Keskustelu > Yleinen keskustelu
Kotikokki IX
luterilainen:
--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 26.11.22 - klo:07:11 ---Kaikkein paneroiduin kalaruoka on tietysti ahven- tai muikkukukko. Sanopa sitä Kuopion torilla roskaruoaksi ja katso, miten käy!
--- Lainaus päättyy ---
Ahven- ja muikkukukot sisältävät runsaasti rasvaa ja suolaa. Suomessa myydään enää harvoja tuotteita kalakukon nimellä, koska EU:n nimisuoja kieltää kalakukon myymisen ilman asianmukaisia tunnuksia. Yrittäjät kiersivät tätä säädäntöä myymällä ahven- ja muikkukukkoja. Mutta nyt kukko-sanan säädös alkaa koskea heitäkin. :icon_xmaslol:
– Käsityksemme mukaan tuote ei sisällä lainkaan uroskanalintua. Leipomuksen nimi on niin harhaanjohtava, että sitä ei voi enää käyttää, tiivistää Euroopan elintarviketurvallisuusviraston (EFSA) nimisäädöksistä vastaava Vendace Parker.
Lähde
EU kieltää kalakukko-nimen käytön – Suora käännös fishcock on päättäjien mielestä liian harhaanjohtava
https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/2831323
Pena:
Unohdit mainita tuon Savon Sanomien jutun julkaisupäivämäärän. Se oli 1. huhtikuuta.
luterilainen:
--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 26.11.22 - klo:10:17 ---Unohdit mainita tuon Savon Sanomien jutun julkaisupäivämäärän. Se oli 1. huhtikuuta.
--- Lainaus päättyy ---
Oho, se olikin aprillia. Anteeksi. :icon_xmaseek: :icon_xmasredface:
Leena:
Kitehytyi mielen päälle ohi kiitäessäni Riitta-mummin smeetana-punajuuriherkku, oliko niin että se oli laitettu etikkasäilykepunajuurista, jotka muhennoitiin tai silputtiin sekaan?
Kun tykkäisin kaikista punajuurirresepteistä, näistä kyselisin enemmän. Mielenkiintoisinta on kaikin tavoin lukea täältä, miten valmistatte mitäkin raaka-aineita ja mitä niistä saatte-. Siinä taisi olla myös kermaa, vispikermaa oliko, pehmentämässä smetanaa?
Suunnittelen erikoisherkkusillisalaattia jonka ainekset kiteytyivät puolestaan korvaani kun muuan kaveri, ja tästä on aikaa joten muistankoha, selitti valmistavansa jouluksi.
Tapaninpäivänä kun mennään oopperaan katsomaan sita uutta, tarjonnen ihmisille täällä syömiset ennen tai jälkeen.
Siihen silputaan kaikki mitä yleensä, mutta pienemmiksi ja kananmunaa, keitettyä. Tuo smetanakermajuttu sopisi varmasti. Jos kuka tietää puuttuvaa ainesta kertokoon.
Vesta-sillit ovat ihan ihania, mutta hintaa niille kyllä kertyy, juhlaruokaa.
Laatikot, lanttu porkkana, on ostettu kaupasta siitä kun hoksattiin, että ne on parempia kuin me osataan tehdä. Perunan kanssa valkokastike, vaikka livekala skipataankin. Graavattua lohta.
Voi kun olis päästy sienimetsään, meni sitä interstitiellia neftiittia potiessa (munuaissotku) sieniaika. Ei parempaa kuin sienet, keittoon salaattiin jauhinlihaan, kaikkeen.
luterilainen:
--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 25.11.22 - klo:20:57 ---Olet tainnut itse paneroida perkuujätteitäsi, luterilainen!
--- Lainaus päättyy ---
Ennen vanhaan perkuujätteet syötettiin lokeille, nykyisin sekin on kait kiellettyä. :icon_xmaslol:
Navigaatio
[0] Viestien etusivu
[#] Seuraava sivu
[*] Edellinen sivu
Siirry pois tekstitilasta