Kirjoittaja Aihe: Kotikokki X  (Luettu 23158 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22034
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #75 : 06.01.23 - klo:18:19 »
Tänään meillä oli ruokana kasvislasagnea.

Jälleen jäin kaipaamaan täsmällisempää tietoa. Millaisia kasviksia vuokaan laitettiin? Oliko ne esikypsytetty? Miten? Piipahdapa, luterilainen, keittiön puolella kysäisemässä siltä omalta kotikokltasi!

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4809
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #76 : 08.01.23 - klo:17:29 »
Tänään meillä oli ruokana kalakeittoa.  :eusa_pray:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22034

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4809
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #78 : 10.01.23 - klo:15:27 »
Tänään meillä oli ruokana paistettua tofua ja perunoita.  :eusa_pray:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22034
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #79 : 10.01.23 - klo:15:59 »
Tänään meillä oli ruokana paistettua tofua ja perunoita.

Luin, että paistettaessa on ongelmana tofun liiallinen kosteus. Miten teidän keittiössänne tämä pulma ratkaistaan.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4809
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #80 : 10.01.23 - klo:19:03 »
Luin, että paistettaessa on ongelmana tofun liiallinen kosteus. Miten teidän keittiössänne tämä pulma ratkaistaan.
Paistamme SoFinen luomu tofuviipaleet maustamisen jälkeen rypsiöljyssä.  :eusa_pray:

"Maustamaton tofu on tuote, johon voit itse vielä lisätä haluamasi maun. Sinun on ensin poistettava tofusta neste (taputtelemalla, valuttamalla, puristamalla), jolloin teet ikäänkuin ”tilaa” suosikkimausteillesi tai marinadille. Toinen vinkkimme on paistaa tofu marinoinnin tai maustamisen jälkeen kuumassa öljyssä maukkaan rapeaksi ja kullanruskeaksi. Voit myös kypsentää sen leivinpaperin päällä uunissa. Vaihtoehtoja on rajattomasti!"

 SoFine Luomu Tofu Maustamaton 250g  https://www.sofine.eu/fi/product/sofine-luomu-tofu-maustamaton/

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6328
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #81 : 10.01.23 - klo:21:13 »
Tässäpä vinkkejä: https://jalotofu.fi/tofumyyttien-loppu-nain-teet-tofusta-hyvaa/

En ole kokeillut. Olen sohvakokki.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22034
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #82 : 10.01.23 - klo:21:13 »
Siis: poistaako kotikokkisi tofun kosteuden taputtelemalla, valuttamalla vai puristamalla? Mksi se on huomattu parhaaksi keinoks?

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4809
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #83 : 11.01.23 - klo:13:08 »
Siis: poistaako kotikokkisi tofun kosteuden taputtelemalla, valuttamalla vai puristamalla? Mksi se on huomattu parhaaksi keinoks?
Kotikokkini poistaa tofun kosteuden puristelemalla käsin, koska olemme huomanneet sen parhaimmaksi ja käteväksi keinoksi. SoFinen tofu on kiinteää, jonka voi helposti leikata leikkuulaudalla viipaleiksi.   :eusa_pray:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22034
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #84 : 12.01.23 - klo:07:02 »
Kotikokkini poistaa tofun kosteuden puristelemalla käsin, koska olemme huomanneet sen parhaimmaksi ja käteväksi keinoksi. SoFinen tofu on kiinteää, jonka voi helposti leikata leikkuulaudalla viipaleiksi. 

Kiitos! Nyt sait vihdoin kirjoitetuksi jotain asiaakin tähän ketjuun.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4809
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #85 : 12.01.23 - klo:15:16 »
Tänään meillä oli ruokana vegaanista hernekeittoa.  :eusa_pray:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22034
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #86 : 12.01.23 - klo:16:53 »
Jouduin hiukan yllättäen tekemään pastakastikken. En löytänyt siihen muuta kermaa kuin kermaviiliä. Sen käyttäytyminen vähän yllätti. Luulin kastikkeesta tulevan paksuhkoa, kun otin aineksen purkista jokseenkin jämäkkänä, mutta eipäs tullutkaan.

Kuullotin sipulin suolatussa öljyssä, lisäsin pienen tölkin tomaattimurskaa ja pussin pohjat pakasteherneistä. Maustoin yrteillä, joita yritin tunnistaa nenäni avulla. Olisikohan ollut oreganoa? sitten lisäsin tölkin kermaviiliä (useimmiten laitan creme fraichea) ja pussin pohjat pakastetuista katkaravuista. Tuli ihan syötävää.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33710
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #87 : 10.02.23 - klo:10:01 »
Tänään syömme herkkua josta tiedän myös seppos´n pitävän, hapankaalia.

Otin kaksi rasiaa Rasilaisen hapankaalia ja i pkt pekonia, 1/4 DL riisiä jonka esikypsensin mikrossa. Tein kahden munan kermamaidon.

Ladoin voideltuun uunivuokaan kaalit ja sekoitin joukkoon munamaidon ja riisit. Sekoittelin.
Osan pekonista silppusin pinenksi ja painelin kaalin sekaan, viimeiset palat laitoin puoliksi paloiteltuna pinnalle johon ripottelin hiukan korppujauhoja.

Tunniksi uuniin n. 225 asteeseen, josta hiukan vähennän loppupuolella.

Ruisleivän ja juuston kera maistuu hyvältä, suummukaiselta savolaisittain. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33710
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #88 : 02.03.23 - klo:11:26 »
Eilen laitoin lounaaksi Lindströminpihvit. Hyvän makuiset ne tulivatkin, tosin murenevat kun unohdin kananmunan vaikka se reseptissä seisoo.

Tänään syötiin kalaa, perunaa ja paistettuja tomaatteja ynnä salaati jossa oli paljon oliiveja ja muutama kokonainen aurinkokuivattu tomaatti.

---
Missä luterilainen kokki luuraa ?  Onko vaalityö nyt tehty ?
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33710
Vs: Kotikokki X
« Vastaus #89 : 03.03.23 - klo:10:54 »
Tänään laitan pitkästä aikaa pinaattikeiton. Se on nopea. Siisä missä munat kiehuu, valmistuu soppakin.

Kiireisen urheilupäivän pikaruoka.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)