Minä olen vain sellainen perinteisten ruokien tekijä, hapankaalia, lammasta, hirvenlihaa, laatikkoruokia ym. kotona ja koulun taloustunneilla opittuja.
Välillä katselen reseptejä ja ruokaohjelmia ikäänkuin tarttuakseni toimeen. Kaupoissakin on jos jonkinlaisia etelänhetelmiä, purkkeja, kuivattuja tai muuten säilöttyjä raaka-aineita. Harvemmin olen kokeillut. Ilmakuivattu tomaatti on tullut mukaan salaatteihin. Ja nyt opin kookosmaidon käytön.
Kyseistä "maitoa" olen nyt käyttänyt monta kertaa. Resepti on omasta päästä:
1 pkt. broilerin fileen palasia (ilman marinaadia)
hiukan öljyä+voita paistokasariin.
Kevyt ruskistus broilerille. Lisään pienen purkin kokonaisia herkkusieniä, pienen purkin ananaspaloja, hyppysellisen kuivattua sipulia, pieni pala paprikaa(suippo) pieninä kuutioina.
Joskus lisään myös vihreitä herneitä, joskus tarjoan ne erikseen.
lisään 1tlk. kookosmaitoa. Annan porista n. 20 min, lisään hiukan suolaa ja hiukan hunajaa
Keitän basmatiriisiä ohjeen mukaan. Kypsää irtonaista riisiä lautasille, soosia päälle ja lisukkeita jos on. Meillä tämä maistuu, kunnes kyllästytään.
Tänään teen kaksinkertaisen annoksen koska syöjiä tulee muitakin.