Aamupuuro keitetään lähes aina veteen. Mutta joskus muutaman kerran vuodessa laitan mannapuuroa tai riisipuuroa ja silloin tahtoo käydä näin.
Se vesihaude muistui nyt mieleeni, mutta se on aikaa vaativa homma. Muistan nuoruudessa nähneeni jossakin huushollissa niinkutsutun "vellivahdin", sellaisen paksun posliinisen lautasen tapaisen esineen. Siinä oli paljon reikiä. Se laitettiin kattilan pohjalle. Haeskelin itselleni sellaista
parikymmentä vuotta sitten. Ei kukaan edes tiennyt mitä etsin.
Oikeassa olet että läski lisääntyy meillä. Syödään vanhan kaavan mukaan kaksi lämmintä ruokaa, kolmet kahvit leivän kera, aamupuuro ja iltapala.
Tavat on opittu kummankin kodissa.
Tyttäret ovat myös oppineet pitämään ruokaa tärkeänä. Toisella on puolisona mainio mies kokkaamaan. Toinen on ravintolapäälikkö ja arvot sen mukaiset.
Minä kokkaan lapsenlapsille ja neljännelle polvelle. He ottavat kutsut kiitollisena vastaan ja saavat vielä kotiinviemisiä. Ja minä tunnen olevani "oikealla alalla" nyt.
Koetan kyllä välttää pahimpia kovia rasvoja ja vehnäjauhoa. Kahvileipiä tehdään entistä vähemmän.
Martan ristiäisiin on minulta tilattu pullakranssi, homperskat ja juustopiirakka.