Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kokemuksia ulkomaalaisesta naapurina

<< < (2/5) > >>

Kalistaja:
Entisessä asuintalossamme oli etiopialaisia, ystävällisiä ihmisiä he olivat ja tulivat ajan myötä tutuiksi, jopa niin, että hoitivat tenaviamme muutaman kerran ollessamme  vaimoni kanssa pakollisilla asioilla tai vaikkapa teatterissa tai muussa vastaavassa tapahtumassa.

3357:
Ihminen on sama kaikkialla. Intialaisessa kulttuurissa vanhusta kunnioitetaan. Varsin pyhä on vanhus, joka vaeltaa paikasta toiseen ja on vaan.

Meillä vanhukset ovat epämiellyttävää ongelmajätettä. Vanhuksia käsitellään, säilötään ja seulotaan lukuina, prosentteina, laskelmina- ei ihmisinä.

Pohjolassa on toki järjestettävä dementoituneiden ihmisten hoito. Mutta opittavaa olisi muista kulttuureista siinäkin, miten ihmiseen suhtaudutaan.

Vaalien alla varmasti luvataan inhimillisempää vanhusten hoitoa, omaishoitaja-järjestelmän tukemista jne. Tämäkin piirre on kai tuttu kaikissa kulttuureissa?

Laura:
Sehän siinä surullista onkin, että alakerran mummalla ei enää oikein loogisesti ajatus kulje ja aina kun olen hänen kanssaan jutellut, on ollut niin kiihtyneessä tilassa, ettei kunnollisesta keskustelusta tule mitään. Eihän se kenestäkään ole kivaa tulla syyttä syytetyksi, mutta kyllähän sitä pitää yrittää ymmärtää, vaikka hermoille kyllä käy, pakko myöntää.

Salis:

--- Lainaus käyttäjältä: "3357" ---Ihminen on sama kaikkialla. Intialaisessa kulttuurissa vanhusta kunnioitetaan. Varsin pyhä on vanhus, joka vaeltaa paikasta toiseen ja on vaan.
--- Lainaus päättyy ---


Noinkohan on? En minä ainakaan intialaisia käytäntöjä yleistäisi. Ja jos muutamaan vaeltavaa vanhusta kunnioitetaan, niin pidetään lapsia työvoimana. Sen takia lapsia tehdään, että saataisiin lisää työvoimaa.

Vaikka täällä Suomessa naristaan vanhustenhuollosta, meillä sentään asiat ovat Intiaan hyvin. Odotan jonkinlaista suhteellisuudentajua.

FloVer:
Meillä naapurissa asui muutaman vuoden verran tässä amerikkalainen perhe. Eivät tietenkään puhuneet pätkääkään suomea, mutta mukavia tuntuivat olevan.  :wink:  Tutustuin itseni ikäiseen tyttöön, joka oli perheen vanhin lapsi, ja vaikka englannin sanani, ja lauseeni menivät vähän miten sattui hän kyllä sai loppujen lopuksi lauseistani selvää. Ja vaikka itsekkään en aina ymmärtänyt mitä hän sanoi, sain selville mitä hän tarkoitti. Ja mukavaa meillä aina oli. Tekstailimme, ja vietimme aikaa yhdessä jonkin verran, ja hän opetti minua jopa pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa. Se vasta oli hauskaa. Ja itse opetin hänelle suomalaisia leikkejä. Hänelläkin oli mukavaa. Mutta nyt he ovatkin jo muuttaneet takaisin Californiaan, mutta silloin tällöin pidämme vielä yhteyttä..  :D  
Ja tällä hetkellä naapurissamme asuu suomenruotsalaisia joita on mukava kuunnella aina kun puhuvat suomea ja ruotsia ihan sekaisin. Itsekkin kun pidän jonkin verran ruotsin kielestä.
Viime vuonna meillä oli myös amerikkalainen vaihto-opettaja englannin kielessä. Se oli kyllä hauskaa että se opettaja opetti meille paljon amerikkkalaisesta kulttuurista, paremmin kuin olisimme ikinä suomesta käsin oppineet.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta