Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Mitä kuningas Daavid teki silloin, kun hän oli "pieni"

<< < (2/6) > >>

Pena:
Aikakirjat kertoo tämän version: "Elhanan, Jairin poika, surmasi Lahmin, gatilaisen Goljatin veljen, jonka keihäänvarsi oli kuin kangaspuiden tukki." Tuon ajan kangaspuut olivat tuskin niin tukevaa tekoa kuin meidän tuntemamme.

1944:
Olet oikeassa. Sain kerran Kaanaan maalla seurata, kun puusorvari aloitti jonkun osan tekemistä "teollisella välineellään". Jalalla pyöritettävä puusorvi, siinä leukojen välissä ihan ohut, monella tapaa käivärä puu, mutta kyllä hän joltisenkin lopputuloksen sai aikaan. Toista on meillä, kun sorviin saadaan honkaa, missä yhdelle sentille halkaisijamittaa voi tulla 4-6 vuosilustoa. Oikeata purjelentokonepuuta siis.

malla:
Kiitos näistä.

1944:
Ole hyvä  :eusa_angel:

Pena:
Keitä filistealaiset olivat? Aapeli Saarisalon Raamatun sanakirja kertoo näin: seemiläisiin kuulumaton siirtolaiskansa, joka toisen vuosituhannen alkupuoliskolla eKr. oli valloittanut koko palestiinan rannikon Egyptin rajasta Foinikiaan saakka ja jonka alkukoti oli Kaftor, mikä tarkoittanee Kreetaa. Kreetalla kukoistanut minolainen kulttuuri tuhoutui noin 1500 eKr mahdollisesti Santorinin tulivuorisaaren voimakkaassa purkautumisessa ja sen synnyttämien tsunamien vaikituksesta. Kreikan mantereella vaikuttaneen mykeneläisen kulttuurin on myös arveltu syrjäyttäneen minolaisuuden. Lähtivätkö filistealaiset näissä myllerryksissä itään valloittamaan itselleen uusia alueita? Vaellus näyttää pysähtyneen Egyptiin, jossa Ramses III voitti 'merikansojen' joukot.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta