Kirjoittaja Aihe: Totuus on joskus Taruakin Ihmeellisempi (Tarina Firencen kaupungin Historiasta).  (Luettu 1474 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pappako

 • Valoa vaikk' en näekään...
 • Viestejä: 77
Usko tai Älä usko, mutta tämä tarina on tosi. :kahvi:

ITALIAN suuruudenpäivät ja historia ovat mielenkiintoisia ja uskomattomia tarinoita tulvillaan. Tässä on mukailemani kertomus Taiteesta ja kauneudestaan kuuluisan Firencen tarina.
Jo Roomanvallan aikaan kaupunkia perustettiin varsin väkevällä tavalla, jolloin mahtisuvut taistelivat vallasta ja kaupungin omistuksesta usein miekoin ja puukoin ja pontarein. Tuolloin kerrotaan kahden mahtisuvun taistelleen kiivaimmin ja vihdoin Italialaisten hyvin tuntema Ruhtinassuku FAUSTO voitti valloittaen koko kaupungin ja saaden sen valtavan omaisuuden maat ja mannut yksinvaltiuteensa.
 ja haltuunnsa.

Keskiajan puolella kaupunki vain vaurastui ja vaurastui, jolloin Ruhtinassuvun omaisuus oli moninkertaistunut ja kaupungin väkilukukin kasvanut suureksi, jolloin FIRENCE tunnettiin eräänä vauraimmista Italian kaupungeista tuona aikana.
Järjestyksessä vain ROOMA ja NAPOLI olivat edellä vuosisataisessakin kehityksessä vaikka jokaisella kaupungeista oli sen ominaispiirteitä ja täten poikkesivat toinen toisestaan. FIRENCEN tuntomerkkinä sen vaurauden mukaan on Arkkitehtuurin lisäksi TAITEET ja Tieteetkin. Kerrassaan upea ja kaunis kaupunki jossa kävijä voi vain ihailla sen historiaa ja prameutta.

Ruhtinassuvun omaisuus ja varat ylittivät jopa monen muun Italian Ruhtinasten varat ja siten suvulla oli mahtisuvun maine .

Kuitenkin suvun patriarkka ja hänen elämänsä ei ollut aivan ruusuilla tanssia. Kerrotaan hänen olleen naimisissa ja onnellinen aviossaan. Akilleen kantapäänä kuitenkin oli ettei perheeseen enään syntynytkään perillistä ja lapsettomana ruhtinas oli vaipua epätoivoon kun uutta ruhtinasta ja perillistä ei vain tuntunut yrityksestä huolimatta saada.

Ruhtinaan oli tyydyttävä asian tilaan ja niinpä eräs tuon ajan neuvonantaja eli konsiklieeri astui kuvaan mukanaan neuvo Ruhtinaalle.

Arvoisa Ruhtinaani, tietäen Ruhtinaskunnan tilanteen ja huolenne asian tilasta rohkenen ehdottaa teille arvoisuudellenne mahdollisuudesta valita perillisen ottamalla Otto poika kaikkien katulasten tai orpokodin kasvattien joukosta.

 Neuvonantaja sai Ruhtinaspariskunnan suostumaan ko. ehdotukseen ja niin sitten tehtiinkin. Ruhtinaspari etsi OTTOPOJAN orvoksi jätetyn/jääneiden lasten joukosta ja valitsi sieltä tuon pienen poikalapsen, josta alettiin kasvattamaan hovikelpoista ja kouluttamaan hänet tulevaan tehtäväänsä Ruhtinaskunnan perijäksi.

 Asiat näyttivät olevan kunnossa ainakin päällisin puolin ja Ruhtinas oli tyytyväinen kasvattipoikansa elämään ja opetukseen. Vuodet kuluivat armottomasti ja OTTOPOIKA kasvoi mieheksi ja valmistautui vastaanottamaan Ottoisänsä hallitseman valtakunnan.

Joskus kuitenkin elämä asettaa kohtuuttomaltakin tuntuvan koettelemuksen joka kohdistuu arvaamattomalla tavalla meidän ihmisten suunnitelmia tärväämään. Nuorukainene ja Ruhtinassuvun Ottopoika sairastui vakavasti kulkutautiin joita tuolloin oli liikkeellä. Sairaus vei  hengen tältä perilliseltä ja Ruhtinas vaipui epätoivoon kun elämä tällä tavalla kohteli häntä kovilla kolhuilla ja koettelemuksilla.

Ruhtinas oli myös jo tullut vanhaksi ja tiesi että majan purkajat ja tuonen enkeli varmasti piankin tulee kutsumaan myös hänet täältä maailmasta pois. Voi voi huutoa kantaen Ruhtinas koetti etsiä ratkaisua epätoivoisessa tilanteessa, jossa maailman rakkaus ja ahneus sekä kullan kiilto houkuttelivat .

Ihmisluonto on sellainen että kootessaan maanpäälle omaisuutta ja mammonaa usein unohtuu tuonpuoleiset asiat ja ulkoisesti kaikki vain näytti hyvältä asettaen Ruhtinasparalle vain onnettomuutta moisesta omaisuudestaan huolimatta.

Niinkuin jokaisen ihmisen osana on niin täytyi FIRENCEN mahtavimmankin miehen kuolla ja tåmä uutinen levisi salamannopeasti kaikkien Italian kaupunkien ja kansalaisten tietoon aina maan rajojen ulkopuolellekin.

Ruhtinaan elämän lahja oli hänen luontainen syntymälahjana saatu viisaus ja pitkän elämänkokemuksen tuoma tietous. Kaukonäköisenä ja tuon ajan tapojen mukaan kaupungin johtohenkilöstö ja Ruhtinaan erikseen määräämät luottohenkilöt saivat Ruhtinaalta hänen eläessään kirjoittaman TESTAMENTIN jossa hänen valtava omaisuutensa määrättiin myytäväksi HUUTOKAUPASSA.

 Firencen kaupunki oli täynnä Ruhtinassuvun aarteita, oli Kultaa ja Hopeaa sekä rakennuksia LINNOJA ja oikeastaan kaikki kuului Ruhtinaan jäämistöön. Niinpä lakia noudatettiin ja viimeisen jälkisäädöksen mukaan kutsuttiin kaikkialta valtakunnasta väkeä suureen Huutokauppatilaisuuteen joka pidettiin keskustorilla ja kauppapaikalla.

Päivä koitti ja suuri kansanjoukko oli tunkeutunut aukealle mihin huutokauppakeisari /Meklari oli asettuneet yhdessä uskotun miehen ja käräjätuomareiden kanssa omaisuutta myymään.

Lakimies napautti pöytään ja luki Ruhtinaan jälkisäädökden jossa oli seuraavat sanat. Minä Firencen Ruhtinassuvun viimeinen hallitsija määrään kaiken hallinnon ja siihen kuuluvan omaisuuden  täysissä sielun ja ruumiin voimassa ollessani myytäväksi Huutokaupalla . Huutokauppa tiedoitetaan ja se toimitetaan välittömästi poismenoni jälkeen ja kaikki omaisuus myydään .
Kyseiset varat tullaan käyttämään lyhentymättömänä tulevien sukupolvien hyväksi ja parhaaksi . Tässä Testamentissa on lisäehtona pieni kohta joka luetaan kun huutokauppa on aloitettu ja pidetty.

Lakimies kopautti nuijallaan pöytään ja ilmoitti että  MEKLARI voisi aloittaa työstämään tavaroita ja taideaarteita, joita oli kasattuna toriaukealla olevalle katokselle sadoittain. Taulut olivat ensimmäisenä joukossa ja Meklari ilmoitti että HUUTOKAUPPA ALKAA jossa myydään taidetta ensin...

Meklari otti ensimmäisen tuotteen sieltä jalkainsa vierestä olevasta salkusta ja puoliksi rypistyneen paperinpalan johon joku oli piirtänyt hiilipiirroksen . Meklari esitti tuon kehyksissä olevan a-4 kokoisen hiilipiirroksen kuvan jossa oli ehkäpä muotokuva jostakin pojasta.

Ihmiset ihmettelivät kun Meklari huusi. Myydään ensimmäinen esine , paljonko tarjotaan????Väkijoukko oli hiiren hiljaa ja olisi voinut kuulla nuppineulan putoavan maahan. Tovin kuluttua kuului yskähdys ja joukon keskellä ollut kauhtuneessa asussa oleva mies huudahti puoliksi tukahtuneella äänellä. Tarjoan sata Liiraa, on noin 10 penniä.

 Meklari lausui sata liiraa tarjottu, tuleeko muita tarjouksia? Sata Liiraa ensimmänen , Sata Liiraa toinen ja SATA LIIRAA kolmas kerta. Tämä taulu on myyty tuolle Herralle rivissä kolme .

Samalla hetkellä TUOMARI ja Huutokaupan valvoja nousi pöydästään ja kopautti nuijallaan pöytään vaatien hiljaisuutta. Hän kysyi mieheltä joka osti sinänsä merkityksettömältä ja arvoltaan olemattomalta vaikuttaneen taulun ostajalta. Miksi ostit tuon kuvan? Mies astui joukon eteen ja ilmoitti olleensa Ruhtinaan palveluksessa ja muistaneensa nähneensä tuon kuvan Ruhtinaan Takkahuoneen seinällä, ikäänkuin kunniapaikalla. Halusin saada sen muistoksi tuolta ajalta.

Tuomsri totesi että asia on niin että kuva on Ruhtinaan ottopojan tekemä muotokuva hänestä itsestään ja että HUUTOKAUPPA päättyy tähän, sillä Testamentissa olevan lisäehdon mukaan se joka ostaa tämän taulun saa omistukseensa kaiken muunkin Ruhtinaskunnan omaisuuden ja hallinnon sekä tullaan kruunaamaan Firencen kaupungin Uudeksi Ruhtinaaksi. Näin tuli Firencen kaupunki köyhän palvelijan lunastaman taulun kautta voittamaan koko maallisen valtakunnan ja saaden Ruhtinaan arvonimen ja hallinnon.  :eusa_clap:

Totuus on joskus Taruakin ihmeellisempää. Tähän tarinaan sisältyy varmaan muukin opetus joten mikähän opetus se on????:icon_rolleyes::icon_rolleyes:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19883
En malta olla huomauttamatta kaupungin nimen kirjoitusasusta. Italialaisittain se on 'Firenze' tai harvemmin 'Fiorenza'. Englannissa ja ranskassa käytetään muotoa 'Florence', saksassa 'Florenz'. Suomessa käytetään italian muotoa.

Poissa Pappako

 • Valoa vaikk' en näekään...
 • Viestejä: 77
Tervehdys ja Kiitokset! :kahvi:

Kiitos Penalle kun oikaisit kaupungin nimestä. Kirjoittaminen ja asian ydin on se miten saattaa tapahtua tässä maailmassa. Mukavaa kun luit tarinan.  :eusa_angel:
Mikähän mahtaa olla sen syvempänä opetuksena? Itse ajattelen että KATOAVAISTA ON MAINEN KUNNIA ja kukaan meistä ei lopultakaan ole oman onnensa seppä. Jumalan kaikkivaltiaan tahto ja vain hänen tahtonsa ratkaisee elämässä.  :eusa_clap:

Mikä mahtaa olla poikien ja miesten välinen ero elämässä? :kahvi:

Kuulin kerran , että Poikien ja miesten välinen  ero on se ero mikä vallittsee miehen itsensä valitseman päämäärän ja itsensä JUMALAN valitseman päämäärän välillä... :icon_eek:

Herran Rauhaa, Iloa ja sitä tärkeintä Rakkautta kaikille Foorumilaisille KÖRTEILLE...!!! :)

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 17823
Kiitän täällä periferiassa  :039:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19883
Mikä mahtaa olla poikien ja miesten välinen ero elämässä?

Pojat pelaavat ja miehet tekevät työtä. Isät pitävät huolen.