Keskustelu > Yleinen keskustelu

Varautuminen vaikeisiin aikoihin

<< < (17/27) > >>

Leena:
Odottele pääsiäistä niin on odotettavaa, jouluna juureslaatikoita ja silliä rosollin joukkoon, jos lihaa pitää niin  joku lintu sitten.  Tämä on vain ehdotus, kun en ole itse oikein lihansyöjä luontojani.

.....................

Nostalgia tai iski tai jotain. 

Kun nyt ruoka tuli puheeks kelailin ylisummaan, mitä syötiin lapsena, ja mitä tarjoomuksia koulu meille antoi.  En niitä kaikkia siltänään siirtäisi tähän päivään, voin minä karsisin vaikkei sitä ollut tarjollakaan kuin oliko kerta viikkoon vai kaksi se voinappi kullekin sielulle

Puuroja,   ruis, ruispuolukka
keittoja, herne, siskonmakkara, kesä, kala (maito paloi pohjaan aina)
keitetyt perunat ruskea kastike, makkara/jauheliha (joskus)
maitoa jos ei ollut ruokaan sekoitettuna

Maksalaatikko (onnistunutta)
makaronilaatikko

ekstreeminä kokeiltiin
sipatti(????)
Tomaattikeitto (jätti pahat muistijäljet,/opimme kuinka se liistrataan lautaseen)

näkkileipää vapaasti

lantturaaste
porkkanaraaste
puolukkahillo

..............

Ei
spagettia (ei kkai vielä eksitty)
lasagnea
kasvisvaihtoehtoa
vaihtovaihtoehtoa

jälkiruokaa (mikä se on)
välipalaa (nevöhööd)
salaattipöytää

En sano että oli hienosti enkä että oli kelvottoman väärin koska ruoka maistui hyvältä ja muu oli tuntematonta. 

Jotenkin minuun sopi, että istuttiin aina samalla paikalla ja ruokarukous eli rukous tai ei, niin viis sekkaa hiljaisuutta ennen istumista, syödessä sai puhua. Asiaa.

----------------

Kotona syötiin kuten kaikki söi ja kun asuttiin suuressa talossa keskiluokkaisia keskisuuria lapsiperheitä, tyyppikysymys leikkeijä järjestettäessä oli koska teillä on ruoka.  Puoli neljältä neljältä puoli viideltä. 

Sama toistui paits  sitä rukousta.  Siis ateria minkä söimme.  Ei leipää,  mutta muuten.  Paits pyttipannu tuli kuvaan ja perunat piti kuoria itse.

...................

Jos ottais tavaksi  Otinkin, on ikävä kotiin , sitten ilahduttaakseni sitä lääkäriä kun ei se Victoza yksistään... tietyin variaatioin.  Mutta muuten.   Nyt kun on keksitty  raejuusto,  ja puuro ei oikeesti ole kallista. 

.......................

Meillä oli lähestulkoon kuolemansynti polttaa valoja jos niitä ei just tarvittu, isä oppi köyhässä kodissaan hyville tavoille. 

..................

Ei puuttunu mitään.  Eikä siis  tunnu downshiftaamiselta, että ajattelee viiskyt-kuuskytlukulaisittain.   

Huomaa muuten vaan miettivänsä, säästettiinkö silloin vai säästyikö muuten vaan, pienempää kulutus oli, vaiks kuin päin laskee.  En palaisi kaikessa siihen, otteisin tästä ja ylihuomisesta lääketieteen,  mutta se elämä kelpais kun aina voi hiihtää talvella.  :'(    Vuodenajat!     

Se kirpaisi kun   meillä oli kylppäri mutta useilla koulukavereilla vain kylmä sisävessa tai ulkohuussi, ja kaupungissa se on hieman eri kuin maalla --- ei peseytymispaikkaa.  Jos niin näin ja jotain, sais olla ainainen kuuskytluku.


Tästä tietsikasta olis vaikea luopua sen tunnustan, kun tällä kirjoitan  ja täällä poikkeen ja posti kulkee ja Areena ja YLEn uutissivusto on.  Mitä tehtiin kun ei ollu telkkaa, lähtiskö naapurit pelaan neljää maalia tai tekeen lumilinnaa, joa menis kysymään??   :kahvi: :kahvi:   


luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: PekkaV - 25.11.22 - klo:15:32 ---Mekin sammutetaan lamput, jos ei juuri tarvita.

--- Lainaus päättyy ---
Suomalaisten pitäisi vähentää sähkön kulutustaan kymmenen prosenttia kuukaudessa, sillä kulutuksen vähentäminen jarruttaisi hintoja nousua.  :icon_xmaslol:

Bile - Sanna Marinin sosialistienemmistöisen hallituksen ministereiden asettama tavoite kuitenkin vain etääntyy, vaikka monet kotitaloudet ovat ottaneet sähkönkulutuksen leikkaamisen tosissaan, koska kaikki eivät osallistu kökkään.  :icon_xmassad:

Lähde

Arto Arvola leikkasi sähkönkulutuksensa puoleen: ”Kaikki eivät osallistu talkoisiin” – Suomen säästötavoite onnistui vasta yhden viikon ajan
https://yle.fi/a/74-20005206

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 27.11.22 - klo:14:59 ---Bile-Sanna Marinin sosialistienemmistöisen hallituksen ministereiden asettama tavoite kuitenkin vain etääntyy.

--- Lainaus päättyy ---

Se on meidän sähkönkuluttajien vika. Hallituksen vasemmistolaisuus tai pääministerin yksityiselämä eivät vaikuta siihen, miten kulutamme sähköä.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 27.11.22 - klo:19:32 ---Se on meidän sähkönkuluttajien vika.

--- Lainaus päättyy ---
Aamen! Kaikki eivät osallistu kökkään.  :icon_xmasneutral: 

Leena:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 27.11.22 - klo:19:32 ---Se on meidän sähkönkuluttajien vika. Hallituksen vasemmistolaisuus tai pääministerin yksityiselämä eivät vaikuta siihen, miten kulutamme sähköä.

--- Lainaus päättyy ---

Näinpä.  Jos olisi tulisija, polttaisin risuja.  Ja sopivasti kyllä, myrsky kaatoi vanhempien mökiltä niin järkyn määrän puita, että lankomies sai jonkinlaisen puunkaatokohtauksen ja pisti sileeksi kaikki kotipihan kuuset joista hätiin hälytetty metsuri kyllä totes, että nämä nyt olisi kyl kestäneet vaiks mitkä myrskyt. 

Halkosouvia riitti mutta nytpä on sisarella puuta, joten hän osallistuu mainittuihin talkoisiin, kun vanhassa rintamamiestalossa on puuhella ja takka joka varaa lämpöä, ja heillä on talkoista entuudestaan vahva osaaminen, vähävarainen väki, osaa lämmittää myös jätelaudalla ja mitä saa purkuhommista ja sahoilta. 

Täällä lämmitetään yhdellä patterilla ja lämpökynttilöillä.  Joskus tulee virheitä kun kirjoitetaan hämärässä.  Mutta osallisuutta, sitä on, joka makuun.  Ne, siis jo kesäalesta varustetut kynttilät,  ovat sympaattisia, ja voihan ihminen pukea pipon päähänsä.   

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta