Kirjoittaja Aihe: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa  (Luettu 36646 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #15 : 07.12.10 - klo:08:03 »
Viikonloppuna tein korvasieni-savuporokeittoa! Viime kesänä onnistuimme poimimaan meidän mittakaavan mukaan paljon korvasieniä ja nyt päästään herkuttelemaan. Netistä löysin reseptin ja hyvää tuli. Pojat tosin eivät olleet asiasta ihan samaa mieltä, joten saadaan isännän kanssa syödä loput ihan kahdestaan. :icon_rolleyes:.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #16 : 07.12.10 - klo:08:35 »
Kiitos vinkistä! Kuivattuja korvasieniä on ja huomena haetaan poronlihat tyttären pakastimesta. Aion kokeilla. Savuporoa ostan kaupasta
Kuulostaa meidän herkulta.   :eusa_dance:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #17 : 07.12.10 - klo:09:27 »
Minä tein tätä ohjetta mukaillen; lisäsin sulatesuustoa. Liemestä tuli aika ohut, joten ensi kerralla joko kermaa lisää tai sitten pitää paksuntaa esim. keltuaisen avulla. Porona käytin savupororouhettä, kohtuu hintaista ja ihan toimivaan niin tähän kuin poro-kanttarellipiirakkaankin.

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/146425/KORVASIENI-SAVUPOROKEITTO

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #18 : 07.12.10 - klo:11:39 »
Kiitos lisävinkistä meme. Ja kiitos vielä kerran pikkumummulle , sillä paistoin tänään taas homperskoja, kolmannen kerran. Täytyi tehdä jo tuplasatsi, sillä Lotan 1-vuotispiparit oli tilattu, pikku-ukoille viemisiä tarvittiin ja itsellekin lisää, sillä ne hupenee nopeasti.
Arvaan että vielä ainakin kerran taytyy ennen joulua ruveta homperskaksi.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22064
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #19 : 07.12.10 - klo:12:34 »
Är det möjligen fråga om fru Homper, när man talar om Homperska?

Poissa hippiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2055
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #20 : 07.12.10 - klo:13:20 »

Allt är möjligt.


« Viimeksi muokattu: 07.12.10 - klo:13:27 kirjoittanut hippiäinen »
"Kun oma pohja vajoaa, Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion, Minulla turvapaikka on."
(SV 113:7)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #21 : 07.12.10 - klo:14:53 »
Känner ingen Homberg, men homperska kan vara samma än kotoperäinen. Förlot min skriver, 50 år gammal svenska.  :icon_biggrin:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #22 : 20.12.10 - klo:10:40 »
Herra armahda.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #23 : 20.12.10 - klo:11:43 »
Tarkoittaneeko hieno sana "valeRiitta-mummia". En ole moiseen mummoon ennen törmännyt. Minkähanlaisia reseptejä harrastanee. Jos on paljon kalliita raaka-aineita, olkaa varmoja, se en ole minä.

Aamulla kaupaassa asioidessani kävi hauska juttu. Nuorehko nainen tuli kassakta kysymään että tarvitaanko piparkakkutaikinaan kananmunaa.
Kassa-Riitta ja minä-Riitta yhteistuumin jotta EI. Keskusteltiin hyvistä resepteistä ja tämä nainen valitsi minun ikivanhan Pukinmuorin joulupiparit, jonka reseptin lähetin hänelle saamaani e-meiliin. Siihen tulee sittenkin yksi muna. Toivottavasti hän ei ollut tullut kauppaan vasiten munia ostamaan.
Pahoittelin mummin huonoa muistia kyllä.
...
Otin juuri uunista neljä joululeipää. Piimään alustin graham-ruis ja vehnäjauhoseokseen siirapissa kiehautetut mausteet. Fenkolia, pomeranssinkuorta ja inkivääriä. Paitoin 45 min. aluksi 225 ja puoli tuntia 190 asteessa. Kauniita ne ainakin ovat, voideltu siirappi-vesiliemellä. Taas joulu tuoksuu.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa amanda

  • kyselevällä mielellä
  • Viestejä: 515
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #24 : 02.01.11 - klo:16:38 »
MIten sille keittokirjalle kävi? Olen niin vähän liikkunut foorumilla, että
en tiedä kirjan vaiheista, jos vaikka siitä olisi ollut täällä puhettakin.
Oi rakas Jeesus, suloinen

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #25 : 08.01.11 - klo:08:28 »
Niin paljon kuin poronlihasta pidänkin, ei tavallisen lihasopan kaavalla tehty poronlihakeitto (vasan lihaa) ollut aivan mieleistä. Hyvin väkevä oli lihan maku. Lappilaiset taitavatkin tehdä sen maitoon ?. Muistutti tummaa metson tai  maidossa liottamattoman jäniksen makua. Kyllä se sydyksi tulee.
Pitänee etsiä oikeita reseptejä.
Poronkäristykseen en ole koskaan pettynyt, mutta siihen tuleekin aika murikka voita.

Sopan keitin etuselästä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #26 : 08.01.11 - klo:10:18 »
Poro on meidänkin tämän syksyn / talven innostus: syöty poro-kanttarellipiirakkaa, poro-korvasienikeittoa ja viimeksi porokiusausta. Käristys on myös hyvää, siihen käytän liemen ihtaa kermaa.  :003: :039:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #27 : 08.01.11 - klo:11:21 »
Poro-korvasienikeitto olikin aivan eri juttu. Siihenhän tuli kermaa.
Katsoin netistä perinteisen poronlihakeiton reseptejä. Kyllä ne useimmat ihan tällä lihakeiton aineilla tehdään. Joissakin oli erikoisuutena ohraryynejä, joissakin kermaa.
Muistan syöneeni erään lappilais-syntyisen rouvan mökillä kuivaporosta ja puikulaperunoista tehtyä soppaa. Siinä oli maitoinen tai kermainen liemi.
Se taas tuoksui aika omituiselta.

Tämä meidän soppa oli tänään lämmitettynä jo paljon parempaa. Se lihan väkevyys oli pehmennyt keiton liemen mausteisiin ja perunan pehmeyteen.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #28 : 08.01.11 - klo:21:01 »
Mie laitan ohraryynejä kaalikeittoon ja hapankaalikeittoon. Niitä kun on mukava tehdä iso soppa ja lämmitellä. Perunat ei sopan lämmittämisessä parane, vaan kovenee voi jopa hapantua. Ohra sen sijaan ei.
Pyryharakka

Poissa Antti Juhani

  • aralla tunnolla
  • Viestejä: 485
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #29 : 08.01.11 - klo:21:13 »
Myllyllä jauhettuun haukeen käy samalla jauhettu porkkana hyvin. Kermaviilistä tehty kastike, eipä siihen mitään muuta tarvita. Vinkkejä kylläkin otetaan vastan. Ei liian monimutkaisia ohjeita.  :)