Tänään kokkasin kotona terveellistä nyhtökaura-bolognesea. Ruuan kera ketsuppia, punajuuriviipaleita, salaattia, raasteita ja karpaloita. Ruokajuomana kotikaljaa.
1pkt Gold&Greenin tomaatti nyhtökauraa
rypsiöljyä paistamiseen
1 iso sipuli kuutioituna
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua rosmariinia
1tlk paseerattua tomaattia
1rkl balsamico viinietikkaa
mustapippuria maun mukaan
400g Aurora kaurakuitupastaa
100g raastettua parmesaania
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannussa, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, timjami ja rosmariini. Paista pari minuuttia käännellen. Lisää nyhtökaura ja paista vielä pari minuuttia. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja balsamico, ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja mausta pippurilla. Annostele keitetty pasta. Viimeistele raastetulla parmesaanilla. Ja sitten syömään.
Jätin suolan pois, koska en käytä suolaa ruuanlaitossani. Myös tuoreet basilikan lehdet sopivat hyvin tähän ruokaan.