Keskustelu > Seuratupa

Evankeliumin levittäminen

<< < (4/9) > >>

Soopeli:

--- Lainaus käyttäjältä: "Kristian" ---Minusta tuntuu, että jos viedään evankeliumia ulkomaille, niin samalla pitäisi antaa myös maallistakin apua. Varsinkin kehitysmaissa. Siellä ei paljon lämmitä, jos saarantaan pelastuksesta, muttei ole mitään mitä syödä...

--- Lainaus päättyy ---


Samaa mieltä. Kyllähän se sielun pelastus on tärkeintä, mutta myös köyhistä ja nälkäisistä on käsketty pitämään huolta, aivan kirjaimellisella ja konkreettisella tasolla. Pelastusarmeijan mallin mukaan Sanaa, soppaa ja saippuaa pitäisi tarjoilla tasapuolisesti lähetyskentillä, joissa hyvän elämän edellytykset eivät ole riittävät. Luulisi, että rahaa riittäisi muuhunkin kuin vain lähetystyöntekijän ylläpitoon.

Menee vähän offtopikiksi, mutta jos joku sattuisi tietämään tällä tavoin toimivia kristillisiä avustus/-lähetysjärjestöjä, ottaisin mielelläni tietoja ylös ja tukisin mielelläni sellaista. Punaiset ristit ym. humanitaariset avustusjärjestöt on poissuljettu, koska kuulemani mukaan vain 5% avustuksista menee avun saajille, muu osa k.o. organisaation ylläpitoon.

Teme:
Meikä suosii Kirkon ulkomaanapua, mutta sen lisäksi mm.  Sley, Kansanlähetys, Sanansaattajat ja niin edelleen.

Sitten vapaakirkollisista FIDA, jota tuen lähinnä kirpputorien kautta eli käyn niiltä ostamassa kirjoja ja viedään sinne jonkin verran vaatteita kun sattuu oleen sellaisia.

Teme

Hölkänen:
Minut herätti kolme vuotta sitten vanhoillislestadiolaisten Suviseuraradio. Heillä on Suomessa kaikkein selkeimmin evankeliumi esillä. Lopulta minut sulatti seuraväen vilpitön veisuu. Mitäs jos siellä Kolmen sepän patsaalla ei hoilattaisi vaan veisattaisiin?  :wink:

Mielestäni evankeliumia ei levitetä kuin karkkia penkkaripäivänä vaan se leviää, kun kristitty elää maailmassa kärsivän lähimmäisensä rinnalla. Mitä vähemmän raja-aitoja, sitä parempi. Niinkuin Veikko Hursti ja kumppanit.

Tosiaan, tietääkö joku, miten paljon esim. Kirkon ulkomaanapu nykyisin painottaa työssään sanan levittämistä? Itse olen ajatellut, että pääpaino on kehitysavussa eikä käännytystyössä ja että niin sen pitäisi ollakin.

Teme:
Taas kerran tämän pohdinnan äärellä... olemme aloittaneet yhden webbiprojektin ja sen roolia tässä tullut mietittyä hyvin paljon. Minun vastuunani on enemmän interaktiivinen puoli (keskustelufoorum ja siihen liittyvä), mutta siihen lienee tulossa myös enemmä "lehtimäinen" osuus. Saas nähdä, miten siinä saadaan yhdistettyä elämä +evankeliumi +sielunhoito +kasvatus, koska kokemukseni mukaan noista joku ylikorostuu ja joku muu alikorostuu. Kaikkea en halua missää tapauksessa hengellistää, joten pitää olla myös "normaali elämä" mukana. Evakeliointia taas en halua tehdä samalla tavalla kuin jotkut hengelliset sivustot, jotka ennemminkin saa ei-uskoa tuntevan katoamaan hengellisestä porukasta kuin lähestymään sitä. Sielunhoidon asema korostuu jonkin verran interaktiivisessa palvelussa (eli vähäkin vilkkaampi foorum sisältää jo sielunhoidollistakin pohdintaa.) Opetus taas pitäisi saada nostettua kohderyhmän kiinnostuksen piiristä. Näenkin sitten lopulta, että opetus ja evankeliointi ovat oikeastaan toisensa synonyymeja. Hyvä opetus opettaa myös evankeliumia, hyvä opetus saa kiinnostumaan asiasta, "maallinen sisältö" taas saa muutenkin viihtymään sivuston parissa jne.

Äh.. sekalaista pohdintaa... ilman kappalejakoa. Ei tuosta saa tolkkua ;) :P

Teme

myyräpartio:
Lähetystyö, nuo aikamme ristiretket. Miekat ovat vain vaihtuneet ruokaan ja lääkkeisiin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta