Innovatiivinen kokki tekee mitä haluaa. Minä käytän enimmäkseen äidiltä oppimista tavoista jalostaen niitä koulun taloustuntien opeilla.
Pieneksi on käynyt kokkailemiseni , se on jalkojen jaksamis-kysymys. Pidempään kuin 15 min yhtämittaa on liikaa. Istuen välillä pärjään vielä pidempää. Viikonloppuna tulee jälkikasvu ( kutsuttuna ) syömään. Teen perunamuussin ja naudanpaistista vatkulin. Ne ainakin osaan ja niistä on aiemminkin pidetty. Yksi syö vain kasvisruokaa, jotakin siis hänelle on keksittävä.
Pidän huolta että syömme paljon hedelmiä ja kasviksia. Kalaa jossakin muodossa kaksi kertaa viikossa, puuroa lähes joka aamu. Leipää menee vain pari palaa päivässä. Sitä kai tulisi syödä enemmän.
Me tykätään maitotuotteista, niinpä maito, piimä, rahka, jugurtti, kermaviili tai smetana löytyy aina jääkaapista ja jäätelöä on pakastimessa. Sitä emme paljon talvella syö, joskus urheilisoja katsottaessa vain.
Sanotaa, ettei vanha ihminen maitoa tarvitse. Me vaan tykätään niistä.
Otamme aamulla Möllerin tubla-kapselin, 2 D-vitamiinia ja 1 B 12 vitamiin. C-vitamiinit saadaan hedelmistä.
