Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / Vs: Onko Jumala todella sanonut niin ?
« Uusin viesti kirjoittanut Mauno 15.06.24 - klo:09:02 »
Hei!

Riitta-mummi kirjoittaa osuvasti ja Kristinopin mukaisesti Raamatusta.

Toistuvasti raamattu-uskovaiset korostavat Raamatun merkitystä ehdottomasti erehtymättömänä, ainutkertaisena uskon ja pelastuksen kirjoituksena.

Riitta-mummi toteaa Jumalan olevan myös muuallakin.

Kristinoppi toteaa Jumalan ilmoittavan itsensä "luonnossa, kansojen vaiheissa ja elämänkohtaloissa, mutta erityisesti Jeesuksessa Kristuksessa."

22
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 25
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 15.06.24 - klo:08:51 »
Kuulimme äsken juhlapuheessa, kuinka Herran voima on yhtä kallista silloin kun se kohottaa ylös kotkan siivillä, kuin silloinkin, kun se painaa alas voimattomuuden laaksoon. Antaa vaan sen painaa meitä alas. Ei se silti ketään orjuuteen paina. Päinvastoin se vasta vapauttaa. Kristuksen ies on yhä vielä sovelias ja Hänen kuormansa keveä. paljon raskaampaa on silloin elämä, kun koetetaan pysyä Herraa ja maailmaa yhtä lähellä. On paljon raskaampaa olla sidottuna maailmaan, kuin saada siitä voitto Kristuksen kautta. Joudutaan kyllä silloin maailman pilkattaviksi ja tuomitaviksi, mutta tämän ei tarvitse peljättää meitä.

Juho Malkamäki
23
Yleinen keskustelu / Vs: Tänään ja eilen
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 14.06.24 - klo:21:08 »
^ Ihmettelen tuota samaa, että kaikkea tarpeettoman tuntuista kyllä tehdään, esim. nyrhitään nurmikkoja lyhyeksi helteillä, mutta tarpeellisiin korjauksiin ei tunnu rahaa liikenevän. Meilläkin olisivat ihmiset (nuo ylemmissäkin kerroksissa asuvat) useimmat mieluummin ottaneet uuden lattian kulahtaneiden muovimattojensa tilalle kuin parvekelasit. Minä tähän 14 vuotta sitten muuttaessani hommasin laminaatit itse, kun keltainen muovimatto oli niin tunkkainen. (Samalla laskun mukaan suoritettiin "raadon asennus", mikä minua kovasti huvitti. Jos täällä haisee, voin selittää, että kun asennettiin se raato aikoinaan.)

Alkuun piti olla vain märkätilaremontti, mikä minusta olikin ihan asiallinen toimi. Sitten kuulin, että pistetään samaan syssyyn uusiksi saunat ja keittiökaapit (entiset ainakin minulla ovat ihan kelvolliset vielä). Sitten homma laajeni parvekeremonteiksi. No tehdäänkin se julkisivuremppakin nyt sitten, ja kun on vauhtiin päästy, lasitetaan nämä alakerratkin. Ja uudet atk-piuhat tulee (entinen toimii ihan moitteettomasti ainakin minulla). - Ei siinä muuta, mutta vähän viime tingassa kuulin, mitä kaikkea niiden tilalta pitää siirtää pois. Vanhanaikaisena ihmisenä minulla on tietysti pari isoa kirjahyllyä juuri niissä kohdissa...

Mutta uusia lattioita eivät saa ne jotka haluaisivat (minä en tarvitse), eikä minulta uusita esim. ikkunanpuitteita tai jääkaappia.
24
Yleinen keskustelu / Vs: Tänään ja eilen
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 14.06.24 - klo:20:18 »
Jahas ! Hyvin ymmärrän tunteesi.
Meidän talossa sattui tänä vuonna tällainen: Eräs Eeva-neiti on saanut pitää pientä kukkapenkkiä yhden pensasaidan kulmauksessa.
Siinä oli jotain monivuotista pientä nättiä kukkaa taas tulossa. Niinpä tulivat TA-yhtiön puuhapetet huolittelemaan pesastojen juurilta kaikki roskat. Myös Eevan  kukat olivat niitä.
Eeva hyvin vihaisena minulle kertoi. Hän on sentään asukkaiden yteyshenkilö toimistoon.
Saivat kuulla kunniansa kyllä.
...
Tänään on jälleen lapseen kohdistunut väkivaltaa ! Että 33- vuotias mies puukottaa 12-vuotiasta on niin vihaksi pistävää että pitäisi itkeä jos vihalta kykenisi.
No, Persu-natsi, ymmärtää paremmin, mutta jotain tarttis hallituksen tehrä !
25
Yleinen keskustelu / Vs: Tänään ja eilen
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 14.06.24 - klo:19:09 »
^ En. Vaan talossa alkaa remontti, jossa piha muutetaan parvekkeeksi.  :icon_confused:  Ts. pistetään tähän parvekelasit samaan kohtaan missä on yläkerran parveke, ja ei tule mitään ovea, josta voisin käydä suoraan pihalle.

Lisäksi julkisivuremontti tallaa istutukset.

Muutin tähän aikoinaan nimenomaan siksi, että asunnossa on piha. En halua mitään parvekelaseja. Naapurini tässä alimmassa kerroksessa ovat yhtä lailla tyrmistyneitä. Eivät hekään halua pihan sijaan lasitettua maan tasalla olevaa parveketta.

15. päivä mennessä käskettiin tyhjentää parvekkeet ja huoneistopihat. Sitten pistetään rempan ajaksi ovet ulkoapäin lukkoon. Ihmettelen, miten se nyt lauantaina tehtäisiin, mutta kun näin kerran on sanottu niin varminta uskoa.

Pistää kyllä harkitsemaan muuttamista, mutta Pohjois-Karjalaan en halua. Äitini asunnossa olisi kyllä pihoja kaksinkin kappalein, isoja vielä, joten sen puoleen se olisi oikeinkin houkuttava.

En ymmärrä, miksi kaikki pitää pakottaa samaan muottiin. Me alakertalaiset täällä olemme nimenomaan pihallisen asunnon kaikki halunneet, ja nuo viimeksi muuttaneetkin ovat vielä tänä keväänä laittaneet pihaansa oikein nätiksi. Istuttaneet orvokkeja ym. juuri siihen, mihin tulee seinä ja työmaa. Aikaisin keväällä puhuttiin parvekeremontista, mutta emmehän me sitä niin mieltäneet, että meillä olisi parveke. Toukokuun lopussa minulle asia vasta selvisi, ja sen jälkeen olen yrittänyt neuvotella, ettei niitä tarvitsisi ottaa, ja jopa tarjoutunut maksamaan niiden asennuksen omasta pussista jos ja kun muutan joskus pois. Olin ajatellut asua tässä loppuikäni ts. kunnes ehkä joudun johonkin hoitolaitokseen, mutta saa nyt nähdä.
26
Yleinen keskustelu / Vs: Tänään ja eilen
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 14.06.24 - klo:16:49 »
No !  Muutatko Pohjoi-Karjalaan ?
27
Yleinen keskustelu / Vs: Tänään ja eilen
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 14.06.24 - klo:16:36 »
Tänään istun viimeistä kertaa pihallani.
28
Yleinen keskustelu / Vs: Hullu harrastus 2
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 14.06.24 - klo:16:02 »
Olen kuulema kyennyt keksimään muutaman sellaisen jonka pelikaveri on ottanut talteen. Hän kerää tietyn suuruista kokoelmaa ja käyttää sen sitten Älypään Yhteisövisassa.
Yhteisövisoja saavat pelaajat itse keksiä. Minulle ne eivät maita, paitsi Äidinkieli ja Raamattu.
Nuoriso laittaa  nuorten elokuvista, peleistä ja kirjoista , ja niitä on satoja.

Kirjallisuuskysymyksissä olisi Harry Potter-tiedoista suuri apu, samoin Narniasta.

Olemme aloittaneet myös varovaisen kahdenkeskisen keskustelun. Siitä olen saanut sen käsityksen että hän ei 'pelkää' uskoani. Olen siitä blogeissa maininnut. Hän on kertonut sairaudestaan, sen rajotteista.
Voiko olla mahdollista että tämäkin on johdatusta ? Olenko tarpeen , mikä olisi minusta kovin hyvä. Myös vähän pelottavaa, tämmöinen. :017:
29
Yleinen keskustelu / Vs: Eläimet (pl. linnut)
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 14.06.24 - klo:15:39 »
Tanskalaisella ystävälläni oli samantapainen ongelma kylänäädän kanssa, joka pesiytyi hänen ruokokattoisen kesäpaikkansa vintille. Kylänäätää on ennen kutsuttu kivinäädäksi. Meidän näätämme on toiselta nimeltään mäntynäätä.
30
Yleinen keskustelu / Vs: Eläimet (pl. linnut)
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 14.06.24 - klo:15:06 »
Eräs entinen mökkinaapuri joutui purkamaan hirsimökin lattian ja muutakin. Näätä oli pesinyt alustassa ja haju oli kammottava.

...
Tämän kun sain Pinterestiin , niin näinhän se oli tämänrotuisten kanssa !

https://fi.pinterest.com/pin/351912454352114/
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10