Kirjoittaja Aihe: Riitan ruokajutut 5  (Luettu 38051 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11590
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #15 : 10.04.10 - klo:09:58 »
Minkälaisia kuvia olit ajatellut, Pena? Joskushan sellaiset ei-niin-näköiskuvat voi olla tosi hauskoja.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22077
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #16 : 10.04.10 - klo:21:10 »
Ruokakirjassa pitänee olla kuvia ruoasta, sen valmistamisesta, raaka-aineista ja muusta vastaavasta. Olisivatko liian herkulliset kuvat körttiläisten näkökulmasta maailmallista aistillisuutta? Tjaa...?

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #17 : 10.04.10 - klo:21:26 »
Ruokakirjassa pitänee olla kuvia ruoasta, sen valmistamisesta, raaka-aineista ja muusta vastaavasta. Olisivatko liian herkulliset kuvat körttiläisten näkökulmasta maailmallista aistillisuutta? Tjaa...?
Tartun tuohon "muusta vastaavasta". Musta-valkokuvat ovat hienoja mutta toisaalta saattavat olla tylsiä. Kauniit 'lavastetut' värikuvat ovat hienoja mutta ei ehkä tähän kirjaan. Mutta tuo "valmistamisesta, raaka-aineista ja muusta vastaavasta.." Olisiko ideaa?
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #18 : 10.04.10 - klo:21:44 »
Ruokakirjassa pitänee olla kuvia ruoasta, sen valmistamisesta, raaka-aineista ja muusta vastaavasta. Olisivatko liian herkulliset kuvat körttiläisten näkökulmasta maailmallista aistillisuutta? Tjaa...?

Aina voi yrittää pysyä kohtuudessa.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa mt

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2621
Turkki sillin päällä
« Vastaus #19 : 11.04.10 - klo:18:11 »
Ystävät hyvät reseptityylin taitajat!

Kalistajan kertoma Vasilinsaarella sijaitsevan ravintolan resepti pitäisi saada suomeksi.

300 gr Herring fillet ( silliä )
300 gr Boiled potatoes ( peunoita )
300 gr Boiled carrots ( porkkanoita )
300 gr Boilet beetroot ( punajuurta )
150 gr Onions ( sipulia )
4- 5 Boiled eggs ( kananmunia )
Mayonnaises ( majoneesia ) ( Boiled =keitetty ) Värjätä voi vaikkapa punajuuriliemellä.

Chilled vegetables should be pilled, and then cut into cube shape separately. Cut Herring fillet also the cupe shape. Grind the eggs and chop onions. Take salad bowl and put chopped onion on the bottom of the bowl then put cubes and herring fillet, then put potatoes and carrots and cover with mayonnaise, put beetroot, onions, grinded eggs and herring again cover with mayonnaises. Repeat the same once again. You can make so many layers as you prefer it depends on the shape of your bowl. Cover your last layer with grinded eggs. Put some chopped dill on the top.

Kiäntäkee, mars!

Mt

P.S. 82 prosenttia tavarasta on pilkottu. Vähän olen käynyt poimimassa lisää hyviä kommentteja. Yksi mistä pitäisi saada kuva on ambomaalainen lihakauppa: Naapurin isäntä Teodor Kankondi tappoi keihäällä naudan portin pieleen. Äiti haki 'Kotiruoan' takaosan liitteistä kaavakuvan ja rupesi pähkäilemään.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33800
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #20 : 11.04.10 - klo:18:30 »
Googlea apuna käyttäen eri pilkkomis-kuutioimis ja hienontamissanoihin suomentaisin suurpiirteisesti näin.
Mainitut(tiedät kyllä) kypsennetyt jäähdytetyt kasvikset , silli ja muna kuutioidaan ja
hienonnetaan suht. pieniksi palasiksi. Sitten eri ainekset omina erillisinä kerroksinaan päälekkäin vuorotellen ja väliin aina majoneesia. Niin monta kerrosta kuin tarjoilukulhoon mahtuu(ja aineksia riittää).
Oliko siinä lopussa mitään jäähdyttämisestä?
...
Minä teen juuri näin venäläisen sillin. Koristelutapoja on useita ja tarjoiluastian malli ei haittaa. Käytän itse ellipsinmuotoista vatia johon ei voi laittaa kovin monta kerrosta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22077
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #21 : 11.04.10 - klo:19:14 »
Teurastajan, tate Teodorin valokuvaa ei taida olla, mutta pähkäilevästä meme Ainosta (äitini) vaikka kuinka monta. Afrikkalaisista naudoista samoin. Eiköhän kuva synny mielikuvitusta vähän vinguttamalla.

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #22 : 11.04.10 - klo:19:40 »
Ruisleivän kohdalle voisi piirtää juurisaavin, siis puisen taikinasaavin.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22077
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #23 : 12.04.10 - klo:17:08 »
Taikinatiinuun löytyy malli omista nurkista.

Poissa steal

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1603
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #24 : 17.04.10 - klo:09:48 »
Juurisaavi on kyllä ja juurikin pakkasessa. Aina välil pitää tekasta, ettei taito ruostu.
Kaikenlaisia vanhoja konsteja olen yrittänyt verestää, ettei jää unholaan.Saavi vaan tahtoo rapistua liian vähällä käytöllä.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33800
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #25 : 17.04.10 - klo:12:58 »

  Jääkö se minulta oppimatta se oikean ruisleivän teko. Kun niin hyvää saa kaupasta kuin Viipurilaisen kotileipomon ruisleipä, eipä ole niin nuusaa väliä, Padasjoki).

Tein taas ketjuruokaa. Piimäjuusto ensin, sitten herasta uuniohrapuuro uuniin, sitten leipätaikina(kaikkea mahdollista ryyniä, jauhoja, mantelilastuja ja mausteita) nousemaan. Nyt siellä paistuu jauheliha-perunasiivulaatikko ja se uunipuuro.
Helpotin lounasta. Syötiin puolikiloa pakastekatkarapuja kahdet mies-naiseen+Basso(kokonaisia) suolakeksien ja unkarilaisen valkoviinin kera(ei Egriä). Saunavieraat saavat vielä puuron kanssa vadelmakiisseliä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33800
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #26 : 30.04.10 - klo:13:40 »
  Olen huomannut gluteenittomat jauhot hyviksi kakuntekojauhoiksi.  Laitan niitä puolet ja puolet vehnäjauhoja. Vaahdotan sokerin ja margariinin, lisään munat ja jauho-leivinjauho-vaniljasokeriseoksen.

Tänään tein mustikka-vadelmalla päälystetyn piirakan tällä menetelmällä. Join juuri kupin kahvia tämän vappuleivonnaiseni kanssa. OK.

Huomena grillataan possua ja uunitetaan ranskanperunoita. Hyvin epäterveellistä, mutta niinhän Vappuna elämä on. Suuri salaattikulho parantaa vähän tilannetta.

 :kahvi: :018:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa juhani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4178
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #27 : 30.04.10 - klo:15:31 »
Onko sinulla ja miehelläsi alkanut ulkoruokintakausi jo huomenna?
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #28 : 30.04.10 - klo:15:35 »
Tein siman vasta tänään, joten se juodaan joko keskentekoisena tai sitten ei. Munkkeja paistoin myös vapun kunniaksi. Tavallisesti olen paistanut ne öljyssä, mutta tällä kertaa valitsin kookosrasvan. Minä haluan tehdä munkit niin, että taikina on tietysti hiivalla kohotettu, sokeria vähemmän kuin pullataikinassa ja rasvaa ihan hitusen vain. Rasva saa tulla paistamisesta. Kardemummaa en pane munkkitaikinaan missään tapauksessa. Siis taikinaan vehnäjauhoja, hiivaa, vähän sokeria, suolaa ja tällä kertaa nesteenä/rasvana 2 dl kermaa ja 8 dl vettä. No joo, tulihan niitä maisteltua vähän enemmän kuin olisi tarvinnut. Ovat ne ainakin parempia kuin leipomon tunkkaiset donitsit.
           
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33800
Vs: Riitan ruokajutut 5
« Vastaus #29 : 30.04.10 - klo:15:39 »
Ulkoruokintaa harrastamme hyvin vähän talvi-aikaan. Joskus paistamme makkaraa nuotiolla. Vappulounas ulkona tarkoitti ennen käyntiä jossakin ravintolassa.
Vapusta alkaa myös mökkikausi ja se tarkoittaa aika usein ulkoruokintaa.

Kalansaanti katiskalla ja verkoilla alkaa maanantaina. Savustaminen tapahtuu aina
ulkona ja usein paistan Wokkipannulla muunkin kalan ulkona. Käryt menevät minne tuuli kuljettaa.

Tänä iltana saunan jälkeen syömme nakkeja ja italiansalaattia. Helppoa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)