta heivasin hänet sitten, kun hän on tyypillinen narsisti minusta.
Ei osaa olla väärässä koskaan ja vaatii ehdotonta hyväksyntää näkemyksilleen.
Ja no muutenkin, mutta saa olla, ei ole ainoa narsisti jonka elämässäni olen tavannut.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 31.12.19 - klo:14:03
Kun vastenmielinen asia ärsyttää, mielleyhtymää ei tarvitse hakea, se syntyy joka paikassa itsestään. Tunteet taitavat silloin olla päällimmäisinä, mutta ei se tee asiaa älyttömäksi.

Ei ja jostain olen lukenut ohjeet miten käyttäytyä, kun joku asia särähtää ja käy tunteisiin.

En muista, mutta joskus ehkä parempi heti lyödä ja miettiä sitten.?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 31.12.19 - klo:16:03
Kun vastenmielinen asia ärsyttää, mielleyhtymää ei tarvitse hakea, se syntyy joka paikassa itsestään. Tunteet taitavat silloin olla päällimmäisinä, mutta ei se tee asiaa älyttömäksi.

Olen useasti miettinyt tuota opettaja penan huomiota.

Esimerkiksi moni hirmuhallitsija, kuten vaikka Hitler sanoi monesti viisaita ajatuksia. Taisi siteerata Lutheria useasti.
Sitten on joitain ihan juoppoja tai joku köyhä mies, kun omalla järkevyydellään pelastaa koko kylän, niin niiden viisautta ei kuulla.

No sitten on joku kasinopeluri, vaikka Saranoja tai saravuori tai joku, niin niiden tyhmät jutut nostetaan arvoon mittaamattomaan, kun se on menestynyt ja sanoo noin, niin pakkohan sen sanomiset on olla totta?

Ihmisen mieli on outo.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 31.12.19 - klo:16:23
Olen useasti miettinyt tuota opettaja penan huomiota.

Esimerkiksi moni hirmuhallitsija, kuten vaikka Hitler sanoi monesti viisaita ajatuksia. Taisi siteerata Lutheria useasti.
Hirmuhallitsija Stalinin suosio on Venäjällä kovassa kasvussa.

Lähde

Miljoonia tappanut Stalin on Venäjällä nyt supertähti    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a68de57a-981f-461a-87f6-6d72dec27312                               
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 31.12.19 - klo:16:45
Hirmuhallitsija Stalinin suosio on Venäjällä kovassa kasvussa.

Lähde

Miljoonia tappanut Stalin on Venäjällä nyt supertähti    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a68de57a-981f-461a-87f6-6d72dec27312                               

Toi varmaan on vähän samaa, kun kirjoitin jo edellä, että kun jonkun henkilön kirjoituksia tai viisaita sanomisia, vaikkakin paljon hullun sanomisen seassa aletaan vähätellä, niin tulee tää Halla Aho tai Stalin reaktio.
Jengi alkaakin diggaa.

Siksi esimerkiksi nämä kiihkoradikaali imaanien sanomisiin ei pitäisi suhtautua, kuten Halla Ahon tai Stalinin sanomisiin, vaan järkevästi todeta mitkä kohdat on pielessä,eikä heti kuten pena opetti alkaa tunteella reagoimaan.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 01.01.20 - klo:19:25
Toi varmaan on vähän samaa, kun kirjoitin jo edellä, että kun jonkun henkilön kirjoituksia tai viisaita sanomisia, vaikkakin paljon hullun sanomisen seassa aletaan vähätellä, niin tulee tää Halla Aho tai Stalin reaktio.
Jengi alkaakin diggaa.

Siksi esimerkiksi nämä kiihkoradikaali imaanien sanomisiin ei pitäisi suhtautua, kuten Halla Ahon tai Stalinin sanomisiin, vaan järkevästi todeta mitkä kohdat on pielessä,eikä heti kuten pena opetti alkaa tunteella reagoimaan.
Monikulttuurisessa maassamme suhtaudumme suvaitsevaisesti imaamien sanomisiin.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 01.01.20 - klo:19:35
Anna Kontula oli mun facebookkikamu joskus, mutta heivasin hänet sitten, kun hän on tyypillinen narsisti minusta.
Ei osaa olla väärässä koskaan ja vaatii ehdotonta hyväksyntää näkemyksilleen. Ja no muutenkin, mutta saa olla, ei ole ainoa narsisti jonka elämässäni olen tavannut.
Vain psykiatrian erikoislääkärillä on oikeus diagnosoida narsistinen persoonallisuushäiriö.

"Jotta narsistinen persoonallisuushäiriö voitaisiin diagnosoida, henkilön on itsensä hakeuduttava tutkimuksiin. Kun oireet havaitaan, lääkäri tekee henkilölle fyysisen sekä lääketieteellisen historian tarkastuksen. Persoonallisuushäiriöitä ei voida diagnosoida laboratoriokokein. Henkilölle tehdään erilaisia kokeita, että voidaan pois sulkea fyysiset sairaudet. Mikäli oireisiin ei löydetä fyysisiä syitä, lääkäri tekee lähetteen psykologian tai psykiatrian ammattilaisille, joiden työnkuvaan kuuluu mielenterveydellisten sairauksien kartoittaminen erilaisten haastattelu- ja arviointityökalujen avulla."

Lähde

Narsismin diagnosointi ja hoito https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsismin_diagnosointi_ja_hoito/


Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 03.01.20 - klo:12:31
Vaikka kuinka olen yrittänyt yhteisöllisyyttä ja tasapuolisuutta yhtiössäni, niin ei se vaan toimi.

Pakko itse tehdä välillä vaikeitakin päätöksiä ja mitä enemmän antaa muiden kuin toimarin päättää asioista sen huonommin asiat etenee, yleensä ottaa takapakkia.

Vasemmistolainen ajattelu noin aatteena on hieno, mutta kun se ei toimi edes pienessä perheyksikössä, niin miten se toimisi valtiotasolla?
 
Tietysti jokainen jopa kokoomuslainen jos kysytään tuleeko köyhistä pitää yhtälailla huolta kuin rikkaammista hyväksyy ajatuksen, mutta systeemi on vaan jotenkin niin, että ilman rikkaiden pääoman karttumista ei satsauksia työpaikkoihin ja köyhien aseman kohentamiseen vaan ole.
Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksella on haasteena saavuttaa avustajien armeijansa kanssa hallitusohjelmansa 75 prosentin työllisyysaste. No, vappusatasille kävi miten kävi, ja hoitajamitoituskin on siirtynyt siintelemään jonnekin harmaan tulevaisuuden horisontin taakse. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, Mari-Leena Talvitie, Kai Mykkänen ja Juhana Vartiainen esittävät työperusteisen maahanmuuton lisäämisen mahdollisimman monin tavoin, ja sen saatavuusharkinnasta luopumista.

Maassamme syrjintä on kielletty työhön otettaessa, mutta positiivinen syrjintä on sallittua, ja jopa suositeltavaa pyrittäessä tasa-arvoiseen ja monikulttuuriseen yhteiskuntaamme, joka yritysten toimitusjohtajien tulee ottaa huomioon päättäessään työntekijöiden rekrytointi-asioista. Positiivinen syrjintä tarkoittaa jonkin ryhmän asemaa ja olosuhteita parantavia toimia, jotka ovat tarpeellisia ryhmän tosiasiallisen tasa-arvon turvaamiseksi, vaikka ryhmä tällöin asetetaan etuoikeutettuun asemaan muihin nähden.

Lähteet

Pääministeri Sanna Marin hallitusohjelman tiedonantokeskustelussa eduskunnassa       https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/paaministeri-sanna-marin-hallitusohjelman-tiedonantokeskustelussa-eduskunnassa

Ohi jopa Rinteestä: Marinin hallituksella on 82 poliittista avustajaa – monelle maksetaan 10 000 €/kk                  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ohi-jopa-rinteen-lukujen-marinin-hallituksella-on-82-poliittista-avustajaa-monelle-maksetaan-10-000-kk/592e809b-318c-4958-b7a6-6decbdcbb4b7

Petteri Orpo: ”Työperäistä maahanmuuttoa pitää lisätä reilusti” – vastasi yrittäjälle, joka ei löydä Suomesta työntekijöitä
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/80b04090-c1f6-4b23-9b05-968befae200c

Mykkänen, Talvitie ja Vartiainen: Työperusteinen maahanmuutto turvaa hyvinvointiyhteiskunnan palvelut
https://www.uudenmaankokoomus.fi/uutiset/2019/04/08/mykkanen-talvitie-ja-vartiainen-tyoperusteinen-maahanmuutto-turvaa-hyvinvointiyhteiskunnan-palvelut/

Positiivinen syrjintä     https://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivinen_syrjint%C3%A4
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 03.01.20 - klo:20:22
Monet maahanmuuttajat jäävät vaille koulutustaan vastaavaa työtä, kenties ilman minkäänlaista työtä. On tutkittu, että suomalaisesta poikkeava nimi pudottaa henkilön työnhakijoiden listalta jokseenkin säännöllisesti. Orpon ja Vartiaisen puheet kuulostavat hiukan hurskastelulta.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 04.01.20 - klo:09:54
Monet maahanmuuttajat jäävät vaille koulutustaan vastaavaa työtä, kenties ilman minkäänlaista työtä. On tutkittu, että suomalaisesta poikkeava nimi pudottaa henkilön työnhakijoiden listalta jokseenkin säännöllisesti.
Juuri siksi positiivinen syrjintä onkin suositeltavaa, jossa suomalaisesta poikkeavan nimen omaava henkilö saa koulutustaan vastaavan työpaikan ennen suomalaisen nimen omaavia koulutustaan vastaavia työnhakijoita, koska juuri se turvaa perinteisen oikeudellisen yhdenvertaisuuden lisäksi myös tosiasiallisen yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumisen monikulttuurisessa ja sukupuolineutraalissa maassamme.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 04.01.20 - klo:11:21
Pitää siis aloittaa työnantajien asennekasvatuksesta ennen kuin vauhditetaan maahanmuuttoa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: PekkaV - 04.01.20 - klo:12:17


 Pitää siis aloittaa työnantajien asennekasvatuksesta ennen kuin vauhditetaan maahanmuuttoa.



... ja junttien junttaaminen on vähintään yhtä tärkeää.

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 10.01.20 - klo:13:17
Pitää siis aloittaa työnantajien asennekasvatuksesta ennen kuin vauhditetaan maahanmuuttoa.
Nykyisin monikulttuurisessa ja sukupuolineutraalissa maassamme anonyymi rekrytointi valtaa alaa, jossa työhakemuksissa ei ole nimeä, ikää, sukupuolta eikä missä maassa työkokemus tai koulutus on hankittu.

Lähde

Anonyymi rekrytointi on hyödyksi myös työnantajalle  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006280603.html


Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 12.01.20 - klo:19:19
Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on ylivoimainen suosikki seuraavaksi tasavaltamme presidentiksi Ilta-Sanomien kyselyssä. Myös Alma Median kyselyn mukaan Haavisto on ylivoimainen suosikki tasavaltamme seuraavaksi presidentiksi. Alle 50-vuotiaiden äänestäjien keskuudessa Haavisto nauttii yli 40 prosentin pohjakannatusta. Haavisto katkaisisi heterojatkumon tasavallan presidentin virassa monikulttuurisessa, tasa-arvoisessa ja sukupuolineutraalissa maassamme. :)

Olisihan se valtavaa nähdä itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa presidenttipari Pekka Haavisto ja Antonio Flores kättelemässä sotiemme veteraaneja ja diplomaatteja maista, joissa homoseksualismista saa kuolemantuomion, sekä presidentti Pekka Haaviston tanssivan kauniisti puolisonsa Antonio Floresin kanssa. Mikä valtava rakkauden, tasa-arvon, sukupuolineutraaliuden ja suvaitsevaisuuden riemuvoitto se olisi siunaavana esimerkkinä koko maailmalle. :)

Lähteet

Haavisto suosituin seuraavaksi presidentiksi Ilta-Sanomien kyselyssä                https://yle.fi/uutiset/3-11132711

Alma-kysely: Pekka Haavisto on ylivoimainen suosikki tasavallan presidentti Sauli Niinistön seuraajaksi                https://www.aamulehti.fi/a/ab31a765-d500-47e3-9d0f-744bb341b4e0

Suomen presidentinvaali 2024                       https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_presidentinvaali_2024
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 13.01.20 - klo:12:46
^Eipä taida seuraava presidentti sotiemme veteraaneja linnassa kätellä, oli kuka hyvänsä.

Se nimittäin taitaisi vaatia uutta sotaa ihan lähiaikoina, jotta saataisiin niitä veteraaneja.

Siihen on vielä melkein viisi vuotta kun uusi presidentti pääsee kättelemään (sikäli kuin nykyisen virkakausi ei syystä tai toisesta katkea ennen aikojaan). Nuorimmat veteraanit lienevät jotain 1927 syntyneitä, eli olisivat tuolloin 97-vuotiaita, sikäli kuin ovat hengissä vielä. Onhan sitä bileissä toki satavuotiaitakin nähty, mutta ei kaikilla ole kunto yhtä hyvä. Eli ei voi olla varma, että nuorimmista veteraani-ikäluokista kukaan Linnan juhliin jaksaa.

Muuten en ymmärrä, miksi veteraanit pitäisi tässä rinnastaa diplomaatteihin maista, joissa homoseksuaalisuudesta saa kuolemantuomion. Mitä itse olen veteraaneja ehtinyt tuntea niin eivät ole moista tuomiota olleet vaatimassa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 13.01.20 - klo:14:28
Rauhanturvajatkin ovat veteraaneja.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 13.01.20 - klo:14:55
... ja junttien junttaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
Tarkoitatko paperimiehiä?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 13.01.20 - klo:15:28
Rauhanturvajatkin ovat veteraaneja.

Mutta ovatko he sotiemme veteraajena, joista luterilainen puhui?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: 1944 - 13.01.20 - klo:15:36
Eihän nyt toki. Kortissani lukee virallisesti kriisinhallintaveteraani.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: PekkaV - 13.01.20 - klo:17:22


Monet maahanmuuttajat jäävät vaille koulutustaan vastaavaa työtä, kenties ilman minkäänlaista työtä. On tutkittu, että suomalaisesta poikkeava nimi pudottaa henkilön työnhakijoiden listalta jokseenkin säännöllisesti. Orpon ja Vartiaisen puheet kuulostavat hiukan hurskastelulta.





 Juuri siksi positiivinen syrjintä onkin suositeltavaa, jossa suomalaisesta poikkeavan nimen omaava henkilö saa koulutustaan vastaavan työpaikan ennen suomalaisen nimen omaavia koulutustaan vastaavia työnhakijoita, koska juuri se turvaa perinteisen oikeudellisen yhdenvertaisuuden lisäksi myös tosiasiallisen yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumisen monikulttuurisessa ja sukupuolineutraalissa maassamme.



Pitää siis aloittaa työnantajien asennekasvatuksesta ennen kuin vauhditetaan maahanmuuttoa.






... ja junttien junttaaminen on vähintään yhtä tärkeää.






Tarkoitatko paperimiehiä?




   
   persuja

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 13.01.20 - klo:19:18
Ketäköhän sivarit voi kätellä?

Olihan niitäkin sodassa.
Sellaisia ainakin kun kieltäytyi asetta ottamasta.

ns, käpykaartilaisia tai jousipyssymiehiä.

Kansa taisteli, sivarit luisteli.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 13.01.20 - klo:19:51

Itse voinen olla tässä asiassa tyytyväinen, tai onko se niinkuin eduskunnassa, jos on tasapuolisesti miehiä ja naisia hallituksessa, niin se on sovinismiä, mutta jos on suuri enemmistö naisia, niin se on tasa arvoa?

Siis mulla on tasapäin ulkomaalaisia ja suomalaisia, tai onko sittenkin yksi enempi ulkomaalaisia töissä.

Yritysmaailma ei minusta ole kovin rasistinen, vaan siellä painaa enempi vaakakupissa edullisuus ja tekninentaitavuus.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 15.01.20 - klo:11:20
Ketäköhän sivarit voi kätellä?
Eiköhän itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa sivarit voi kätellä presidenttiparia niin kuin muutkin kutsuvieraat. Tosin suvaitsevaisessa monikulttuurisessa maassamme kutsuvieraan ei ole pakko kätellä presidentin puolisoa, jos ei tahdo, kuten Iranin suurlähettiläskään ei tahtonut kätellä Jenni Haukiota.

Lähde

Iranin suurlähettiläs kieltäytyy kättelemästä Jenni Haukiota             https://www.youtube.com/watch?v=Jah8bx-l2yQ
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 15.01.20 - klo:11:33
Iranin suurlähettiläskään ei tahtonut kätellä Jenni Haukiota.

Ei tahtonut vai eikö tohtinut? Jenni Haukio näytti tuntevan tilanteen ja käyttäytyi kohteliaasti sen mukaan.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 17.01.20 - klo:10:05
Ei tahtonut vai eikö tohtinut? Jenni Haukio näytti tuntevan tilanteen ja käyttäytyi kohteliaasti sen mukaan.
Juuri näin. Seikka on saletti! Ei tahtonut tai tohtinut kätellä vääräuskoista naista?  :017: Näin se maamme monikulttuurisuus toimii, tosin vain yhteen suuntaan.

Lähde

Presidentin puoliso Jenni Haukio edusti huivitettuna Iranissa – kättelemättä jättäminen muistettiin https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001939045.html
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 17.01.20 - klo:14:30
Ei tahtonut tai tohtinut kätellä vääräuskoista naista?

Tuskin olisi kätellyt oikeauskoistakaan naista. En usko, että uskonnolla oli paljoakaan tekemistä tämän kanssa. Käytöstapoihin liittyvät asenteet ovat jossakin syvemmällä. Juuri silloin tulivat opetuslapset paikalle. Heitä hämmästytti, että Jeesus puhui naisen kanssa, mutta kukaan ei kuitenkaan kysynyt, mitä hän tahtoi ja miksi hän puhui naiselle.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 17.01.20 - klo:17:26
Tuskin olisi kätellyt oikeauskoistakaan naista. En usko, että uskonnolla oli paljoakaan tekemistä tämän kanssa. Käytöstapoihin liittyvät asenteet ovat jossakin syvemmällä.
Toki me olemme suvaitsevaisia, hyväntahtoisia, ymmärtäväisiä ja joustavia, vaikka iranilaiset diplomaatit eivät jousta omasta protokollastaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa. Takavuosina Linnan juhlissa Iranin suurlähettiläs Reza Nazarahari jätti kättelemättä tasavaltamme presidentin Tarja Halosen, ja kätteli ainoastaan hänen miehensä Pentti Arajärven.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Mörtti-57 - 17.01.20 - klo:21:50
Elämme fanaattisia aikoja. https://rovasti.fi/node/255
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 18.01.20 - klo:07:55
Toki me olemme suvaitsevaisia, hyväntahtoisia, ymmärtäväisiä ja joustavia, vaikka iranilaiset diplomaatit eivät jousta omasta protokollastaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa.

Kun kaksi eri protokollaa kohtaa, on molemmin puolin oltava kohtelias. Minusta Linnan juhlissa on oltukin. En näe tässä mitään ongelmaa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 18.01.20 - klo:15:33
Tuskin olisi kätellyt oikeauskoistakaan naista. En usko, että uskonnolla oli paljoakaan tekemistä tämän kanssa. Käytöstapoihin liittyvät asenteet ovat jossakin syvemmällä.
Rohkenen olla eri mieltä. Mielestäni uskonnolla on ulottuvuus tässäkin asiassa, koska Iranin islamilainen tasavalta on valtiomuodoltaan teokratia, jossa uskonnollisella johtajalla ja papistolla on suuri päätösvalta. Iranin laki ja käytäntö syrjivät naisia, jossa huivi on politiikan väline. Huivipakko tuli voimaan vuonna 1979 islamilaisen vallankumouksen jälkeen, ja naisten edellytetään peittävän päänsä julkisilla paikoilla. Huivin käyttämistä valvoo siveyspoliisi, ja hunnuttomia naisia voidaan sakottaa ja pidättää.

Huivipakon vastaisen rintaman keulakuvaksi on noussut iranilaissyntyinen journalisti Masih Alinejad, joka on vuodesta 2009 lähtien asunut Yhdysvalloissa. Hän on perustanut muun muassa kampanjan My Stealthy Freedom (Salainen vapauteni). Sen Facebook-sivustolla julkaistaan iranilaisten naisten lähettämiä kuvia itsestään julkisilla paikoilla ilman huivia. Twitterissä kampanja leviää aihetunnisteella #SeeYouInIranWithoutHijab (Nähdään Iranissa ilman hijabia).

Homoseksuaalisuudesta saa Iranissa kuolemanrangaistuksen. Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvioineet, että vuodesta 1979 lähtien noin 4 000 homoa on hirtetty.

Lähteet

My Stealthy Freedom              https://www.facebook.com/StealthyFreedom/

Iranissa hirtetty 4 000 homoa                 https://ranneliike.net/uutiset/4023/iranissa-hirtetty-4-000-homoa
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 18.01.20 - klo:16:29
Uskonnolla perustellaan sellaisiakin tapoja ja asenteita, joilla ei oikeastaan ole uskonnon kanssa mitään tekemistä. Miten meidä tulisi suhtautua Mooseksen kirjan määräykseen: Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 19.01.20 - klo:13:28
Uskonnolla perustellaan sellaisiakin tapoja ja asenteita, joilla ei oikeastaan ole uskonnon kanssa mitään tekemistä. Miten meidä tulisi suhtautua Mooseksen kirjan määräykseen: Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
Tuo on toki aivan totta, mutta Suomen tasavalta on valtiomuodoltaan parlamentaarinen demokratia, jossa valtaa käyttää kansalaisten vapailla vaaleilla valitsema eduskunta ja presidentti eikä teokratia, jossa uskonnollisella johtajalla ja papistolla on suuri päätösvalta. Maassamme homoseksuaalisuus on dekriminalisoitu vuonna 1971. Vuonna 1995 rikoslakiin lisätty syrjintärikos kieltää syrjinnän elinkeinotoiminnassa ja virassa seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Vuonna 1999 kumottiin ns. kehotuskielto.

Mielestäni uskonnolla on ulottuvuus myös maamme politiikassa, sillä onhan meilläkin uskontopuolue KD (ent. Suomen Kristillinen Liitto), joka perustettiin vuonna 1958 reaktiona seksuaalimoraalin ja alkoholipolitiikan vapautumiselle, aborteille, kristinuskon yhteiskunnallisen vallan heikkenemiselle ja kulttuurin maallistumiselle. Perustajien mielestä muut puolueet olivat lipsuneet kristillisten ja perinteisten arvojen tinkimättömästä puolustamisesta.

Lähteet

Suomen Kristillisdemokraatit                    https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraatit KD                            https://www.kd.fi/ 
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 19.01.20 - klo:14:25
Teokratia tarkoittaa oikeastaan Jumalan valtaa. Sanalla tarkoitetaan yleensä yhteiskuntaa, jossa uskonnollisella johdolla on korkein valta. Se ei ole aivan sama asia. Vatikaanivaltio on esimerkki kristillisestä teokratiasta. Mahtavatko teokratian johtajat tohtia kovin usein sanoa päätöstensä kohdalla: "Näin sanoo Herra"? Taitavat vain luottaa siihen, että alamaiset ymmärtävät viestin sellaiseksi. Teokratian ilmenemistä taitaa olla Suomessakin joissakin hengellisissä liikkessä: johtajien päätöksiä pidetään Jumalan tahtona paljoakaan kyselemättä. Lutherin perintönä voinee pitää tavallisen kristityn oikeutta itse tutustua Raamatun sanaan ja arvioida sen pohjalta johtajiensakin sanoja ja tekoja.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 19.01.20 - klo:19:45
Teokratia tarkoittaa oikeastaan Jumalan valtaa. Sanalla tarkoitetaan yleensä yhteiskuntaa, jossa uskonnollisella johdolla on korkein valta. Se ei ole aivan sama asia. Vatikaanivaltio on esimerkki kristillisestä teokratiasta. Mahtavatko teokratian johtajat tohtia kovin usein sanoa päätöstensä kohdalla: "Näin sanoo Herra"? Taitavat vain luottaa siihen, että alamaiset ymmärtävät viestin sellaiseksi.

Teokratian ilmenemistä taitaa olla Suomessakin joissakin hengellisissä liikkessä: johtajien päätöksiä pidetään Jumalan tahtona paljoakaan kyselemättä. Lutherin perintönä voinee pitää tavallisen kristityn oikeutta itse tutustua Raamatun sanaan ja arvioida sen pohjalta johtajiensakin sanoja ja tekoja.
Mielestäni teokratian ilmenemismuotoja maassamme ovat valtionkirkot evankelis-luterilainen kirkko ja ortodoksikirkko. Näiden asema näkyy siinä, miten valtionkirkkojen säännöt ovat lakeja, jotka eduskunta vahvistaa. Valtiopäiväjumalanpalvelus on myös yksi ilmenemismuoto kirkon ja valtion välisistä suhteista. Valtionkirkoilla on myös verotusoikeus, varuskunnissa on sotilaspappeja ja vankiloissa vankilapappeja.

Pitäisikö suvaitsevaisessa monikulttuurisessa, sukupuolineutraalissa ja tasa-arvoisessa maassamme valtionkirkkojen erityisasema purkaa?  :017:
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 20.01.20 - klo:01:20
Juuri näin. Seikka on saletti! Ei tahtonut tai tohtinut kätellä vääräuskoista naista?  :017: Näin se maamme monikulttuurisuus toimii, tosin vain yhteen suuntaan.

Eipä iranilaiset kättele oikeauskoistakaan toisen sukupuolen edustajaa. En kyllä tiedä, käyttävätkö kättelyä muutenkaan tervehdyksenä. Eihän se mikään yleismaailmallinen tapa ole ollut. Hierottaisiinko neniä, vai kumarreltaisiinko toiseen koskattamattakaan?

Tässäpä suomalaisnaisen kirjoittama matkapäiväkirja Iranista (https://meriharakka.net/2015/10/12/iran-kustannukset-ja-linkit-kaikkiin-juttuihin/) muutaman vuoden takaa. Lainaus siitä:

Lainaus
Yhden nuoren parin kanssa käydyn keskustelun päätteeksi nainen kätteli minua ja Lassenkin tarjotessa kättään nainen veti omansa pois ja pahoitteli, että naisena hän ei voi kätellä vierasta miestä.

Paikalliset kyllä mielellään rupesivat juttusille ja olivat enimmäkseen hyvinkin ystävällisiä, mutta tuossa kättelyssä oli rajoituksensa. Valokuvia pääsi räpsimään helposti.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 20.01.20 - klo:07:18
Tunnen useita suomalaisia lähetystyön tekijöitä. Aasiassa asuneet kumartavat ja hymyilevät hillitysti, Afrikassa asuneet nauravat ja kättelevät pitkään ja hartaasti. Tämä on toki karkea yleistys, mutta kuvaa tapojen eroja eri puolilla maailmaamme.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 20.01.20 - klo:10:41
Tunnen useita suomalaisia lähetystyön tekijöitä. Aasiassa asuneet kumartavat ja hymyilevät hillitysti, Afrikassa asuneet nauravat ja kättelevät pitkään ja hartaasti. Tämä on toki karkea yleistys, mutta kuvaa tapojen eroja eri puolilla maailmaamme.
Mites suudelma tervehtimisen välineenä?  :017:

Suudelman historia on paljon pidempi kuin kättelemisen, ja suudelma on kautta historian toiminut ystävyyden ja kunnian osoituksena.

Lähde

Leonid Brezhnevin ja Erich Honeckerin suudelma
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbdUP_ErDG1aRFbF4JmCzjRRts_i64yOKTysAIW9eyHdWg8JSJ&s
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 20.01.20 - klo:11:51
Kristillisyydessä on suudelmalla huono kaiku, kiitos Juudas Iskariotin.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 20.01.20 - klo:14:29
Kristillisyydessä on suudelmalla huono kaiku, kiitos Juudas Iskariotin.

Paavali kumminkin käskee sillä edelleen tervehtiä.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 22.01.20 - klo:16:42
persuja
Perussuomalaiset ovat edelleen ykkösenä.

Lähde

HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen viime kuukausina – perussuomalaiset edelleen ykkösenä
https://yle.fi/uutiset/3-11169391
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 22.01.20 - klo:18:23
Mitä laajemmaksi perussuomalaisten kannatus kasvaa, sitä kirjavammaksi se joukko kehittyy. Nähdäkseni puolue joko tulee entistä värittömämmäksi yleispuolueeksi tai sitten sen ääripäät riitautuvat ja puolue hajoaa taas. Kumpikaan ei taida olla kovin valoisa vaihtoehto puolueen johdon näkökulmasta.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 22.01.20 - klo:19:47
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esitti huolensa hallituksen julkisen talouden tasapainotavoitteen karkaamisesta puoluehallituksen kokouksessa.

– Eduskunnan tietopalvelun laskelma on karua luettavaa hallituksen ja Suomen kannalta. Jotta julkinen talous olisi tasapainossa, kuten hallitusohjelmassa luvataan, pitäisi hallituksen kaksinkertaistaa tavoitteensa uusien työllisten määrästä. Toistaiseksi emme ole nähneet hallitukselta ainuttakaan työllisyystoimea, Orpo sanoi.

– Hallituksen ohjelmalta on pudonnut pohja ja sen on korjattava kurssiaan. Tarvitaan massiivinen määrä työllisyystoimia, tarvitaan menojen priorisointia ja tarvitaan politiikkaa, joka lisää kasvua. Kokoomus on vaihtoehtobudjetissaan esittänyt kokonaisuuden, jolla voitaisiin tehdä hallitusta enemmän panostuksia koulutukseen ja hoivaan, mutta samaan aikaan taittaa velkaantumista, Orpo sanoo.

Lähteet

Kokoomuksen Petteri Orpo: Hallituksen tavoite karkaa yhä kauemmas – Suomi tarvitsee 120 000 uutta työllistä talouden tasapainottamiseksi
https://yle.fi/uutiset/3-11169687

Keskus­te­lu­na­vaus: kohti 60 000 uutta työpaik­kaa    https://www.kokoomus.fi/keskustelunavaus-kohti-60-000-uutta-tyopaikkaa/
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 22.01.20 - klo:20:30
Tässä iltalaulu jonka John Denver laulaa. Mainitaan mm. West Virginia josta foorumistimme Thomas McElwain on syntyisin. Tervesiä Kuopioon !

https://www.youtube.com/watch?v=oTeUdJky9rY

 :059:
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.01.20 - klo:08:02
Olin jo unisilmä ja eksytin John Denverinkin  tiellään !

 :018:
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 23.01.20 - klo:09:45
– Eduskunnan tietopalvelun laskelma on karua luettavaa hallituksen ja Suomen kannalta. Jotta julkinen talous olisi tasapainossa, kuten hallitusohjelmassa luvataan, pitäisi hallituksen kaksinkertaistaa tavoitteensa uusien työllisten määrästä. Toistaiseksi emme ole nähneet hallitukselta ainuttakaan työllisyystoimea, Orpo sanoi.

Petteri Orpo edustaa puoluetta, jota työnantajat tukevat. Niinpä tällaiset puheet saavat tietyn sävyn. Tarkoittaako Orpo 'työllisyystoimilla' suuryrityksille myönnettyjä taloudellisia etuja vai oikeutta huonontaa työntekijöiden asemaa? Tarkoittaako molempia? Olisivatko työnantajat sitten valmiita työllistämään lisää väkeä?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 24.01.20 - klo:17:25
Petteri Orpo edustaa puoluetta, jota työnantajat tukevat. Niinpä tällaiset puheet saavat tietyn sävyn. Tarkoittaako Orpo 'työllisyystoimilla' suuryrityksille myönnettyjä taloudellisia etuja vai oikeutta huonontaa työntekijöiden asemaa? Tarkoittaako molempia? Olisivatko työnantajat sitten valmiita työllistämään lisää väkeä?
Petteri Orpon lisäksi myöskään työnantajien että työntekijöiden edustajat eivät ole nähneet Sanna Marinin hallitukselta ainuttakaan vaikuttavia työllisyystoimia.

Lähde

Työllisyysryhmien työ takkuaa pahasti: "Lillukanvarsia, ei merkittävästi vaikuttavia toimia, yhtä pitkää kuin leveää, puhetta lämpimikseen"
https://yle.fi/uutiset/3-11141555


Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 25.01.20 - klo:09:28
Työryhmien toimet takkuavat, kun niitä tahallaan saatetaan takkuun. Tavoitteita tärkeämpää näyttää olevan, mikä puolue ja hallitus tai kuka henkilö saa sulan hattuunsa onnistumisesta.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 25.01.20 - klo:12:18
Työryhmien toimet takkuavat, kun niitä tahallaan saatetaan takkuun. Tavoitteita tärkeämpää näyttää olevan, mikä puolue ja hallitus tai kuka henkilö saa sulan hattuunsa onnistumisesta.
Sanna Marinin hallitus käsittelee työryhmien raportteja iltakoulussaan tammikuun loppupuolella suunnitellen samalla ”aktiivimalli kakkosta".

Lähde

IL: Hallitukselta tulossa ”aktiivimalli 2” – Laiminlyönti johtaisi jopa 60 päivän karenssiin
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ded0f6e9-5fe1-4c42-95c1-d53572bd9fcb?_ga=2.3023344.1928424029.1579878946-2026801791.1579878946


Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 25.01.20 - klo:17:36
Hallitus ei ole Sanna Marinin vaan Suomen tasavallan hallitus, joka nauttii valtiopäivien luottamusta.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 26.01.20 - klo:17:57
Hallitus ei ole Sanna Marinin vaan Suomen tasavallan hallitus, joka nauttii valtiopäivien luottamusta.
Suomen tasavallan hallituksella, joka nauttii valtiopäivien luottamusta, sen suurin haaste on työllisyystavoite ja lakot. Maanantaina alkaa paperi- ja selluteollisuuden lakko ja sitä varten tehtaiden alasajo on jo alkanut. Finanssikonserni Sammon ja metsäyhtiö UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos kommentoi lauantaiaamun Ykkösaamussa Paperiliiton mahdollisesti alkavia lakkoja.

– Tylsä juttu, ja se ei ole erityisen viisasta, hän kommentoi lakkouhkaa.

Wahlroosin mielestä kyse on suomalaisen metsäteollisuuden kilpailukyvystä ja siitä, pysyvätkö suomalaiset paperikoneet Suomessa.

– Suomen metsäteollisuus yrittää puolustaa suomalaisia työpaikkoja, Wahlroos sanoi.

Wahlroosin mukaan metsäteollisuuden näkökulmasta eri työpaikat, alueet ja koneet kilpailevat keskenään.

– Jos hyväksymme ay-liikkeen vaatimukset, täältä lähtee työpaikkoja ja niitä lähtee paljon, hän sanoi.

Myös Suomen kilpailukyvyssä olisi talousvaikuttajan mielestä parantamisen varaa.

– Suomeen ei synny investointeja, jollei Suomi puolusta kilpailukykyään, hän sanoi.

Palkankorotusvaraa voi olla vaikka kuinka paljon, jos samalla suljetaan kymmenen paperikonetta, Wahlroos sanoi kysyttäessä mahdollisesta paperiteollisuuden palkankorotusvarasta.

Lähteet

Paperialan lakonuhkaan haetaan ratkaisua vielä tänään – huomenna alkavan lakon piirissä noin 9 000 Paperiliiton jäsentä
https://yle.fi/uutiset/3-11176136

Björn Wahlroos lakon uhkasta: "Jos hyväksymme ay-liikkeen vaatimukset, täältä lähtee työpaikkoja ja niitä lähtee paljon"
https://yle.fi/uutiset/3-11175630
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 26.01.20 - klo:20:33
Björn Wahlroos lakon uhkasta: "Jos hyväksymme ay-liikkeen vaatimukset, täältä lähtee työpaikkoja ja niitä lähtee paljon".

Tämä ei ole tilannearvio vaan kiristysviesti.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 27.01.20 - klo:11:24
Minusta koko kikyily oli massiivista yritystukea.
Paperitehtaiden tuotanto pysähtyi tänään aamulla, kun Paperiliiton työntekijät menivät lakkoon. Juuri kikyily jakaa osapuolia.

"Paperiliitto on jo aiemmin sanonut, että kilpailykykysopimuksen mukaiset kiky-tunnit saavat jäädä menneisyyteen. Metsäteollisuus on puolestaan tyrmänyt palkansaajapuolen vaatimukset kiky-tuntien poistamisesta. Teknologiateollisuudessa kiky-tunneista luovuttiin vuodenvaihteessa. Metsäteollisuuden mukaan Teollisuusliiton sopimuksesta ei voi ottaa mallia."

Lähteet

Paperitehtaat pysähtyivät aamulla – Stora Enson pääluottamusmies: "Lähdemme siitä, että kiky-tunnit poistuvat"
https://yle.fi/uutiset/3-11176837

Metsäteollisuus tyrmää vaatimukset kiky–tuntien poistamisesta – "Työajan lyhentäminen olisi mahdotonta nykyisessä talous- ja suhdannetilanteessa"
https://yle.fi/uutiset/3-11153906

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 27.01.20 - klo:11:50
Kikytunneista kinaaminen on kärpäsen tarkoituksellista kasvattamista härkäseksi, siis poliittista valtapeliä. Taloudellisesti paljon merkityksellisemmästä asiasta, eräiden veroluonteisten maksujen siirtämisestä työnantajalta työntekijöiden maksettaviksi, ei juuri puhuta.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 01.02.20 - klo:15:48
Kikytunneista kinaaminen on kärpäsen tarkoituksellista kasvattamista härkäseksi, siis poliittista valtapeliä. Taloudellisesti paljon merkityksellisemmästä asiasta, eräiden veroluonteisten maksujen siirtämisestä työnantajalta työntekijöiden maksettaviksi, ei juuri puhuta.
Kuntatyöntantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mukaan kikyilyn purkaminen luo työpaikkoja. Tähän asti työnantajat ovat väittäneet kikyilyn luovan työpaikkoja.

”JOS työaika taas lyhenisi, ­kuntiin ja kuntayhtymiin pitäisi palkata yli 5 000 henkilöä lisää. Se pahentaisi entisestään työ­voimapulaa”, sanoo KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Lähde

Kiky-tuntien purku vaatisi kuntiin yli 5 000 uutta työntekijää, sanoo työnantaja   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006370897.html
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 04.02.20 - klo:13:18

Kiky oli okei silloin kun se tehtiin, mutta muistaakseni sen ei ollut tarkoitus kestää kuin se aika, että saadaan talous kuntoon.

Mutta menetetyt edut on nähtävästi vaikeaa saada takaisin.

Virossa osataan tää mukautuminen maailman tuuliin, mutta Suomessa kaikki muutos on tosi hidasta ja monta valittajaa on matkalla.

Kun nyt ökynalle peloittelee tehtaiden muualle muutosta, niin en usko joidenkin kiky tuntien tai palkannoston olevan syy lähteä Suomesta.
Enemmän pelkään näitä viherpiipertäjiä, kun on jo torpannut jokusen tehtaan perustamisen Suomeen.
En ymmärrä mistä ne luulee rahan tulevan, kun niillä on avustajia ja ne pistää itelleen rahaa ihan tuhottomasti, mutta ei ajattele mistä se raha tulee.
Nyt ne nostaan palkkojaan sen määrän, että sillä rahalla saisi vanhusten hoitajamitoituksen korjattua, mutta mitäs vanhuksista, kun iteleen lisää liksaa.
Kunnon vihervasemmisto meininkiä.
Joku on sanonut, että kommonismia on, mikä on sun on meidän, mikä mun on mun.

Kunhan vielä muutaman sellutehtaan perustamisen noi vihreät torppaa, niin konkurssissa ollaan koko Suomi.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 04.02.20 - klo:15:50
Kunhan vielä muutaman sellutehtaan perustamisen noi vihreät torppaa, niin konkurssissa ollaan koko Suomi.

Olisihan se surkeaa, jos Suomen talous olisi pelkästään sellaisen raaka-aineen varassa kuin selluloosa. Mikähän sen kilohintakaan on? Taitaa olla alle euron.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 04.02.20 - klo:15:52

Kemin maalle jos tulee se uusi tehdas, niin työllisyys luku on iso.

En tiedä sellunkilohintaa, mutta toi vähättely on tota vihreiden unelmissa oloa, jossa ei reaalielämästä ole tietoa.

Alas vaan työpaikat, kunhan Norppa elää !!
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 04.02.20 - klo:15:59
Alas vaan työpaikat, kunhan Norppa elää !!

Norpista viis (ei mitään henkilökohtaista), mutta planeetan pitäisi saada elää.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 05.02.20 - klo:10:11
Kunhan vielä muutaman sellutehtaan perustamisen noi vihreät torppaa, niin konkurssissa ollaan koko Suomi.

Tai sitten ei olla.

Joskus tuntuu että voisi olla hyväksikin, jos nuo puujalat katkeaisivat. Olisi pakko keksiä jotain muuta tilalle. Luulisi tämän kansakunnan muutakin osaavan kuin sellunkeiton.

Yksi Suomen talouden isoja ongelmia on viennin yksipuolisuus ja painottuminen investointihyödykkeisiin. Esim. tuolla Ruotsissa jo osaavat tehdä tavaroita myös kuluttajille. Teollisuuden tarvitsemat tavarat ja se mitä kuluttajat himoitsevat menee kaupaksi vähän eri syklillä. Jos on maalla kumpaakin tarjota vientiin niin ei lamat itse ihan niin pahasti. Ehkä ei nousukauden huumakaan, mikä olisi ihan hyvä. Eipä tulisi törsättyä niin varomattomasti silloin.

Ei talous kunnossa ole, siinä olisi korjattavaa vaikka mitä. Kansainvälisen nousukauden aikana hetkeksi helpotti. Se on kohta ohi.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Leena - 06.02.20 - klo:11:29
Samaa mieltä tuotannon pitkään pysäkille unohtuneesta yhteen kohtaan tuijottamisesta, samaa mieltä Kemin uudesta tehtaasta, eli ongelmana tulee nyt olemaan raaka-ainepula. Eihän siinä ole kysymys norpan elämästä tai kuolemasta kuin välillisesti ja mutkan kautta, vaan mutkikkaasta päästökauppojen ja kokonaistuottavuuden tasapainosta. Ikäväähän se on, mutta kun se ilmastonmuutos nyt on realiteetti ja sitä yrittää muutama maa Euroopassa ihan huomioida.  Kannattaisi vähän katsoa eteensä.

Kikyä tekivät lopulta etupäässä kunta-alan palvelusektorin naiset.  Esimerkiksi lastentarhanopettajilta vietiin myös ne vaivaiset lomarahat.  Sopii nyt kummastella Helsingin lto-pulaa, kun vuokraan kuluu lähes koko nettopalkka. Sopii myös kysyä, kuka siitä hyötyy, eiköhän hän, joka sijoitti kiinteistöihin ja nylkee nyt veronmaksajilta lihavat asumistuet kun kaikkien on hankala täältä häipyäkään -- puhumattakaan ylikansallisista tallojista. 

Ikävää on yhtäläisesti valtion mutkikas takaussysteemi, erityisesti oli edes hyvä tietää että se on takaamassa luottoja täällä valmistetuille loistoristeilijöille, joiden tilaajien pankkibisnekset eivät alkuunkaan lepää luotettavalla pohjalla.

-----------

Pieni talous, vientivetoinen pärjääminen, ihmettelen todella voiko hallitus ikinä tehdä muuta ja enempää kuin katsoa, ettei kovin moni putoa veneestä lopullisesti. Edellisen hallituksen "kärkihanke" jäi täydellisen epäselväksi. Ehkä viisaammat täällä valottavat.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 07.02.20 - klo:14:18
Ikäväähän se on, mutta kun se ilmastonmuutos nyt on realiteetti ja sitä yrittää muutama maa Euroopassa ihan huomioida.  Kannattaisi vähän katsoa eteensä.
Onneksi Suomen tasavallan hallitus, joka nauttii valtiopäivien luottamusta on linjannut, että maastamme tehdään maailman ensimmäinen hiilineutraali ja fossiilivapaa hyvinvointivaltio. :003:

Lähteet

Hallituksen ilmastokokouksen eväät jäivät laihoiksi – seminaaria edelsi keskustan ja vihreiden vääntö bensaverosta ja hiilinieluista
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006394678.html

Hallituksen https://yle.fi/uutiset/3-11189736 saldo: Teollisuuden sähköveroa lasketaan, satojen miljoonien ilmastorahasto pystyyn, turpeeseen ei koskettu

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Leena - 07.02.20 - klo:17:01
Helppoa ei tule olemaan, mutta jos sentään.  Niin pitkään kuin meillä on työn vastaanottamisen velvoite vaikkei kotoa voi kulkea työhön julkisilla kulkuneuvoilla, autoja nyt tarvitaan. Mikäli kotitaloudet hyväksyvät jonkin sortin hybridit, nitkahtaahan kömpelö laiva piirun verran suunnastaan.  Diktatorista sanelua tuskin voidaan käyttää. 

Seurasin A-talkia ja hämmästelin Orpon äkillistä kotitalousintoilua.  Autot kuuluvat teille ja teollisuus tässä säätää, muistan vielä vaalipöhinästä. No, parempi myöhään,  Nyt vain aurinkopaneelia joka mökin katolle ja tuulimylly pihalle ja mielellään geolämpökaivo jotta on peräti, mistä myydä. Aurinko ei järin meillä paista, mutta tuuleehan täällä ja lujaa.

Turpeeseen tarrautumista en minä liioin käsitä. Muistan peräti vielä kun se keksittiin ja sen piti edustaa Suomen öljyä ja mitä vielä.  Pettymys oli nolo,  kun  hyöty osoittautui joks mitättömäksi.  Mikä siitä nyt tekee Keskustalle niin luovuttamattoman?

Eipä selitetty kärkihanketta. Löytyiskö turvetarraamiselle valaisua?

--------------

Tosin, muutamia juttuja minulle valaisi lapsi numero 1, kun sai ne ympäristöinsinöörin paperit. Ei aivan joka innovaatio vaikuta haihattelulta.  Muutaman vaisi jopa kaupata --- ei tarvitsisi kerätä pakkotakauksia rasittamaan valtion kassaa kuten kaupittaesa Puerto Ricoon komeampaa laivaa, kuin sieltä saatetaan maksaa.  Siinä on  perhe joka käy, käy työssä,  mutta persaukisena pysyvät.  Niille autoille todella tarttis tehrä jotain, ja kyllä he tekisivät, ellei elämä kulkisi kädestä suuhun. Innovaatiovaroja ei kerry. 

Eli ilahtuen seurasin sitä keskustelua kyllä. Jeesiä kotitalouksille, sanoo nyt oppositio. Niin se sanoi myös viime hallituskaudella mutta säälittävänähän koko ehdotusta pidettiin. Mitä tässä yks meikäläinen kun Intia sitä ja muutenkin.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 08.02.20 - klo:12:41
Helppoa ei tule olemaan, mutta jos sentään. 
Juuri näin. Seikka on saletti! Helppoa ei tule olemaan Suomen tasavallan hallituksella, joka nauttii valtiopäivien luottamusta ja joka ei voi ylpeillä muuta kuin nuoruudella ja sukupuolella sukupuolineutraalissa maassamme. 

Ovatko nuoruus ja sukupuoli asioita, joista on oikeasti hyötyä politiikassa sukupuolineutraalissa ja tasa-arvoisessa maassamme? :017:
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 08.02.20 - klo:17:32
Niin pitkään kuin meillä on työn vastaanottamisen velvoite vaikkei kotoa voi kulkea työhön julkisilla kulkuneuvoilla, autoja nyt tarvitaan.

Ei meillä sellaista velvoitetta ole. Ei ketään voi pakottaa autoilemaan.

Tai, no, ne joilla on kuljetusalan tutkinto tai alan työkokemusta ja voimassa oleva ajokortti, voi ehkä velvoittaa ottamaan vastaan töitä kuljetusalalta. Mutta autottoman saati ajokortittoman ei tarvitse ottaa vastaan töitä jonne ei pääse kuin omalla autolla.

Turpeeseen tarrautumista en minä liioin käsitä. Muistan peräti vielä kun se keksittiin ja sen piti edustaa Suomen öljyä ja mitä vielä.  Pettymys oli nolo,  kun  hyöty osoittautui joks mitättömäksi.  Mikä siitä nyt tekee Keskustalle niin luovuttamattoman?

Eipä selitetty kärkihanketta. Löytyiskö turvetarraamiselle valaisua?

Olisko ne turvesuot siellä kepulaismaakunnissa, tuovat sinne muutaman työpaikan ja rahaa? Muiden taas on pakko antaa kepulle jossakin periksi jotta hallitus pysyy koossa.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 09.02.20 - klo:14:23
Olisko ne turvesuot siellä kepulaismaakunnissa, tuovat sinne muutaman työpaikan ja rahaa? Muiden taas on pakko antaa kepulle jossakin periksi jotta hallitus pysyy koossa.
Keskustan puheenjohtajalle, valtio­varain­ministerille ja pääministeri Sanna Marinin (sd) sijaiselle Katri Kulmunille on omien sanojensa mukaan tärkein tehtävä saada keskustan kannatus nousuun.

Lähde

Keskustan uudeksi pj:ksi valittu Kulmuni: ”Tärkein tehtävä on saada puolueen kannatus nousuun” – IS seurasi hetki hetkeltä
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006228698.html
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Leena - 14.02.20 - klo:01:17
Öppiäinen, kyllä vaan on työn vastaanottamisen velvoite eikä siinä kysytä kuin kilometrimääräistä matkaa siihen duunimestaan.  Siis työkkärissä ei voi sanoa ettemmä viitti kun sinne ei pääse junalla ja mulla on nää periaatteeni. Puhumattakaan. ettei käy kun en tie kuin sinne pääsis. Taksilla??

Ettei joku vain työhön mene, no, sitä näkee.  Seuraa karenssia mutta fatta nyt jää perälaudaksi tietty. Aika moni ottaa sen duunin, jos jotenkin katsastuksessa läpi rymistelty romukasa vielä pihasta liikahtaa.  Lapsi numero 1 ajeli semmoisella meneeköhäntääenääläpi-romuraudalla Kotkasta Porvooseen. Ei siis mihkään pysyvään duuniin, se on yhä hakusassa ja Lapsi alkaa pahemmin polttaa käämejä, kun ei osaa olla tekemättä mitään.

Semmnoisia outoja hyyppäreitä maassa yhä siellä täällä sijaitsee, vaikka Orpon oli ihan vaaliväittelyssä tiristettävä kyyneltä kansakoulunopettajavanhemmistaan (mahtoiko ne sentään jo opettaa peruskoulussa?) jotka selittivät kolmea kadotettua hyvettä:  Ahhhkeruus --- Ahhhkeruus --. Ahhhh-ke-ruus!!


Miksei sille miehelle mikään kelpaa. Palkkatuettu työllistäminenhän tukee kansakunnan selkärankaa:  Ahhhhh--keruutta!

Minulla oli kanssa ,kansakoulunopettajavanhemmat, mutta niillä oli monipuolisempi arvomaailma, lisäksi muokkautuva.  Niistä tuli aika haipakkaa jo peruskoulunopettajia, joten mikä sen orpopojan ikä mahtaa olla.  Mielestäni se on minua reilusti nuorempi?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 14.02.20 - klo:02:31
Öppiäinen, kyllä vaan on työn vastaanottamisen velvoite eikä siinä kysytä kuin kilometrimääräistä matkaa siihen duunimestaan.  Siis työkkärissä ei voi sanoa ettemmä viitti kun sinne ei pääse junalla ja mulla on nää periaatteeni. Puhumattakaan. ettei käy kun en tie kuin sinne pääsis. Taksilla??

No eihän ole. Nykyään ei mitata kilometrejä vaan aikaa.

Työttömyysturvalaki 6§: 6 §
Työstä kieltäytyminen alueellisen liikkuvuuden perusteella
Henkilöllä on pätevä syy kieltäytyä vastaanottamasta tarjottua työtä, jos hänen päivittäisen työmatkansa kesto ylittäisi kokoaikatyössä keskimäärin kolme tuntia ja osa-aikatyössä keskimäärin kaksi tuntia.

Samaisen lain mukaan lisäksi Henkilöllä on pätevä syy kieltäytyä hänelle tarjotusta työstä, jos:

1) osa-aikatyöstä maksettava palkka ja hänelle mahdollisesti maksettava työttömyysetuus työmatkakustannusten ja muiden työn vastaanottamisen aiheuttamien kustannusten vähentämisen jälkeen jää pienemmäksi kuin hänelle muutoin maksettava työttömyysetuus.

Muuttamista työn perässä ei voida vaatia, sillä perustuslain mukaan kansalaisella on oikeus valita asuinpaikkansa.

Sellaista pykälää en löydä, jonka mukaan tarjottuun kokopäivätyöhön pitäisi tarvittaessa matkustaa vaikka taksilla, mutta käytännössä tätä ei vaadita. Osa-aikatyössä tuo lainaamani kohta 1) yleensä sulkee pois vaatimuksen käyttää taksia.

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 14.02.20 - klo:02:39
Ettei joku vain työhön mene, no, sitä näkee.  Seuraa karenssia mutta fatta nyt jää perälaudaksi tietty.

Fattan rahoja ei tietenkään kaikki saa, esim. minä koska on omaisuutta, ja toiset koska on puoliso joka tienaa. Siis en ole kieltäytynyt tarjotusta työstä koska ei ole tarjottukaan, mutta tulot jää kyllä silti alle toimeentulonormin, joten säästöjäni tässä työn.

Semmnoisia outoja hyyppäreitä maassa yhä siellä täällä sijaitsee, vaikka Orpon oli ihan vaaliväittelyssä tiristettävä kyyneltä kansakoulunopettajavanhemmistaan (mahtoiko ne sentään jo opettaa peruskoulussa?) jotka selittivät kolmea kadotettua hyvettä:  Ahhhkeruus --- Ahhhkeruus --. Ahhhh-ke-ruus!!

Jännää kun Orpo ihan telkkarissa julkisesti kysyi, miksei ne mene töihin. Siis työttömät. Pitäisikö sille oikeasti kertoa, että ei töihin noin vain saa omalla päätöksellään mennä, vaan että meikäläisessä systeemissä työnantajallakin on valta päättää, keitä sinne huolii. Kun ei se näköjään sen vertaa tiedä. (https://areena.yle.fi/1-4584854?seek=790, kohdasta 13:00 eteenpäin.)

Moni työpaikka on tukevan aidan ja lukitun oven takana, ja aulassa vartija heittämässä sisääntunkeutujat ulos. Joku kaupan kassa ehkä olisi helpompi tapaus, mutta ehkä sekään ei käy työnnän kassan tuolilla istuvan henkilön syrjään ja änkeän paikalle itse ja sanon että tulin nyt töihin, näytäs miten tämä kassakone toimii. Bussikuskin paikalle en hirveä kun puuttuu se ajokortti edelleen; siinä voisi tulla ruumiita.

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 14.02.20 - klo:02:56
Tuossa vielä tuollainen vakuutusoikeuden päätös tapauksessa, jossa henkilö oli saanut karenssia kun tuli irtisanotuksi töistä, jonne ei auton hajoamisen takia päässyt: https://www.vakuutusoikeus.fi/fi/index/vakuutusoikeusratkaisut/vakuutusoikeusratkaisut/1538032339775.html
Oikeuden mukaan karenssi siis oli aiheeton. Ei tarvitse matkustaa päivässä kuutta tuntia julkisilla töihin, ja ilmeisesti taksiakaan ei ole velvollisuus käyttää.

Mitähän entisessä sossussa eli fattassa eli nykyisin Kelassa sanottaisiin, jos hakee toimeentulotukea sillä perusteella, että taksilla suoritettujen työmatkojen kulut on niin isot, että nettotulot jäävät alle toimeentulotukinormin? Toimeentulotuki kun on se viimesijainen etuus, ja ennen sitä pitäisi varmaan yrittää elää vaikka työttömyysturvalla, jota voisi saada irtisanoutumalla kalliiksi käyvästä työstä.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Viisveisaaja - 14.02.20 - klo:20:38

Minusta ihan hirveää, että joitain ihmisiä arvostellaan, kun eivät ole töissä.
Ja vielä enempi se, kun yhteiskunta alkaa olemaan kova työttömiä kohtaan.

Ihmiset nyt ei ole samanlaisia.
On ihmisiä, kun on lahjakkaampia toisissa asioissa ja voi olla, että joku työtön on lahjakas ja osaava ja kova työntekijä, mutta ei ole supliiki ja ei osaa myydä itsensä osaamista.

Yleensä ne kun ottaa jengi'ä töihin, niin ne ottaa jonkun kun osaa puhua ittensä sisää n lennokkaasti, mutta vakasti ja syvällisesti ajattelevien tai teknisesti ajattelevien, kun tuumaavat jaaaa miiieettiiivät, niin niiden voi olla vaikea saada työtä, vaikka heidän työpanos on varmasti arvokkaammasta päästä.

Itte kun palkkaan työmiehiä, niin heivaan sellaiset, kun sanoo, että ne osaa kaiken ja ovat Euroopan parhaimpia.
Sitten kun tulee joku rehelnen, kun sanoo, että en ole niin sosiaalinen ja tykkää olla itekseni ja tehdä hyvin asiat, niin sellaisen yleensä palkkaan.
Rehellinen ja tunnollinen on paras.
Vaikka ei ammattitaitoinen olisikaan täysin.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Leena - 15.02.20 - klo:13:06
No eihän ole. Nykyään ei mitata kilometrejä vaan aikaa.

Työttömyysturvalaki 6§: 6 §
Työstä kieltäytyminen alueellisen liikkuvuuden perusteella
Henkilöllä on pätevä syy kieltäytyä vastaanottamasta tarjottua työtä, jos hänen päivittäisen työmatkansa kesto ylittäisi kokoaikatyössä keskimäärin kolme tuntia ja osa-aikatyössä keskimäärin kaksi tuntia.

Samaisen lain mukaan lisäksi Henkilöllä on pätevä syy kieltäytyä hänelle tarjotusta työstä, jos:

1) osa-aikatyöstä maksettava palkka ja hänelle mahdollisesti maksettava työttömyysetuus työmatkakustannusten ja muiden työn vastaanottamisen aiheuttamien kustannusten vähentämisen jälkeen jää pienemmäksi kuin hänelle muutoin maksettava työttömyysetuus.

Muuttamista työn perässä ei voida vaatia, sillä perustuslain mukaan kansalaisella on oikeus valita asuinpaikkansa.

Sellaista pykälää en löydä, jonka mukaan tarjottuun kokopäivätyöhön pitäisi tarvittaessa matkustaa vaikka taksilla, mutta käytännössä tätä ei vaadita. Osa-aikatyössä tuo lainaamani kohta 1) yleensä sulkee pois vaatimuksen käyttää taksia.

Kolme tuntia on varsin paljon, mutta kiitos tarkennuksesta. Tässä kai keskusteltiin siitä. onko käytettävä omaa autoa.  En aivan ajatellut että kokopäivätyö. km 8 tuntia.edellyttäisi neljän tunnin työmatkaa.

Muuton vaatimus kariutuu jo siihen ettei kyseessä enää tänäpänä olisi pysyvä työsuhde kuitenkaan, vaan jokin ns. harjoittelu harjurinpalkalla 3kk jonka perästä palkataan uusi harjuri.  Lapsi  1 olisi saanut jo viuhtoa menemään moneen kertaan, jos nöyrästi muuttaisi joka ikisen päivä viikossa-duunin perässä.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Leena - 15.02.20 - klo:13:15
Tuossa vielä tuollainen vakuutusoikeuden päätös tapauksessa, jossa henkilö oli saanut karenssia kun tuli irtisanotuksi töistä, jonne ei auton hajoamisen takia päässyt: https://www.vakuutusoikeus.fi/fi/index/vakuutusoikeusratkaisut/vakuutusoikeusratkaisut/1538032339775.html
Oikeuden mukaan karenssi siis oli aiheeton. Ei tarvitse matkustaa päivässä kuutta tuntia julkisilla töihin, ja ilmeisesti taksiakaan ei ole velvollisuus käyttää.

Mitähän entisessä sossussa eli fattassa eli nykyisin Kelassa sanottaisiin, jos hakee toimeentulotukea sillä perusteella, että taksilla suoritettujen työmatkojen kulut on niin isot, että nettotulot jäävät alle toimeentulotukinormin? Toimeentulotuki kun on se viimesijainen etuus, ja ennen sitä pitäisi varmaan yrittää elää vaikka työttömyysturvalla, jota voisi saada irtisanoutumalla kalliiksi käyvästä työstä.

Sanohan muuta. Fatta eli sossu eli tottakai virallisimmin KELA on sanonut niin paljoin ja niin kiinnostavaa, kun sitä olen seurannut sivusta potilaideni ja muiden kuin potilaiden kertomana.  Niistä saisi jo sattuvien sanontojen kirjan. 

Tekis mieleni ottaa tänne valituimmat palat, mutta kun en aivan totta ole semmoiseen oikeutettu.  Vaatimukset on kyllä olleet mitä käsittämättömimpiä ja eritoten nyt KELAssa.  Toimeentulotuen viimesijaisuus on vierasta jopa erinäisille poliitikoillemme, kuten, jos mahdollista vielä on katsoa vanhoja kyselytunteja ynnä muita ajankohtaisuuksia,  edellisen hallituskauden työvoimapoliittisista ja nollatuntisopimuksista väännettäessä selkeästi ilmeni.  Jos palkka ei riitä niin onhan meillä toimeentulotuki. Siinä vaiheessa alkoi pahasti kyrsiä.

En minä ihan syyttäni liittynyt minkään puolueen jäseneksi.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 15.02.20 - klo:14:01
Kolme tuntia on varsin paljon, mutta kiitos tarkennuksesta. Tässä kai keskusteltiin siitä. onko käytettävä omaa autoa.  En aivan ajatellut että kokopäivätyö. km 8 tuntia.edellyttäisi neljän tunnin työmatkaa.

Muuton vaatimus kariutuu jo siihen ettei kyseessä enää tänäpänä olisi pysyvä työsuhde kuitenkaan, vaan jokin ns. harjoittelu harjurinpalkalla 3kk jonka perästä palkataan uusi harjuri.  Lapsi  1 olisi saanut jo viuhtoa menemään moneen kertaan, jos nöyrästi muuttaisi joka ikisen päivä viikossa-duunin perässä.

Pääkaupunkiseudulla voi kyllä päästä kolmen tunnin päivittäisiin työmatkoihin. Huomasin aikoinaan itsekin. Eivät ole mikään syrjäseutujen yksinoikeus ne.

Tuo on kyllä totta, että kun työsuhteen pysyvyydestä ei ole mitään takeita niin eipä se ainakaan ihan pikkupalkalla kannusta muuttamaan. Ehkä tavoite on se, että maassa olisi asuntoautossa asuvaa vaeltavaa kansaa, joka kätevästi siirtyy aina työtilaisuuksien mukaan paikasta toiseen? Ja olihan ennenkin se systeemi, että isät kävivät töissä pitkin maata milloin missäkin ja äiti hoiteli kotia. Tosin se oli aikaa, jolloin kymmenvuotias katsottiin päteväksi lapsenlikaksi; nykyään jos jättää nuoremmat senikäisen vastuulle, tehdään lastensuojeluilmoitus. - Niin siis kun se kymmenvuotias katsoi nuorempiaan niin äiti pääsi töihin. Nykyään tietty on meitä sinkkuja paljon ja ei kai me mitään pysyvää asuinpaikkaa tarvittaisi. Olihan sitä ennenkin kaikenlaisia maankiertäjiä, jotka tulivat taloon ja tarjoutuivat tekemään jotain sekalaista työtä ja saivat vastineeksi aterian ja yösijan. Kuulemma. Itse en ole tuota aikaa elänyt. Mutta miksei noin voisi olla nykyäänkin.

Minulle kyllä kävi toisinpäin, helsinkiläinen työnantaja ei kelpuuttanut kun sanoi etten voi Tampereelta käydä töissä ja ettei työstä maksettava palkka riitä pääkaupunkiseudulla asumiseen. Oli siis pätkäduuni, johon olisin kyllä intopiukkana ollut menossa. Luulen että todellinen syy oli kyllä se, ettei vain halunnut palkata työtöntä. Oli muuten juurikin Kela se työnantaja. Maksakoon korvauksia sitten, kun ei palkka halua maksaa. Duuni olisi ollut aika tasan sitä mitä olen aiemmin tehnyt, ts. niin tasan että enpä usko että maasta siihen olennaisesti pätevämpää löytyy.

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Leena - 15.02.20 - klo:15:57
Joo, tuossa on olleet muut syyt, ratkaisuhan oli ihan järjetön kun Hki-- Tre --väli on ihan ns normaali työmatka. Hesan työmatkat tunnetaan, eli koettu on.
 
Se ero niissä kuitenkin oli kun vertasin Kouvola-Hesaan, että jouston varaa oli paremmin, eli kun duunipäivä joka tapauksessa venähti ja saattoi venähtää kuuteen seitsemään, ei tullut paniikkia mistään junaan ennättämisestä.  Sillä välillä vielä junia kulki hyvin.  Samoin, koska menin seiskaksi jotta näin postit ja labrat ja luin potilaskertomukset, ei tarvinnu ihmetellä millä junalla siis lähtisi, kun sopivaa ei kulkenut.


Minulle laskettiin aikanaan puolipäivätyöstä käteen jäävää liksaa osa-aikaeläkkeellä eräitä kertoja.  Miten päin hyvänsä yritettiin niin saldo jäi alle tonnin, enkä minäkään olisi saanut mitään tukia vaan tää velkainen koppi olis pitänyt myydä ja löytää kalliimpi vuokrakämppä kun duuni oli täällä ja kun koko hanke oli epävarma.   jäi siinä vähän hapan maku suuhun kuunnellessani kannustinloukkusaarnoja, kun kyseessä eio usealla potilaalla kuten ei itsellänikän ollut kyseessä mikään, että sosiaalituella on mukava köllötellä ja duunista hankkii huonommin, kun näin ettei duuniratkaisuilla yksinkertaisesti eletä.  Sitten tulee ne karenssit ja katkokset ja kun tilillä näyttää olevan hynyä niin eihän silloin saa mitään. Vaikka miten itket, että jäi vuokrarästejä ja vippivelkoja ja siellä nyt vain on se liksa joka vihdoin maksettiin... 


Siis kyllä oli syvältä.  Ihmisten elämä meni niin mutkikkaaksi ettei kukaan tajua...

Paras oli, kun yritin vääntää rautalangasta Hyssälälle, että työkyvyttömyyseläkeläisen oikeus tehdä työtä on sidottu eläkkeen tavoin taitettuun indeksiin.  Ei voi olla, sanoi ensin, kun  selitin miten on vaan, alkoi kirkua ja tämä on tasan totuus. Yritin tapella puoluejohtajien kanssa, ja sanonpa että Räsänen ainoana vastasi soittopyyntöön ja sanoi kanssa ensin että ei voi olla, mutta kun tajusi että onhan se, sanoi että kuin siinä niin on päässy käymään, etteihän se mene noin oikein, vaan tehköön työtä kun terveydentila sallii.

Sitten pidettiin avustajan kanssa yhteyksiä, ja kai sitä koetettiin oikaista vaan ei onnistunut...  Minä aina mekkaloin kun huomasin että homma ei nyt pelitä yhtään, mutta harvoinpa sain muuta kuin, no, päivittelyä ja vaalilupauksia.  Ei ne muut sentään kirkuneet...   
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 22.02.20 - klo:22:15
Vihreissä väläytelty hallituksesta lähtöä. Hallituksessa on tiedettyä suuremmat sisäiset jännitteet. Vihreät kipuilee ilmastotoimien vähyydestä, ja muut puolueet alkavat turhautua vihreisiin. Huhtikuun kehysriiheen kohdistuu suuria paineita.

Lähteet

Vihreiden Ohisalo ei kommentoi hallituksen ilmastokiistaa – HS: Vihreissä väläytelty hallituksesta lähtöä   
 https://yle.fi/uutiset/3-11221122

Maria Ohisalon ulosmarssi Kesärannasta, vihreiden yöhön venynyt kriisikokous ja kiista hoitajamitoituksesta – HS selvitti hallituksen sisäiset jännitteet             
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006414188.html

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: donpate - 23.02.20 - klo:00:18
Vihreät saa väläytellä mitä vaan, jos hallitus jatkaa tällä linjalla se on loppupelissä kusessa. Tää kaikki sataa Persujen laariin, mitä minä en haluaisi, vaikka köyhä kansa minä mukaan lukien, äänestän jo periaatteesta nykymenoa vastaan, sillä sielä on liian kirkasotsaista porukkaa vallan kahvassa.
Kyllä uhkakuvat esim nyky autoilijaa kohtaan on niin kovat, että jos ne toteutuu niin ei täällä euroopan ulkolaidoilla kansan oikeustaju sitä hyväksy.
 Ollanko menossa kohti anarkiaa?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 23.02.20 - klo:07:11
Euroopan ulkolaitojen köyhän kansan tarpeelliset automatkat ei liene se uhka, jota ensisijaisesti yritetään torjua. Euroopan keskusten ökybemareilla kaahaavat vain käyttävät heitä tekosyynä pakoteuhasta ruikuttamiseen.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 23.02.20 - klo:13:18
Vihreät saa väläytellä mitä vaan, jos hallitus jatkaa tällä linjalla se on loppupelissä kusessa. Tää kaikki sataa Persujen laariin, mitä minä en haluaisi, vaikka köyhä kansa minä mukaan lukien, äänestän jo periaatteesta nykymenoa vastaan, sillä sielä on liian kirkasotsaista porukkaa vallan kahvassa.

Kyllä uhkakuvat esim nyky autoilijaa kohtaan on niin kovat, että jos ne toteutuu niin ei täällä euroopan ulkolaidoilla kansan oikeustaju sitä hyväksy. Ollanko menossa kohti anarkiaa?
Hallitus pelkääkin perussuomalaisia, ja siksi se ajoi sammutetuin lyhdyin al-Hol-jupakassa, joka on mahdollisesti laillisesti kyseenalainen. Asia levisi julkisuuteen Ilta-Sanomien uutisoinnin myötä. Hallituksella oli tiukka tammikuu, jossa keskusta väläytti vanhushoivan hoitajamitoituksen pienentämistä, vihreät vaati tiukempia ilmastotoimia ja demareissa oltiin raivoissaan iltalypsystä.

Lähteet

Putositko tyystin kärryiltä Haavisto–al-Hol-jupakassa? Ota homma haltuun nopeasti ja lue tämä juttu 
https://yle.fi/uutiset/3-11110641

Hallituksella oli tiukka tammikuu, pääministeri Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät”   
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b77fa145-9d1a-4da8-9552-1a4504ce3597
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 23.02.20 - klo:13:54
Vihreissä väläytelty hallituksesta lähtöä. Hallituksessa on tiedettyä suuremmat sisäiset jännitteet. Vihreät kipuilee ilmastotoimien vähyydestä

Vähän ihmettelen tätä uutisointia vihreistä. Vastikään julkaistun Taloustutkimuksen helmikuussa Lännen Medialle tekemän tutkimuksen mukaan vihreiden kannattajat ovat kaikkien puolueiden kannattajista hallitukseen toiseksi tyytyväisimpiä. Vain demarien kannattajia hallitus miellyttää vielä enemmän. Kannattaisiko vihreiden siis kuunnella kannattajiaan? Luulisi olevan selvää, etteivät vihreät millään muulla hallituskokoonpanolla saisi tavoitteitaan niin hyvin ajettua kuin nykyisellä. (https://www.aamulehti.fi/a/b75a544d-c00d-4a83-8c6b-741f73403e8e?c=1522737894164)

Ehkä media vähän liioittelee nyt. Ainahan hallituspuolueiden välillä on epäsopua. Muistakaamme vaikka Sipilän toistuvat uhkailut hajottaa hallituksensa niiden takia. Koossa pysyi silti kalkkiviivoille asti.

Pääministeri ymmärtää, että kompromisseja on tehtävä ja keskustallekin on oltava mieliksi, jos haluaa hallituksen pitää koossa. Ja ennen muuta haluaa pitää kiinni siitä mitä hallituksen ohjelmassa on sovittu. Vaikka viimeinenkin kepulainen toteaisi että huono idea se turpeen polttaminen, niin Marin haluaa että sitä poltetaan, koska on yhdessä päätetty että poltetaan  :003:. Tai ainakin Tampereen kunnallisupolitiikasta olen saanut hänestä juuri tuollaisen käsityksen: Pitäytyy jääräpäisesti siinä mitä on sovittu, vaikka alun perin se sopimus ei hänelle täysin mieleen olisi ollutkaan. Ei mikään iltalypsyemäntä todellakaan.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 23.02.20 - klo:14:01
Hallitus pelkääkin perussuomalaisia, ja siksi se ajoi sammutetuin lyhdyin al-Hol-jupakassa, joka on mahdollisesti laillisesti kyseenalainen.

Putositko tyystin kärryiltä Haavisto–al-Hol-jupakassa? Ota homma haltuun nopeasti ja lue tämä juttu 
 https://yle.fi/uutiset/3-11110641

En usko että niinkään perussuomalaisia pelkää. Ja oliko nuo lyhdyt sitten jotenkin erityisen sammutettuja edes?

Tuosta Ylen jutustakaan minulle ei selviä, mihin laittomuuksiin konsulipäällikkö Tuominen mahdollisesti pelkäsi syyllistyvänsä. Ja miksi hänen mielestään juuri tästä asiasta olisi pitänyt tehdä sen kummemmin poliittista päätöstä kuin monesta muustakaan, jotka hoidetaan virkamiestyönä olemassaolevan lainsäädännön mukaisesti, ilman mitään erillisiä poliittisia päätöksiä.

Se on kyllä syytä selvittää, menikö Tuomisen siirto pois tehtävistään ihan pykälien mukaan.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 23.02.20 - klo:15:02
Pekka Haavisto on kai ajojahdin kohteena, jotta ei olisi seuraavissa presidentinvaaleissa varteenotettava ehdokas. Jos kampanja epäonnistuu, hänen mahdollisuutensa saattavat merkittävästi parantuakin. Kovaa peliä.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 23.02.20 - klo:15:07
^Eipä se pekkahaavistous toisaalta pois sulje sitä, että voisi jotain tehdä väärinkin. Omat epäilykseni eivät liity itse alkuperäiseen asiaan (Suomen kansalaiset Al Holin leirillä), vaan alaisen kohteluun.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 23.02.20 - klo:17:29
Pekka Haavisto on kai ajojahdin kohteena, jotta ei olisi seuraavissa presidentinvaaleissa varteenotettava ehdokas. Jos kampanja epäonnistuu, hänen mahdollisuutensa saattavat merkittävästi parantuakin. Kovaa peliä.
Median mukaan kyse ei ole poliittisesta ajojahdista, vaan politiikan uskottavuudesta. Myös Haaviston oikeusturvan kannalta on selvitettävä, noudattiko tämä lakia, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Maria Stenroos. Haavisto on toistaiseksi syytön, mutta epäiltynä.

Lähteet

Pääkirjoitus: Tapaus Pekka Haavistossa ei ole kyse poliittisesta ajojahdista, vaan politiikan uskottavuudesta
https://www.lapinkansa.fi/paakirjoitus-tapaus-pekka-haavistossa-ei-ole-kyse/638502

Analyysi: Miksi poliisia tarvitaan selvittämään ulkoministerin tekoja?
https://yle.fi/uutiset/3-11217210



Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 23.02.20 - klo:17:55
Median mukaan kyse ei ole poliittisesta ajojahdista, vaan politiikan uskottavuudesta.

Media ei ole yhtenäinen kokonaisuus. Sanakin on monikkomuoto, yksikkö on medium. Minusta on erityisen irvokasta, että poliittista kiistaa käydään epäinhimillisissä olissa olevien lasten kustannuksella.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 23.02.20 - klo:18:12
Minusta on erityisen irvokasta, että poliittista kiistaa käydään epäinhimillisissä olissa olevien lasten kustannuksella.

Olisikin vain noin, mutta taitaa olla niin että monen mielestä ne lapset joutaisivat jäädä sinne missä ovat, vaikka siitä ei olisi kenellekään mitään poliittista hyötyä. Ainakin seuraamillani keskustelupalstoilla on näkynyt ajatusta, että ovat parantumattomia terroristinalkuja jo nyt.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 23.02.20 - klo:20:54
Ainakin seuraamillani keskustelupalstoilla on näkynyt ajatusta, että ovat parantumattomia terroristinalkuja jo nyt.

Nuo taitavat olla omien 'terroristinalkujemme' ajatuksia.
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: luterilainen - 23.02.20 - klo:22:43
^Eipä se pekkahaavistous toisaalta pois sulje sitä, että voisi jotain tehdä väärinkin. Omat epäilykseni eivät liity itse alkuperäiseen asiaan (Suomen kansalaiset Al Holin leirillä), vaan alaisen kohteluun.
Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja, lähetystöneuvos Juha Parikka katsoo, että ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr) tulisi ottaa pois ulkoministeriön henkilöstöhallintoa koskevat asiat poliisitutkinnan ajaksi.

Lähetystöneuvos Juha Parikka sanoo, että luottamus Haavistoon on yhä koetuksella ulkoministeriössä.

Parikka siirtäisi henkilöstöhallintoasiat määräaikaisesti toiselle ministerille.

– On aika yllättävää, jos hän jatkaa niistä vastaamista, kun hän on poliisitutkinnassa nimenomaan henkilöstöhallintoon liittyvissä kysymyksissä. Yksittäisen virkamiehen näkökulmasta ei tunnu erityisen motivoivalta työskennellä ministerin kanssa, joka on poliisitutkinnassa tapauksesta, joka liittyy toiseen virkamieheen, Parikka sanoo IS:lle.

Poliisi ja valtakunnansyyttäjä selvittävät esitutkinnassa, onko Haavisto syyllistynyt virkarikokseen pyrkiessään syrjäyttämään ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen virastaan, vaikka al-Holia koskevat asiat oli otettu häneltä jo pois.

Ulkoministeriössä vuodesta 1985 toimineen Parikan mukaan Haavistoa koskevassa esitutkinnassa on kyse tavallaan koko virkamieskunnan asemasta.

– Voiko ministeri siirtää omalla mielivallallaan ilman perusteluja valtioneuvostossa määrätyn virkamiehen toisiin tehtäviin? Voidaanko pakkosiirtoja tehdä ilman, että noudatetaan lain kirjainta ja yt-lainsäädäntöä?

Lähde

Ulkoministeriön ammattiyhdistys: Pekka Haavistolta tulisi ottaa henkilöstöasiat pois tutkinnan ajaksi
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006413979.html

Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: Pena - 24.02.20 - klo:08:04
– Voiko ministeri siirtää omalla mielivallallaan ilman perusteluja valtioneuvostossa määrätyn virkamiehen toisiin tehtäviin?

Saako ministerin asemaan kuuluvaa valtaa nimittää mielivallaksi, kun sen kokee uhkaavan omaa virkavaltaansa?
Otsikko: Vs: Politiikkaa osa 12.
Kirjoitti: seppos - 24.02.20 - klo:09:25
Saako ministerin asemaan kuuluvaa valtaa nimittää mielivallaksi, kun sen kokee uhkaavan omaa virkavaltaansa?

Onko ministerillä työnjohto oikeus alaisiinsa virkamiehiin?

Siirry samalla osaan 13