Keskustelu > Seuratupa

Ortodoksisuus 3

<< < (28/29) > >>

007:
^ Ihan hyvä päivitys Aamun Koitossa asiaan. Kiovan ruhtinaalla Vladimir Pyhällä oli henkivartiokaartissaan myös viikinkejä, samoin heitä oli Konstantinopolissa, joissa paikoissa monet viikingit keräsivät huomattavan määrän rikkauksia itselleen. Tunnetuin heistä oli Tanskan viimeinen viikinkikuningas Harald Ankara, joka lähtiessään joukkonsa kanssa entistä kuningasta syrjäyttämään poltti ohimennen kulkiessaan Hampurin kaupungin. Harald oli viimeinen viikinkipäällikkö, joka lähti tappelemaan Englantiin, jossa sai surmansa.

007:
^ Anteeksi, Harald oli myöhemmin tietenkin Norjan, eikä Tanskan kuningas.

Leena:

--- Lainaus käyttäjältä: juhani - 23.10.22 - klo:16:43 ---Olen miettinyt tätä asiaa paljon. Ainakin minä olen pitänyt mm. kirjallisuudesta Aleksis Kiveä ja Pentti Saarikoskea lähinnä Suomen eliittiä. Kivi oli hullu ja Saarikoski oli juoppo. Onko se meissä suomalaisissa sisäänrakennettuna? Vaiko ei?

--- Lainaus päättyy ---

Ainakin Kalle Ache (ja heittomerkin tapainen een päällä)  totesi psykiatrian kurssin  aluksi, ettei yksikään psykiatri ole saanut patsasta mutta neljä potilasta kylläkin (jos muistan oikein),

Ainakin yhtä (siis viides)  hoidettiin Hesperiassa, kun hän eläytyi niin voimakkaasti teoksensa henkilöihin ja aikaan,  ettei hetkeen erottanut mikä maa ,mikä valuutta. 

Leena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 24.10.22 - klo:12:01 ---Aamen, Ortodoksikirkko on patriarkaalinen kirkko, mutta onneksi herännyt tumma ystäväkansa on individualistinen ja feministiteologinen joukkoonsa rakastava yhteisö, joka tarkastelee kristinuskon historiaa ja Raamattua naisnäkökulmasta.  :eusa_pray:

--- Lainaus päättyy ---

Älä höpötä.
Aloita vaikka kirjoittamalla o r t o d o k s i n e n,  koska ne itse tahtoo sen sillä tavalla ja kyllä ymmärrän miksi. 

Leena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 27.09.22 - klo:09:49 ---Alla olevalla videolla kyseessä ei ole hyökkäys vaan venäläisen ortodoksipapin hengellinen erityisoperaatio.  :eusa_pray:

Russian priest attacks Ukrainian priest with Crucifix during soldier's funeral
https://www.youtube.com/watch?v=-J-xFqrzJPE

--- Lainaus päättyy ---

ei kun o r t o d o k s i s e n  p a p i n. 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta