Kirjoittaja Aihe: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa  (Luettu 28173 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #60 : 26.02.15 - klo:19:27 »
Puuro olisi tervellistä heti aamusta, mutta olen saamaton, joten keitän vain kähvit. Tahtoo tulla syödyksi "arvomuonia" kahvin kanssa liikaa, niin eine siirtyy myöhemmäksi.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6345
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #61 : 28.03.15 - klo:13:37 »
^Puuro on aikoinaan ollut arvomuonaa, juhlissa nautittua. Itse milloin puuroa syön niin mieluummin illalla, koska se jotenkin tuppaa raukaisemaan. Aamulla pitää olla tiheatä ruokaa, jotta jää vatsaan tilaa kahville.

Ajattelin kokeilla hapanpaistia. Jääkaapissa on köntsät niin hevosta kuin lammasta, ja kummastakin voi tehdä. Punkkua, etikkaa ja mausteita löytyy myös. Nyt kun pistää hapantumaan niin viikon päästä voi kypsentää. Vaan mitähän tuo punkun pH on; onko happamampaa kuin kolajuomat, joissa lammasta myös on tapana marinoida - ja jotka olisivat halvempia. Pihiys iski (tai viinanhimo).
« Viimeksi muokattu: 28.03.15 - klo:13:41 kirjoittanut öppiäinen »
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33831
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #62 : 28.03.15 - klo:15:24 »
Melkoinen makunautinto oli syödä jäätelöä mämmillä,  mansikkahillon asemasta.
Kahvileivästä se kävi oikein hyvin.  :kahvi:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22107
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #63 : 28.03.15 - klo:19:28 »
Melkoinen makunautinto oli syödä jäätelöä mämmillä,  mansikkahillon asemasta.

On ihan pakko vinoilla, anteeksi vain: Minä syön mämmiä kerman kera, en mansikkahillon.  :003:

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #64 : 28.03.15 - klo:20:24 »
Mutta voisi se mämmi olla ihan hyvääkin mansikkahillon kera. Pitäisiköhän kokeilla  :003:

Pääsiäiseksi on varattu lampaan kyljysrivi ja Hulluilta päiviltä löytynyttä antilooppia. Namibialaisesta keittokirjasta löytynee vinkkejä sopiviksi mausteiksi antiloopille.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22107
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #65 : 29.03.15 - klo:06:54 »
Pääsiäiseksi on varattu lampaan kyljysrivi ja Hulluilta päiviltä löytynyttä antilooppia. Namibialaisesta keittokirjasta löytynee vinkkejä sopiviksi mausteiksi antiloopille.

Namibia ei ole perinteisesti mikään mausteiden ihmemaa.  Afrikan toisella laidalla ja Saharan reunalla on opittu intialaisen ja arabialaisen kulttuurin makuja, mutta lounainen Namibia on niistä herkuista kaukana. Veikkaan, että ihan suomalaisella hirvi- tai poromaustamisella pääsee hyvään tulokseen. Tokihan netistä löytyy afrikkalaisia ruokavinkkejä: http://africhef.com/South-African-Recipes.html

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33831
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #66 : 29.03.15 - klo:08:08 »
Huomenta Pena !    Oikein luettu. Ravintolakieltähän se oli !

Siis EI pitäisi kirjoittaa;  Hirvipaisti yrteillä,  vaan yrttimausteita hirvipaistilla.

terv. ent. puhetyöläinen kahvilla.  :kahvi:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #67 : 31.03.15 - klo:18:37 »
Oi Te nokkelat  :039:. Me ostimme Muhokselta arvomuonaksi mämmiä. Kunhan saunasta palaan, niin alan herkutella.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33831
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #68 : 02.04.15 - klo:10:40 »
Valmistan parhaillani peruna-purjo-juustokeittoa. Lisukkeena lämpöisiä voileipiä. Nämä tänään.
Huomena uunilohta yrttiperunoita ja punajuuri-piparjuurisalaatti.

Appelsiinirahka.

Pääsiäisruokamme on vielä auki, ruokapitoja en nyt laita.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22107
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #69 : 02.04.15 - klo:11:03 »
Mitä yrttejä laitat perunoihin? Italiassa olen oppinut, että salvia sopii rasvaisen kalan kanssa.

http://www.ostematto.it/secondi-di-mare/253-trota-alla-salvia.html

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33831
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #70 : 02.04.15 - klo:13:30 »
Yleensä rosmariinia. Kun on tuoretta ruohosipulia ja persiljaa myös niitä.
Viime kesänä kokeilin timjamia kun se kasvoi hyvin yrttiruukussani. En pidä siitä aivan kovasti. Ravintolamaku !

Paprikapulveri ja tuore paprika on hyvä. Korianteria laitoin tänään hiukan peruna-purjokeittoon, ja ripauksen muskottipähkinää ja mustaapippuria.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33831
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #71 : 02.04.15 - klo:13:37 »
Eikös salvia kuulu osso-bucoon ?  :003:

Meirami jota kehoitetaan laittamaan veriruokiin ei ole minun makuuni. Oreganoa käytän vain pizzaan. Sama juttu kuivatun basilikan kanssa. Tuore basilika on aivan eri juttu. Ihana mauste tomaatille ja mozzarellalle ja pestoihin.

Yleisimmin käyttämäni mausteet ovat pippurit ja erilaiset sipulit, jotka ova tuoreina kasviksia mutta paahdettu sipuli on mauste.

Anis ja fenkoli,samoin kuin kaneli, inkivääri ja neilikka kuuluvat jouluruokiin. Inkivääri tosin on viilin kaveri.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #72 : 05.04.15 - klo:20:15 »
Antilooppipihveistä, jotka ostin "Tyyfukselta", tuli oiva ateria. Maustoin ne kotitekoisella valkosipuli-lime-majoneesilla sekä suolalla ja pippurilla. Söimme ne salaatin, kasvispihvien (tyhjennetään pakastinta) ja papu-banaani-kastikkeen kera. Turvauduin siis kuitenkin Namibialaiseen keittokirjaan  :001:

Tuo papu-banaanikastike on hyvin helppo: otetaan tölkillinen säilykepapuja ja kaksi pilkottua ylikypsää banaania, keitetään niitä kattilassa varttitunti, soseutetaan sauvasekoittimella ja valmista tuli. Papuja vieroksuvat teinitkin santsaavat.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #73 : 05.04.15 - klo:21:55 »
Tänä pääsiäisenä söimmekin pääsiäispupua tai siis oikeastaan rusakkoa.  :icon_wink:
Pyryharakka

Poissa Viisveisaaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8428
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #74 : 05.04.15 - klo:22:08 »
Tänä pääsiäisenä söimmekin pääsiäispupua tai siis oikeastaan rusakkoa.  :icon_wink:

Wou.
Oon kaverilleni sanonut useasti, et ku kalastellaan saaristossa, Ni jos mä ammun jäniksen ja laitan lihapaloiksi, no eiks kävis?
No ei koskaan..
Musta tekopyhää syödä lihaa, jos ei oo kattonut silmiin koko tuottoketjua.
Kaikki valta tekoälylle!