Keskustelu > Seuratupa

Rukouspalvelu

<< < (2/6) > >>

kotivävy:
Jaajaa...

Mieleni tekisi  sanoa minunkin että puutaheinää on rukouspalvelu; jos Jumala ei paranna kotona yksin rukoilevaa Reiskaa vaivastaan, kuinka sitten parantaisi hänet jonkun julkimorukoilijan illatsuissa? Tällaiseen Jumalaan en haluaisi uskoa. Ylipäätään en ymmärrä esirukouksen ajatusta, jos lähdemme siitä että Jumala tietää jo kaiken mitä ihminen tarvitsee. Ikävä tosiasia kuitenkin on se, että ihmisiä todella paranee tuollaisissa illoissa, sanotaan mitä sanotaan. Kyllä, tunnen sellaisia, ja vaikka kuinka irvistelisin en sitä saa tekemättömäksi. Onko Jumala siis kuitenkin kone, joka liikahtaa kunhan liikuttavaa massaa on tarpeeksi tai liikuttajalla riittävästi ns substanssia...? Kun tällaisesta asiasta (asiasta josta emme oikeasti tiedä mitään muuta kuin oma tulkintamme) puhutaan tulisi mielestäni erottaa toisistaan se, mitä ei pitäisi vaikkapa Raamatun mukaan tapahtua ja se, mitä hitto vieköön jotenkin vaan tuntuu tapahtuvan. Että mitäs jos Jumala ei olekaan MEIDÄN raamatuntulkintamme mukainen vaan todellakin jotain muuta, joskus jopa jotain käsittämättömän epäreilua ja epäloogista? Jos Jumala ei olekaan körtti?  Jos se onkin viidesläinen...? Tai jospa se vaan on mitä on.

seppos:
Anonyymeihin kirjoittajiin suhtaudutaan täällä vähän kyynisesti. Jos ei uskalla edes nimmaria ottaa, niin ei ole puhtaalla asialla liikkeellä.

Toisekseen ne paranemiset, mitä tiedät asetan pahasti kyseenalaisiksi, koska kukaan muu ei ole niitä havainnut. Ihmisellä voi ola hetken hyvä olo ja seuraavalla viikolla hän on taas tervarin jonossa. Ei se ole parantumista. Katolisten suurimassa parantumiskeskusessa  Loudresissa voidaan epäillä neljässä tapauksessa tapahtuneen jotain parantumista sadan vuoden aikana. Paikassa käy miljoonia ihmisiä vuodessa. Joka ilta on tuhannen rullatuolin kynttiläkulkue. Paikalla lukee realistisesti, että tehtävänämme on lisätä toivoa. Kotimaisissa parantumiskokouksista ei tunneta ketää rukouksen voimalla todella parantunutta. Toinen paha esimerkki on amerikkalaisen Benny Hinesin partantumiskokoukset. Televisiossa näytetään suurta parantumis showta, mutta totuus on toinen. Todella parantunutta ei tunneta. Pahentuneita tunnetaan useita.

Jumala ei ole körtti eikä mikään muukaan, ei edes viidesläinen. Jumala on kaiken maallisen hömpötyksen yläpuolella eikä yksikään omista mitään esikoisoikeutta häneen. Hän ei myöskää käytä esirukoilijoitaan hanslankareinaan täällä maan päällä, vaan me saamme olla ihan itse yhteydessä häneen ja hän kuulee meitä kaikkia yhtä lailla. Loppu on taikauskoa ja haavetta. Paavo käski aikoinaan körttiläisyyden alkuaikoina olleita kielilläpuhujaeukkoja tutkimaan onko se Jumalasata ja kun tutkivat niin vaikenivat.

Sanneli:
Onhan nuille rukoushömpötyksille ihan hauska naureskella.

Kun rukoilette, menkää taloonne ja sulkekaa ovi.

Teme:
*todella paranee* on hieman kyseenalainen toteamus muuten. Kun tässä yksi helluntailaismies alkoi asiaa tutkimaan, hänet lopulta taidettiin grillata pihalle koko kirkkokunnasta, kun ei niitä *todella parantumisia* löytynytkään. Hän ei halunnut löytää selkäsärkyä tai muuta tuon tyylistä vaivaa, vaan ihan kunnon todistettavaa sairautta. Esim. sokeuden parantuminen olisi kelvannut, raajan kasvaminen jne. Niitä ei montaa löytynyt. Hurjimmat *tarinat* olivat vain suurentuneita *tarinoita* ja todellisuus olikin jotain huomattavasti pienempää.

Mutta jos nimettömällä on *todellisia parantumisia* osoittaa, niin uskon, että tuo miekkonen mielellään ottaa lääkärintodistukset jne. vastaan ja konsultoi sitten myös lääkäreitä niiden kanssa.

Rukoustilanteissa tapahtuvat ilmiöt ovat yleisukonnollisia ilmiöitä. Ne eivät ole kristillisiä ilmiöitä, vaan samoja löytyy vaikkapa shamanismista, hindulaisuudesta, islamista, erilaisista luonnonuskonnoista jne. Yllättäen nämä "Jumalan manifestaatiota" ovatkin niin yleisiä. että ainakaan minulle ne eivät ole minkäänlainen osoitus Oikeasta Uskosta.

Teme

Anonymous:
Kiitos hyvistä vastauksistanne!    Anteeksi että ehkä jankutan, tämä on niin pitkän ajan pohdintaa. Vastauksenne kuitenkin selvensivät jo sitä ajatusta mitä mielessäni pyörittelen.  Minulla on nimittäin vielä lisäkysymys!  Rukouspalvelu  lienee syntynyt myös sillekin pohjalle että ihmiset  ovat itsekin herätyskokousten lopussa tulleet synteineen ja murheineen pyytämään esirukousta. Heillä on aitoa hätää ja huolta. On perheongelmia, sairautta, yksinäisyyttä, taloushuolia, kuolemaa. He ovat ovat ei-uskovia,  jotka arvelevat että  Jumala kuulee omia uskovaisiaan kun ei kuuntele minua, tai sitten he eivät omasta mielestään osaa rukoilla, luulevat että nyt pitäisi jotenkin erikoisesti puhutella Jumalaa eikä  IsäMeidän-rukouksen laskettaminen esittele heidän henkilökohtaista murhettaan. Heillä on aito tunne ettei Jumala heitä kuule.
No joku julkimo tai  pappi tai  seurakunnan riviuskovainen rukoilee  ja ihminen itkee/nauraa/ kaatuu tai vain kiittää hiljaa ja lähtee tiehensä. Tapahtuma voi olla vain hiljainen rukous ja öljyllä voitelukin.  
 Ja kuten eräässä vastauksessa oli, Jumala toimiikin yllättäen. Vai onko se aina Hän joka parantaa? Eksytystäkin on, kuten todettiin.  "Tahdomme herättää toivoa, lohduttaa, rohkaista sillä Jumala auttaa lupauksensa mukaan. Anokaa niin te saatte"  Tämäkin löytyy Raamatusta.  Mutta onko tämä  Hänen palvelemistaan ihmisiä palvelemalla, Hänen nimensä ja sovitustyönsä kirkastamista heille? Vai aivan turhaa touhua, joka ei johda mihinkään kuin joskus harvoin! Tai sitten Jumalan hyväksikäyttöä!   Usein ihmiset pyytävät vain päästä eroon sairaudestaan ja vaikeuksistaan ja jos pääsevät, kiitos unohtuu yhdeksältä ihmiseltä kymmenestä ja he elävät kuten ennenkin. Miettivät että liekö se ollutkaan Jumala joka auttoi, onko Häntä sittenkään olemassa? Ja ne jotka etsivät Jumalaa, pettyvät kun Hän ei vastaakaan siten kuin he odottavat. Kynnys tulla uudestaan voi olla korkeampi.   Eikö rukouspalvelun oikea tehtävä olisi opastaa ihmisiä Jeesuksen luo, uskomaan Häneen, vaeltamaan Hänen yhteydessään?  (siihen voi kuulua esirukous sairaitten puolesta mutta se ei ole pääasia) Teidän vastauksista päättelin ettei tämä nykyinen rukouspalvelu ole sitä oikeaa, vaan harhautunutta?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta