Jäämme odottamaan millaisen version kehität Belsassarin pidoista.
Sitä odotellessa valmistin meille Jeesuksen mielen mukaisen Joosefin juhla-aterian keitetyillä perunoilla. Ruuan kera raakakasvis- ja kurpitsasalaattia, punajuuri- ja maustekurkkuviipaleita, puolukkasurvosta sekä raikasta porkkana- ja lantturaastetta appelsiiniöljyllä. Näkkileipää, päällysteenä kasvismargariinia. Ruokajuomana alkoholitonta valkoviiniä.
1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 purjo silputtuna
2 dl alkoholitonta valkoviiniä
1,5dl vettä
sellerinpaloja
1tl korianteria
1tl kuminaa
2 laakerinlehteä
valkopippuria
tuoretta persiljasilppua
Kuullota sipulit ja nyhtökaura öljyssä kasarissa. Lisää joukkoon vesi, purjo, selleri, yrtit, pippuri ja valkoviini. Anna hautua kannen alla muutama minuutti miedolla lämmöllä. Koristele ruoka persiljasilpulla.
Rakas ja ihana vaimoni valmisti sillä aikaa aivan ihanaa ja terveellistä ruispuolukkapuuroa ja paistoi kaltiaisia, joita Jeesuskin söisi mielellään.
"Pestyään kasvonsa hän tuli takaisin, pakottautui rauhalliseksi ja sanoi: "Tuokaa ruoka sisään." Ja ruokaa tuotiin erikseen hänelle, erikseen veljille ja erikseen niille egyptiläisille, jotka söivät hänen luonaan, sillä egyptiläiset eivät aterioi heprealaisten kanssa; se on egyptiläisistä sopimatonta. Veljet sijoitettiin istumaan Joosefia vastapäätä, ikäjärjestyksessä, vanhin ensimmäiselle sijalle ja nuorin viimeiselle. Veljekset katselivat ihmeissään toisiaan. Kun sitten Joosef jakoi heille omista ruoistaan valitsemiaan paloja, Benjamin sai niitä viisi kertaa enemmän kuin muut veljet. Ja he joivat kaikki yhdessä ja humaltuivat."
(1.Moos.43: 31-34)