Äänestys

Ketä aiot äänestää/äänestäisit jos voisit

Tarja Halonen (sd.)
17 (36.2%)
Heidi Hautala (vihr.)
9 (19.1%)
Bjarne Kallis (kd)
1 (2.1%)
Arto Lahti (sit.)
0 (0%)
Henrik Lax (r.)
0 (0%)
Sauli Niinistö (kok.)
8 (17%)
Timo Soini (ps.)
1 (2.1%)
Matti Vanhanen (kesk.)
11 (23.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 45

Äänestys päättynyt: 11.12.05 - klo:13:19

Kirjoittaja Aihe: Presidentti 2006  (Luettu 73113 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa myyräpartio

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 437
Presidentti 2006
« Vastaus #105 : 08.01.06 - klo:01:09 »
Äänestit siis kunnallisvaaleissa keskustalaista ja nyt ihmettelet miksei pystynyt omiin päätöksiin vaan laahusti ryhmän mukana?

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10071
Presidentti 2006
« Vastaus #106 : 08.01.06 - klo:06:58 »
Hamlet


Vaaliterveisin

Satman


.............................................................................................\:D/ ..................................................................................................

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10071
Presidentti 2006
« Vastaus #107 : 08.01.06 - klo:09:54 »
Lainaus käyttäjältä: "myyräpartio"
Äänestit siis kunnallisvaaleissa keskustalaista ja nyt ihmettelet miksei pystynyt omiin päätöksiin vaan laahusti ryhmän mukana?


Ryhmädynamiikka vaatii sopetumista. Kun vaalien jälkeen ryhmä kokoontuu, se on ainutkertainen, jos siinä on yksikin uusi jäsen; dynamiikka muuttuu. Ryhmässä on vanhojen sosiologian opintojeni mukaan virallisen johtajan lisäksi epävirallinen, ns. yhdessäolojohtaja, 'hauskanpitäjä' sekä erilaisia muita rooleja.
Mutta! Tietenkin peruskysymys, ikuisuuskysymys varmastikin on, miksi vaalilupaukset eivät toteudu? Ryhmädynamiikan näkökulmasta se on hyvin ymmärrettävää ja myös hyväksyttävää, sillä enemmistöpäätökset ovat ainoita mahdollisia käytännön asioissa.
Maaseudulla, Pohjanmaalla, Savossa, ... Keskustapuolue on suurimpana näkyvimmällä paikalla. Ryhmänä toimimisen piirteet ovat siksi selkeimmin nähtävissä Keskustan toiminnassa. Etelässä Sosiaalidemokraatit kantavat samaa leimaa. Erona on kuitenkin se, että julkisuus nimenomaan myönteisessä katsannossa toimii Sosiaalidemokraattien eduksi. Tarkoitan etelän mediaseksikkyyttä ja vetovoimaa, jonka perusta on 'ihmisen ikävä toisen luo'.
Keskustan kritisoijat syntipukittavat puoluetta maaseudun ongelmista sen sijaan, että olisivat lojaaleja paikalliselle ylärakenteelle. Mitä keskittyneemmin maaltapaon kourissa kärvistelevät kunnat toimivat, sitä turvatumpi tulevaisuus on. Olisi enemmän toivoa omavaraisen ruokakulttuurin säilymisestä, metsiemme aarniomaisuuden edistämisestä ja perinteisen kansallismaiseman eheydestä.


Vaaliterveisin

Satman


...............................................................................\:D/...................................................................................

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1334
Presidentti 2006
« Vastaus #108 : 08.01.06 - klo:14:09 »
Vastaanpa minäkin tuohon...siis kadun, että viime kunnallisvaaleissa äänestin keskustalaista, tai siis semmoista, joka ei nyt käytännössä toimikaan niin kuin ennen vaaleja lupasi. Pyörrän nyt edellisiä puheitani viimeisestä kerrasta, mutta jos vielä joskus kunnallisvaaleissa keskustaa äänestän niin semmoista joka näyttää kykenevän itsenäisiin päätöksiin. Joo, olen kullut lukion yhteiskuntaopissa ryhmäkurista, mutta ei sitä ole pakko noudattaa. On täällä niitä rikkureita, mutta monet asiat äänestetään ainakin täällä oman tahdon mukaan, siis isommat jutut. Esim. vuosi sitten heti vaalien jälkeen pistettiin kolme koulua nurin, vaikka oppilaita olisi riittänyt ja yksi oli jopa kasvava. Oma ehdokkaani ajautui puolueen johdon kannalle (=kanta, joka tässä kunnassa (lähes) AINA ratkaisee). Osa äänesti kyllä vastaan, mutta ne onkin semmosia "liberaalimpia" ja ei siitä ole mitään jälkeenpäin puhuttu...oli semmonen oman tunnon äänestys. Ketuttaa niin, kun ennen vaaleja vouhotettiin peruspalveluista sun muista ja kun vaalit menee niin hups kunnassa on aika lopettaa kyläkoulut. katsokaas, hyvä keino välttää asian vaikutus vaaleihin, kun vaalien jälkeen pyörretään puheet koulujen säilyttämisestä ainakin tämän vaalikauden. Ja oma ehdokas mukana siinä....sen vuoksi olen niin katkeroitunut paikalliseen keskustaan. Olisi niin huisin paljon parempi, kun mikään puolue ei olisi liian ylivoimaisessa valta-asemassa, ei keskusta täällä eikä SDP etelässä.  Mutta huolet pois,  kyllä vielä eduskuntavaaleissa keskusta on ykkösenä, ihan huoleti sen suhteen! Myös KD ja Kokoomus tulee hyvänä perässä!

Niin ja asiasta toiseen. Huomasitteko, että körttifoorumin vaaleissa ollaan menossa toiselle kierrokselle? Nyt vain kaikki vaaliuurnille ja Vanhasen taakse. Toisella kierroksella sitten kukistetaan Halonen. Ei mitään entistäkään pressaa vastaan, mutta väliin valta pois SDP:ltä! En ole vielä varma, että pystysinkö äänestämään toisella kierrokselle Niinistöä, kun se on niin Nato-mielinen, saattaa silloin mennä ääni Haloselle. Senpä vuoksi nyt olisi tärkeää saada Matti jatkoon! Hän on tasavallan mittainen!

MATTI, MATTI, MATTI!!!  :smt038

Ja nimikin on niin supisuomalainen, että pitäisi saada pressaksi...  :wink:
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10071
Presidentti 2006
« Vastaus #109 : 08.01.06 - klo:14:42 »
Tuo on hyvä pointti, että SDP on ollut liian kauan presidenttien kotipesänä.


...............................................................................:smt018...................................................................................

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Presidentti 2006
« Vastaus #110 : 08.01.06 - klo:14:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Johannes"
Niin ja asiasta toiseen. Huomasitteko, että körttifoorumin vaaleissa ollaan menossa toiselle kierrokselle?


Jos näin käy niin täytyy järjestää tietysti toinen kierros täällä - vaikka ei varsinaisissa vaaleissa niin kävisikään! Itse olen maltillinen Halosen kannattaja, mutta kukaan pääehdokkaista ei käytännössä herätä kovin suuria tunteita. Ehkä Niinistön mainostoimistokampanja on vähän turhan läpinäkyvä, saapa nähdä miten uudelleen"brändäys" puree kansaan.
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa An-na

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 857
Presidentti 2006
« Vastaus #111 : 08.01.06 - klo:16:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Johannes"
Nyt vain kaikki vaaliuurnille ja Vanhasen taakse. Toisella kierroksella sitten kukistetaan Halonen. Ei mitään entistäkään pressaa vastaan, mutta väliin valta pois SDP:ltä! En ole vielä varma, että pystysinkö äänestämään toisella kierrokselle Niinistöä, kun se on niin Nato-mielinen, saattaa silloin mennä ääni Haloselle.


Hö, no just tollasten takia ei ikinä saada porvallismielistä presidenttiä! Kyllä useat kokoomuslaiset ja Niinistön kannattajat ovat luvanneet äänestää Vanhasta, mikäli hän toiselle kierrokselle pääsee ja Niinistö ei (näin myös minä aion tarvittaessa tehdä). Haluat presidenttiyden pois SDP:ltä, mutta silti äänestäisit Halosta mahdollisesti 2. kierroksella, jos Niinistö on vastassa - eikö tuossa ole hieman ristiriitaa? Niin, ja ei se presidentti muuten yksinään valtiota Natoon vie, eiköhän sellainen ajatus ole vähän varpusien ampumista tykillä...  :roll:

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Presidentti 2006
« Vastaus #112 : 08.01.06 - klo:16:42 »
Edelleenkin kiinnostaisi tietää Johannekselta, mitä me ilman NATOa teemme jos joku saa päähänsä hyökätä Suomeen? Vastaus on: me juostaan helevetin kyytiä karkuun. Muita puolustusliittoja ei ole olemassa, eikä sellaisen perustaminen palvele kenenkään tarkoituksia. Kun yksin ei pärjää, pitää liittoutua.

Kerro nyt Johannes ihmeessä, miten pärjäämme tiukan paikan tullen ilman NATOa? Kerro kerro! Ei taida kovin montaa ideaa olla, vai?

Poissa Eevi

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 435
  • http://www.eephi.deviantart.com
Presidentti 2006
« Vastaus #113 : 08.01.06 - klo:17:21 »
kerro sää mikko miten todennäköistä on että joku hyökkää tänne? o.o

paitsi jos mää keksin ikiliikkujan niin saudi-arabia&kumppanit tulee ja lujaa x)
-tottelematon ja paha-

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Presidentti 2006
« Vastaus #114 : 08.01.06 - klo:17:50 »
Minua kyllä tuo Nato pelottaa yhä mm. siksi, että onko se sitten Venäjää ärsyttävä tekijä ja sitä myötä uhka Suomelle, jos Venäjä tuosta joskus vielä voimistuu ja villiintyy. Mikäpä tänne muu hyökkäisi (paitsi sitten terroristit, mikä onkin asia erikseen). Ehkä vähän absurdi pelko, en tiedä.

Poissa Soopeli

 • Puheen mittainen pastilli on huvennut
 • Viestejä: 174
Presidentti 2006
« Vastaus #115 : 08.01.06 - klo:18:25 »
Kuten m.k. asian ilmaisi:
Lainaus
Timo Soini on mielipiteineen minusta lähinnä huvittava. Luulisi jo loppuvan tuon EU-vouhkaamisen. Kyllä jäsenyys on Suomelle ollut onnenpotku, olkoonkin että negatiivisiakin puolia on


Niin, kenelle on ollut ja kenelle ei. "...vastassa synkkä direktiiviidakko, maaseutu toivoa kun paljonkaan ei nää...". Mainittakoon Soinin eduksi, että tämä oli ainoa, joka rohkeni vastustaa pakkoruotsia ruotsinkielisessä vaalikeskustelussa ;)

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Presidentti 2006
« Vastaus #116 : 08.01.06 - klo:20:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Eevi"
kerro sää mikko miten todennäköistä on että joku hyökkää tänne? o.o

paitsi jos mää keksin ikiliikkujan niin saudi-arabia&kumppanit tulee ja lujaa x)
Ei se todennäköistä ole, mutta mielestäni turvallisuusuhkiin pitää varautua. Voi olla ettei esim. ensi vuonna ole mitään hätää, mutta osaatko sanoa miten asia on 20 vuoden päästä? Ei tällaisia päätöksiä voi tehdä sillä mielellä että eihän moneen vuoteen ole mitään ollut eikä ensi viikollakaan niin ei sitten koskaan. Se kyllä kostautuu, ja pahasti. Tilastonikkarit pelaavat todennäköisyyksillä. Niin, eihän Lotossakaan kovin todennäköistä ole voittaa, mutta silti joku aina voittaa...

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Presidentti 2006
« Vastaus #117 : 08.01.06 - klo:20:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Soopeli"
Kuten m.k. asian ilmaisi:
Lainaus
Timo Soini on mielipiteineen minusta lähinnä huvittava. Luulisi jo loppuvan tuon EU-vouhkaamisen. Kyllä jäsenyys on Suomelle ollut onnenpotku, olkoonkin että negatiivisiakin puolia on


Niin, kenelle on ollut ja kenelle ei. "...vastassa synkkä direktiiviidakko, maaseutu toivoa kun paljonkaan ei nää...". Mainittakoon Soinin eduksi, että tämä oli ainoa, joka rohkeni vastustaa pakkoruotsia ruotsinkielisessä vaalikeskustelussa ;)
Luuletko todella että maanviljely olisi kannattavampaa, jos emme olisi liittyneet EU:hun? Kun ei kalliille tuotteille ole markkinoita, niin sitten ei ole. Täällä eivät sadot ole kovin hyviä, johtuen ilmastosta. Kannattaa tehdä sitä mitä osataan ja mikä kannattaa, eikä sitä mitä ei kannata. Eikä tuo direktiiviviidakkokaan niin synkkä ole kuin miltä näyttää, ja kyllä me Suomessa olemme itsekin iät ajat osanneet tehdä täysin typeriä ja älyvapaita lakeja, osaammepa tehdä edelleenkin.

Pakkoruotsin kannalla en itsekään ole, mutta moinen asia ei minulle ole ratkaiseva tekijä presidentinvaalissa. Minusta olisi parasta, jos 2. luokalla valittaisiin kieli saksa/venäjä/ranska/ruotsi vapaasti, ja englantia alettaisiin opiskella vaikka 5. luokalla. Ruotsinkielisille silti pakkosuomi, vähemmistö kun ovat niin silloin pitää tulla toimeen enemmistön kanssa tai lähteä lätkimään. Se on kyllä saletti homma että suomessa hoidan asiani suomeksi, olin sitten Pedersöressä tai Varpaisjärvellä.

Soinin kaltaiset populistit keräävät silti aina joitakin prosentteja ääniä, aivan turhaan. Aina löytyy tilaa moisille hömppäpuolueille, mutta todellista tarvetta en ole nähnyt. Oikeastaan keskusta/kokoomus/demarit akselilta löytyy kyllä jokaiselle oma puolue, muut voisi minun puolestani lakkauttaa täysin turhina...

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1334
Presidentti 2006
« Vastaus #118 : 08.01.06 - klo:21:01 »
No pitipä tulla vielä kerran tänne tänään...kun kummiskin taas varmaan viikko menee ennen kuin seuraavan kerran pääsee kotona käymään koneen parissa. Huomenna pitäs aamusta lähtee kohti Kuopiota...  :cry: Tietysti jos viittii koululle lähteä jonottamaan koneelle, niin sitten...  :-?

Niin, sanoinhan, etten tiedä pystynkö äänestämään Niinistöä toisella kierrokselle...kun se Nato-homma on tällä hetkellä kuiteskin itelle ehkä tärkeempi kuin SDP:n valta...ehkä. Sanoit An-na ettei presidentillä ole siihen valtaa, mutta silti...se on aika voimakas mielipidevaikuttaja ja nyt ilmaisee jonkin verran kansan kantaa ja siten antaa jonkinlaista kuvaa kansan tahdosta eduskunnalle. No, pitää kattoo, eiköhän se sitten oo ihan sama, kun Vanhanen ei pääse...voisi kai se Niinistökin olla ihan jees...pitää kattoo (tovottavasti ei tarte, vaan se on Vanhanen-Halonen).

Ja Natosta, sanoinkin jo kerran että se on niin pirun sotaisa järjestö. Liisalla ja Eevillä tuntui olevan vähän samansuuntaisia ajatuksia kuin minulla. Lisäisin vain omasta puolestani, että en sinänsä ole maltillista sotilasliittoa vastaan, joku YK:n tapainen. (Nyt joku sanoo, ettei se ole sotilasliitto, mutta tarkoitan, että ensisijaista on AINA rauha ja ennaltaehkäisy). Sellainen joka perustuisi samalle pohjalle. Irakin tilanteenkin olisi ehkä voinut ratkaista toisin, kun ainakin itselle tuli sota vähän yllätyksenä...en tosin tiedä olisiko ollut mahdollista ehköistä. Niin, ja yksi pointti on se, että Sveitsi (huomatkaa...jälleeeeen...huoh...) ei ole koskaan tarvinnut sotilasliittoja. Sillä on kyllä ollut aina sijaintietu, mutta nykyisin se ei kyllä enää paljoa merkitse...  :-?

Niin ja m.k:lle....en pelaa lottoa...  [-(     :wink:

Ja mitä tiukan paikan tullen...niinhän sitä on ennenkin lähdetty alivoimatilanteesta...eikä kukaan uskonut, että kestäisi pidempään kuin pari viikkoa.  No, ehkä mä olen vähän naiivi  :smt009  , mutta myönnän kyllä, ettei mulla ole hyviä ideoita tilalle rauhallisen sotilasliiton lisäksi. Kuitenkin eikös ennaltaehkäisy ole aina parasta politiikkaa... (nyt tuo sana tarttui minuun  :shock:  ) ?   Tai sitten jos me tiukan paikan tullen ostettas niitä juoksutossuja...  :wink: Vähän parempia kuin muillla!   :lol:  Suomen salainen ase!  :lol:

Niin ja vielä EU:sta...kaikki ei ole niin yksinkertaista, siinä on hyvät ja huonot puolensa...paljon hyvää saatu aikaan, mutta myös paljon huonoa ja itsemääräämisoikeus kaventunut...ehkä myös terve maalaisjärki tuntuu toisinaan olevan hakusessa, kun päätökset niin kaukana...ja entä Suomen maksuosuudet...  :evil:

Jokohan tuli vastattua kaikkeen...toivottavasti.  :roll:  Ja vielä loppukommentiksi, että eikös tämä ole politiikkaa?!? Jos on, niin mulla on ollut ehkä pikkuisen kuiva kuva siitä...nyt tää on välillä ihan jees...ainakin täällä! Ehkä tämä on joku tilapäinen häiriö tai sitten keino purkaa patoumia sisältä... :wink:  Jatketaan kunhan keretään!
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa Eevi

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 435
  • http://www.eephi.deviantart.com
Presidentti 2006
« Vastaus #119 : 08.01.06 - klo:21:04 »
katoinpa tossa jotain lapset&pressaehdokkaat-ohjelmaa ja tulin siihen tulokseen että vanhanen on joko typerä tai yksinkertainen tai molempia. vaikkei muuten toi politiikka vois vähempää kiinostaa -_-'
-tottelematon ja paha-