Kirjoittaja Aihe: Ruokajuttuja  (Luettu 26246 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #15 : 03.10.12 - klo:10:06 »
Iltasanomien mukaan laihtumiseen tarvitaan vain yksi juttu eli jätä kaikki vehnä pois. Yllättävää kyllä olen havainnut saman. Samoin sen poisjättämisen jälkeen vatsa toimii paljon paremmin. Eilen oli vaimo taas langennut tekemään pojanpojalle lättyjä jälkiruoaksi ja jättänyt niitä pari minullekin ja heikkona ja huonona lankesin niihin. Ei olisi pitänyt, vaan olivat mannaa suulle.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #16 : 03.10.12 - klo:12:32 »
Sienet ovat metsästä (ainakin meidän mökillä päin) jo kadonneet, paitsi sellaiset lahottajasienet. Suppilovahveroita Matti löysi muutaman kourallisen. Niistä tulee päivälliseksi munakkaan täyte.
Emme tosin käyneet tityllä hyvällä suppispaikalla. Nämä oli ihan muualla.
Viimeiset perunat nostin penkistä. Savi,ulta oli ihan liiveriä. Vettä on tullut liian kanssa.
Mansikkapenkissäni oli uusittu taimi kukkinut, tehnyt raakileita ja yksi oli puolikypsä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa AKUANKKA313

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1095
  • x ja y pohtii elämän syvintä olemusta
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #17 : 03.10.12 - klo:20:22 »
Mitä kaikkea voikaan laittaa munakkaan väliin?
3munaa 2rkl maitoa  -vatkaa
mausta makusi mukaan
paista ensin niin että toinen puoli irtoaa
tiputtele päälle lisukkeet
väliin:
sipulia
 valkosipulia
chiliä
makkaraa/nakkeja/lihapullia/lihaa pieninä palasina
leikkelettä esim. kinkkua tai pekonia pieninä suikaleina
juustoraastetta
fetaa/vuohenjuustoa pieninä palasina
herkkusieniä pieninä palasina
tomaattia pieninä palasina
paprikaa pieninä palasina
pakastevihanneksia
ja kaikkea mitä keksit
käännä munakasletun puolta ja paista pikaisesti
herkullista!!
Elämä on kemiaa.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6336
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #18 : 04.10.12 - klo:00:17 »
^Sitten on vielä jälkiruokamunakkaat, joiden väliin voi sujauttaa kaikenlaisia imeliä juttuja.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #19 : 04.10.12 - klo:07:37 »
En ole koskaan kokeillut makeita munakkaita. Laitako munakkaaseen kermaa veden sijaan ?
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #20 : 16.10.12 - klo:11:56 »
Sain mieleiseni aterian kanan rintaleikkeitä, pitkästä riisistä ja pienistä ruusukaaleista+tomaatti-basilikasalaatista.

Keitin riisin kasvisliemikuution maustamassa vedessä. Suolaa maun mukaan. Nokare voita joukkoon lopuksi.

Kananrinnat ruskistin kevyesti voi-öljyseoksessa yhden pienen salottispilulin siivujen kanssa valurautapaistinkasarissa. Lisäsin 1 tlk. 15% kasviskermaa, 1 tl hunajaa, 1 tl suolaa jonka olin hiertänyt n.10 basilikanlehden kanssa . Sekaan vaan ja hiukan valkopippuria ja curryä (hyvin varovaisesti).

Nämä muhivat hiljakseen kumpikin n. 40 min. Samoin ruusukaalit.

Tomaatit leikkasin ihan vain siivuiksi, kerroksien väliin sormissa muserrettuja basilikanlehtiä, mustapippuria  myllystä ja oliiviöljyä  hiukan päälle.

Kana(broisku) ja tomaatti rakastavat basilikaa.
...

En syö enää mielelläni lintua enkä riistaa, mutta tämä meni, ja hyvältä maistui. Valmistus oli myös vaivatonta ja nopeaa
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #21 : 04.11.12 - klo:11:45 »
Tänään söimme kahden. Silloin voi keittää lipeäkalaa. Se taitaa olla vanhemman väen ruoka,. Ja hyvää se olikin valkokastikkeen ja perunoiden kanssa, maustepippuria rouhituna kastin päälle. Punajuuret ja parsakaali antoivat silmänruokaa. Punajuuri sopiikin hyvin lipeäkalan kanssa.

Koira ei tullut kupilleen vaikka laitoin sille hyvät sapuskat. Liekö vahva lipeän haju sille paha. Tai sitten se on kipeä.
.
Eilen oli hirvipaistia. Se oli vanhaa lehmää ja jotensakin mautonta, mutta kastike jonka tein paistoliemestä, kermasta, rosmariinista ja kapriksista
korjasi tilannetta. Peruna-purjolaatikkoa ja kreikkalaista salaattia.
Paistoin pannukakun jälkkäriksi. Pikku-akat tykkäsi siitä kovati omenasoseen kanssa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #22 : 04.11.12 - klo:11:58 »
Tänään söimme kahden. Silloin voi keittää lipeäkalaa. Se taitaa olla vanhemman väen ruoka,. Ja hyvää se olikin valkokastikkeen ja perunoiden kanssa, maustepippuria rouhituna kastin päälle. Punajuuret ja parsakaali antoivat silmänruokaa. Punajuuri sopiikin hyvin lipeäkalan kanssa.

Koira ei tullut kupilleen vaikka laitoin sille hyvät sapuskat. Liekö vahva lipeän haju sille paha. Tai sitten se on kipeä.
.
Eilen oli hirvipaistia. Se oli vanhaa lehmää ja jotensakin mautonta, mutta kastike jonka tein paistoliemestä, kermasta, rosmariinista ja kapriksista
korjasi tilannetta. Peruna-purjolaatikkoa ja kreikkalaista salaattia.
Paistoin pannukakun jälkkäriksi. Pikku-akat tykkäsi siitä kovati omenasoseen kanssa.

Meillä on lipeäkalan kanssa aina tiukka ottelu kun minä haluan valkopippuria kun se on yksinkertaisesti parempaa ja vaimo taas haluaa maustepippurilla. No kumpikin laittaa omr pippurinsa kalalle, mutta hyvää se on. Lapset eivät sitä kyllä syö.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6336
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #23 : 04.11.12 - klo:13:28 »
Viimeksi valmistamani borssi maistuu sillille  :icon_eek:

No, onhan niissä samantapaisia aineksia: sokeria ja etikkaa. En ole suuri sillin ystävä, mutta ehkä joskus kokeilen, voisiko borssissa tosiaan olla silliäkin. Ukrainassa tuskin sitä käyttävät, olen nähnyt ohjeissa vain kaikenmoisia lihoja. Tuo soppa on joka tapauksessa ihan syötävää (ja minulla joku borssikausi meneillään; usein käy niin että voisin elää pari kuukautta yhdellä ainoalla ruokalajilla, minkä jälkeen tulee ehdoton stoppi ja seuraavan ruokalajin vuoro).
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #24 : 15.11.12 - klo:10:38 »
 Luiset Uuden-Seelannin lampaanpaistit ovat edullisia, 3,95 euroa kilo. Ostin, sulatin ja paistoin sellaisen vajaa parikiloisen eilen uunissa. Panin paistopussiin suolatun pannussa käyneen paistin valkosipulien ja rosmariinin  höystämänä. Paistoin oikein kunnolla, 4-5 h. paitomittari ei riittänyt näyttämään kuinka kuuma se oli sisältä. Jäähdytin yön yli. Lihat irtosivat hyvin luusta. Viipaloin ne ja paistoin kevyesti voissa.  Lisäsin siivilöidyn paistoliemen + 1 tlk. kermaa. Vähän vehnäjauhoja suurusteeksi. Maistoin, ja totesin että liemessä ollet mausteet riittivät.

Laitan ison perunamuusin, tukevasti punaista maitoa ja voita käyttäen. Lanttukuutiot ovat hautumassa siirapin ja voin ja valkopippurin avulla.
Pöytään laitetaan herkkukurkkua ja puolukkahilloa ja omatekoista sinappia+ viipurilaista ruisleipää, maitoa ja piimää.

Tässä miesten mieluinen syysateria. Jaksavat mennä metsälle, uida ja ulkoiluttaa pikku-akkoja.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #25 : 22.11.12 - klo:22:06 »
tein porkkanamuffinsseja täysjyvävehnäjauhoihin
nyt oletan olevani kovinkin terveyspullasyöjä
Herra armahda.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #26 : 22.11.12 - klo:22:08 »
tein porkkanamuffinsseja täysjyvävehnäjauhoihin
nyt oletan olevani kovinkin terveyspullasyöjä

Olit tehnyt hienoihin ruisjauhoihin niin maku olisi vieläkin parantunut. Siis Hienoja ruisjauhoja
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6336
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #27 : 22.11.12 - klo:23:33 »
Paistoin oikein kunnolla, 4-5 h.

Millaisessa lämpötilassa?
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #28 : 23.11.12 - klo:07:59 »
Huomenta !

Otin ensin pinnat kiinni ettei nesteet karkaa (eikö oo hieno termi, opittu Master Chef ohjelmasta ). Sitten paistopussiin suolan, rosmariinin ja valkosipulin kanssa. Uuni alkuun 200 astetta, 1. tunti. Sitten alensin n. 160 asteeseen.

p.s. Jos et tiedä ko. kokkitermiä, se tarkoittaa sitä että kuumassa öljy-voi rasvassa paistetaan ne leikkaamisesta jääneet lihaiset kohdat  niin että
lihan valkuainen sakkautuu. Kalvoja ei tarvitse paistaa.

Koska luiden kohtaan jää kuitenkin aukkoja nestettä tulee silti ulos. Se jää pussiin kaikkine makuineen, ja siitä tekee hyvän kastikkeen kerman ja suurusteen kanssa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #29 : 23.11.12 - klo:10:03 »
Kiitos öppiäinen muistutuksesta. Tulin kaupasta, ostin Prisman viimeisen luisen lampaanpaistin a ´3,95 kilo. Tekevät tilaa joulukinkuille.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)