Kirjoittaja Aihe: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa  (Luettu 27917 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« : 23.12.14 - klo:21:41 »
Kyllä poika paistoi kinkun hyvin. Se on nykyään helpompaa, kun on saanut lapset siihen ikään, että niistä on suoranaista apua.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #1 : 23.12.14 - klo:22:53 »
Kinkku on parastaikaa uunissa.  :023:

Eilen illalla tulli paistettua olutleipä. Se oli niin hyvää, että on jo syöty. Tänään tein joululimppua. Huomenna vielä rieskaa, joka täällä on ohrajauhoja sisältävä hiivaleipä.
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33756
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #2 : 29.12.14 - klo:11:21 »
Pinaattikeitto kananmunineen oli juhlaruokien jälkeen herkkua. Huomena lipeäkalaa kai jo  5. kerran joulukuussa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #3 : 29.12.14 - klo:17:24 »
Taitaa olla työläiselle ruokana lomalaisten laittamana/lämmittämänä sen työläisen tekemät loput joululaatikot ja keitettyä kieltä, josta kyllä söin oman osuuteni jo eilenillalla leivän päällä.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #4 : 29.12.14 - klo:19:28 »
Kinkunluurokka porisee juuri kattilassa. Huomenna miehet saa sitä lämmittää ruuakseen.
Pyryharakka

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #5 : 07.01.15 - klo:10:28 »
Uusi vuosi alkoi kokkausintoilun merkeissä. Kuivaruokahyllyille on ilmestynyt papuja ja linssejä- en ole koskaan tajunnut miten hyvää, ravitsevaa ja täyttävää ruokaa niistä voi saada. Tänään kuitenkin kokeilen ensimmäistä kertaa Eteläamerikkalaista Kvinoaa (tai quinoa) jossa on kehujen mukaan ravintoaineita moninkertaisesti enemmän kuin normiviljassa. Sitä on viljelty andeilla 5000 vuotta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kvinoa
Teen sen kanssa chili-makkarakastikkeen paprikalla ja sipuleilla, öljyssä kuullottamalla. On hyvää ja kevyttä, eikä tarvitse lisätä suolaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33756
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #6 : 07.01.15 - klo:12:26 »
Kiintoisa resepti sinulta Mansipaani. En ole kvinoaa syönyt, mutta saatan kokeilla riisin tapaan, jos Prismasta löytyy. Eräs TV-kokki käytti niitä joskus, nimen muistan.

Meillä oli herkkutattirisotto. Aika laiskasti olen pakastimesta tatteja käyttänyt. Tytär niitä on jokusen pussin saanut.
Sulatin tatit mikrossa lähes suliksi,paistoin sipulin kanssa valurautapannussa. Keitin riisit erikseen kasarissa kasvisliemikuution kanssa. Kypsinä yhdistelin aineet ja maustoin ripauksella rosmariinia ja valkosipulisuolaa.
Kirsikkatomaatteja oli salaattina.
Jälkiruoaksi mansikoita  ( samalla kun pakastimen avasin ) sulateltuna jugurtin kanssa.

Vaikka nuha on osan maku- ja hajuaistia vienyt, tuntui maistuvalta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #7 : 07.01.15 - klo:13:08 »
Hyvää siitä tulikin. Kvinoa itsessään tosin ei maistu juuri miltään, ehkä siksi se ei ole noussut niin tunnetuksi. Mutta voihan sitä maustaa eri tavoin, vaikkapa liemikuutioilla. Lisukkeena ihan ok; pieni, pyöreä ja pehmeän helmimäinen.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33756
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #8 : 07.01.15 - klo:13:46 »
En ole keittänyt myöskään polentaa, enkä muistaakseni kuin pari kertaa cuscusia. Kuitenkin ne ovat hyvin suosittuja Italiassa ja Pohjois-Afrikassa.
Linssejä ja papuja käytän, mutta unohdan ne välillä pitkiksi ajoiksi. Nyt kun mainitsit, laitankin pian linssikeittoa. Pakkauksessa on resepti jota sopii muunnella.

Isäni piti kovasti tattaripuurosta, ja hersryynipuurosta ( vaalean keltainen, ilm. hirssi ) Vieläköhän joku niitä
käyttää ? Myös happaman makuinen Kaurakiisseli, joka keitettiin akanaisista kauraryyneistä useita tunteja haudutellen, ja sitten siivilöitiin, oli kannakselaisten herkkua. Se syötiin voisilmän ja vahvan maidon kera.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22058
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #9 : 07.01.15 - klo:14:13 »
Vaimo kysyi, olenko nähnyt hänen juuri kaupasta tuomaansa linssipakettia. Kysyin, ovatko ne piilolinssejä. Hahaha!

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6335
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #10 : 07.01.15 - klo:15:40 »
Isäni piti kovasti tattaripuurosta, ja hersryynipuurosta ( vaalean keltainen, ilm. hirssi ) Vieläköhän joku niitä käyttää ?

Ovat tulossa tai tulleetkin uudelleen muotiin gluteenittomuusvillityksen myötä.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33756
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #11 : 07.01.15 - klo:16:23 »
No vot ! Nythä miekii muistin jot tattarpuuro on sopiva keliaakikoille. 
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #12 : 07.01.15 - klo:17:09 »
Appelsiinikana ja hernekeitto kiehumassa, toinen on huomista varten. Lihakaupassa oli hyvää savupotkaa hernekeittoon.

Paikalla 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #13 : 08.01.15 - klo:08:38 »
Meillä oli pakasteessa "varakinkku". Otimme sen sulamaan ja paistamme sen huomenna. En syö raavasta, sillä minua sen maku ilvoksuttaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33756
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #14 : 08.01.15 - klo:09:58 »
Tuo "varakinkku"-idea on minullakin muhimassa, tosin vielä ostamatta. Ainahan niitä saa, mutta näin joulun jälkeen kai edullisemmin.
Nyt on uunissa Janssonin kiusaus jonka tein matjessillifileistä kun niitä jäi joulusta.  Kun avasin silloin ison ravintolapakkauksen, niin siirsin ylimääräiset lasipurkkiin. Nyt oli jo aika käyttää ne. Samoin 10 kg perunasäkin pohjat Matti kuori. Iso laatikko näistä ja kahdesta sipulista ja kahdesta kermatölkistä, voinokareesta ja korppujauhoista tulikin. Myös kolestorimäärä on iso, mutta makea ! :003:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)