Kirjoittaja Aihe: Kotikokki X  (Luettu 20706 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #15 : 08.12.22 - klo:08:14 »
Hän ei tiedä  muuta, vaimo jonka minulle annoit,  antoi ja minä söin?

Aamen. On parasta syödä kiltisti, mitä lautaselle laitetaan. Parempi on tossun alla kuin taivasalla.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #16 : 08.12.22 - klo:13:17 »
Aamen. On parasta syödä kiltisti, mitä lautaselle laitetaan. Parempi on tossun alla kuin taivasalla.
Aamen! Juuri näin.  :icon_xmaslol:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #17 : 08.12.22 - klo:14:15 »
Aamen! Juuri näin.

Eri asia sitten on, kiinnostaako ketään seurata päivästä toiseen samana toistuvaa ruokalistaa, kun kiltti aterioija ei uskalla kysyä kotikokkinsa reseptejä.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #18 : 08.12.22 - klo:17:07 »
Tänäänkin meillä oli ruokana perunoita ja paistettua tofua.  :icon_xmaslol:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #19 : 08.12.22 - klo:18:33 »
Tänäänkin meillä oli ruokana perunoita ja paistettua tofua.

Jospa ilmoittaisit vasta sitten, kun on jotain muuta.  :003:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #20 : 09.12.22 - klo:11:43 »
Jouluruokien hankinta käynnistyi jo pari viikkoa sitten. Prisman tarjous lanttu- ja porkkanalaatikoista oli ohittamaton paikka. Ne on pakkasessa, johon laitan tänään graavilohen, kunhan ensin sen valmistelen. Silliä on jo ravintolapakkauksessa sekä rosolliin, että sillisuttuun. Viimemainittu on kalaherkku jonka Mauno minulle joululahjoitti kymmenisen vuottasitten.

Tänään ostin isot tölkit punajuurikuutioita ja suolakurkkusiivuja. Omenia on, ja lisää ostetaan jouluksi hedelmätarjottimelle.  Rosollitarpeet alkavat olla kotona.

Kinkku ostetaan niin lähellä aattoa, että se saa saman tien alkaa sulaa, ja sitten aatonaattona kypsymään. Sen jälkeen tuuvinki uuniin.

Juustot on vielä kaupassa, mutta joulupipareita ja suolakeksejä on, samoin torttutaikinaa ja luumuhilloa.

Kakku-puoli ei juuri kiinnosta. Joulupäivänä olemme koko suku kakkukahveilla Vesivehmaalla.

Lahjatkin ostin tänään, ne viimeiset.  Joulu voi tulla. Nyt alan levätä ja kerätä voimia ja parannella selkää jotta pyhät sujuisivat vaivoitta.

Ai niin, huomena ostan Tuoppi-uutetta ja sokeria.  :039:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #21 : 09.12.22 - klo:15:39 »
Teetkö rosollin kastikkeeksi punajuurella värjättyä kermavaahtoa? Lapsemme kutsuivat sitä pienenä vaahtokylvyksi. Voi olla, että kutsuvat vielä aikuisinakin.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #22 : 09.12.22 - klo:16:20 »
Tänään meillä oli ruokana pinaattikeittoa.  :icon_xmaslol:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #23 : 09.12.22 - klo:16:41 »
Tänään meillä oli ruokana pinaattikeittoa.

Kelluiko soppalautasella keitetyn kananmunan puolikas? Mielestäni se kuuluu pinaattikeittoon.

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11590
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #24 : 09.12.22 - klo:20:45 »
Tarvii osata keittää kananmuna ja kun se yleensä kuoritaan, haastetta riittää.   :003:
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #25 : 09.12.22 - klo:21:34 »
Tarvii osata keittää kananmuna.

Se onkin tarkkaa, kun makuja on monta sen kovuuden suhteen. Tiedän, että erään kuoromatkan aamiaisvuorot johtivat tenorien ilkeilevään viittaukseen bassojen löysistä munista.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #26 : 10.12.22 - klo:10:19 »
Tänään laitoin lounaaksi lohisopan, kirkkaalla liemellä josta Mattikin pitää ebemmän.

Koska ostin myös silakkafileitä, laitan ne illemmalla uuniin ruukuun tomaatin, sipulin, valkosipulin, suolan ja pienen öljytipan kera.  Ehkä tipautan myös valkoviinietikkaa ja valkopippuria.

Siitä syödään sekä perunan että ruisleivän kanssa niin kauan kuin sitä riittää.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa juhani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4178
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #27 : 10.12.22 - klo:14:37 »
Minä olen laittanut kaikki ruoat pöytään kaikkina aikoina. Paitsi nyt kun rakkain mylady laittaa jouluista lanttu- ja porkkanalaatikkoa.  Mutta minulla on tärkeintä; armolahja maistamiseen jo illan suussa. Mutta en minä syö.
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #28 : 10.12.22 - klo:16:04 »
Mausteiden ja maun maisteleminen onkin kokin yksi tärkeimmistä tehtävistä. :023:

Moni ei maista muuta kuin suolan. Ja jos sitä on liian vähän sitä tupsutetaan pöydässä annoksen päälle. Olen nähnyt, kotona ja kylässä.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa juhani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4178
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #29 : 10.12.22 - klo:17:16 »
Niin tämä on kokin ja mm. apumiehen maistelu porkkana- ja lanttulaatikosta. Ne kaikki on tärkeimpiä. Mm. suola, siirappi, valkopippuri, vesi, muskottipähkinä jne.
wilhelmi niskasen jäljillä