Kirjoittaja Aihe: Kotikokki V  (Luettu 22418 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33721
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #30 : 24.11.19 - klo:08:00 »
Löytyykö talost kuulosuojaimii ?   :003: :020:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #31 : 24.11.19 - klo:12:06 »
Löytyykö talost kuulosuojaimii ?   :003: :020:

A vot, monenmoisii. Ku vaan muistais käyttää.  :003: 
Pyryharakka

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #32 : 24.11.19 - klo:14:09 »
Jos kuulo on jo mennyt, niin ei möly haittaa. :003:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33721
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #33 : 24.11.19 - klo:14:26 »
Niin, totaalinen kuulonmenetys auttaa. Minnuu terävät korkiat äänet kyl viel haittaa.

Matti käyttää kuulosuojaimia kuullakseen tarkemmin. Ne on tietyst hankittu ampumaharrastuksiin, mutta joskus hää käyttää niitä ko mie käsken panna telkkarin pienemmäl. Hää sillo saa paremmin selvää jos vomuumi on pien. :icon_rolleyes:

Pumpulii korvii, nii on pehmiämpää  :003:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6330
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #34 : 24.11.19 - klo:21:59 »
Ostin poronjauhelihaa. Saisikohan siitä tartarpihvin?
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #35 : 26.11.19 - klo:14:57 »
Tänään kokkasin kotona eläin- ja ilmastoystävällisesti uusiutuvalla aurinkoenergialla vegaanista jauhelihatonta jauhelihakeittoa soijarouheesta. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #36 : 28.11.19 - klo:15:14 »
Tänään kokkasin kotona seitanpaistia. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33721
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #37 : 29.11.19 - klo:10:14 »
Kun viimeeksi keitin hirven niskasta ison sopan, otin osan lihoista ja liemestä talteen. Nyt on vaivaton, näin Rukan kisoja odotellessa, keittää päiväksi soppa. Mattikuori perunat, porkkanat ja palan lanttua.
Äsken lisäsin persiljaa ja sitten se saa hautua syömiseen asti.

Uunissa on silakkafileet tomaatin, balsamicon ja muiden mausteiden kanssa tunnin.
Siinä iltaruokaa ruisleivän kanssa.
En jaksanut kaloja nyt rullata, sekaisin vaan kaikki. Eivät ole vieraiden silmille ja mahassa kaikki kuitenkin sekaantuu.

Eilen oli Prismassa Oululaisen Pullava, valmiiksi siivutettu pitko, tarjouksessa 0,98/ pss. Se on kevyt, pehmeä ja kardemummainen kahvileipä ja osan laitan Köyhiksi ritareiksi . Huomena ostan lisää ja pakastan.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6330
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #38 : 29.11.19 - klo:10:51 »
Mikäs nyt on kun uunilohikin närästää? Levitin ennen paistoa päälle sitruunalla maustettua suolakurkku-smetanasörsseliä paksulti, ja kourallisen mantelirouhetta. Oikein suunmukaista tuli, mutta vatsa ei nyt tykkääkään.

Muutenkin tuntunut että pitäis syödä kaikki raakana vain. Mukaanlukien lihat, kalat ja munat.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #39 : 29.11.19 - klo:11:58 »
Älä ihmeessä syö raakana. Vähintään esilämmiteltynä  :003:. Ennenvanhaan oli kaloista saatu matoloinen yleinen vaiva.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #40 : 29.11.19 - klo:16:23 »
Tänään kokkasin kotona vegaanista härkis-tomaattpaistosta. Ruuan kera ketsuppia, punajuuriviipaleita ja karpaloita. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

1pkt Härkis härkäpapuvalmistetta
rypsiöljyä paistamiseen
1 sipuli pienittynä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 rkl paprikajauhetta
ripaus oreganoa
ripaus meiramia
ripaus mustapippuria
1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä pieneksi pilkottuna
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl tomaattimurskaa
4 dl vettä
täysjyvä lasagnelevyjä
1 ps Porlammin vegejuustoraastetta

Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää joukkoon pienityt valkosipulinkynnet ja paprikajauhe. Kuullota hetki. Lisää härkäpapuvalmiste kasariin. Sotke joukkoon myös aurinkokuivatut tomaatit. Pieni härkäpapuseosta pienemmäksi paistolastalla. Lisää joukkoon tomaattipyre ja mausteet. Sekoita kastiketta niin, että mausteet imeytyvät kunnolla härkäpapuvalmisteeseen. Kaada lopuksi sekaan tomaattimurska. Lisää joukkoon vesi, ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Öljyä uunivuuan pohja. Laita hieman kastiketta pohjalle. Lado päälle lasagnelevyjä. Laita taas kastiketta ja sitten levyjä vuorotellen, kunnes kastike loppuu. Sirottele päälle juustoraaste. Laita paistos uuniin, ja paista noin 20 minuuttia. Ja eikun syömään....

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #41 : 29.11.19 - klo:20:53 »
Mikäs nyt on kun uunilohikin närästää? Levitin ennen paistoa päälle sitruunalla maustettua suolakurkku-smetanasörsseliä paksulti, ja kourallisen mantelirouhetta. Oikein suunmukaista tuli, mutta vatsa ei nyt tykkääkään.

Muutenkin tuntunut että pitäis syödä kaikki raakana vain. Mukaanlukien lihat, kalat ja munat.

Kyllä minuakin närästäisi tuollainen satsi. Rasvainen kala, rasvainen smetana, "rasvaiset" mantelit. Manteleissakinon rasvaa, joskin se on hyvää rasvaa, niin kuin kalaan rasvakin on terveellistä. Mutta ei minu vatsalleni näitä kaikka yhdessä. Uskon että maku on hyvä, sitä en kiistä.  :003:

Nykyisin teen uunilohen niin, että laitan maustetun fileen sitruunaviipaleiden tai purjorenkaiden päälle uunivuokaan, nahka ylöspäin. Pidän uunissa vain 15-20 min. Sitten irroitan nahan. Ripotan hieman suolaa pintaan. Laitan nahan takaisin. Peitän foliolla ja annan vetäytyä hetken pöydällä. Saatan laittaa vaikka uunikintaat peitoksi. Lohifile kypsyy tosi nopeasti. Lyhyellä paistolla se ei kerkeä kuivaa, eikä tarvitse kermaa, smetanaa, eikä muuta kuorrutetta.
Pyryharakka

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6330
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #42 : 30.11.19 - klo:06:41 »
Älä ihmeessä syö raakana. Vähintään esilämmiteltynä  :003:. Ennenvanhaan oli kaloista saatu matoloinen yleinen vaiva.

Joo, vielä äitini sitä vaivaa poti. Eipä niitä silti kaikista kaloista saane.

Toisaalta väitetään, että on niitä käytetty "laihdutuslääkkenä" myös. Paremmissa piireissä tietysti, eli niissä joissa on ollut varaa syödä ylen eikä mitään ruumiillisesti rankkaa työtä. Ja sitten uudempana oletuksena, että allergioiden ja muiden autoimmuunisairauksien lisääntyminen olisi yhteydessä siihen, ettei ihmisillä enää ole suolistoloisia.Kropan puolustusmekanismi turhautuu ja käy ylikierroksilla ja keksii vihollisen itsestään, kun ei oikeampaa ole tarjolla.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #43 : 30.11.19 - klo:13:44 »
Tänään kokkasin kotona keitettyjä perunoita savusärkikastikkeessa. Ruuan kera punajuuriviipaleita, salaattia, raasteita ja puolukkasurvosta. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33721
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #44 : 30.11.19 - klo:14:05 »
Leivoin karjalanpiirakoita , täytteenä perunasosetta.Äiti teki niin maanmainioita isoja, mutta minulla ei se onnistu. Tein tavan riisipiirakan mallisia. Maku on silti oikea.

Huomena syödään adventtikirkon ja körttiseurojen välillä suvun kanssa. Tarjolla on vain kahvit, ko piirakat ja pieni valmis joulukinkku leikkeleenä. Mutakakkua sitä haluaville . Niin, ja keitinhän riisi-ohrapuuronkin, tytöt kysyvät aina puuroa. Ensi keskiviikon aamupuuro ei sovi kun minun on oltava labrassa jo 7.50
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)