Kirjoittaja Aihe: Humanismin diktatuuri  (Luettu 4953 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa karjalaisenkyösti

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4344
Humanismin diktatuuri
« : 12.12.21 - klo:02:31 »
Vanha vuosi jäi historiaan.
Siirryttiin uuteen vuoteen, oikeastaan uuteen vuosisataan, 2100.
Valtakunnassa oli rauhallista. Yhtään uudenvuoden rakettia ei ammuttu. Kansalaiset viettivät juhlaa kodeissaan.
Vain harva satunnainen yksittäinen kulkija vaelsi ulkona.

Kodeissa muisteltiin mennyttä vuosisataa - paljon oli ehtinyt tapahtua viimeisen vuosisadan aikana.
Viimeisen 80 vuoden aikana valtakuntaa oli varsin menestyksekkäästi ja määrätietoisesti kehitetty onnelaksi,
jossa kenenkään ei tarvitsisi pahoittaa mieltään tai loukkaantua.
Tavoitteena oli vihapuhevapaa yhteiskunta.
Lainsäädäntöä kehitettiin ja uusia toimintatapoja ja keinoja luotiin päämäärän saavuttamiseksi.
Ja hyvin pitkälle oltiin päästykin viimeisen 100 vuoden kuluessa.

Kanssakulkijaa ei siis saanut loukata tai pahoittaa hänen mieltään.
Jossain vaiheessa oltiin päädytty tilanteeseen, jossa kovinkin helposti sai syytteen, jos irvisti tai hymyili väärässä paikassa ja näin pahoitti jonkun mielen. Yleensä selvisi sakoilla ja vahingonkorvauksilla loukatuille, joskus törkeimmissä tapauksissa tuli vankilatuomioitakin.
Pian loukkaantumiskynnys oli yleisesti laskenut niin matalalle, että yhä useampi vietti aikaansa kotona.
Lyhyen ulkoilurupeaman aikana saattoi tahattomasti ehtiä loukata useitakin niitä harvoja ulkona liikkuvia henkilöitä.
Kotona oli turvallista.

Kovan kysynnän sai tuotekehittelyn jälkeen syntynyt ja suureen tarpeeseen tullut kuminaamari, jonka ilme oli aina naama-peruslukemilla-ilme. Naamarin ansiosta kansa pääsi vapaammin liikkumaan julkisilla paikoilla. Enää ei tahattoman ilvehtimisen tai jonkun väkisin tulleen hymynkareen johdosta kenenkään tarvinnut pahoittaa mieltään tai muuten traumatisoitua.

Pikkuhiljaa pahaa mieltä, loukkaantumisia ja oikeusjuttuja alkoi kehkeytyä ihmisten vaatetuksen johdosta.
Joku loukkaantui jonkun punaiseen takkiin, joku ahdistui vihreästä väristä, jollekin sininen oli liikaa, joku pahoitti mielensä jonkun vaatteen mallista  jne..
Vastuulliset ja humaanit kansalaiset jäivät jälleen koteihinsa. Julkiset paikat tyhjentyivät ihmisistä.
Hallitus kokosi työryhmän ja joukon tiedemiehiä ratkaisemaan haastetta. Ihmisten tuli saada vapaasti liikkua, mutta sellaisessa turvallisessa tilassa, jossa ei kenenkään tarvitsisi pahoittaa mieltään.
Kehitettiin vaate, joka mahdollisimman vähän pahoittaa kenenkään mieltä.
Pian oli jokaisessa vaatekaupassa myynnissä vain yhden ja saman näköistä, vaaleanharmaata säkkiä muistuttavaa tekstiiliä.
Kesää varten kangas oli ohutta, talvea varten myytiin paksumpia vaatteita, lenkkeilijöille sopivista materiaaleista tehtyjä jne. Ihmiset olivat tyytyväisiä, jälleen julkiset tilat täyttyivät kansalaisista.

Tätä onnellista aikaa ei kuitenkaan kestänyt kauan. Löytyi uusi epäkohta: kilpaurheilu. Oli kovin yleistä, että mielet pahoittuivat siitä, että oma joukkue tai urheilija hävisi kilpailussa. Ei ollut harvinaista, että jokaikinen jonkin turnauksen voittaneen joukkueen pelaaja sai sakot pahoitettuaan monen hävinneen joukkueen pelaajan sekä kannattajan mielet.
Asiaa pohdittiin ja katsottiin parhaaksi lopettaa kilpaurheilu koko valtakunnassa. Samalla työryhmä muistutti, että liikuntaa voi harjoittaa ilman kilpailuakin ja kannusti kansalaisia liikkumaan: liikkua kyllä voi ja pitääkin, mutta kenenkään mieltä ei saa pahoittaa.

Matkalla kohti viha-vapaata yhteiskuntaa oltiin jo aika pitkälle päästy, vaan vielä oli edessä menen monta haastetta, mutta haasteethan ovat sitä varten, että ne ratkaistaan.
Erääksi ongelmaksi muodostui se, että oli paljon saman alan firmoja, jotka kilpailivat keskenään.
Pankki A:n jotkut työntekijät saattoivat varsin hyvistäkin syistä pahoittaa mielensä siitä, että pankki B oli olemassa. Pankki B:n jotkut asiakkaat saattoivat loukkaantua, jos joku käytti pankki A:n palveluja. Sama ongelma oli muillakin aloilla: oli useita eri kauppaketjuja ja muita toistensa kanssa kilpailevia yrityksiä.

Asiaa pohdittiin ja työstettiin. Lopulta päädyttiin siihen, että vihavapaa yhteiskunta ja eri elinkeinojan keskinäinen kilpailu ei sovi yhteen. Ei saa olla kahta tai useampaa kilpailevaa yritystä. Kullakin alalla saa olla vain yksi toimija.
Erilaisin menetelmin tavoitteseen päästiinkin. Yksi ja saman pankkiketju hoiti rahaliikennettä maan joka kolkassa. Yksi ja sama ruokakauppaketju löytyi jokaisesta kaupungista ja suuremmasta kylästä. Jne...
Kaikki yritykset oli maalattu samalla vaalean harmaalla värillä kauttaaltaan, tuotteita ei mainostettu, koska tuollainen toiminta oli pahoittanut kovin suuren määrän kansalaisia.
Jälleen oltiin otettu suuri harppaus kohti viha-vapaata yhteistuntaa, jossa jokaisella on tilaa olla ja elää.

Seuraava ongelma oli se, että valtakunnan eri liikkeissä myytiin yli 100 000 erilaista tuotemerkkiä.
Juustoja oli useita eri laatuja, samoin autoja, pölynimureita jne...
Jotakuta loukkasi yksi tuotemerkki, jotakuta joku toinen. Joku loukkaantui tuotteen pakkausmateriaaleihin.
Oikeuslaitos ruuhkautui, sakkoja ja muita tuomioita jaettiin.
Koko ajan tuotteita jäi pois markkinoilta.
Lopulta olitiin tilanteessa, jossa koko valtakunnassa oli saatavilla vain muutama sata erilaista tuotetta.
Tässä vaiheessa kävi niin, että eri tuotemerkkeihin ei kukaan enää loukkaantunut.
Leipää oli vain kahta eri laatua: ruisleipä ja kauraleipä. Juustoa vain yhtä laatua, maitoa vain yhtä laatua jne.
Kaikki tuotteet oli pakattu samanväriseen vaaleanharmaaseen päällykseen. Tuotteen päällä luki mustalla tekstillä, mikä tuote on kyseessä, koska ilman sitä ei välttämättä ollut mahdollista erottaa juustoa ruisleivästä.

Ilmeettömät naamataulut alkoivat ärsyttää monia kansalaisia.
Myös kaikkien käyttämä samanlainen vaatemuoti vuosikymmenten saatossa alkoi loukata varsinkin nuoremman polven mieliä.
Kehitettiin uudenlainen älynaamari ja älyvaatteet. Näillä uusilla tuotteilla oli käytössään valtavan suuret tietokannat ja paljon kaikenlaista viimeistä huuota olevaa tekniikkaa. Tekoälyllä oli ratkaiseva osuus vaatteiden ja naamarin toiminnassa.
Naamari pyrki hakemaan aina sellaisen ilmeen, joka olisi kaikkein sopivin kulloiseenkin tilanteeseen.
Vaatteet toimivat samoin: vaatteiden väri ja tyyli muuttui aina tilanteeseen parhaiten sopivaksi.
Alussa esiinty harmillisia "lasten tauteja" uusien naamareiden ja vaatteiden kanssa.
Kerrankin eräs tunnettu poliitikko oli eräässä arvokkaassa tilaisuudessa. Naamaria ohjaava tietokone sekosi hivenen ja näin poliitikko tuli irvistäneeksi ja hymyilleeksi muutoin vakavailmeisessä tilaisuudessa. Moni pahoitti mielensä. Tilannetta kuvaitiin vuosisadan skandaaliksi. Poliitikko menetti virkansa, sai roimat sakot ja muutaman vuoden vankeustuomion.

Selvää lienee kaikille, että internetti ei toiminut valtakunnan alueella. Sehän on eräs törkein vihapuhealusta, mitä yleensäkään olemassa on. Valtakunnassa ilmestyi vain yksi sanomalehti, kerran kuussa ja siinä oli keskimäärin 4 pientä sivua. Vihapuhe ja muu loukkaava aines oli jätetty pois. Vain ehdottoman välttämätön tieto julkaistiin lehdessä.

TV ohjelmat oli lopetettu, radiosta tuli ohjelmaa noin tunti joka päivä.

Humanismin periaatteita noudatettiin myös puhelinliikenteessä. Kaikki puhelut ja tekstiviestit menivät poliisin vihapuheosastossa toimineen televalvontayksikön vihapuhefilttereiden läpi. Tehokkaat tietokoneohjelmat etsivät puheluiden ja tekstiviestien joukosta loukkaavan aineiston. Vihapuhetta harjoittavat joutuivat oikeuteen. Jos tuli tuomio puhelinmen kautta harjoitettavasta vihapuheesta, menetti automaattisesti joksikin aikaa oikeuden omistaa puhelimen ja usein sai myös puhelimen käyttökiellon joksikin ajaksi. Sen lisäksi tuli usein sakkoja, joskus vankeuttakin.
Pienestä viharikoksesta saattoi menettää puhelimen omistusoikeuden 6 kuukaudeksi ja puhelimen käyttöoikeuden yhdeksi kuukaudeksi.
Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kuukauden kuluttua sai soittaa rajoitetun määrän välttämättömiä puheluita jonkun tuttavansa puhelimella ja kun 6 kuukautta oli kulunut, sai luvan ostaa itselleen uuden puhelimen, jonka jälkeen oli taas täydet puhelimen käyttöoikeudet.
Älypuhelimia ei ollut. Kännyköissä oli vain seuraavat toiminteet: puhelut, tekstiviestit, kello ja herätys.
Joidenkin päättäjien taholta oli ehdotettu, että puhelimista poistettaisiin nuo 2 ensimmäistä toiminnetta, turvallisuussyistä. Ainakaan tässä vaiheessa ehdotus ei ollut saanut kovinkaan suurta kannatusta.
« Viimeksi muokattu: 12.12.21 - klo:02:38 kirjoittanut karjalaisenkyösti »

Poissa karjalaisenkyösti

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4344
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #1 : 12.12.21 - klo:02:31 »
jatkuu...

Valtakunnassa oli päästy pidemmälle kohti täydellistä humanistista ja vihapuhevapaata yhteiskuntaa, kuin missään muualla koko  maailmassa.
Kaikki muut tulivat todella kaukana perässä. Tästä oltiin ylpeitä.
Yhteiskunta ei ollut vielä valmis, uusia haasteita oli muodostunut elämän muille lohkoille. Koska matkailu ja moni muu elinkeino oli jouduttu lopettamaan, työttömyys oli lisääntynyt. Moni yritys oli joutunut valtion omistukseen, kilpailun puuttuminen yritysten välillä oli jonkin verran nostanut hintoja ja tuotteiden laatukin oli hivenen laskenut.
Vaan, eipä tuo mitään, toimeen tultiin ja kukaan ei tiettävästi nähnyt suoranaista nälkää.
Kotien sisustukseen oli pyritty panostamaan, koska loppujen lopuksi vihapuhevapaan yhteiskunnan pystyssä pitäminen edellytti sitä, että aikaa vietettiin käytännössä vain kotioloissa ja jos mitenkään oli mahdollista hoitaa työtehtävät kotona, niin nekin hoidettiin kotoa käsin. Lähes kaikki, joilla työtä oli, olivat etätöissä.
Ruokaa tilattiin hyvin yleisesti tekstiviestillä kaupasta, lähetti toi ruokakassit ovelle.

Ulkomaan kauppaa ei juurikaan harrastettu. Yksi laiva toi kerran kuukaudessa tavaraa länsinaapurista ja vei tavaralastin mukanaan länsinaapuriin. Muuta liikennettä länteen ei ollutkaan.


Vladi tuli idästä viikoittain suuren rekkansa kanssa täynnä erilaista Valtakunnassa tarvittavaa tavaraa ja vei mukanaan täyden kuorman Valtakunnassa valmistettua tavaraa.
Muuta liikennettä idän suuntaan ei ollut.

Vladi oli jälleen viikoittaisella matkallaan Valtakuntaan.
Moni edellinen kuljettaja oli saanut porttikiellon Valtakuntaan hävyttämän käytöksensä johdosta.
Vladi teki reissunsa aina yöaikaan, jotta tulisi mahdollisimman vähän ihmiskontakteja.
Hän pysähtyi aina valtakunnan rajalla, puki päälleen tekoälynaamarin ja puvun, käynnisti autonsa ja ajoi rajan yli Valtakunnan tuliin. Tarkastus oli aina perusteellinen ja aikaa vievä.
Vladi oli sympaattinen ja hyväkäytöksinen henkilö, mutta joka kerta silti jännitti.
Aina oli olemassa riski, että sai porttikiellon Valtakuntaan.
Oli hänellä jo yksi kuukauden porttikielto ollutkin, mutta siitä oli jo aikaa.

Viimein tullimuodollisuudet olivat ohi ja Vladi käynnisti autonsa ja ajoi hiljaa tullialueelta pois kohti sisämaata.
Häntä oli aina huvittanut tullialueen jälkeen tuleva suuri, vähän jo rapistunut kyltti, jossa luki: "Tervetuloa maailman onnellisimpaa valtakuntaan, humaaniuden kehtoon!". Se häntä näin yöaikaan vähän harmitti, että radiosta ei tullut ohjelmaa eikä kotiinkaan voinut soitella, koska hänen kännykkänsä ei toiminut Valtakunnan puhelinverkossa.
Pian hän olikin tutussa terminaalissa, jossa jo tutuksi tullut henkilökunta - ystävällinen, mutta jotenkin varautuneen oloinen ja lievästi pingottunut - purki lastin ja täytti auton Vladin kotimaahan vietävällä tavaralla.
Vladi käynnisti autonsa ja lähti ajamaan koti kotimaataan.
Muutaman tunnin kuluttua tulikin kyltti, jossa luki: "Tervetuloa uudelleen maailman onnellisimpaan ja humaanimpaan valtakuntaan! Toivottavasti pidit vierailustasi."
Vladi pysäytti rekkansa kyltin takana olevalle tulliasemalle ja pohti mielessään, että liiallinen onnellisuus ei ainakaan hänelle oikein taida sopia. Hän ajatteli viihtyvänsä parhaiten sellaisessa puolionnellisessa paikassa.
« Viimeksi muokattu: 12.12.21 - klo:02:42 kirjoittanut karjalaisenkyösti »

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 9860
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #2 : 12.12.21 - klo:06:04 »

   Entä diktatuurin humanismi?

Luukas 17:18
Tämä muukalainenko on heistä ainoa, joka palasi ylistämään Jumalaa?»

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 31869
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #3 : 12.12.21 - klo:08:49 »
Onko nämä kyöstin kertomukset pyrkimystä profeetaksi !
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa karjalaisenkyösti

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4344
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #4 : 12.12.21 - klo:10:38 »
Onko nämä kyöstin kertomukset pyrkimystä profeetaksi !

Miksi noin sanot? Ethän edes jaksanut lukea koko tekstiäni, tai sitten olet todella nopea lukija.  :023: Kahden viimeisen kommenttisi väli on 3 minuuttia. Yritin itse lukea tekstiäni ja huomasin,  että itse en tuollaiseen saavutukseen pääse. Lopetin lukemisen kesken. Halusin mahduttaa tekstiin erilaisia mieleeni tulleita asioita,  joten siitä tuli varsin pitkä. Lue Riitta joskus teksti ajatuksella läpi. Tarina on tekaistu,  eli se ei tuossa muodossa kokonaisuutena koskaan tule toteutumaan, mutta tarina saattaa siltikin olla totta. Tarinä ei ollut vain aamuyön oivallus. Sen kirjoittaminen tuli mieleeni joitain päiviä sitten. Eilen pyörälenkillä syvennyin enemmän sitä pohtimaan, muutama tunti kirjoittamiseen ja siinä se sitten oli jokaisen sinnikkään surffaajan luettavissa. Työtä tuon tekstin aikaan saaminen on siis vaatinut. Oliko se sen arvosta? Lukija päättäköön sen.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 31869
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #5 : 12.12.21 - klo:10:58 »
Sorry ! Huomasin vain jälkimmäisen tekstin. 

Arvioni perustuu myös aikaisempiin kertomuksiisi.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 20470
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #6 : 12.12.21 - klo:11:40 »
Vihainen puhe ei ole vihapuhetta. Kiukkuinen saa olla. Vihapuhe on sellaista, joka lietsoo vihaa.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 31869
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #7 : 12.12.21 - klo:12:00 »
Kyösti, olisi humaanimpaa jos kirjoittaisit lyhyemmin. Sano suoraan mitä näillä 'maratooneilla' tarkoitat.

Moni ei jaksa ,eikä näe niitä lukea . Asia peittyy. Vai onko nämä opettavaisia satuja ?

Saat toki kirjoittaa kuten kirjoitat. Se on ilmeisesti sinun tyyliäsi. Niin ymmärsin Viisveisaajan sanovan ja hän ehkä tuntee sinut .

R-m, ei diktaattori

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3977
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #8 : 12.12.21 - klo:17:14 »
Onko nämä kyöstin kertomukset pyrkimystä profeetaksi !
Mitäköhän erämaan Profeetta tuohon sanoisi?   :icon_xmassurprised:

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 31869
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #9 : 12.12.21 - klo:17:46 »
Paavon kirjeestä nro 11   J.F. Bergille:
 Se on minusta iloittava asia, koska hengellisistä sanomista, joidenka ulosantaja te olette, olen saanut nähdäkseni, kuinka suuri salattu visaus teillä on, että te tunnette sen yksinkertaisen tien tarkasti. Mutta tässä teidän pitää tarkasti ottaa vaarin Vapahtajan omista sanoista, koska hän kysyi: tiedättekö te nämät asiat, nimittäin hänen valtakuntansa salaiset menot? ja toiset vastasivat: tiedämme, niin Vapahtaja sanoi: autuaat oletta te, jos sen teette, kuin tiedätte.

Se on vaarallinen asia kaikkein heränneiden seassa, että he usein seisahtavat siihen hengelliseen tietoon ja lepäävät joutilaina sen salatun viisauden päällä, jonka kautta penseyden uni heitä paljon vaivaa. Koettele, rakas ystävä, tätä asiaa tarkasti itsesi kanssa, äläkkä pahaksi ota tätä heikkoa varotusta, vaan anna kunnia Vapahtajalle, jolle se tulee, ja kiitä Jumalaa sen armon edestä, joka aukasi sinun silmäsi tuntemaan hänen valtakuntansa salaisuuden. Sentähden koettele ja ota tarkka vaari, mitä se korkialla hengellä lahjoitettu apostoli Paavali kirjoittaa: koetelkaat itsiänne, oletteko uskossa, koettakaat itsiänne; taikka ettekö tunne itsiänne?
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3977
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #10 : 12.12.21 - klo:19:03 »
Paavon kirjeestä nro 11   J.F. Bergille:

Koettele, rakas ystävä, tätä asiaa tarkasti itsesi kanssa, äläkkä pahaksi ota tätä heikkoa varotusta, vaan anna kunnia Vapahtajalle, jolle se tulee, ja kiitä Jumalaa sen armon edestä, joka aukasi sinun silmäsi tuntemaan hänen valtakuntansa salaisuuden. Sentähden koettele ja ota tarkka vaari, mitä se korkialla hengellä lahjoitettu apostoli Paavali kirjoittaa: koetelkaat itsiänne, oletteko uskossa, koettakaat itsiänne; taikka ettekö tunne itsiänne?[/i]
Aamen, oikeamieliset alatien maan matoset ymmärtävätkin tutkia ja koetella itseään arassa ja ikävöivässä uskossa, jolloin Pyhä Henki johtaa siihen koko totuuteen, joka vapauttaa synnistä ja itselleen elämisestä ilman omavoimaista ihmistekoa.  :icon_xmasbiggrin:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 20470
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #11 : 12.12.21 - klo:19:44 »
Aamen, oikeamieliset alatien maan matoset ymmärtävätkin tutkia ja koetella itseään arassa ja ikävöivässä uskossa, jolloin Pyhä Henki johtaa siihen koko totuuteen, joka vapauttaa synnistä ja itselleen elämisestä ilman omavoimaista ihmistekoa.  :icon_xmasbiggrin:

Otin vapauden siirtää pari asiaa mielestäni oikealle paikalleen tuossa kuvauksessa kristityn vaelluksesta. Kukin voi hakea ne muutokset ja miettiä, miksi ne tein.

"Aamen, alatien maan matoset ymmärtävätkin tutkia ja koetella itseään arassa ja ikävöivässä uskossa, jolloin Pyhä Henki johtaa ilman omavoimaista ihmistekoa siihen koko oikeamieliseen totuuteen, joka vapauttaa synnistä ja itselleen elämisestä."

Poissa karjalaisenkyösti

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4344
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #12 : 23.12.21 - klo:12:30 »
Lainaus täältä:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a4073d27-3caa-4141-99eb-a5c3b2179eb9
"
Radio Free Asian lähteiden mukaan poliisi valvoo naurukiellon aikana, että pohjoiskorealaiset näyttävät riittävän apeilta. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata pidätys
"

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 20470
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #13 : 23.12.21 - klo:14:25 »
Radio Free Asian lähteiden mukaan poliisi valvoo naurukiellon aikana, että pohjoiskorealaiset näyttävät riittävän apeilta. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata pidätys

Pohjois-Korean diktatuuria ei voi pitää humanistisena.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 31869
Vs: Humanismin diktatuuri
« Vastaus #14 : 23.12.21 - klo:16:47 »
Mt, joka enää harvoin kirjoittaa foorumille, on laittanut omaan Twitter-tiliinsä hauskan jutun tästä Pohjois-Korean naurukiellosta.

Iltalehti.fi

Pohjois-Korea kielsi nauramisen


Kansallisella suruajalla kunnioitetaan edellisen johtajan muistoa.

Mt:
Pitäisiköhän kokeilla. Vaikka tiedän, miten siinä käy.
Minä: Huh, nyt se vihdoin loppui!
Puoliso: Ai mikä loppui?
Minä: Olin 11 vuorokautta nauramatta Pohjois-Korean suurmiehen muistoksi.
Puoliso: Jaa, minä en kyllä huomannut mitään poikkeuksellista.

---
Minnuu alko naurattaa, ja itkettää myös.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)