Ostin lohen lauantaiaamuna kauppahallista, kun olin kaverin kanssa siellä muutenkin asioilla. Kauppias sanoi, ettei heille tule enää tuoretta lohta ennen joulua, joten niitä samoja joudun ostamaan jos vasta maanantaihin jätän. Pistin lohen hetkeksi pakastimeen, otin aika pian jääkaappiin sulamaan, ja tänä aamuna suolasin. Huomisaamuna meinaan poistaa enimmät suolat ja vaihtaa tillit. Kyselin asiasta muuallakin, ja oltiin sitä mieltä, ettei kannata pakastaa suolattuna. Ja itse haluan graavata.
Kylmäsavulohta ostin perjantaina kaupasta kun halvalla sain, tosin se ei ollut tarkoitettu joulupöytään vaan ihan itselleni etukäteisherkutteluksi.
Nyt sitten vääntämään salaatit, ja laatikot uuniin (pilkku on tässä olennainen juttu). Vielä en siis ole heittänyt arkihuolia.