Keskustelu > Testialue

Urheiluhullut, 16. erä

<< < (29/29)

Riitta-mummi:
Hienon kommentaattorin YLE on saanut Kaisa Mäkäräisestä ! Vain Kalle Lassila kilpailee 'samassa sarjassa'  ent.urheilijoiden selostuksissa ja kommenteissa.

Asiantuntijoita molemmat ovat  ja suomenkieli sujuu mukavasti, ilman idiotismejä, joita vakinaisilta selostajilta välillä lipsahtelee.

Kaisa, ja kyllä Kallekin kertoilevat lajin ominaisuuksia kuten vain sisäpiiriläinen osaa.

Kaisa on myös napakka ja oikaisee esim. nyt Johannes Oikaraisen flopit. Oikarainen on kyllä hyvin lajin kartalla, ja innostunut ampumahiihdosta.

Kalle Lassilan ei tarvitse enää usein korjata Porttilan lipsautteluita kun Porttila on kehittynyt ja pysyy nyt enemmän lajissa kuin 'omissa jutuissaan'.

Toinen Kalle, Palander on myös jättänyt enimmät itsekehut ja kavereiden jutut ja pysyy suorituksissa. Hänellä onkin aisaparina Nina Vanhatapio, todellinen konkari.

Kiinnitän kai liikaakin huomiota puheilmaisuun kun Mattikin on oppinut. Tänään hän ei nähnyt Nojatuolkirkkoa kun oli netissä. Tältä pallita hän kuitenkin kuuli ja huikkasi : Aika paha ääni tuolla puhujalla.! Olikin, mutta se ei tässä tapauksessa ollutkaan pää-asia vaan asia josta nainen puhui.

Pena:
Pidän Sami Jauhojärven rennosta, mutta asiapitoisesta jutustelusta. Toni Niemisen umpisuomalainen tapa lausua mäkihyppääjien nimiä on myös hauskaa kuunneltavaa: Morkesteri, Liirensauer, Jökkesöi...

Riitta-mummi:
Sami olikin aivan hurmaava murteensa puhuja, ja asiantuntija tietenkin. Meni vaan paremmille tienesteille Wiaplaylle. Ei ole sen jälkeen meillä kuultu. Toni Roponen taisi tulla takaisin, mutta on nyt lähdössä johonkin kansainväliseen urheilu-liigaan tms.

Vielä puhumisesta. Tuo miten Toni Nieminen ääntää on tyypilliist hollolalaist.
Myös Aikku Saarinen osaa tuon aksentin mutta varoo julkisesti käyttämästä. Muuten Aikun kommentointi Tampereella oli kovin köyhää näihin mainitsemiini virtuooseihin verrattuna. Ei se kaikilta suju. En pidä myöskään Juha Miedon vahvasta etelä-pohjalaasesta, vaikka luettuna se on hurjan hauskaa. Mieto on omaa lajiansa.

 :039:

vn:
Nyt on sitten taitoluistelun seuranta menossa. Tunnin päästä näkee miten Juulia ja Mathias selviävät.  :023:

seppos:
Jatkuu erässä 17

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta