Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: karjalaisenkyösti - 12.12.21 - klo:02:31

Otsikko: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 12.12.21 - klo:02:31
Vanha vuosi jäi historiaan.
Siirryttiin uuteen vuoteen, oikeastaan uuteen vuosisataan, 2100.
Valtakunnassa oli rauhallista. Yhtään uudenvuoden rakettia ei ammuttu. Kansalaiset viettivät juhlaa kodeissaan.
Vain harva satunnainen yksittäinen kulkija vaelsi ulkona.

Kodeissa muisteltiin mennyttä vuosisataa - paljon oli ehtinyt tapahtua viimeisen vuosisadan aikana.
Viimeisen 80 vuoden aikana valtakuntaa oli varsin menestyksekkäästi ja määrätietoisesti kehitetty onnelaksi,
jossa kenenkään ei tarvitsisi pahoittaa mieltään tai loukkaantua.
Tavoitteena oli vihapuhevapaa yhteiskunta.
Lainsäädäntöä kehitettiin ja uusia toimintatapoja ja keinoja luotiin päämäärän saavuttamiseksi.
Ja hyvin pitkälle oltiin päästykin viimeisen 100 vuoden kuluessa.

Kanssakulkijaa ei siis saanut loukata tai pahoittaa hänen mieltään.
Jossain vaiheessa oltiin päädytty tilanteeseen, jossa kovinkin helposti sai syytteen, jos irvisti tai hymyili väärässä paikassa ja näin pahoitti jonkun mielen. Yleensä selvisi sakoilla ja vahingonkorvauksilla loukatuille, joskus törkeimmissä tapauksissa tuli vankilatuomioitakin.
Pian loukkaantumiskynnys oli yleisesti laskenut niin matalalle, että yhä useampi vietti aikaansa kotona.
Lyhyen ulkoilurupeaman aikana saattoi tahattomasti ehtiä loukata useitakin niitä harvoja ulkona liikkuvia henkilöitä.
Kotona oli turvallista.

Kovan kysynnän sai tuotekehittelyn jälkeen syntynyt ja suureen tarpeeseen tullut kuminaamari, jonka ilme oli aina naama-peruslukemilla-ilme. Naamarin ansiosta kansa pääsi vapaammin liikkumaan julkisilla paikoilla. Enää ei tahattoman ilvehtimisen tai jonkun väkisin tulleen hymynkareen johdosta kenenkään tarvinnut pahoittaa mieltään tai muuten traumatisoitua.

Pikkuhiljaa pahaa mieltä, loukkaantumisia ja oikeusjuttuja alkoi kehkeytyä ihmisten vaatetuksen johdosta.
Joku loukkaantui jonkun punaiseen takkiin, joku ahdistui vihreästä väristä, jollekin sininen oli liikaa, joku pahoitti mielensä jonkun vaatteen mallista  jne..
Vastuulliset ja humaanit kansalaiset jäivät jälleen koteihinsa. Julkiset paikat tyhjentyivät ihmisistä.
Hallitus kokosi työryhmän ja joukon tiedemiehiä ratkaisemaan haastetta. Ihmisten tuli saada vapaasti liikkua, mutta sellaisessa turvallisessa tilassa, jossa ei kenenkään tarvitsisi pahoittaa mieltään.
Kehitettiin vaate, joka mahdollisimman vähän pahoittaa kenenkään mieltä.
Pian oli jokaisessa vaatekaupassa myynnissä vain yhden ja saman näköistä, vaaleanharmaata säkkiä muistuttavaa tekstiiliä.
Kesää varten kangas oli ohutta, talvea varten myytiin paksumpia vaatteita, lenkkeilijöille sopivista materiaaleista tehtyjä jne. Ihmiset olivat tyytyväisiä, jälleen julkiset tilat täyttyivät kansalaisista.

Tätä onnellista aikaa ei kuitenkaan kestänyt kauan. Löytyi uusi epäkohta: kilpaurheilu. Oli kovin yleistä, että mielet pahoittuivat siitä, että oma joukkue tai urheilija hävisi kilpailussa. Ei ollut harvinaista, että jokaikinen jonkin turnauksen voittaneen joukkueen pelaaja sai sakot pahoitettuaan monen hävinneen joukkueen pelaajan sekä kannattajan mielet.
Asiaa pohdittiin ja katsottiin parhaaksi lopettaa kilpaurheilu koko valtakunnassa. Samalla työryhmä muistutti, että liikuntaa voi harjoittaa ilman kilpailuakin ja kannusti kansalaisia liikkumaan: liikkua kyllä voi ja pitääkin, mutta kenenkään mieltä ei saa pahoittaa.

Matkalla kohti viha-vapaata yhteiskuntaa oltiin jo aika pitkälle päästy, vaan vielä oli edessä menen monta haastetta, mutta haasteethan ovat sitä varten, että ne ratkaistaan.
Erääksi ongelmaksi muodostui se, että oli paljon saman alan firmoja, jotka kilpailivat keskenään.
Pankki A:n jotkut työntekijät saattoivat varsin hyvistäkin syistä pahoittaa mielensä siitä, että pankki B oli olemassa. Pankki B:n jotkut asiakkaat saattoivat loukkaantua, jos joku käytti pankki A:n palveluja. Sama ongelma oli muillakin aloilla: oli useita eri kauppaketjuja ja muita toistensa kanssa kilpailevia yrityksiä.

Asiaa pohdittiin ja työstettiin. Lopulta päädyttiin siihen, että vihavapaa yhteiskunta ja eri elinkeinojan keskinäinen kilpailu ei sovi yhteen. Ei saa olla kahta tai useampaa kilpailevaa yritystä. Kullakin alalla saa olla vain yksi toimija.
Erilaisin menetelmin tavoitteseen päästiinkin. Yksi ja saman pankkiketju hoiti rahaliikennettä maan joka kolkassa. Yksi ja sama ruokakauppaketju löytyi jokaisesta kaupungista ja suuremmasta kylästä. Jne...
Kaikki yritykset oli maalattu samalla vaalean harmaalla värillä kauttaaltaan, tuotteita ei mainostettu, koska tuollainen toiminta oli pahoittanut kovin suuren määrän kansalaisia.
Jälleen oltiin otettu suuri harppaus kohti viha-vapaata yhteistuntaa, jossa jokaisella on tilaa olla ja elää.

Seuraava ongelma oli se, että valtakunnan eri liikkeissä myytiin yli 100 000 erilaista tuotemerkkiä.
Juustoja oli useita eri laatuja, samoin autoja, pölynimureita jne...
Jotakuta loukkasi yksi tuotemerkki, jotakuta joku toinen. Joku loukkaantui tuotteen pakkausmateriaaleihin.
Oikeuslaitos ruuhkautui, sakkoja ja muita tuomioita jaettiin.
Koko ajan tuotteita jäi pois markkinoilta.
Lopulta olitiin tilanteessa, jossa koko valtakunnassa oli saatavilla vain muutama sata erilaista tuotetta.
Tässä vaiheessa kävi niin, että eri tuotemerkkeihin ei kukaan enää loukkaantunut.
Leipää oli vain kahta eri laatua: ruisleipä ja kauraleipä. Juustoa vain yhtä laatua, maitoa vain yhtä laatua jne.
Kaikki tuotteet oli pakattu samanväriseen vaaleanharmaaseen päällykseen. Tuotteen päällä luki mustalla tekstillä, mikä tuote on kyseessä, koska ilman sitä ei välttämättä ollut mahdollista erottaa juustoa ruisleivästä.

Ilmeettömät naamataulut alkoivat ärsyttää monia kansalaisia.
Myös kaikkien käyttämä samanlainen vaatemuoti vuosikymmenten saatossa alkoi loukata varsinkin nuoremman polven mieliä.
Kehitettiin uudenlainen älynaamari ja älyvaatteet. Näillä uusilla tuotteilla oli käytössään valtavan suuret tietokannat ja paljon kaikenlaista viimeistä huuota olevaa tekniikkaa. Tekoälyllä oli ratkaiseva osuus vaatteiden ja naamarin toiminnassa.
Naamari pyrki hakemaan aina sellaisen ilmeen, joka olisi kaikkein sopivin kulloiseenkin tilanteeseen.
Vaatteet toimivat samoin: vaatteiden väri ja tyyli muuttui aina tilanteeseen parhaiten sopivaksi.
Alussa esiinty harmillisia "lasten tauteja" uusien naamareiden ja vaatteiden kanssa.
Kerrankin eräs tunnettu poliitikko oli eräässä arvokkaassa tilaisuudessa. Naamaria ohjaava tietokone sekosi hivenen ja näin poliitikko tuli irvistäneeksi ja hymyilleeksi muutoin vakavailmeisessä tilaisuudessa. Moni pahoitti mielensä. Tilannetta kuvaitiin vuosisadan skandaaliksi. Poliitikko menetti virkansa, sai roimat sakot ja muutaman vuoden vankeustuomion.

Selvää lienee kaikille, että internetti ei toiminut valtakunnan alueella. Sehän on eräs törkein vihapuhealusta, mitä yleensäkään olemassa on. Valtakunnassa ilmestyi vain yksi sanomalehti, kerran kuussa ja siinä oli keskimäärin 4 pientä sivua. Vihapuhe ja muu loukkaava aines oli jätetty pois. Vain ehdottoman välttämätön tieto julkaistiin lehdessä.

TV ohjelmat oli lopetettu, radiosta tuli ohjelmaa noin tunti joka päivä.

Humanismin periaatteita noudatettiin myös puhelinliikenteessä. Kaikki puhelut ja tekstiviestit menivät poliisin vihapuheosastossa toimineen televalvontayksikön vihapuhefilttereiden läpi. Tehokkaat tietokoneohjelmat etsivät puheluiden ja tekstiviestien joukosta loukkaavan aineiston. Vihapuhetta harjoittavat joutuivat oikeuteen. Jos tuli tuomio puhelinmen kautta harjoitettavasta vihapuheesta, menetti automaattisesti joksikin aikaa oikeuden omistaa puhelimen ja usein sai myös puhelimen käyttökiellon joksikin ajaksi. Sen lisäksi tuli usein sakkoja, joskus vankeuttakin.
Pienestä viharikoksesta saattoi menettää puhelimen omistusoikeuden 6 kuukaudeksi ja puhelimen käyttöoikeuden yhdeksi kuukaudeksi.
Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kuukauden kuluttua sai soittaa rajoitetun määrän välttämättömiä puheluita jonkun tuttavansa puhelimella ja kun 6 kuukautta oli kulunut, sai luvan ostaa itselleen uuden puhelimen, jonka jälkeen oli taas täydet puhelimen käyttöoikeudet.
Älypuhelimia ei ollut. Kännyköissä oli vain seuraavat toiminteet: puhelut, tekstiviestit, kello ja herätys.
Joidenkin päättäjien taholta oli ehdotettu, että puhelimista poistettaisiin nuo 2 ensimmäistä toiminnetta, turvallisuussyistä. Ainakaan tässä vaiheessa ehdotus ei ollut saanut kovinkaan suurta kannatusta.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 12.12.21 - klo:02:31
jatkuu...

Valtakunnassa oli päästy pidemmälle kohti täydellistä humanistista ja vihapuhevapaata yhteiskuntaa, kuin missään muualla koko  maailmassa.
Kaikki muut tulivat todella kaukana perässä. Tästä oltiin ylpeitä.
Yhteiskunta ei ollut vielä valmis, uusia haasteita oli muodostunut elämän muille lohkoille. Koska matkailu ja moni muu elinkeino oli jouduttu lopettamaan, työttömyys oli lisääntynyt. Moni yritys oli joutunut valtion omistukseen, kilpailun puuttuminen yritysten välillä oli jonkin verran nostanut hintoja ja tuotteiden laatukin oli hivenen laskenut.
Vaan, eipä tuo mitään, toimeen tultiin ja kukaan ei tiettävästi nähnyt suoranaista nälkää.
Kotien sisustukseen oli pyritty panostamaan, koska loppujen lopuksi vihapuhevapaan yhteiskunnan pystyssä pitäminen edellytti sitä, että aikaa vietettiin käytännössä vain kotioloissa ja jos mitenkään oli mahdollista hoitaa työtehtävät kotona, niin nekin hoidettiin kotoa käsin. Lähes kaikki, joilla työtä oli, olivat etätöissä.
Ruokaa tilattiin hyvin yleisesti tekstiviestillä kaupasta, lähetti toi ruokakassit ovelle.

Ulkomaan kauppaa ei juurikaan harrastettu. Yksi laiva toi kerran kuukaudessa tavaraa länsinaapurista ja vei tavaralastin mukanaan länsinaapuriin. Muuta liikennettä länteen ei ollutkaan.


Vladi tuli idästä viikoittain suuren rekkansa kanssa täynnä erilaista Valtakunnassa tarvittavaa tavaraa ja vei mukanaan täyden kuorman Valtakunnassa valmistettua tavaraa.
Muuta liikennettä idän suuntaan ei ollut.

Vladi oli jälleen viikoittaisella matkallaan Valtakuntaan.
Moni edellinen kuljettaja oli saanut porttikiellon Valtakuntaan hävyttämän käytöksensä johdosta.
Vladi teki reissunsa aina yöaikaan, jotta tulisi mahdollisimman vähän ihmiskontakteja.
Hän pysähtyi aina valtakunnan rajalla, puki päälleen tekoälynaamarin ja puvun, käynnisti autonsa ja ajoi rajan yli Valtakunnan tuliin. Tarkastus oli aina perusteellinen ja aikaa vievä.
Vladi oli sympaattinen ja hyväkäytöksinen henkilö, mutta joka kerta silti jännitti.
Aina oli olemassa riski, että sai porttikiellon Valtakuntaan.
Oli hänellä jo yksi kuukauden porttikielto ollutkin, mutta siitä oli jo aikaa.

Viimein tullimuodollisuudet olivat ohi ja Vladi käynnisti autonsa ja ajoi hiljaa tullialueelta pois kohti sisämaata.
Häntä oli aina huvittanut tullialueen jälkeen tuleva suuri, vähän jo rapistunut kyltti, jossa luki: "Tervetuloa maailman onnellisimpaa valtakuntaan, humaaniuden kehtoon!". Se häntä näin yöaikaan vähän harmitti, että radiosta ei tullut ohjelmaa eikä kotiinkaan voinut soitella, koska hänen kännykkänsä ei toiminut Valtakunnan puhelinverkossa.
Pian hän olikin tutussa terminaalissa, jossa jo tutuksi tullut henkilökunta - ystävällinen, mutta jotenkin varautuneen oloinen ja lievästi pingottunut - purki lastin ja täytti auton Vladin kotimaahan vietävällä tavaralla.
Vladi käynnisti autonsa ja lähti ajamaan koti kotimaataan.
Muutaman tunnin kuluttua tulikin kyltti, jossa luki: "Tervetuloa uudelleen maailman onnellisimpaan ja humaanimpaan valtakuntaan! Toivottavasti pidit vierailustasi."
Vladi pysäytti rekkansa kyltin takana olevalle tulliasemalle ja pohti mielessään, että liiallinen onnellisuus ei ainakaan hänelle oikein taida sopia. Hän ajatteli viihtyvänsä parhaiten sellaisessa puolionnellisessa paikassa.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: PekkaV - 12.12.21 - klo:06:04

   Entä diktatuurin humanismi?

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 12.12.21 - klo:08:49
Onko nämä kyöstin kertomukset pyrkimystä profeetaksi !
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 12.12.21 - klo:10:38
Onko nämä kyöstin kertomukset pyrkimystä profeetaksi !

Miksi noin sanot? Ethän edes jaksanut lukea koko tekstiäni, tai sitten olet todella nopea lukija.  :023: Kahden viimeisen kommenttisi väli on 3 minuuttia. Yritin itse lukea tekstiäni ja huomasin,  että itse en tuollaiseen saavutukseen pääse. Lopetin lukemisen kesken. Halusin mahduttaa tekstiin erilaisia mieleeni tulleita asioita,  joten siitä tuli varsin pitkä. Lue Riitta joskus teksti ajatuksella läpi. Tarina on tekaistu,  eli se ei tuossa muodossa kokonaisuutena koskaan tule toteutumaan, mutta tarina saattaa siltikin olla totta. Tarinä ei ollut vain aamuyön oivallus. Sen kirjoittaminen tuli mieleeni joitain päiviä sitten. Eilen pyörälenkillä syvennyin enemmän sitä pohtimaan, muutama tunti kirjoittamiseen ja siinä se sitten oli jokaisen sinnikkään surffaajan luettavissa. Työtä tuon tekstin aikaan saaminen on siis vaatinut. Oliko se sen arvosta? Lukija päättäköön sen.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 12.12.21 - klo:10:58
Sorry ! Huomasin vain jälkimmäisen tekstin. 

Arvioni perustuu myös aikaisempiin kertomuksiisi.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 12.12.21 - klo:11:40
Vihainen puhe ei ole vihapuhetta. Kiukkuinen saa olla. Vihapuhe on sellaista, joka lietsoo vihaa.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 12.12.21 - klo:12:00
Kyösti, olisi humaanimpaa jos kirjoittaisit lyhyemmin. Sano suoraan mitä näillä 'maratooneilla' tarkoitat.

Moni ei jaksa ,eikä näe niitä lukea . Asia peittyy. Vai onko nämä opettavaisia satuja ?

Saat toki kirjoittaa kuten kirjoitat. Se on ilmeisesti sinun tyyliäsi. Niin ymmärsin Viisveisaajan sanovan ja hän ehkä tuntee sinut .

R-m, ei diktaattori

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 12.12.21 - klo:17:14
Onko nämä kyöstin kertomukset pyrkimystä profeetaksi !
Mitäköhän erämaan Profeetta tuohon sanoisi?   :icon_xmassurprised:
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 12.12.21 - klo:17:46
Paavon kirjeestä nro 11   J.F. Bergille:
 Se on minusta iloittava asia, koska hengellisistä sanomista, joidenka ulosantaja te olette, olen saanut nähdäkseni, kuinka suuri salattu visaus teillä on, että te tunnette sen yksinkertaisen tien tarkasti. Mutta tässä teidän pitää tarkasti ottaa vaarin Vapahtajan omista sanoista, koska hän kysyi: tiedättekö te nämät asiat, nimittäin hänen valtakuntansa salaiset menot? ja toiset vastasivat: tiedämme, niin Vapahtaja sanoi: autuaat oletta te, jos sen teette, kuin tiedätte.

Se on vaarallinen asia kaikkein heränneiden seassa, että he usein seisahtavat siihen hengelliseen tietoon ja lepäävät joutilaina sen salatun viisauden päällä, jonka kautta penseyden uni heitä paljon vaivaa. Koettele, rakas ystävä, tätä asiaa tarkasti itsesi kanssa, äläkkä pahaksi ota tätä heikkoa varotusta, vaan anna kunnia Vapahtajalle, jolle se tulee, ja kiitä Jumalaa sen armon edestä, joka aukasi sinun silmäsi tuntemaan hänen valtakuntansa salaisuuden. Sentähden koettele ja ota tarkka vaari, mitä se korkialla hengellä lahjoitettu apostoli Paavali kirjoittaa: koetelkaat itsiänne, oletteko uskossa, koettakaat itsiänne; taikka ettekö tunne itsiänne?
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 12.12.21 - klo:19:03
Paavon kirjeestä nro 11   J.F. Bergille:

Koettele, rakas ystävä, tätä asiaa tarkasti itsesi kanssa, äläkkä pahaksi ota tätä heikkoa varotusta, vaan anna kunnia Vapahtajalle, jolle se tulee, ja kiitä Jumalaa sen armon edestä, joka aukasi sinun silmäsi tuntemaan hänen valtakuntansa salaisuuden. Sentähden koettele ja ota tarkka vaari, mitä se korkialla hengellä lahjoitettu apostoli Paavali kirjoittaa: koetelkaat itsiänne, oletteko uskossa, koettakaat itsiänne; taikka ettekö tunne itsiänne?[/i]
Aamen, oikeamieliset alatien maan matoset ymmärtävätkin tutkia ja koetella itseään arassa ja ikävöivässä uskossa, jolloin Pyhä Henki johtaa siihen koko totuuteen, joka vapauttaa synnistä ja itselleen elämisestä ilman omavoimaista ihmistekoa.  :icon_xmasbiggrin:
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 12.12.21 - klo:19:44
Aamen, oikeamieliset alatien maan matoset ymmärtävätkin tutkia ja koetella itseään arassa ja ikävöivässä uskossa, jolloin Pyhä Henki johtaa siihen koko totuuteen, joka vapauttaa synnistä ja itselleen elämisestä ilman omavoimaista ihmistekoa.  :icon_xmasbiggrin:

Otin vapauden siirtää pari asiaa mielestäni oikealle paikalleen tuossa kuvauksessa kristityn vaelluksesta. Kukin voi hakea ne muutokset ja miettiä, miksi ne tein.

"Aamen, alatien maan matoset ymmärtävätkin tutkia ja koetella itseään arassa ja ikävöivässä uskossa, jolloin Pyhä Henki johtaa ilman omavoimaista ihmistekoa siihen koko oikeamieliseen totuuteen, joka vapauttaa synnistä ja itselleen elämisestä."
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 23.12.21 - klo:12:30
Lainaus täältä:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a4073d27-3caa-4141-99eb-a5c3b2179eb9
"
Radio Free Asian lähteiden mukaan poliisi valvoo naurukiellon aikana, että pohjoiskorealaiset näyttävät riittävän apeilta. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata pidätys
"
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 23.12.21 - klo:14:25
Radio Free Asian lähteiden mukaan poliisi valvoo naurukiellon aikana, että pohjoiskorealaiset näyttävät riittävän apeilta. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata pidätys

Pohjois-Korean diktatuuria ei voi pitää humanistisena.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.12.21 - klo:16:47
Mt, joka enää harvoin kirjoittaa foorumille, on laittanut omaan Twitter-tiliinsä hauskan jutun tästä Pohjois-Korean naurukiellosta.

Iltalehti.fi

Pohjois-Korea kielsi nauramisen


Kansallisella suruajalla kunnioitetaan edellisen johtajan muistoa.

Mt:
Pitäisiköhän kokeilla. Vaikka tiedän, miten siinä käy.
Minä: Huh, nyt se vihdoin loppui!
Puoliso: Ai mikä loppui?
Minä: Olin 11 vuorokautta nauramatta Pohjois-Korean suurmiehen muistoksi.
Puoliso: Jaa, minä en kyllä huomannut mitään poikkeuksellista.

---
Minnuu alko naurattaa, ja itkettää myös.

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Mörtti-57 - 23.12.21 - klo:20:19
Krista Kiuruhan julkaisi ilouutisen, että hän odottaa 47 vuotiaana esikoistaan, kauan toivottua lasta jonka saamisesta oli jo luopunut.

Voiko suurta ilouutista törkeimmin kommentoida Twitterissä? Näin sairaasta tekstistä ainakin minä pahoitin mieleni. Miten Kyösti?

 Ano Turtiainen
@TurtiainenAno
 · 22. jouluk.
Vastauksena käyttäjälle @TuomasEnbuske
Lehtitietojen mukaan tiineys oli Kiurullekin yllätys.. onko tässä kenties paha henki lisääntymässä… toivottavasti ei.. siinä saattaisi karvalammen reunatkin repeillä, jos sarvipää sattuu tulemaan..
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Viisveisaaja - 23.12.21 - klo:22:49
Ihme kun jotkut Anoa vielä äänestää, mutta tuntuu sillä olevan oma kannattajajoukkonsa ?
Persut ajoi hänet pois, mutta vasemmistoradikaalit tykkäävät hänestä- Outoa.

Yksi putkimies kanssa valitti, että heillä ei lapsia ole ja ne meni hormoonihoitoon, en tiedä menikö molemmat. Nainen oli siellä 50 vuoden korvilla.
Hormoonit vaikuttivat sen, että ne sai kaksoset.
Sitten meni vuosi ja he saivat toiset kaksoset.

En sit tiedä.
Yks tuttuni oli mennyt lääkärille ja lääkäri sanoi, että teillä on jo kahdeksan lasta, että voistte kyllä ehkäisyäkin käyttää?
Kaveri totesi, että Jumala on sanonut, että lisääntykää ja täyttäkää maa !!
Lääkäri kysyi, että ei kai hän ihan vaan sun hommiksi sitä antanut?
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 24.12.21 - klo:09:46
Näin sairaasta tekstistä ainakin minä pahoitin mieleni. Miten Kyösti?

Meidän on monesti vaikeaa arvioida, mikä on oikein ja mikä väärin kunkin yksittäisen asian kohdalla.
Eräs hyvä ratkaisu tähän asiaan lienee se, että kukaan ei levittäisi tuota tekstiä eteenpäin ja näin tule lisänneeksi pahan mielen ilmapiiriä ympäristöön ja aiheuttaneeksi turhaa vihaa.
Vaikka itse olemme samanlaisia, kyllä se kauhistuttaa, kun näkee samoja piirteitä muissa kanssakulkijoissamme.
Ei tuollaisia tekstejä pitäisi kenenkään levittää julkisuuteen.

Oman sisikuntani mahdottomuuden tuntuinen olotila hiertää minua enemmän ja vähemmän jatkuvasti, joka ehkä johtaa siihen, että en kovin helposti mieltäni pahoita. En varmaan tuostakaan mieltäni pahoittanut, tekstissä koen kuitenkin jonkinlaisen karkottavan ilmapiirin, ei tee mieli sitä uudelleen lukea, en enää ole edes varma, sainko sitä edes kokonaan luettua - ehkä sain.
Surulliseksi tuollaisesta tulee.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 24.12.21 - klo:09:48
Pohjois-Korean diktatuuria ei voi pitää humanistisena.

Ei voikaan, siinä on pelkkä diktatuuri.
Ajatukseni oli, että tuossa Pohjois-Korean uutisessa oli joitain samoja elementtejä, kuin kirjoittamassani tarinassa.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 24.12.21 - klo:10:33
Ajatukseni oli, että tuossa Pohjois-Korean uutisessa oli joitain samoja elementtejä, kuin kirjoittamassani tarinassa.

Tarinasikin humanismista voisi olla eri meltä. Humanismi ei ole totalitarismia vaan pikemminkin individualismia.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 25.12.21 - klo:00:33
Tarinasikin humanismista voisi olla eri meltä. Humanismi ei ole totalitarismia vaan pikemminkin individualismia.

Tarina kuvaa sitä, mihin liiallinen individualismi voi johtaa.
Itsekeskeisyyden kasvaessa kukin kuvittelee oman reviirinsä entistä suuremmaksi ja suuremmaksi.
Tila ei riitä, reviirit menevät päällekkäin, yksilön vapaudet kärsivät, kuten diktatuurissa.

Ennemminkin pitäisi opetella sietämään erilaisuutta ja opetella loukkaantumiskynnyksensä korottamista. Aiheesta tulisi järjestää ihmisille kursseja ja muutenkin kannustaa kehittämään asioiden sietämistä.


Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: PekkaV - 25.12.21 - klo:06:58
....
Ennemminkin pitäisi opetella sietämään erilaisuutta ja opetella loukkaantumiskynnyksensä korottamista. ....


Yksi väline voisi olla keskustelutaidon kehittäminen. Kirjallisen ilmaisun hiominen, synonyymien käyttö toisi happea. Avaruudellinen hahmottaminen tekee tilaa erilaisuuden ymmärtämiselle.
   Kynnyskysymys on sitten, miten edetä, kun ei voi hyväksyä; kun haluaa ilmaista oman eriävän mielipiteensä. Lähtökohta on malttaa mielensä, harkita sanavalintoja. Ellei tunnekuohu ole selkeästi myönteinen, on ulostuloa mietittävä. Juuri siinä on haaste ja tarve ajatustenvaihdolle.
   Jos kiukkuun on aihetta, toki tunne on aito. Pointti vaan on, miten kyseisen asian malttaa ilmaista. Väärinymmärrykselle on lukemattomia tilauksia. Mutta keskustelu parhaimmillaan on juuri niiden selvittämistä. Tai pikemminkin keskustelu parhaimmillaan on osapuolen kunnioittavasta kuuntelusta kumpuavaa ilmaisua. Sitä täällä on paljon.

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 25.12.21 - klo:23:02
Asioita ajateltuani olen tullut sellaiseen johtopäätökseen, että yhteiskunnan tulisi ennemmin keskittyä toimenpiteisiin, joilla ihmisen tervettä itsetuntoa kohennetaan sen sijaan, että keskityttäisiin sananvapauden rajoittamiseen.

Terve itsetunto kaiketikin osaa ottaa kanssamatkaajat paremmin huomioon, kuin sairas itsetunto, joka on tuon tuostakin loukkaantumassa.

On joitain asioita, joita minä en kestä kuunnella.
Olisiko oikea tapa se, että vaatisin kanssakulkijoita pitämään suunsa kiinni asioista, joitka ovat minulle liian vaikeita kuunnella?
Olen lähtenyt siitä, että omia vaurioitani minun ei pidä laittaa muiden syyksi ja kannettavaksi.
Joskus hyvin harvoin, jos joudun tilanteeseen, jossa en voi toisten puheiden tähden olla, häivyn paikalta siten, että en aiheuta pahennusta. Olen kokenut tuollaisen ratkaisin toimivaksi.
Toki joskus saatan sanoa, että vaihdetaan puheenaihetta, koska...., mutta tuolla tavoin en tohdi toimia, jos epäilen, että se aiheuttaa pahennusta.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 26.12.21 - klo:10:16
On joitain asioita, joita minä en kestä kuunnella.
Olisiko oikea tapa se, että vaatisin kanssakulkijoita pitämään suunsa kiinni asioista, joitka ovat minulle liian vaikeita kuunnella?

En usko, että ns vihapuheen suitsimiseen pyrkivät ajattelevat itseään, sitä mitä eivät itse halaisi kuulla. Helppohan sellainen on väistää. On kysymys laajemmasta asiasta, yhteiskuntarauhan säilyttämisestä. Vihan lietsomista seuraa helposti väkivalta.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Leena - 26.12.21 - klo:11:10
Pohjois-Korean diktatuuria ei voi pitää humanistisena.

No ei todellakaan voi.  Huh.


Kyösti, voisitko yrittää tiivistää tekstejäsi?   :kahvi:    En oikein jaksa niitä lukea.  Otsikko kuitenkin haastaisi selvittämään mitä tahdot selittää.

Diktatuurit ovat käsittääkseni varsin etäällä humanismista joten olisihan tuo poleeminen otsikko kiinnostava saada avattua.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 26.12.21 - klo:12:35
Mieleen tulee käsite 'itsesensuuri'. Moniarvoinen kulttuuri tuntuu välillä arvojen miinakentältä, jossa melkein mikä tahansa saattaa olla yllättäen jollekin toiselle kipeä asia. Sellaisessa ilmapiirissä varoo sanojaan. Kyösti kuvailema 'humanismin diktatuuri' olisi näin arvellen 'diktatuuri ilman diktaattoria' tai jopa 'itsediktatuuri'.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Leena - 28.12.21 - klo:11:06
Mieleen tulee käsite 'itsesensuuri'. Moniarvoinen kulttuuri tuntuu välillä arvojen miinakentältä, jossa melkein mikä tahansa saattaa olla yllättäen jollekin toiselle kipeä asia. Sellaisessa ilmapiirissä varoo sanojaan. Kyösti kuvailema 'humanismin diktatuuri' olisi näin arvellen 'diktatuuri ilman diktaattoria' tai jopa 'itsediktatuuri'.

Kiitos! 

Että siis ei saa sanoa m i t ä ä n   koska joku ehkä ei sitä tykkää kuulla.

..............

No mutta eikä ei.    Olen jotenkin itse olettanut humanismiin kuuluvaksi sananvapauden.  Milloin siinä ylitetään rajat, joita nyt olisi hyvä maku, asiallinen ilmaisu, tarkoituksellinen toisen loukkaaminen, kyvyttömyys pyytää anteeksi, no humanismissa siitä ei viedä vankileirille louhimaan kiviä tai muuta, niin kuin diktatuurissa hyvin äkkiä. 


Eiköhän se erota nuo kaksi jollain tapaa.  Sitten en voi olla muiselematta mr(?) Ajanhenkeä, ja herää kymysys;


Pitäisikö meidän elää täällä jotenkin tuota kuin sanoisin, kuin entisen yhtenäiskulttuurin ajassa?  Mitähän se sisälsi, mitä ntoivoisit takaisin jotta tuo "Ajanhenki"  saisi olla vain se ajan henki, tämän aikakauden normisto??  Tai kuka toivoisi takaisin mitä? 


Itse hyppäisin takaisin 1960-luvulle, mutten muuten kuin vaatimattomampaan kulutukseen --- vaikka eipä olis tätä läppäriä --- no, 60-luvun alkupuolen kulutustottumukset, pois hyi pikamuoti ja harvemmin pihviä poskeen, ja säännöllisesti ensilumi meillemain pyhäinpäivänä ja meri jäähän.  Elo oli yksinkertaisempaa...   no niin no niin.  Monelle se oli vaikeampaa, paljon.   :icon_cool:
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 28.12.21 - klo:12:42
Että siis ei saa sanoa m i t ä ä n   koska joku ehkä ei sitä tykkää kuulla.

Minusta sellainen nyrkkisääntö tuntuisi toimivalta, että saa sanoa, jos on valmis ottamaan vastaan sen, että joku ei tykkää. Toisin sanoen on vastattava sanoistaan.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Leena - 02.01.22 - klo:08:39
Niinpä-

Tai miten olis lisäksi ajatella miten tarpeellinen hyödyllinen ja rakentava sanomiseni on. 

Taitaa vaan olla liian vaikea tuollainen haaste.

Ehkä jos päätään paukuttaa, yrittää korjata tuhot jotka sai aikaan.

Tosin, onko vaikeneminen aina sitten kultaa?  En usko.,
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 02.01.22 - klo:10:59
Onko vaikeneminen kultaa?

Mykkäkoulu ei ole, mutta kuunteleminen on.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: vn - 02.01.22 - klo:11:04
Kuuntelemisen ja lukemisen avulla ajatukseni heräävät.
Aikani niitä työstän mielessäni.
Kerään rohkeutta tuoda syntyneitä ajatuksia julki puhuen, kirjoittaen.
Olosuhteet, ympäristö ja itsekritiikki lyö kapuloita rattaisiin.
Vaikenen....
Yritän uutta kierrosta.  :023: :039:
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 21.01.22 - klo:23:44
Minulla on sellainen ymmärrys, että Päivi Räsänen joutuu oikeuteen syytettynä kolmessa eri yhteydessä antamastaan lausunnosta.
Yksi näistä kolmesta liittyy Ruben Stillerin ohjelmaan, jonka voi kuunnella täältä:
https://areena.yle.fi/audio/1-4361886
Kuuntelin sen läpi mielenkiinnolla.
Kuten jo on todettu, en ole niitä kaikkein välkympiä ihmisiä, joten minulle tulee erilaisia ajatuksia, kuten esim: "voi hyvät ihmiset" yms.

Sitten tulee mieleeni tämä kirjoittamani tarina humanismin diktatuurista ja vaikkapa jopa satu Keisarin uudet vaatteet
https://iltasatu.org/lue-selaimessa/?id=302
Suosittelen tuota satua lämpimästi, se on kenties paras tuntemani satu.

Päivin ja Juhanan oikeudenkäynti alkaa ensi maanantaina.
Eihän tuosta Stillerin ohjelmasta voi löytyä mitään rikollista lausuntoa.
Taitaa olla edessä varsin koomisia tilanteita sisältävä oikeudenkäynti.
Oikeuden istuntojen välillä yleisö voisi vaikkapa viihdyttää itseään kuuntelemalla tai lukemalla netin kautta hölmöläistarinoita.
Olen itse niitä useita kuunnellut ja ovat varsin mielenkiintoisia.
Ja jos ei ole niin hölmö, kuin minä (tuskin minun lisäkseni kukaan onkaan), voisi vaikka samalla pohtia, että voisiko niistä tarinoista mitään oppia ……

Pitäisiköhän minun luvata syödä hattu tai jotain muuta sellaista, jos tuosta Stillerin ohjelmasta tulee tuomio?
Kukapa tietää, ehkäpä tutustun joskus niihin kahteen muuhunkin epäiltyyn rikolliseen lausuntoon joissain muissa yhteyksissä, joista Päivi joutuu syytteeseen.
Aikamoinen teatteri on edessä, jään mielenkiinnolla seuraamaan sitä: tarina humanismin diktatuurista ei ole tuulesta temmattu.
Antaa ajan kulua ja katsotaan, katsotaan ……….. hassua ……………..todella hassua ……………….
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: öppiäinen - 22.01.22 - klo:13:30
tarina humanismin diktatuurista ei ole tuulesta temmattu.

Mikä tästä tekee diktatuurin, kun lait kuitenkin säätää demokraattisesti valittu eduskunta?

Tuomioistun tekee aikanaan päätöksensä. Vielä sitä ei ole. Saahan sitä syytteitä yrittää nostaa.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 22.01.22 - klo:19:29
Mikä tästä tekee diktatuurin, kun lait kuitenkin säätää demokraattisesti valittu eduskunta?

Ei mikään.
Olen näemmä ollut epäselvä sanojeni kanssa.
En kuitenkaan jaksa ruveta tällä erää tarkemmin selventämään tarkoitusperiäni.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: vn - 22.01.22 - klo:22:08
Tarkoittaako diktatuuri pelkästään itsevaltiasta ihmistä?
Vai voiko se tarkoittaa myös kovalla mainostuksella/painostuksella valtaan päässyttä
"ismiä" mikä syrjäyttää muut vaihtoehtoiset "ismit"?
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: öppiäinen - 22.01.22 - klo:22:36
Tarkoittaako diktatuuri pelkästään itsevaltiasta ihmistä?
Vai voiko se tarkoittaa myös kovalla mainostuksella/painostuksella valtaan päässyttä
"ismiä" mikä syrjäyttää muut vaihtoehtoiset "ismit"?

Mainostus ja painostus ovat ratkaisevasti eri asioita tässä.

Onhan diktatuureja ollut muitakin kuin yksinvaltiaan johtamia. Johdossa on voinut olla puolue tai sotilasjuntta. Puolue on jatkanut valta-asemassa, vaikka sen johtaja on vaihtunut.

Mutta ei se yhden puolueen - tai ismin - valta-asema vielä diktatuuria tee, jos muilla on lailliset mahdollisuudet yrittää päästä valtaan, eikä heidän tiedottamistaan rajoiteta, kokouksia hajoteta eikä johtajia heitetä tyrmään. Nämä ovat sitä painostusta, samoin hienovaraisemmat konstit kuten urakehityksen tai lasten koulutusmahdollisuuden tyssääminen, jos on väärät aatteet.

Kaksipuoluejärjestelmissä voi tilapäisesti olla paljon valtaa puolueista toisella, mutta tilanne voi keikahtaa heti seuraavissa vaaleissa. Siksi ne eivät ole diktatuureja.

Mainostukseen on parhaiten mahdollisuudet sillä, jolla on eniten rahaa. Köyhempien pitää sitten vain olla kekseliäämpiä. Painostuksen puolelle mennään, jos nykyisten vallanpitäjien vastustajilta tyystin kielletään julkinen esiintyminen, oli fyrkkaa tai ei.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: öppiäinen - 22.01.22 - klo:23:01
Ei se rajanveto diktatuuriin tietenkään niin yksiselitteistä ole. Eiköhän pikemmin olla janalla, jonka toisessa päässä on puhdas diktatuuri ja toisessa demokratia. Onhan Suomessakin kai ihan viime vuosinakin lakkautettu aatteellisia yhdistyksiä ja tiedotusvälineita väärän ideologian takia. Meillä taitaa olla kansainvälisiä sopimuksia, jotka vaativat niin tekemään? Eikä se kai ihan demokratian parhaiden periaatteiden mukaan mene, jos vain rahakkailla on varaa vaalikampanjointiin? (Tällä viittaan enempi muihin maihin kuin Suomeen.)
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 23.01.22 - klo:07:43
Diktaattorin takana on teonsana, joka tarkoittaa sanelemista. - - - Sillä on muitakin merkityksiä: kirjoittaa, laatia, sepittää. Ruotsin runoa tarkoittava dikt on samaa perua.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: PekkaV - 27.01.22 - klo:07:19
   Entä diktatuurin humanismi?
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 27.01.22 - klo:08:46
'Humanismin diktatuuri' voisi olla sukua suomettumiseen kuuluvalle itsesensuurille tai freudilaisuuteen liityvälle suggeroivalle yliminälle. Tai sitten ei voisi.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 27.01.22 - klo:11:17
Päivin ja Juhanan oikeudenkäynti alkaa ensi maanantaina.

Aikamoinen teatteri on edessä, jään mielenkiinnolla seuraamaan sitä: tarina humanismin diktatuurista ei ole tuulesta temmattu.
Antaa ajan kulua ja katsotaan, katsotaan ……….. hassua ……………..todella hassua ……………….
Aamen! "Siellä se syntinen taas menee: uskovainen, kuuden lapsen isoäiti Raamattu kourassaan. Päivi Räsänen hymyilee urhoollisesti valokuvaajien ristitulessa ja puristaa nahkakantista Raamattua kädessään.

Räsästä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – pykälä löytyy rikoslain luvusta “sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan”.

Tilanne on älytön. Samaan aikaan, kun Räsänen ravaa kuulusteluissa ja oikeudenkäynneissä vakaumuksensa takia, lehdet kertovat, kuinka Suomi on yksi harvoista länsimaista, jossa ainuttakaan Isisin alueelta palannutta ei ole tuomittu terrorismirikoksista.

Samaan aikaan kun johtavat poliitikot valittavat naisvihasta, vihapuheesta ja haluavat kiristää sananvapauslainsäädäntöä entisestään, he lepsuilevat jihadistisen ideologian levittäjien kanssa ja roudaavat heitä Suomeen.

Logiikkaa on vaikea ymmärtää.

Päivi Räsäsen oikeusprosessi on jatkunut jo kolmatta vuotta, sillä välin kalifaatista palanneet naiset elävät normaalia arkea eri puolilla Suomea, käyvät lähimarketissa, kenties polvistumassa läheisessä moskeijassa.

Monet Suomeen palanneista naisista osallistuivat terroristijärjestö Isisin toimintaan – silti ainuttakaan syytettä terrorismirikoksista ei ole nostettu. Asiasta kirjoitti Ilta-Sanomissa viime viikolla jihadismiin erikoistunut tutkija Juha Saarinen, joka nosti kolumnillaan aiheen jälleen keskusteluun.

Suomalainen oikeusjärjestelmä on kalifaatista palaavien ihmisten suhteen järkyttävän lepsu. Me olemme pitkälti puutteellisen lainsäädännön takia yksi harvoista länsimaista, jotka eivät ole saaneet terroristisia vierastaistelijoita tuomiolle.

Kalifaatista palanneet naiset saavat tuskin koskaan tuomiota, vaikka olisivatkin osallistuneet Isisin hirmutekoihin ja terroristiseen toimintaan. Asia ei välttämättä missään vaiheessa etene oikeussaliin, syyteharkintaan tai edes esitutkintaan.

Nämä Suomeen palanneet naiset ovat menneet vapaaehtoisesti naimisiin maailman pahimpien terroristien kanssa, tehneet lapsia heidän kanssaan, jättäneet kotimaansa, perheensä ja ystävänsä taakseen ja lähteneet kalifaattiin. Monet heistä ovat toimineet erilaisissa tehtävissä murhanhimoisessa järjestössä, joka heittää homoja katoilta, katkoo avustustyöntekijöiden kauloja, kiduttaa, raiskaa, kivittää, teurastaa ja polttaa viattomia ihmisiä kuoliaiksi – esimerkiksi heidän sukupuolisen suuntautumisensa takia.

Rikokset kohdistuvat niin siviileihin kuin sotilaihinkin.Ne ovat niin räikeitä sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan kuin kuvitella saattaa.

Isis toimii kuin nykyajan Hitler.

Nämä naiset ovat pettäneet kotimaansa ja lähteneet Syyriaan rakentamaan verenhimoista kulttia.

Kun heidän kalifaattinsa on romahtanut savuaviksi raunioiksi ja heidän terroristimiehensä on tapettu, he haluavat palata Suomeen ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja Suomi vastaanottaa heidät, kyydittää heidät kotiin suurta vaivaa nähden ja piilottaa johonkin hyvinvointiyhteiskunnan uumeniin. Naisille ei koidu minkäänlaisia seuraamuksia, hyvä ettei punaista mattoa levitetä jalkojen alle.

Kurkistetaanpa Räsäsen syntisäkkiin. Sieltä ei löydy kaulankatkomista, ei pommitusta, puukottamista eikä joukkotuhontaa.

Sieltä löytyy harras uskovainen, joka on siteerannut Raamattua ja kertonut, että pitää homoutta syntinä – asia, jonka takia konservatiivikristityt häntä muun muassa vuodesta toiseen eduskuntaan äänestävät. Hän on siis kertonut uskonnollisesta vakaumuksestaan ja ajamastaan politiikasta, toki jyrkästi ja monia syvästi loukkaavasti.

Päivi Räsäsen perässä on valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen; hän määräsi poliisin tekemään esitutkinnan tapauksessa, jossa poliisi ei nähnyt syytä epäillä rikosta. Räsänen on nyt siis oikeudessa kommenteista, joita poliisi ei pitänyt rikoksina, mutta esitutkinta aloitettiin valtakunnansyyttäjän vaatimuksesta.

Valtakunnasyyttäjä Toiviainen puolestaan ei ole nähnyt aihetta esitutkintaan terrorismirikosten kohdalla – vastoin poliisin näkemystä. Suojelupoliisin mielestä terrorismilainsäädäntö on jäänyt jälkeen, mutta valtakunnansyyttäjä on kertonut haluavansa olla uusien kiristysten kanssa “varovainen”.

Niinpä niin.

Yhtenä syynä siihen, että Isis-naisia ei saada tuomittua on se, että laki matkustamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten tuli voimaan vasta vuonna 2016, jolloin suurin osa Suomesta Isisin alueelle suunnanneista oli jo mennyt paikalle. Taannehtivan oikeuden kiellon mukaisesti vain sellaisesta teosta voidaan tuomita, joka on tekohetkellä säädetty rangaistavaksi.

Päivi Räsästä taas syytetään nyt muun muassa vuonna 2004 julkaistusta kirjoituksesta. Kansanryhmää vastaan kiihottaminen lisättiin nykymuodossaan lakiin vasta vuonna 2011 eli se ei ollut vielä voimassa kirjoittamishetkellä. Valtakunnansyyttäjä vetoaa siihen, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan olisi “jatkuva rikos” eli se tapahtuu niin pitkään kuin teksti on saatavilla.

Jihadismitutkija Juha Saarinen ihmetteli viimeksi lauantaina Iltalehden haastattelussa Suomen hampaatonta lainsäädäntöä ja sitä, että asiasta ei edes juuri puhuta julkisesti. Jos hallitus haluaa tuoda näitä ihmisiä Suomeen, niin toivoisi, että edes lainsäädäntö olisi ajan tasalla.

Tilanne on absurdi. Suomella ei ole ollut käytännössä minkäänlaista intoa nujertaa jihadistista ideologiaa – samaan aikaan tavallisia ihmisiä jahdataan ja vihapuhelakeja halutaan entisestään kiristää. Haloo Suomi, ovatkohan prioriteetit nyt ihan kohdallaan?!

Lähde

Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina – mitä ihmettä! https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 27.01.22 - klo:12:07
Mielenkiintoinen teksti. En sen enempää tällä erää siihen puutu paitsi yhteen lauseeseen tuolla Iltalehden kolumnissa.

että pitää homoutta syntinä

Kirjoitus ei ollut Päivi Räsäsen vastainen, mutta hyvin tuo pieni lainaus osoittanee, että dis-informaation levittäjät ovat onnistuneet sekoittamaan pakkaa. Moni (luultavasti  suurin osa) toki levittää dis-informaatiota luullen sitä oikeaksi informaatioksi.
Kun on kyse homoseksuaalisuudesta niin Päivi ei siis pidä tätä ominaisuutta synnin harjoittamisena, vaan homoseksin harjoittamista hän pitää synnin harjoittamisena.
Näin ollen ei pitäisi väittää, että "Päivi pitää homoutta syntinä".
Kumma, kun media niin suuresti remuaa tällä asialla. Siitä tuskin on tälle seksuaalivähemmistölle mitään etua, kenties ennemminkin haittaa.
Asia koskee vain pientä osaa suomalaisia.
Mielestäni ennemminkin pitäisi rummuttaa seuraavia asioita vastaan: ahneus, ylpeys, rakkaudettomuus ym. Nehän koskettavat jokaista ihmistä.
Vai onko niin, että sellainen asia, joka koskettaa kaikkia, on liian arka asia esiin otettavaksi, vai onko se ehkä niin arkipäiväistä, että se ei kiinnosta?
Toki jotkut poliitikot ovat näistä asioista puhuneet, mutta eipä ole syntynyt niin suurta kohua, kuin tästä Päivin jutusta.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 27.01.22 - klo:12:13
Mielenkiintoinen teksti. En sen enempää tällä erää siihen puutu paitsi yhteen lauseeseen tuolla Iltalehden kolumnissa.

Kirjoitus ei ollut Päivi Räsäsen vastainen, mutta hyvin tuo pieni lainaus osoittanee, että dis-informaation levittäjät ovat onnistuneet sekoittamaan pakkaa. Moni (luultavasti  suurin osa) toki levittää dis-informaatiota luullen sitä oikeaksi informaatioksi.

Kun on kyse homoseksuaalisuudesta niin Päivi ei siis pidä tätä ominaisuutta synnin harjoittamisena, vaan homoseksin harjoittamista hän pitää synnin harjoittamisena.

Näin ollen ei pitäisi väittää, että "Päivi pitää homoutta syntinä".
Päivi Räsänen: "Kristitty on itse suurin syntinen."

Syyttäjä: "Hän vain jatkaa ihmisryhmien solvaamista ja panettelua! Hän sanoo nyt kristittyjä syntisiksi!!"

Lähde

Ville Rannan pilapiirros 25.1.2022: Päivi Räsänen, tuo paatunut rikollinen!
https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/4d3b15f1-1f31-4880-aaf0-7dd3700c347d#gallery
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 27.01.22 - klo:12:21
"Hän vain jatkaa ihmisryhmien solvaamista ja panettelua! Hän sanoo nyt kristittyjä syntisiksi!!"

Se tässä on kummallista, että julkisuudessa on Päiviä kovin rumin sanoin haukuttu ja esitetty jopa suoranaisia valheita varsin korkealta taholtakin, kuten esim. että "Päivi väittää, että homoseksuaalit eivät ole Jumalan luomia."

Kun Päivin tekstejä lukee ja puheita kuuntelee, niin minä en niissä ainakaan huomaa mitään vihapuhetta tai vihaisella mielellä tai äänellä puhuttua vaan ystävällistä ja hienotunteista puhetta.

Väitän, että suuri osa siitä vihasta ha herjauksesta jota Päivi saa kokea johtuu siitä, että hänestä on levitetty ja levinnyt väärää informaatiota julkisuuteen.

Minulla on tapana puolustella ihmisiä, varsinkin silloin, jos koen, että heitä kohdellaan väärin. Älkää suuttuko minulle, vaikka ette tykkäisikään Päivistä.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.01.22 - klo:12:29
Kyösti ( Päivi R ):

Kun on kyse homoseksuaalisuudesta niin Päivi ei siis pidä tätä ominaisuutta synnin harjoittamisena, vaan homoseksin harjoittamista hän pitää synnin harjoittamisena.

Kysynkin siis, Miten te, Kyösti ja Päivi suosittelette kristittyjen homojen harrastavan seksiä ?

Olihan masturbointikin enen suurta ja saastuttavaa ja sairastuttavaa syntiä.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 27.01.22 - klo:12:37
Kysynkin siis, Miten te, Kyösti ja Päivi suosittelette

Onneksi minun ei tarvitse ruveta tässä asiassa suosittelemaan mitään.
Tämä tieto tuntuu minusta hyvin vapauttavalta, varsinkin, kun on niin monen monituisia muita asioita, joita pitää omassa elämässä hoitaa...
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 27.01.22 - klo:12:39
Se tässä on kummallista, että julkisuudessa on Päiviä kovin rumin sanoin haukuttu ja esitetty jopa suoranaisia valheita varsin korkealta taholtakin, kuten esim. että "Päivi väittää, että homoseksuaalit eivät ole Jumalan luomia."

Vastaavasti häntä on myös ylenmäärin kehuttu. Päivi Räsästä koskeva julkinen keskustelu on hyvä esimerkki ajallemme tyypillisestä kärjistymisestä.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.01.22 - klo:12:44
Onneksi minun ei tarvitse ruveta tässä asiassa suosittelemaan mitään.
Tämä tieto tuntuu minusta hyvin vapauttavalta, varsinkin, kun on niin monen monituisia muita asioita, joita pitää omassa elämässä hoitaa...

Entä vanhusten ja vammaisten seksi ? Onko sekin iljettävää ?
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 27.01.22 - klo:12:50
Entä vanhusten ja vammaisten seksi ? Onko sekin iljettävää ?

Kysy joltain muulta, joka tietää.

Voisiko joku muu vastata tähän kysymykseen?
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 27.01.22 - klo:13:34
Entä vanhusten ja vammaisten seksi ? Onko sekin iljettävää ?
Netistä löytyy mummolle lukuisia valistusvideoita homojen, vanhusten ja vammaisten seksistä.  :icon_xmaslol:
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.01.22 - klo:13:37
Ei minun tarvitse tietää. Ei miten , missä ja milloin tms.

Ajattelen vaan ketkä saavat rakastaa. Kun Jumala rakastaa kaikkea luomaansa ja Jeesus rakastaa ja haluaa pelastaa ihmiset, niin miksi joku rakkauden ilmaus on joidenkin ihmisten mielestä syntiä.

Rakkaus sisältää niin paljon.  muutakin kuin seksin. Hyvyys toista kohtaan, hellyys, hoiva, välittäminen, auttaminen, käden ojennus, puhuminen kun kysytään, ja vaikka mitä. Kun rakastaa, kaikki muuttuu hyväksi, pehmeäksi ja kultaiseksi.

Se on s u u r t a , suurempaa kuin voimme kuvitellakaan.

Voi olla että olen tässä väärässä, mutta näin tunnen. Ehkä se on Luojan ääni minussa.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.01.22 - klo:13:42
Netistä löytyy mummolle lukuisia valistusvideoita homojen, vanhusten ja vammaisten seksistä.  :icon_xmaslol:

Et huomannut että kysymys oli retoorinen. En kysynyt tarpeeseen.  :117:
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 27.01.22 - klo:19:04
Muistetaan tänään vainojen uhrien muistopäivänä erikoisesti vainottua sisartamme Päivi Räsästä, ja sitä vainottua kansanryhmää, joiden Päivi Räsäsen tavoin omatunto on sidottu Jumalan sanaan Raamattuun.  :eusa_pray:

"Mutta vainon kohteeksi joutuvat kaikki ne, jotka haluavat elää hurskaasti Kristuksen Jeesuksen omina."
(2.Tim.3:12)

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 27.01.22 - klo:20:21
Eipä tuo 'vaino' näytä sisar Päiviä kovin kiusaavan. Hän esiintyy valokuvissa oikeussalin säteilevänä sankarittarena. Ettei vain nauttisi saamastaan huomiosta - suorastaan kansainvälisestä?
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 27.01.22 - klo:20:57
Eipä tuo 'vaino' näytä sisar Päiviä kovin kiusaavan. Hän esiintyy valokuvissa oikeussalin säteilevänä sankarittarena. Ettei vain nauttisi saamastaan huomiosta - suorastaan kansainvälisestä?
Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä.  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: seppos - 27.01.22 - klo:21:03
Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä.  :eusa_pray:

Päivillä kaikki on vaalityötä ja hän nauttii siitä
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 27.01.22 - klo:21:06
Me riemuitsemme jopa ahdingosta.

Tämähän voisi olla vaikka Pride-kulkueen motto!
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 27.01.22 - klo:22:54
Päivillä kaikki on vaalityötä ja hän nauttii siitä
Kyse ei ole Päivin vaalityöstä ja nautinnosta vaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen toiminnasta, joka ollut yhtä maalittamista, ja kuitenkin kyseessä on myös maamme luterilaisen kirkon virallinen kanta siitä, mitä Päivi Räsänen edustaa.  :eusa_pray:

"Huomattavin asia tässä koko kiistassa on näin ollen se, että Räsäsen näkemys on luterilaisen kirkon linjausten mukainen. Siksi hänen oma roolinsa on tässä suorastaan symbolinen. Valtakunnansyyttäjän tutkinnan kohteena on tarkalleen ottaen Raamatun ja kirkon vallitseva käsitys. Siksi tutkintapyyntöjen luomalla jännitteellä on suorastaan historiallinen merkitys Suomessa.

Kirkon johdon kanta avioliittoon on selvä. Asiakirjassa Parisuhdelain seuraukset kirkossa (2010) todetaan, että “Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi ja asettanut avioliiton”. Tämän mukaisesti Piispainkokouksen selonteossa (2016) sanotaan kirkolliskokouksen perustevaliokuntaan vedoten, että kirkon uskon mukaan “avioliitto on Jumalan luomistyössä asettama yhden miehen ja yhden naisen liitto”.

Tuomiokapitulit ovat tämän mukaisesti myös ohjeistaneet työntekijöitään vihkimisen suhteen, esimerkkinä tästä Tampereen tuomiokapitulin ohje: “Pappi ei voi avioliittolain muutoksen jälkeen vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja”. Tähän kirkon kantaan on ollut helppo liittyä myös kirkon järjestökentässä."

Lähde

Onko tutkittavana Räsänen vai luterilainen kirkko?
https://timoeskola.wordpress.com/2020/03/06/onko-tutkittavana-rasanen-vai-luterilainen-kirkko/
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 28.01.22 - klo:07:33
Päivi Räsänen ei ole oikeudessa siksi, että hän on ottanut kantaa avioliittolakiin.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 01.02.22 - klo:13:28
Päivillä kaikki on vaalityötä ja hän nauttii siitä
Eilen Päivi Räsänen kertoi televisiossa, miten hänestä "tuntuu absurdilta tällaisessa maassa, jossa sanan-ja uskonnonvapaudella on pitkät juuret. Jos ajatellaan niitä lausuntoja ja näkemyksiä, joita olen esittänyt, niin niistä olen puhunut aikaisemminkin, ihan vuosikymmenien ajan ja ne ovat ihan perinteisiä kirkkokuntien klassisen kristinuskon näkemyksen mukaisia opetuksia avioliitosta ja sukupuolisuudesta, niin suomalaisessa yhteiskunnassa  joutuu toistuviin poliisikuulusteluihin, tutkittavaksi ja jopa käräjille tällaisten lausuntojen vuoksi ja tällaisen vakaumuksen vuoksi, joka jakaa todella ison osan suomalaisia ja kansainvälisestikin.

Kyllä se tuntuu oudolta. Se näyttää samanlaiselta kuin mitä on nähnyt kuvia tuolta jostain Neuvostoliitosta tai Pohjois-Korean kuulusteluista. Tämän minusta ei pitäisi kuulua suomalaiseen yhteiskuntaan."

Katso koko ohjelma linkistä  https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=151506551
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Thomas McElwain - 01.02.22 - klo:13:51
Eilen Päivi Räsänen kertoi televisiossa, miten hänestä "tuntuu absurdilta tällaisessa maassa, jossa sanan-ja uskonnonvapaudella on pitkät juuret. Jos ajatellaan niitä lausuntoja ja näkemyksiä, joita olen esittänyt, niin niistä olen puhunut aikaisemminkin, ihan vuosikymmenien ajan ja ne ovat ihan perinteisiä kirkkokuntien klassisen kristinuskon näkemyksen mukaisia opetuksia avioliitosta ja sukupuolisuudesta, niin suomalaisessa yhteiskunnassa  joutuu toistuviin poliisikuulusteluihin, tutkittavaksi ja jopa käräjille tällaisten lausuntojen vuoksi ja tällaisen vakaumuksen vuoksi, joka jakaa todella ison osan suomalaisia ja kansainvälisestikin.

Kyllä se tuntuu oudolta. Se näyttää samanlaiselta kuin mitä on nähnyt kuvia tuolta jostain Neuvostoliitosta tai Pohjois-Korean kuulusteluista. Tämän minusta ei pitäisi kuulua suomalaiseen yhteiskuntaan."

Katso koko ohjelma linkistä  https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=151506551
:eusa_clap:
Tämä on juuri se merkittävin yhteiskunnallinen viimeaikainen muutos. Ihan oikein, pitäisi tätä kehitystä seurata. On suuntaus, joka vaatii järjettömyyttä, jota kukaan olisi hyväksynyt joitakin vuosikymmeniä sitten. Ihmisen vapaus on vaarassa ja kaikki vuosisadan aikana saavutetut naisen ja vähemmistöjen aseman parannukset  saattavat valua unholaan.
On amerikkalainen järjettömyys jo saapunut Suomeen. Senaattori Elizabeth Warren, jonka sukututkimuksen ja DNA testin mukaan on 1800-luvun tunnettujen intiaanien jälkeläinen, piti julkisesti pyytää anteeksi siitä, että oli ominut alkuperänsä. Samalla, jokainen mies, joka julistautuu naiseksi, on pyhä lehmä, jonka tunteita ei saa loukata kyseenalaistamalla hänen väitteitään. Se joka ei huomaa, että maailma on vajonnut järjettömyyteen on toivoton tapaus.
Se joka julkisesti tuomitsee suuntausta joutuu poliisien käsiin ja oikeuteen. Hinta rupeaa olemaan liian korkea, joten järkevä ihminen vaikenee.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 30.03.22 - klo:13:33
Herännyt tumma ystäväkansa iloitsee ja riemuitsee Päivi Räsäsen ja Juhana Pohjolan syytteiden kaatuessa käräjäoikeudessa.  :109: :eusa_clap:

Räsänen kertoi heti aluksi olevansa erittäin iloinen ja helpottunut.

– Päätös oli odotusten mukainen, olisin ollut yllättynyt ja järkyttynyt, jos olisi tullut toisenlainen päätös. Olen myös kiitollinen siitä, että olen saanut tämän mahdollisuuden puolustaa sananvapautta, puolustaa uskonnonvapautta.

Päivi Räsänen kommentoi oikeuden päätöstä – katso tiedotustilaisuus suorana klo 13.15 https://yle.fi/uutiset/3-12382158

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: juhani - 30.03.22 - klo:20:22
Typerää syyttäjien toimintaa. Etiikan silmissä Päivi on ex-sisäministeri ja Hän kantaa Raamattua. Eetikon mielestä Hän on tyhmä.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 31.03.22 - klo:08:18
Yksi kommenttini liittyen koko tapaukseen: valheella on lyhyet jäljet.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 31.03.22 - klo:08:46
– Päätös oli odotusten mukainen, olisin ollut yllättynyt ja järkyttynyt, jos olisi tullut toisenlainen päätös. Olen myös kiitollinen siitä, että olen saanut tämän mahdollisuuden puolustaa sananvapautta, puolustaa uskonnonvapautta.

Minun nähdäkseni Päivi Räsänen puolusti sellaista vapautta, jota vastaan ei lainkaan hyökätty.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Riitta-mummi - 31.03.22 - klo:08:59
Päivi harkitsi SLEY:n ja Lähetyshiippakuntaan siistymistä. Sehän olisi varmaan sopinutkin hänen ajatusmaailmalleen paremmin.

Ei poliitikon ole välttämättä oltava Ev.Lut. kirkon jäsen. Sari Essayjah on helluntailainen ja Anu Vehviläinen nyt ortodoksi.

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: luterilainen - 07.04.22 - klo:23:16
Minun nähdäkseni Päivi Räsänen puolusti sellaista vapautta, jota vastaan ei lainkaan hyökätty.
Politiikantutkija Johanna Vuorelman mukaan “Sananvapauteen liittyy eri ulottuvuuksia, on tämä oikeudellinen ulottuvuus, mistä on puhuttu Räsäsen keissin kautta, sitten on poliittinen ulottuvuus, mikä liittyy siihen, millaisia poliittisia vaikutuksia vaikkapa näillä puheen rajoittamisilla on. Sitten on sosiaalinen ulottuvuus, jossa mitään ei saa enää sanoa, kun me sosiaalisesti sanktioimme toistemme sanomisia. Se voi olla sosiaalisessa mediassa, se voi olla vuorovaikutusta ihmisten välillä. Itse näen, että keskustelu ei niinkään enää saa sanoa se liittyy nimenomaan siihen julkisen puheen normien muutokseen. Ja tietyllä tapaa sellaiseen yhteiskunnalliseen ehkä kehitykseen tällä hetkellä.

Sananvapaus on aina heijastelee vähän niitä sen hetken yhteiskunnallisia kiistoja ja poliittisia intohimoja. Yksi tällä hetkellä iso kysymys on vähemmistöjen oikeudet ja asema yhteiskunnassa ja aika paljon se on tätä keskustelua sananvapauden rajoista käydään nimenomaa liittyen näihin kysymyksiin. Toisena aikakautena olisi joku toinen kysymys."

Lähde

Sananvapauteen kuuluu myös kova kritiikki ja sanankäyttö. Milloin siitä tulee vihapuhetta ja rikos? Vieraina politiikan tutkija Johanna Vuorelma ja pilapiirtäjä Ville Ranta. Perjantai-dokkari: Syyttäjä vastaan Räsänen.

Perjantai Missä menee sananvapauden raja? https://areena.yle.fi/1-50950462
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 08.04.22 - klo:07:33
Milloin siitä tulee vihapuhetta ja rikos?

Rikokset voi lajitella eri ryhmiin. Vihapuhe lienee joko henkilöön kohdistuva tai yleistä järjestystä vaarantava rikos. Yksitysen henkilön sijaan se kohdistuu usein ihmisryhmään. Silloin vihapuhe muuttuu kunnianloukkauksesta kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 08.04.22 - klo:08:02
Rikokset voi lajitella eri ryhmiin. Vihapuhe lienee joko henkilöön kohdistuva tai yleistä järjestystä vaarantava rikos. Yksitysen henkilön sijaan se kohdistuu usein ihmisryhmään. Silloin vihapuhe muuttuu kunnianloukkauksesta kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan.

Venäjän valtionjohto kokee, että venäläisiä kohtaan harrastetaan suuressa määrin kaikenlaista vihamielistä toimintaa, kaiketikin aina vihapuheesta vakavaan fyysiseen väkivaltaan saakka: venäläisiä vainotaan tämän teorian mukaan.
Monien muiden valtioiden johtoelimien mukaan tällaista toimintaa ei harrasteta.

Jos Venäjä veisi asian kansainväliseen tuomioistuimeen, haastaisi Länsi-Euroopan ja USAn, niin millainen tuomio sieltä tulisi? Olisiko mahdollista, että oikeus toteaisi, että syytteet olisivat virheellisiä, koska syytteissä esitettyjä lausumia ei ole lausuttu tai tekoja tehty?

Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: Pena - 08.04.22 - klo:09:35
Jos Venäjä veisi asian kansainväliseen tuomioistuimeen, haastaisi Länsi-Euroopan ja USAn, niin millainen tuomio sieltä tulisi?

Tulisikohan mitään tuomiota? Syytteet hylättäisiin perusteettomina.

Venäjän valtiojohto ei koe, että venäläisiä vainotaan. Se tietää asiain oikean laidan, mutta väittää näin.
Otsikko: Vs: Humanismin diktatuuri
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 08.04.22 - klo:11:12
Slaisyytteet hylättäisiin perusteettomina.

Näin minäkin ymmärrän, että tulisi tapahtumaan.
Tällaisen asian voimakas esillä pitäminen Venäjän taholta ei ole omiaan edistämään venäläisten asemaa, ennemmin voi kääntyä heitä vastaan.
Tässä luodaan sellaista asetelmaa, että venäläiset olisivat vähemmistö, jota kohtaa harrastetaan vihapuhetta ja muuta hirveää, mutta itseasiassa vaikuttaa siltä, kuin tuon vähemmistön taholta tulisikin voimakkaan vihaista puhetta muita kohtaan.
Nämä muut (länsimaat ym) toki tuomitsevat Venäjän armeijan teot (me kaikki tuomitsemme ne jyrkkääkin jyrkemmin), mutta eivät/emme kuitenkaan missään määrin anna ymmärtää, että venäläiset (=kukaan venäläinen) olisivat jotenkin vähäarvoisempia ihmisiä.