Kirjoittaja Aihe: Ruokajuttuja  (Luettu 26254 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #30 : 23.11.12 - klo:10:20 »
Kiitos öppiäinen muistutuksesta. Tulin kaupasta, ostin Prisman viimeisen luisen lampaanpaistin a ´3,95 kilo. Tekevät tilaa joulukinkuille.


Lampaanlihan tuottaminen Uudessa Seelannissa ja Australiassa on erittäin halpaa, kun lampaat ovat laidunruokinnassa ympäri vuoden. Sähköaita vain ympärille niin sinä on kulut.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #31 : 23.11.12 - klo:11:03 »
Tänään pitäisi tehdä sitä hirvenpaistia. Eilen illalla sulamaan laitettu köntti ei ollut vieläkään sula joten piti sammuttaa uuni ja laittaa voideltu vuoka juureksineen jääkaappiin. :/ Lounaalla syön sitten Finduksen Tikka masalaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #32 : 23.11.12 - klo:14:35 »
Matti keitti perunat, minä valmistin lipeäkalan ja valkokastikkeen.

Hauduttelin huomiseksi riisipuuron ja sille omelohkoista ja vadelmamehusta kiisselin. Lammaspaisti on sulamassa.

Sitten vielä Themikselle 4 litraa jauhelihapuuroa. Se riittää n. 4 päiväksi kun antaa välillä vähän kuivamuonaa.

Kyökkihommien ja pimeän päivän tainnuttamana nukuin liki 2 tunnin päikkärit klassisen musiikin soidessa hiljaa korvanjuuressa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #33 : 23.11.12 - klo:17:39 »
Mitä lienen miettinyt, mutta tunnin kuluttua paistamisesta huomasin että olin paistanut sitä 80c:ssa 175c:n sijasta.  :icon_biggrin:  Sitä piti paistaa 1 1/2 h, joten paistoin puoli tuntia 200c :ssa, sitten vielä 150c :ssa jonnii aikaa ja nyt se näyttää upean ruskealta ja leikkautuu kauniisti. :P

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #34 : 23.11.12 - klo:19:21 »
Mitä lienen miettinyt, mutta tunnin kuluttua paistamisesta huomasin että olin paistanut sitä 80c:ssa 175c:n sijasta.  :icon_biggrin:  Sitä piti paistaa 1 1/2 h, joten paistoin puoli tuntia 200c :ssa, sitten vielä 150c :ssa jonnii aikaa ja nyt se näyttää upean ruskealta ja leikkautuu kauniisti. :P

Meinasitko tehdä siitä saunapalvia?
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #35 : 23.11.12 - klo:19:38 »
Meinasitko tehdä siitä saunapalvia?

Kumma kyllä siitä tuli aivan huippuhyvää ja juuri sopivan kypsää, mureaa ja pehmeää. Lihaliemessä kypsytin joten ei päässyt kuivumaankaan.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22063
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #36 : 23.11.12 - klo:19:55 »
Meinasitko tehdä siitä saunapalvia?

Minusta se kuulosti rosvopaistilta.

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #37 : 23.11.12 - klo:20:23 »
Jos siis uusi tapa oli onnistunut, niin, sehän kannattaa ottaa käyttöön :039:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #38 : 29.01.13 - klo:12:31 »
Joskus sitä onnistuu laittamaan lähes juhlaruokaa siitä mitä pakastimesta ja kaapista löytyy.

Otin eilen sulamaan viimeisen pienen, n. 250 gr. hirven sisäfileen. Samasta paikasta löytyi puoli pussillista pariisinperunoita.  Ensin paistoin perunat
ohjeen mukaan öljy-voin kanssa ja laitoin sitten odottamaan uuniin vuokaan. Lisäsin samaan pannuun öljyä ja voita hiukan, panin viisi sormenpakuista fileenpalasta nopeaan paistoon (medium) kaadoin 1 tlk. 7% kasviskermaa ja annoin vetäytä vain muutaman minuutin. Mausteina vain suola ja mustapippuri.
Matti oli sillä aikaa laittanut salaatin ohjeiden ja tarpeiden mukaan. Vihr. salaattia, luumutomaatin kappaleita, makeaa paprikaa, vihr. kurkku, kuivattua sipulia, mustapippuria ja ranskalaista öljykastiketta pullossa pöytään.
Löytyi kaapista puoliksi nautittu chileläinen punaviini.  Juhla-ateria, ilman syytä, oli valmis.
...

Nyt hellalla porisee ja lemuaa hernekeitto savustetuista porsaanluista. Luut olivat aika vänkeäksi savustuneita ja haju on sen mukainen.
Yleensä teen hernesopan Wurstin palvikinkun palasesta, mutta nyt näin kun oli mielitekoni tällainen.
Laitan aina herneet lihan kanssa heti, liottamatta. Liemi tulee siten kirkas ja maku ei ole hapan.
...
Eilen luulin ottaneeni mustikoita ja puolukoita pakasteesta. Myös vadelmia otin. Ne olivatkin mustaherukoita ja punaherukoita. Keitin ne vadelmien kanssa lettuhilloksi, Siilasin enimmät mehut kasariin ja tein siitä makoisan kiisselin. Puuronlisätettä on nyt moneksi kerraksi.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #39 : 29.01.13 - klo:16:42 »
Uuniohrapuuro marjakeiton kanssa on mainio yhdistelmä. :eusa_think:

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #40 : 30.01.13 - klo:13:55 »
Ajattelin kokeilla moussakaa 1.kertaa, tuli jostain syystä mieleen.  :P (Valion sivuilta bongattu resepti) Jälkkäriksi valkosuklaa-kaurakeksejä. Aineksetkin löytyy miltei kaikki omasta takaa. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/168642/Valkosuklaa-kaurakeksit/

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #41 : 30.01.13 - klo:18:30 »
Otin viilin ja tulin tänne sitä syömään.  :icon_eek:

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #42 : 31.01.13 - klo:08:37 »
aamulukemisena oli Ravintoaineet,

ihmisen ruuansulatus on ihme järjestelmä  :kahvi:
Herra armahda.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #43 : 31.01.13 - klo:09:46 »
Katson aina  Tanskalaisen maajussin tekemisiä kunhan ohjemapaikka on sopiva. Eilen hän oli Tansaniassa oppimassa majanrakentamista, maanmuokkaamista . Myös vuohi teurastettiin, senhän hän osasi ennestään.
Tansanialainen mies teki pitkästä vuohen ohutsuolesta käsin "virkkaamalla " ns. "hiirenhäntää". Se sitten keitettiin muiden sisäelinten kanssa.
Jäi maajussilta syömättä, mutta vuohenliha riisin kanssa maistui.
Kaikkea en tohtinut katsoa, vaikka elämänmenoahan se vaan oli.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #44 : 26.04.13 - klo:16:36 »
Minä olen vain sellainen perinteisten ruokien tekijä, hapankaalia, lammasta, hirvenlihaa, laatikkoruokia ym. kotona ja koulun taloustunneilla opittuja.
Välillä katselen reseptejä ja ruokaohjelmia ikäänkuin tarttuakseni toimeen. Kaupoissakin on jos jonkinlaisia etelänhetelmiä, purkkeja, kuivattuja tai muuten säilöttyjä raaka-aineita. Harvemmin olen kokeillut. Ilmakuivattu tomaatti on tullut mukaan salaatteihin. Ja nyt opin kookosmaidon käytön.

Kyseistä "maitoa" olen nyt käyttänyt monta kertaa. Resepti on omasta päästä:

1 pkt. broilerin fileen palasia (ilman marinaadia)
hiukan öljyä+voita paistokasariin.

Kevyt ruskistus broilerille. Lisään pienen purkin kokonaisia herkkusieniä, pienen purkin ananaspaloja, hyppysellisen kuivattua sipulia, pieni pala paprikaa(suippo) pieninä kuutioina.
Joskus lisään myös vihreitä herneitä, joskus tarjoan ne erikseen.
lisään  1tlk. kookosmaitoa. Annan porista n. 20 min, lisään hiukan suolaa ja hiukan hunajaa


Keitän basmatiriisiä ohjeen mukaan.  Kypsää irtonaista riisiä lautasille, soosia päälle ja lisukkeita jos on. Meillä tämä maistuu, kunnes kyllästytään.

Tänään teen kaksinkertaisen annoksen koska syöjiä tulee muitakin.

 :117:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)