Kirjoittaja Aihe: Terveys ja hyvä olo  (Luettu 28375 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Terveys ja hyvä olo
« : 17.11.11 - klo:18:51 »
Sitten tämä karppaus  :) Hommallahan ei ole oikeasti mitään tieteellisesti todistettua pohjaa, mutta totta kai liian lihava ihminen alkaa laihtua tietyllä ravinnolla ja jos siihen yhdistetään vielä riittävä liikunta niin varmasti laihtuu. Itse asiassa se liikunta siinä auttaa enemmän. Jos istuu päivät tietsikan ääressä eikä liiku niin ei siinä auta maamme laulukaan.

Aivot tarvitsee tietyn määrän hiilihydraatteja ja sokeria. Se on tieteellinen fakta.
Minusta karppaus-sana (engl. carbohydrate=hiilihydraatti) on vähän huono kuvaamaan sitä, että kiinnitetään huomiota hiilihydraattien laatuun ja määrään ruokavaliossa. Kuvaavampaa olisi minusta käyttää termejä hiilihydraattitietoinen, VHH (vähähiilihydraattinen), jos rajoittaa hiilareita n. alle 100g päivässä, tai vaikkapa LCHF (low carb high fat=vähän hiilihydr., paljon rasvaa), jos päivittäiset ravinnon energiaprosentit ovat esim. rasva 60, proteiini 25 ja hiilihydr. 15.

Tieteellisesti on todistettu monenlaista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Karjala-projekti
Tai että kolesteroli aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolesteroli mistä katso myös kohta Kiistanalaisuus
Kolesteroliteorian synnystä http://www.hiilaritietoiset.net/kolesterolista.htm
                                     http://vhh-123.blogspot.com/2009/10/ancel-keys.html

Tietääkseni alkuräjähdystäkään ei ole tieteellisesti todistettu (lähelle on päästy), vaikkakin se on tämänhetkisen tietämyksen mukaan todennäköisin selitys maailman synnylle.

Sekä liikunta että ruokavalion muuttaminen auttavat laihtumisessa. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan enemmän merkitystä näyttäisi olevan ruokavaliolla. Jos sohvaperuna alkaa liikkua säännöllisesti, tulosta varmasti syntyy. Kumpi vaikuttaa enemmän, on yksilöllistä.

Aivot tarvitsevat polttoaineeksi glukoosia. Mutta siihen ei tarvita 100g hiilareita päivässä, kuten yleensä ja virallisesti väitetään. Maksa voi valmistaa aivojen tarvitseman glukoosin ääritilanteissa kokonaan. Sitä en tiedä, miksi joku ei söisi normaalisti ollenkaan hiilareita. Niitähän on kasviksissa ja marjoissa, joiden käyttö hiilaritietoisilla yleensä lisääntyy.

Karppausta on joskus sanottu paitsi hiilihydraatittomaksi myös runsasproteiiniseksi ruokavalioksi. Kumpikaan ei pidä paikkaansa. Kyse on luonnollisen rasvan lisäämisestä ja hiilareiden vähentämisestä. Yksilöllisiä eroja toki on sen mukaan, miten on aiemmin syönyt.
« Viimeksi muokattu: 17.11.11 - klo:19:37 kirjoittanut seppos »
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22058
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #1 : 17.11.11 - klo:19:48 »
Mikä olisi suomalaisempi nimi? Hiiltyminen? Hiillostaminen?

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #2 : 17.11.11 - klo:19:52 »
Karpatessa on kumma kyllä kevyempi olo ja virkeämpi mieli, eikä siihen tarvita sisäfileepihvejä, ja silloin ei koko ajan ajattele ruokaa, eli jokin hiipivä näläntunne on poissa, kumma kyllä. Laihtuminen perustunee juuri "huomaamattomien" välipalojen poisjääntiin, lautaselle unohtunut pullapala pois kuivumasta, , tryöpaikalla kahvihuoneessa karkkeja, pari  suuhun joka kerta kun poikkeaa... 
Allekirjoitan tuon virkeämmän mielen ja kevyemmän olon verrattuna virallisen lautasmallin mukaiseen syömiseen. Ei ole tarvetta välipaloille, kun ei ole nälkä, koska riittävä luonnollisen rasvan määrä pitää kylläisenä. Se myös polttaa elimistöön kertynyttä rasvaa, kunhan ei syö liikaa sokeria=hiilareita.

Miten ihmeessä keinotekoinen margariini voisi olla terveellistä, sitä en ymmärrä.

Tai miksi käyttää lääkkeitä, jos vaiva poistuu sopivalla ravinnolla? Tässä on usein kyse mukavuudenhalusta ja tottumuksesta. On toki helpompi tehdä kuten toisetkin.
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #3 : 17.11.11 - klo:19:55 »
Totta mitä tuossa Sadettan kirjoituksessa oli. Pikkuisen omia kokemuksia

Kun aloitin karppaamisen jo viiden kilon painonpudotuksen jälkeen verenpaine ja sokeriarvot olivat pudonneet ratkaisevasti. Ei painon putoamisen, vaan ruokavalion tähden. Paino putoaa hitaasti, mutta kehon tilaa kuvaavat arvot paljon nopeammin. Kun lääkärini kuukausi takaperin soitti laboratoriotuloksista, niin hän ilmoitti avajaisiksi, että sinullahan on kaikki rajoissa. Menin labraan syömättä ja ilman lääkkeitä eli aamun lääkkeet eivät parantaneet tulosta. Sitä, että minulla olisi ollut arvot reilassa ei ole tapahtunut miesmuistiin.

Toinen tärkeä asia on hampaat. Yksi reikä maksaa toistasataa euroa ja reilusti yli. Niitä eniten synnyttävät värjätyt light/kevyt/dieettijuomat. Hiilihapotettu juoma on lähtökohtaisesti hapan ja siihen lisätty keinotekoinen makeutusaine on happo sekä väriaine on happo ja ne kaikki yhdessä syövyttävät hammaskiilteen suustasi. Jos haluat säästää hampaitasi ja rahaa niin unohda ne ja käytä loput puhdistusaineina sillä ne ovat siihen erinomaisia, niin ei tarvitse ihan viemäriin kaataa. Jos joskus sellaiseen lankeaa, niin heti perään ksylitolilla vastahyökkäykseen. Terveisiä hammaslääkäriltä, ei tullut halvaksi.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

myyrä

  • Vieras
Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #4 : 17.11.11 - klo:19:55 »
Minusta karppaus-sana (engl. carbohydrate=hiilihydraatti) on vähän huono kuvaamaan sitä, että kiinnitetään huomiota hiilihydraattien laatuun ja määrään ruokavaliossa. Kuvaavampaa olisi minusta käyttää termejä hiilihydraattitietoinen, VHH (vähähiilihydraattinen), jos rajoittaa hiilareita n. alle 100g päivässä, tai vaikkapa LCHF (low carb high fat=vähän hiilihydr., paljon rasvaa), jos päivittäiset ravinnon energiaprosentit ovat esim. rasva 60, proteiini 25 ja hiilihydr. 15.

Tieteellisesti on todistettu monenlaista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Karjala-projekti
Tai että kolesteroli aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolesteroli mistä katso myös kohta Kiistanalaisuus
Kolesteroliteorian synnystä http://www.hiilaritietoiset.net/kolesterolista.htm
                                     http://vhh-123.blogspot.com/2009/10/ancel-keys.html

Tietääkseni alkuräjähdystäkään ei ole tieteellisesti todistettu (lähelle on päästy), vaikkakin se on tämänhetkisen tietämyksen mukaan todennäköisin selitys maailman synnylle.

Sekä liikunta että ruokavalion muuttaminen auttavat laihtumisessa. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan enemmän merkitystä näyttäisi olevan ruokavaliolla. Jos sohvaperuna alkaa liikkua säännöllisesti, tulosta varmasti syntyy. Kumpi vaikuttaa enemmän, on yksilöllistä.

Aivot tarvitsevat polttoaineeksi glukoosia. Mutta siihen ei tarvita 100g hiilareita päivässä, kuten yleensä ja virallisesti väitetään. Maksa voi valmistaa aivojen tarvitseman glukoosin ääritilanteissa kokonaan. Sitä en tiedä, miksi joku ei söisi normaalisti ollenkaan hiilareita. Niitähän on kasviksissa ja marjoissa, joiden käyttö hiilaritietoisilla yleensä lisääntyy.

Karppausta on joskus sanottu paitsi hiilihydraatittomaksi myös runsasproteiiniseksi ruokavalioksi. Kumpikaan ei pidä paikkaansa. Kyse on luonnollisen rasvan lisäämisestä ja hiilareiden vähentämisestä. Yksilöllisiä eroja toki on sen mukaan, miten on aiemmin syönyt.

Kuten jo kirjoitin, vähähiilarisesta ruokavaliosta on (varmaankin) apua ylipainoisille; ja jos en muista väärin, niin erityisesti naisille. Normaalipainoinen, kohtuullisen terveet elämäntavat omaava ihminen ei sellaista ruokavaliota tarvitse. Kaikkea voi syödä, mutta mitään ei liikaa. Jos ihminen syö enemmän kuin kuluttaa, niin lihoo varmasti.

Tieteellinen tutkimus vaatii yleisesti hyväksytyn käsityksen mukaan vähintään kymmenen vuotta. Vähähiilarista ravintoa käyttävien seuranta-aika on ollut pisimmillään kolme kuukautta, joka ei riitä ollenkaan täyttämään tieteellisyyden kriteereitä. Netti pursuilee näitä mukatutkimuksia ja minusta homma vaikuttaa välillä lähes uskonnolta.

Alkuräjähdysteoria on, aivan oikein, tähän mennessä paras teoria maailman synnylle ja evoluutioteoria esim. ihmisen kehittymiselle tähän pisteeseen, missä se nyt on. Avaruus laajenee ja evoluutio jatkuu.

A-talkin hiilarikeskustelu taannoin oli oikein hyvä ja avasi lisää silmiäni aiheesta. Kauheimmalle tuntui, että vielä kasvuiässä oleville lapsille laitetaan moista ruokaa.

Lopuksi yksi linkki, vaikka täällä Kelaa hirveästi haukutaankin:

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/190803122523PN?OpenDocument

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #5 : 17.11.11 - klo:20:12 »
Kopioin tähän lääkärin kautta tuleen viestin.

Tyyppi I diabetes ja vähähiilihydraattinen ruokavalio


Minun todettiin sairastavan nuoruusiän diabetestä 27 vuotiaana. Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiön rutiinitarkastuksessa sokeriarvojeni havaittiin olevan pilvissä ja minut passitettiin saman tien HYKSiin osastolle. Aiemmin perusterveelle nuorelle miehelle (suora lainaus diagnosista) alkoi uudenlainen aika.

Hoito HYKSissä oli ensiluokkaista. Hoitava lääkäri, Timo Sane oli selvillä alan tutkimuksesta ja insuliinihoitojen kehityksestä. Kuultuaan hyvin amatöörimäisestä jalkapalloharrastuksestani hän kehoitti minua olemaan huolehtimatta, sillä Veikkausliigassakin pelasi tuolloin pari kohtalontoveria. Kaikin puolin kohtelu oli rohkaisevaa, jopa vaimolleni tarjottiin neuvotteluaikaa, mikäli hän olisi sitä halunnut. Tärkein ohjeistus oli tarkkailla sokeriarvoja. Diabeteshoitaja sanoi minusta tulevan ajan kuluessa tautini paras asiantuntija. Hän ei ollut väärässä

Minut kotiutettiin parin osastopäivän jälkeen. Hyvästelin vierustoverini ja vaihdoin sairaalan ruskean, virttyneen pyjaman ja hirveän kylpytakin siviilivaatteisiin. Kontrollissa piti silti käydä aluksi päivittäin ja myöhemmin insuliinin alkaessa purra harvemmin. Sain luvan palata kesätyöpaikkaani. Rakennusmiehet, siis työtoverini ihmettelevät kuinka hippi voi piikitellä julkisesti. Piikittelin sanallisesti takaisin. Oli pakko oppia elämään diabeteksen kanssa.

Vuodet kuluivat piikit ja sokerimittari taskussa. Siellä ne ovat kaiketi lopun elämääni. Kävin vuosihuollossa mittauttauttamassa veriarvoja ja labratulokset olivat aina kohtuullisia. Minulla ei ole koskaan ollut merkittävää ylipainoa ja ruumiinrakenteeltani olen enemmän atleetti kuin kotletti. Lievän dipsomanian lisäksi minulla ei juuri ole paheita. Kaljan juominen ei tietenkään ole suositeltavaa diabeetikolle, mutta totesin jo varhain muiden huvitteluaineiden olevan paljon sopimattomampia minulle.

Viitisen vuotta sitten Isäni alkoi puhua, suorastaan saarnata hiilihydraatittomasta ruoasta ja sen terveysvaikutuksista. Isäni on lääketietieteen ja kirurgian tohtori, jolla on tapana kaivaa esiin vaikka Niilin lähteet, mikäli on tarpeen. Lisäksi hän on myös käytännön mies ja ns. jätkälääkäri. Itsepäisen miehen luennot alkoivat ärsyttää. Koskivathan ne mielestäni enemmän obesiaa, tyyppi II diabetesta ja muita geriatrisia sairauksia, joiden hoitoon hän oli joutunut antamaan neuvoja eläköidyttyään Espanjaan. Kansanterveyslaitos sai täyslaidallisia tämän tästä. Suomalainen ravintopyramidi hiilihydraattisuosituksineen oli täysin tuomittava, minkä kansainväliset tutkimukset jo osoittivat, Pohjois-Karjala projekti oli suuri huijaus ja herraties mitä kritiikkiä löytyi, vaikka tarkoitus oli keskustella arkisista aiheista harvoin tavatessamme.

Isäni tavoin minäkin olen jääräpää. Sairastuessani hinguin kotiin vaimoni viereen vaikka huonetoverini Tarmo Manni olisi kernaasti halunnut jatkaa shakkiottelujamme. Sain henkilökunnan puhutettua ympäri ja pääsin kotiin. Samalla tavoin halusin tukkia Isäni suun ja osoittaa, kuinka vähähiilihydraattinen ruokavalio on sopimaton tyyppi I diabeetikolle. Ajattelin kokeilla kolme kuukautta ja todistaa Äijän olevan väärässä, toisin kävi.

Oli hieman hankalaa totuttautua vihanneksiin riisin tai pastan asemesta. Ikuinen parskaali alkoi tökkiä ja kesäkurpitsaa valua korvista. Oli ruokia, joita ei enää voinut valmistaa, mutta ihminen on sopeutuvainen. Leipää en osaa enää kaivata, pizzaa tekee joskus mieli. Vaihtoehtoisia ratkaisuja on paljon. Kuukauden kuluttua energiatasoni alkoi kasvaa enemmän kuin olisin voinut uskoa..

En ollut täysin pedantti ruokavalion suhteen, rajansa kaikella. Siitä huolimatta sokeritasapainoni koheni huomattavasti, vaikka insuliinimääriä pitikin laskea. Ateriainsuliinin kanssa kikkailu vaatii omat konstinsa, mikäli muuttaa vuosia noudattamiansa tottumuksia. Ikäviä hypoja sattui aluksi ennen kuin opin säätelemään annostuksiani. Kävin Helmikuun alussa kontrollissa ja Toukokuussa omasta pyynnöstäni uudelleen. Kaikki arvot olivat parantuneet. Diabeteshoitaja tosin nurisi painonnoususta kun läski oli muuttunut fileeksi. Heille kaiketi opetetaan katsomaan vaakaa eikä rasvaprosenttia tai sitä, miltä ihminen näyttää. Jos 185 cm pitkä nelikymppinen mies painaa 82kg, tuntee itsensä terveeksi ja on edellispäivänä nostanut penkistä sata kiloa, ei hoitsulla pitäisi olla huolenaihetta.

Täysin toisen alan ihmisenä en tunne kaikkia biologisia tai kemiallisia mekanismeja, jotka ihmiskehoa pyörittävät. Olen lukenut puolipakolla lukuisia hiilihydraattiaiheiheisia kirjoituksia. Kun käyttää omaa kehoaan laboratoriona, tietää mistä puhuu. Saatana, Faija oli oikeassa.

Poistin nimet. Ne löytyvät tarvittaessa.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa AKUANKKA313

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1095
  • x ja y pohtii elämän syvintä olemusta
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #6 : 17.11.11 - klo:20:19 »
Terveys on aina tärkeysjärjestyksessä nro 1. :icon_exclaim:
Diabetes alkaa jo vähän olla liian yleinen ilmiö..
 Kuinka moni netti-riippuvaisista sairastaakaan diapetestä?
Yhtälö voisi sopia yhteen: mässäily ja netissä hengailu.
En nyt tahdo ketään loukata.
Mielenterveys on arjessa jaksamista, sietokykyä
myös negatiiviselle palautteelle ja työssä jaksamista.
Huono ilmapiiri voi sairastuttaa ihmisen ja loppuunpalaminen on yleistynyt.
Vasta, kun terveys pragaa, niin tajuaa sen tärkeyden tai jos jollekin lähi piirissä käy niin. Karppausta en ole kokeillut, mutta siskoni melkein karppaa, koska on gluteiinitonta ruokavaliota suosiva ja sekin vähentää turvotusta.
Riittävä uni palauttaa stressireaktioista, mutta vastapainoksi edes jonkinlainen
työtoiminta on välttämätöntä. Sitten ruoan laatu on tärkeää, rasvat ovat pahimpia
lihottajia ja ne mm. kerääntyvät epäterveeksi kudokseksi helpommin.
Sokeri-limppareita en juo,sokerittomia saisi juoda 1,5l päivässä.
Urheilu jää helposti 1-2 kertaan viikossa.
Viikonloppuna tulee mässäiltyä herkkuja liikaa.
Pitsaa ja hampurilaisiakin syön joka viikko.
Silmäni ovat eri paria, toiseen pitäisi hommata piilari.
Elämä on kemiaa.

myyrä

  • Vieras
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #7 : 17.11.11 - klo:20:32 »
Kopioin tähän lääkärin kautta tuleen viestin.

Tyyppi I diabetes ja vähähiilihydraattinen ruokavalio


Minun todettiin sairastavan nuoruusiän diabetestä 27 vuotiaana. Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiön rutiinitarkastuksessa sokeriarvojeni havaittiin olevan pilvissä ja minut passitettiin saman tien HYKSiin osastolle. Aiemmin perusterveelle nuorelle miehelle (suora lainaus diagnosista) alkoi uudenlainen aika.

Hoito HYKSissä oli ensiluokkaista. Hoitava lääkäri, Timo Sane oli selvillä alan tutkimuksesta ja insuliinihoitojen kehityksestä. Kuultuaan hyvin amatöörimäisestä jalkapalloharrastuksestani hän kehoitti minua olemaan huolehtimatta, sillä Veikkausliigassakin pelasi tuolloin pari kohtalontoveria. Kaikin puolin kohtelu oli rohkaisevaa, jopa vaimolleni tarjottiin neuvotteluaikaa, mikäli hän olisi sitä halunnut. Tärkein ohjeistus oli tarkkailla sokeriarvoja. Diabeteshoitaja sanoi minusta tulevan ajan kuluessa tautini paras asiantuntija. Hän ei ollut väärässä

Minut kotiutettiin parin osastopäivän jälkeen. Hyvästelin vierustoverini ja vaihdoin sairaalan ruskean, virttyneen pyjaman ja hirveän kylpytakin siviilivaatteisiin. Kontrollissa piti silti käydä aluksi päivittäin ja myöhemmin insuliinin alkaessa purra harvemmin. Sain luvan palata kesätyöpaikkaani. Rakennusmiehet, siis työtoverini ihmettelevät kuinka hippi voi piikitellä julkisesti. Piikittelin sanallisesti takaisin. Oli pakko oppia elämään diabeteksen kanssa.

Vuodet kuluivat piikit ja sokerimittari taskussa. Siellä ne ovat kaiketi lopun elämääni. Kävin vuosihuollossa mittauttauttamassa veriarvoja ja labratulokset olivat aina kohtuullisia. Minulla ei ole koskaan ollut merkittävää ylipainoa ja ruumiinrakenteeltani olen enemmän atleetti kuin kotletti. Lievän dipsomanian lisäksi minulla ei juuri ole paheita. Kaljan juominen ei tietenkään ole suositeltavaa diabeetikolle, mutta totesin jo varhain muiden huvitteluaineiden olevan paljon sopimattomampia minulle.

Viitisen vuotta sitten Isäni alkoi puhua, suorastaan saarnata hiilihydraatittomasta ruoasta ja sen terveysvaikutuksista. Isäni on lääketietieteen ja kirurgian tohtori, jolla on tapana kaivaa esiin vaikka Niilin lähteet, mikäli on tarpeen. Lisäksi hän on myös käytännön mies ja ns. jätkälääkäri. Itsepäisen miehen luennot alkoivat ärsyttää. Koskivathan ne mielestäni enemmän obesiaa, tyyppi II diabetesta ja muita geriatrisia sairauksia, joiden hoitoon hän oli joutunut antamaan neuvoja eläköidyttyään Espanjaan. Kansanterveyslaitos sai täyslaidallisia tämän tästä. Suomalainen ravintopyramidi hiilihydraattisuosituksineen oli täysin tuomittava, minkä kansainväliset tutkimukset jo osoittivat, Pohjois-Karjala projekti oli suuri huijaus ja herraties mitä kritiikkiä löytyi, vaikka tarkoitus oli keskustella arkisista aiheista harvoin tavatessamme.

Isäni tavoin minäkin olen jääräpää. Sairastuessani hinguin kotiin vaimoni viereen vaikka huonetoverini Tarmo Manni olisi kernaasti halunnut jatkaa shakkiottelujamme. Sain henkilökunnan puhutettua ympäri ja pääsin kotiin. Samalla tavoin halusin tukkia Isäni suun ja osoittaa, kuinka vähähiilihydraattinen ruokavalio on sopimaton tyyppi I diabeetikolle. Ajattelin kokeilla kolme kuukautta ja todistaa Äijän olevan väärässä, toisin kävi.

Oli hieman hankalaa totuttautua vihanneksiin riisin tai pastan asemesta. Ikuinen parskaali alkoi tökkiä ja kesäkurpitsaa valua korvista. Oli ruokia, joita ei enää voinut valmistaa, mutta ihminen on sopeutuvainen. Leipää en osaa enää kaivata, pizzaa tekee joskus mieli. Vaihtoehtoisia ratkaisuja on paljon. Kuukauden kuluttua energiatasoni alkoi kasvaa enemmän kuin olisin voinut uskoa..

En ollut täysin pedantti ruokavalion suhteen, rajansa kaikella. Siitä huolimatta sokeritasapainoni koheni huomattavasti, vaikka insuliinimääriä pitikin laskea. Ateriainsuliinin kanssa kikkailu vaatii omat konstinsa, mikäli muuttaa vuosia noudattamiansa tottumuksia. Ikäviä hypoja sattui aluksi ennen kuin opin säätelemään annostuksiani. Kävin Helmikuun alussa kontrollissa ja Toukokuussa omasta pyynnöstäni uudelleen. Kaikki arvot olivat parantuneet. Diabeteshoitaja tosin nurisi painonnoususta kun läski oli muuttunut fileeksi. Heille kaiketi opetetaan katsomaan vaakaa eikä rasvaprosenttia tai sitä, miltä ihminen näyttää. Jos 185 cm pitkä nelikymppinen mies painaa 82kg, tuntee itsensä terveeksi ja on edellispäivänä nostanut penkistä sata kiloa, ei hoitsulla pitäisi olla huolenaihetta.

Täysin toisen alan ihmisenä en tunne kaikkia biologisia tai kemiallisia mekanismeja, jotka ihmiskehoa pyörittävät. Olen lukenut puolipakolla lukuisia hiilihydraattiaiheiheisia kirjoituksia. Kun käyttää omaa kehoaan laboratoriona, tietää mistä puhuu. Saatana, Faija oli oikeassa.

Poistin nimet. Ne löytyvät tarvittaessa.


Hyvältä siis näyttää...tällä hetkellä. Monet vakavasti otettavat tiedeihmiset ovat huolissaan siitä, mitä näille tällaista ruokavaliota noudattaville ihmisille kuuluu esim. viiden tai useamman vuoden kuluttua. Mitä uusia sairauksia on tullut tilalle.

Toistan siis edelläkirjoittamani: pitkäaikainen tutkimus puuttuu. Toivottavasti tietoa tulee koko ajan lisää. Aika sen näyttää.

Voin jatkaa tätä vaikka maailman tappiin saakka, mutta asia- en tunnepohjalta!

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #8 : 17.11.11 - klo:20:44 »
Hyvältä siis näyttää...tällä hetkellä. Monet vakavasti otettavat tiedeihmiset ovat huolissaan siitä, mitä näille tällaista ruokavaliota noudattaville ihmisille kuuluu esim. viiden tai useamman vuoden kuluttua. Mitä uusia sairauksia on tullut tilalle.

Toistan siis edelläkirjoittamani: pitkäaikainen tutkimus puuttuu. Toivottavasti tietoa tulee koko ajan lisää. Aika sen näyttää.

Voin jatkaa tätä vaikka maailman tappiin saakka, mutta asia- en tunnepohjalta!

Karppaaminen merkitsee useimpien kohdalla terveellisempää ruokavaliota. Vihannesten määrä kasvaa ja valkean kuoritun viljan ja perunan osuus pienenee ruokavaliossa. Tästä osin ei ole siis syytä huoleen.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #9 : 17.11.11 - klo:20:51 »
Kuten jo kirjoitin, vähähiilarisesta ruokavaliosta on (varmaankin) apua ylipainoisille; ja jos en muista väärin, niin erityisesti naisille. Normaalipainoinen, kohtuullisen terveet elämäntavat omaava ihminen ei sellaista ruokavaliota tarvitse. Kaikkea voi syödä, mutta mitään ei liikaa. Jos ihminen syö enemmän kuin kuluttaa, niin lihoo varmasti.

Tieteellinen tutkimus vaatii yleisesti hyväksytyn käsityksen mukaan vähintään kymmenen vuotta. Vähähiilarista ravintoa käyttävien seuranta-aika on ollut pisimmillään kolme kuukautta, joka ei riitä ollenkaan täyttämään tieteellisyyden kriteereitä. Netti pursuilee näitä mukatutkimuksia ja minusta homma vaikuttaa välillä lähes uskonnolta.

Voi toki olla apua painonpudotuksessa, mutta kaikille ei toimi sama, tässäkään.

Voi olla myös erinäisiä terveysongelmia, joihin hiilareiden vähentäminen auttaa. Tai esim. tärkkelyksen minimoiminen ruokavaliossa. Moni normaalipainoinen keskivertoterveellisin elämäntavoin elävä voi kokea lisääntyvää väsymystä ja ponnettomuutta. Ajatellaan, että se kuuluu asiaan iän myötä. Tai on ongelmia suoliston kanssa. Tai iho-ongelmia, erilaisia allergioita. Moni ei osaa ajatella, että viljat voisivat olla näiden oireiden aiheuttajia, sillä "ruisleipä miehen tiellä pitää".

Muuten, katsokaapa joskus valtiovierailujen ruokalistoja!
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

myyrä

  • Vieras
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #10 : 17.11.11 - klo:21:01 »
Karppaaminen merkitsee useimpien kohdalla terveellisempää ruokavaliota. Vihannesten määrä kasvaa ja valkean kuoritun viljan ja perunan osuus pienenee ruokavaliossa. Tästä osin ei ole siis syytä huoleen.

Hyvä niin. Itse jätin perunan pois jo noin vuosi sitten ja samoin vaalean leivän. Keksejä, munkkeja ja muuta hyvää tulee kyllä välillä syötyä.

Karppaaja en ole, kun ei ole tarvista. Ihannepaino/pituus taulukossa olen hyväksyttävissä rajoissa, joskin siellä alakantissa. Omasta ja joidenkin toisten mielestä painoa saisi tulla 3-5kg lisää, ei enempää.

Olo on oikein hyvä!

myyrä

  • Vieras
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #11 : 17.11.11 - klo:21:04 »
Voi toki olla apua painonpudotuksessa, mutta kaikille ei toimi sama, tässäkään.

Voi olla myös erinäisiä terveysongelmia, joihin hiilareiden vähentäminen auttaa. Tai esim. tärkkelyksen minimoiminen ruokavaliossa. Moni normaalipainoinen keskivertoterveellisin elämäntavoin elävä voi kokea lisääntyvää väsymystä ja ponnettomuutta. Ajatellaan, että se kuuluu asiaan iän myötä. Tai on ongelmia suoliston kanssa. Tai iho-ongelmia, erilaisia allergioita. Moni ei osaa ajatella, että viljat voisivat olla näiden oireiden aiheuttajia, sillä "ruisleipä miehen tiellä pitää".

Muuten, katsokaapa joskus valtiovierailujen ruokalistoja!

Aivan, ruisleipä on ravintomme perusta.

Mutta en jaksa toistaa varsinaista pointtiani seurannan kestosta ja päläpälä... :)

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #12 : 17.11.11 - klo:21:19 »
Hyvältä siis näyttää...tällä hetkellä. Monet vakavasti otettavat tiedeihmiset ovat huolissaan siitä, mitä näille tällaista ruokavaliota noudattaville ihmisille kuuluu esim. viiden tai useamman vuoden kuluttua. Mitä uusia sairauksia on tullut tilalle.

Toistan siis edelläkirjoittamani: pitkäaikainen tutkimus puuttuu. Toivottavasti tietoa tulee koko ajan lisää. Aika sen näyttää.

Voin jatkaa tätä vaikka maailman tappiin saakka, mutta asia- en tunnepohjalta!

http://karppaus.info/ -sivustolla on pari aktiivikirjoittajaa, kymmenisen vuotta ruokavaliotaan noudattanutta ja terveytensä siten korjannutta. Moni on karpannut kauemminkin, terveyssyistä. Ja kaikille ei siis sovi samat systeemit, sen tietää vain itse kokeilemalla. Mikään mutu-pari viikkoa ei kerro välttämättä mitään, parin-kolmen kuukauden jälkeen voi sanoa jo enemmän.

Kun joku sanoo, että karppaus (tai mikä muu systeemi tahansa) ei sopinut tai toiminut halutulla tavalla, olisi hyvä tietää, mitä kyseisen henkilön kohdalla systeemiin on kuulunut. Pelkkä heitto jonkin toimimattomuudesta ei kerro vielä mitään.

Diabeteksen hoidosta vähähiilarisesti on tietoa ja kokemusta 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä 50-60-luvulle, lääkkeiden kehittämisen jälkeen ruokavalion mahdollisuudet sivuttiin.
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

myyrä

  • Vieras
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #13 : 17.11.11 - klo:21:32 »
http://karppaus.info/ -sivustolla on pari aktiivikirjoittajaa, kymmenisen vuotta ruokavaliotaan noudattanutta ja terveytensä siten korjannutta. Moni on karpannut kauemminkin, terveyssyistä. Ja kaikille ei siis sovi samat systeemit, sen tietää vain itse kokeilemalla. Mikään mutu-pari viikkoa ei kerro välttämättä mitään, parin-kolmen kuukauden jälkeen voi sanoa jo enemmän.

Kun joku sanoo, että karppaus (tai mikä muu systeemi tahansa) ei sopinut tai toiminut halutulla tavalla, olisi hyvä tietää, mitä kyseisen henkilön kohdalla systeemiin on kuulunut. Pelkkä heitto jonkin toimimattomuudesta ei kerro vielä mitään.

Diabeteksen hoidosta vähähiilarisesti on tietoa ja kokemusta 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä 50-60-luvulle, lääkkeiden kehittämisen jälkeen ruokavalion mahdollisuudet sivuttiin.

Kiinnostavaa, että pitempiaikaista tietoa löytyy. Täytyy kohta tutustua, kun saan muut hommat alta pois.

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Vs: Terveys ja hyvä olo
« Vastaus #14 : 17.11.11 - klo:21:38 »
Tieteellinen tutkimus vaatii yleisesti hyväksytyn käsityksen mukaan vähintään kymmenen vuotta. Vähähiilarista ravintoa käyttävien seuranta-aika on ollut pisimmillään kolme kuukautta, joka ei riitä ollenkaan täyttämään tieteellisyyden kriteereitä. Netti pursuilee näitä mukatutkimuksia ja minusta homma vaikuttaa välillä lähes uskonnolta.

Jossain taannoisessa tv-keskustelussa ehdotettiin jotain karppaus- tai rasvatutkimusta, en muista tarkemmin, mutta professori Matti Uusitupa http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/10/14/matti-uusitupa-teollisuuden-sponsoroima-professori/  sanoi olevan tärkeämpääkin tutkittavaa. Näin on ollut ennenkin, kun taloudelliset intressit ovat kyseessä. Minusta myös ihmisten kokemukset oman terveyden kohenemisesta ovat tosia asioita, ei vain virallisen tieteellisen tutkimuksen kertoma. 

A-talkin hiilarikeskustelu taannoin oli oikein hyvä ja avasi lisää silmiäni aiheesta. Kauheimmalle tuntui, että vielä kasvuiässä oleville lapsille laitetaan moista ruokaa.

Mikä keskustelu, mitä ruokaa??
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa