Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kokemuksia ulkomaalaisesta naapurina

<< < (5/5)

Salis:

--- Lainaus käyttäjältä: "3357" ---Suomi on tosiaan muuttumassa hyvinvointivaltiosta hyvinvointiyhteiskunnaksi. Hyvinvointivaltiossa pyrittiin tasapuolisuuteen, haluttiin taata kaikille ihmisille mahdollisuus terveydenhoitoon tai koulutukseen. Esim. kansakoulu, kansanterveys.
--- Lainaus päättyy ---


Tämä tuntuu enemmänkin hiuksenhalkomiselta. Minusta hyvinvointivaltio ja -yhteiskunta ovat samoja asioita. Ilman valtiota ei ole yhteiskuntaa.


--- Lainaus ---Hyvinvointiyhteiskunnassa myös hyvinvointipalvelut siirtyvät markkinoille. Siitä aiheutuu mm. eriarvoisuuden lisääntyminen.
--- Lainaus päättyy ---


Mitä vikaa hoivayrityksissä on, jotka täydentävät julkisia palveluja. Tämä on sitä vasemmiston uhkapropagandaa, jonka mukaan kaikki palvelut yksityistetään. Ei kuntien palveluja yksityistetä. Vaikka osa palveluista toteutetaan yritysten toimesta, ne ovat edelleen kunnan valvonnassa.


--- Lainaus ---Ajatustenvaihdon lähtökohtana oli, millaisia kokemuksia itse kullakin on eri kulttuurien ihmisistä. Minusta ihmiset ovat ihmisiä kaikkialla.
--- Lainaus päättyy ---


Nimenomaan. Ihmiset ovat yksi eläinlaji, joka asustaa maapalloa.

3357:
Valtio (julkinen sektori) on yksi osa yhteiskuntaa. Yhteiskunnassa on sen lisäksi mm. kolmas sektori, eli kansalaisyhteiskunta ja yksityinen sektori. Peruskysymys lienee se, millaisessa yhteisössä haluaa elää? Jos siinä yhteisössä on tilaa erilaisille ihmisille, niin miten ja kuka huolehtii siitä että hyvän elämän periaatteet toteutuvat tasapuolisesti. Edellyttäen että hyvä elämä on yhteisön peruslähtökohta.

Toimin vapaaehtoisena mielenterveysalan järjestössä. Sieltäkin katsoen näkee, että eriarvoisuus on vakava uhka myös yhteiskuntarauhalle. Kuntien palvelujen olemattomuus siirtää vastuuta konkreettisesti kolmannelle sektorille, jonka resurssit ovat tunnetusti pienet.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta