Keskustelu > Seuratupa

Taantumuksellisuuden ja Jeesuksen paradoksi

(1/13) > >>

Hanna:
Joku minua viisaampi voisi yrittää selittää, miksi kirkon piirissä ollaan toisinaan niin ahdasmielisiä. Tällä foorumilla on toki ihmisiä suvaisevammasta päästä, mutta muutoin kansankirkon ja joidenkin muiden suuntien linja ahdistaa. Oman etiikkani kulmakivi on Jeesus ja hänen toimintansa. Oma käsitykseni Jeesuksesta on suvaitsevainen, avarakatseinen ja lempeä. Miksi kirkon piirissä ollaan sitten välillä kaikkea muuta? Niin paljon on kuitenkin kirkoissa fariseuksia vaikka Jeesus heitä niin suuresti halveksi. Jeesus ja esim. Muhamedkin olivat omana aikanaan monissa asioissa "aikaansa edellä", miksi heidän kannattajansa siis ovat taantumuksellisia?

HeinoM:
Halveksiko Jeesus fariseuksia? Varmaan enemmän murehti heidän farisealaisuuttaan.

PekkaV:
Jumala on Jeesuksen isä, suuri, niin suuri, että Hänestä on kuvaksi kaikille. Jokaisella on oma kuva. Kuitenkin Hän on yksi. Se aiheuttaa ristivetoa meidän "alaisten", lasten kesken, sisaruskateutta. Sisarusten väliset tunteet ovat hyvin voimakkaita. Kaikilla on Korkeimpaan isä/äiti-lapsi -suhde. Suhde on viimekätinen, kaikkein perustavin. Olemme mustasukkaisia omastamme, mikä ilmenee toiselle ahdasmielisyytenä ja suvaitsemattomuutena.


.

llwyd:

--- Lainaus käyttäjältä: "satman" ---Jumala on Jeesuksen isä, suuri, niin suuri, että Hänestä on kuvaksi kaikille. Jokaisella on oma kuva. Kuitenkin Hän on yksi. Se aiheuttaa ristivetoa meidän "alaisten", lasten kesken, sisaruskateutta. Sisarusten väliset tunteet ovat hyvin voimakkaita. Kaikilla on Korkeimpaan isä/äiti-lapsi -suhde. Suhde on viimekätinen, kaikkein perustavin. Olemme mustasukkaisia omastamme, mikä ilmenee toiselle ahdasmielisyytenä ja suvaitsemattomuutena.


.
--- Lainaus päättyy ---


Tämä on hyvä huomio! Lisäisin omalta osaltani sen ajatuksen, että kristinuskolla on ollut taakka edustaa yhteiskunnan valtavirtaa, sen viralliset muodot ovat näihin päiviin saakka edustaneet eliittejä, olemassaolevia valtarakenteita. Vaikka oppi onkin kaiken aikaa ollut radikaali köyhyyden ja inhimillisestä ylpeydestä ja vallankäytöstä kieltäytymisen oppi. Voimalla on saatu paljon hyvää aikaan, mutta paljon on myös menetetty. Olemme olleet huonoja Kristuksen seuraajia, pelokkaita sanomaan totuuksia vallanpitäjille, heikkoja puolustamaan heikoimpia ja syrjityimpiä. Nyt yhteiskunta on yhä enemmän kuin suoraa kristillisyyden pilkkaa, mutta miten aralla, vähäisellä äänellä kirkko tuo esiin vastalauseitaan. Se ei todellakaan ole huutavan ääni korvessa.

Johannes:
Liian monet unohtavat Jeesuksen opetukset rakastaa kaikkia. Hän tahtoi kaikista opetuslapsiaan. Kuitenkin monet ovat harhautuneet väärille teille. Muistelen jostakin rippikoulusta tms. sellaisen ajatusrakennelman, että kristittyjen (yksi muiden joukossa) tehtävä on ohjata oikealta polulta harhautuneita takaisin Jumalan tielle. Se onkin monesti sitten se tulkintakysymys, mikä on oikea tie. Kuitenkin rakastaa pitää aina lähimmäistä, ei koskaan hylätä.

Tuosta ahdasmielisyydestä taas voi olla montaa mieltä. Arvaan, mitä tässä haetaan takaa, mutta sanonpa omalta osaltani sen, että ei lieberaalius voi olla itsetarkoitus ja se, että kaikki vanha on hölmöä. Ei Jeesuskaan sitä halunnut, vaan Jeesus tahtoi ihmisten rakastavan toisiaan. Eikös hän tavallaan päinvastoin halunnut, että ihmiset löytäisivät takaisin Jumalan luo, kuten oli aikojen alussa. Antoihan Jeesuskin omia ohjeitaan, miten elää maailmassa ja korosti 10 käskyä. Siis ettei tämä mene liian sekavaksi, niin omasta mielestäni pointti on se, että ei liberaalius ole itsetarkoitus.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta