Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Yleinen keskustelu / Vs: Tämän luin, aioin lukea, tai ainakin harkitsen XVII
« Uusin viesti kirjoittanut Leena 17.06.22 - klo:05:27 »
Englannissakin oli ennen toista maailmansotaa aktiivisia nationalisteja ja muita saksalaismielisiä. Edvard VIII:n syrjäyttäminen valtaistuimelta ei nähtävästi johtunut ainoastaan hänen epäsäätyisestä avioliitostaan. Hän oli myös kiusallisen saksalaismyönteinen.

Ehkä. Hitler toki myös lupasi että mme Simpsonia tullaan nimittämään Saksassa Hänen Kuninkaalliseksi Korkeudekseen...  :003:   mihin Iso-Britanniassa ei suostuttu.

Edward ei myöskään viihtynyt kuninkaallisissa toimiussa ja tehtävissä. 


Natsimielisiä juu löytyy noin joka Euroopan valtiosta, Quisling Norjasta, Kustaa V Ruotsista (oikaiskaa jos meni väärin) joka kai lähinnä pelkäsi Suomen kirkosta tuolta ajoin (Murtomäki, Risti hakaristin varjossa, veljeyttä viimeiseen asti, Suomen kirjon historia osa IV) ja jos myllää Euroopan historin niin jokseenkin joka valtiosta.
.......................

Olen miettinyt missä määrin kukin, vaikka nyt Edward VIII oli tosiasiallisesti  kiinnostunut kansallissosialismista, olihan hän, mutta lähteeni ovat nyt tasoa Netflix ja Areena.

Olihan Saksassakin,  Jänistin aikanaan en uskaltanut kirjoittaa että Dietricus Docens tunsi mieltymystä natsismiin, isä- sitten kutsui pojaqn kotiin Berliiniin Tübingenista ja yliiopisto vaihtui. 

92
Yleinen keskustelu / Vs: Pekan kolmas uamuhetkonen ...
« Uusin viesti kirjoittanut PekkaV 17.06.22 - klo:04:35 »

   - Haiseeko se sillille vai silli sille?
- Tuoksuu.

93
Yleinen keskustelu / Vs: Pekan toinen Uamuhetki
« Uusin viesti kirjoittanut PekkaV 17.06.22 - klo:04:18 »

   Niin että me yhtä olisimme

94
Yleinen keskustelu / Vs: Tämän luin, aioin lukea, tai ainakin harkitsen XVII
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 16.06.22 - klo:21:53 »
Suomessa o l i  saksalaismielistä väkeä, kyllä vain, kuten erittäin venäläismielistä eikä kaikkia saatu turvasäilöön. Valtaosa väestöä ei ollut kumpaakaan.

Englannissakin oli ennen toista maailmansotaa aktiivisia nationalisteja ja muita saksalaismielisiä. Edvard VIII:n syrjäyttäminen valtaistuimelta ei nähtävästi johtunut ainoastaan hänen epäsäätyisestä avioliitostaan. Hän oli myös kiusallisen saksalaismyönteinen.
95
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt, osa 31
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 16.06.22 - klo:13:01 »
Nyt meitä lähtee kaksi 'leikkaus-potilasta'  kohta parturiin. Kivasti siellä käynti aina uudistaa ja virsistää. Rouva-leikkuri on vanha ystäväksi käynyt Anne. Yli 30 v olen asioinut, ja Mattikin alkoi kun entisensä jäi eläkkeelle.

Näin pieniä ovat mummin ja vaarit ilot nykyisellään. Tämä on Parturipäivä, huomena on Koronarokotuspäivä.
96
Yleinen keskustelu / Vs: Keskustelua Natosta
« Uusin viesti kirjoittanut Leena 16.06.22 - klo:12:59 »
Minulla on kertakaikkine puute johon hartaasti halajan korjausta. 

Kehen Erdogan viittaa puhuessaan terfroristista jota on haastateltu Yleistadiossa?

Onko Suomi tarjonnut PKK:n jos se nyt oli se kurdien työväenpuolue nimeltään, jäsenille turvapaikkaa? 

-------------------

Kuinka on.  Minulle jäi pahasti se käsitys että kurdit tekivät likaisen työn taistelussa ISISiä vastaan, pistivät vankilaan ja saivat peräti pidettyä ne elossakin  kuten yrittivät jotenkin katsoa perää
n al Holin leirin naisia ja lapsia,  eikä Eurooppa ota käydäkseen oikeutta edes maittensa kansalaisia vastaan. 

---------------

Turkissa on ollut terrori-iskuja, muistan ainakin sen joka tapahtui juuri ja juuri ennen kuin Niinistö puolisoineen saapui viralliselle vierailulle. 

Ymmärrän ettei mitään nimilistoja annneta julki mutta kun niin halusta kuuntelisin terroristin haastattelun, niin mitä olen missannut? 

Mikä ihmeen päähänpisto koko Erdoganin tämänkertainen oikuttelu on?  Minun on vaikea uskoa että kyseessä olisi Troijan hevonen, kuten Seppos arveli mutta mistä sen tietää.  Järin  hyvissä väleissä nuo kaksi eivät ole siis vanhastaan Turkki ja Venäjä, koko ajanhan se on ollut yhtä tasapainottelua.

Ja sitten.  Onko näkemystä tai tietoo siitä, mikä ihmeen ja kumman hinku Erdoganilla olisi hyökätä Syyriaan?? Siellä vasta oli pitkä ja tuhoisa sota.  Tahtooko Erdogan vain skabata Putinin kanssa siitä, kummalla on vahvempi  armeija?  Saa rumempaa jälkeä aikaan? 

Miksi herrannimessä pohjoinen NATO olisi niin harmittava, että on ministerikin pantava uhoamaan --- meiullä on  maailman toiseksi vahvin armeija  (ja sitten?) 

...........................


Ajatteleeko äijä että siellä ne ressut nyt vapisevat Putinin edessä?

Arvatkaa mitä. Minä en pelkää jostakin syystä.  Kysyin siskolta pelkäätkö sotaa ja sanoi tyynesti pelänneensä koko ikänsä.  Kesät elettiin tietty keskellä äidin lapsuudenperheen sotamuistoja (kymmnenen henkeä) kai heidän oli ne jutut kelattava...  Me emme nukkuneetkaan, me kahdeksantoista serkusta  :icon_eek: 

Mutta pelätä.  Lapsena näin painajaisunia ja herätin koko perheen luullessani lumiauraa tankiksi ja katolta putoavaa lunta pommiksi, mutta meidän luokalla monella oli samoin . Jossain vaiheessa ei enää viitsinyt, mutta pidän kyllä koko Pohjolan yli kattavaa puolustusliittoa varmempana rauhan takeena nyt, kuin Saksan liittokanslerin ja Ranskan presidentin pehmeitä puheita siitä että  ei saa nolata Putinia (minusta hän nolasi itse itsensä)  ja koko kysymys on toisarvoinen.   Vakavin eskalaation riski liittyy Putinin väärinkäsityksiin itsestään --- nuo puheet Pietari Suuresta ovat suuruusharhaisia kuvitelmia joiden mukaisesti hän toimii. 
97
Yleinen keskustelu / Vs: Tämän luin, aioin lukea, tai ainakin harkitsen XVII
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 16.06.22 - klo:12:40 »
Sain 'kinnuseni' kuunneltua. Valitsin Fetflixin tarjoaman 'seuraavan'  joka sattui olemaan Finlandia-voittaja. Anni Kyrömäen esikoisteosta Kultarinta en saanut luettua, mutta kuuntelemalla voisi se onnistuakin.

Päätän kuin olen tämän kuunnellut. Alku sotasairaalasta oli kuin suora jatkumo Tommi Kinnusen ' kauhukavalkadiin'.
Tämä taitaa kuitenkin jatkua paremmissa merkeissä, luonto-asioiden parissa.

Esittely:  https://www.kirjallisuustoimittaja.com/lukupalat/anni-kytomaki-margarita

Laadun takaa Seppo Puttonen

98
Yleinen keskustelu / Vs: Keskustelua Natosta
« Uusin viesti kirjoittanut Leena 16.06.22 - klo:12:21 »
Määrättömän tärkeä tarkennus.  Tätä ilman emme voisi lainkaan ymmärtää kuinka keskeisellä sijalla on Wikipedia ja   fasismin vitsakimppu.  Kirjoitettuani itse sinne jotaki  aloin perushalveksia koko wikipediaa.  Jos se ei anna enempää kuin minun tietomääräni joka kuuluu yleissivistykseen jota on satunnaisesti höystetty jokin törmäily historian tai musiikin tai Dietricus Docensin tuotannon  lehdillä, niin ei sillä ole syvästi viisasta  tarjottavaa.  Juu kyllä. Minä lueskelin sitä ja niin huomasinkin että ei hyvää päivää, mitä tämä on?

........................................


Totesin ja Pena säesti ettei tämä ole uutissivusto (siis jokaista Yle-sivustoa ei tarvitse täydentää lähdeviittein)  niin mietin toisinaan tarvitseeko wikipediaakaan, se on selattavissa omaan puhelimeen samalla kun näpyttelee tänne.  Voi tietty sanoa, että tieto wikitasoa eli karrmivankirrrjava  mutta tällä kertaa meni oikein.  Sain kerrata koulukurssin kun siskon lapsilla oli luki-häiriö ja nuorin poltti kääminsä ellei saanut selvää, ja Historian Tuulet on aika sekava kirjasaarja lisäksi.

--------------------------------


No hyvä.  Minun peruslähteeni oli ja on kansakoulunopettaja HuK Reijo Selin Kotkasta, päivää.  Isä ei päässyt lukemaan ollenkaan haluamiaan asioita, hän tuli todella niin köyhästä perheestä että vasta nykyisellään tulen tietämään kuinka köyhäastä.  Haluttiin kmouluttaa yksi (1) lapsista ja vanhin sitten.  Kävi päinsä kun isä kävi tehdastyössä niin nuoresta kuin Tampellaan otettiin ja se oli puollille päivin silloin jo 14v ikäiset. Ja saihan sitä nuorempikin kaikenlaista tsupparintointa. Mies olisi jatkanut opettajaopintojen 2v jälkeen lukuja, mutta nainen tuli tielle eli samalle kurssille. 

Mutta opiskella voi vielä sen jälkeenkin ja meillä opiskeltiin, kumpikin.  Kun isäni sitten pääsi opettamaan historiaa, kustantamot vielä kilpailivat oppikirjasarjoillaan, eli niitä saatiin ilmaiseksi ja isä toi ne minulle:  LUes tämä ja tämä ja nuo ja kerro...   Kätevää kun ei ehdi ja pitäis.  Siitä tuli isäni ja minun juttu, sillä kirjoissa kerrottiin varsin eri tavoin samoista tapahtumista ja minä otin siitä tenavana osumaa aika pahasti ja selitin kiihtyneenä kun en vielä voinut ymmärtää että jo niin varhain voidaan tulkita samaa tapahtumaa monella tapaa,

Sen takia kun vielä joskus itse korjailin ja kyhäilin niitä wikin sivuja jäi varmaan aivan turha ja typerä epäluottamus:  samperi, näitä kyhää joku toinen leena eikä  tiedä yhtään enempää... 


Ihan hyvä, ja äkkiä sieltä voi tsekata vuosiluvut joita ensimmäisenä alkaa unohtaa kuten koskas alkoi se Aleksanteri ensimmäisen hallinta-aika.  Mutta siellä on aika lailla virheitä --- ja jos vaivautuu lukemaan kirjoja joissa niinikään on virheitä, myönän auliisti, ellei muuten niin painossa tulleita, avartuu koko lailla maailma, josta etsin vain vuosilukua.

Isäni 92 muistaa käsittämättömän tarkasti asioita mutta hän luki aikanaan ulkoa, kun lopulta sai...  Kerran tai kaksi, siis ellei kolme, oli maalla eikä siis kesäyliopistossa, ulkona satoi kaatamalla ja me tappelimme sisällä ä
änekkäästi, minä, sisko ja neljä serkkua... kertoi ajatelleensa Geschichte Russlandin ääressä että mitähän tälläkin joskus... 

....................

Mutta Pena.  Sovitaan että sinulla oli fasismista viimeinen ja kattavin sana, eli voimmeko siirtyä keskustelemaan NATOsta? :003: :003: :003: :repee2:

 Nythän me alamme olla jo kokomuueurooppaoppineita, mihin vain mahtoi unohtua NATO-keskustelu.   :110: :repee:
99
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt soi, 5.osa
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 16.06.22 - klo:09:48 »
Tämäkin kutittelee !

https://www.ruutu.fi/video/4101781

On tärkeä taito osata valita esittäjälle sopivat kappaleet. Tässä onnistui Lassi tai valmentaja.

sisältää mainoksia Ruutu´lta
100
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt soi, 5.osa
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 16.06.22 - klo:09:37 »
Tämä purasee !

https://www.youtube.com/watch?v=_iCpFLH5B38

Tuon ikäisen miehen sanat sisältävät paljon kiivasta kipua ja valoa yössä.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]