Kirjoittaja Aihe: Riitan ruokajutut 4  (Luettu 37125 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #15 : 27.02.10 - klo:22:27 »
Kerran haastelin yhden iäkkäämmän kasvissyöjämiehen kanssa. Hän kertois silloin tällöin syövänsä purkkihernekeittoa. Hän totesi,ettei siinä kuitenkaan juuri liahaa ole.

Itsekin höystän purkkirokan jollain kinkkusuikaleilla tai vastaavalla. Muuten se on aika luirua.
Pyryharakka

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22064
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #16 : 28.02.10 - klo:12:27 »
Professori Hämeen-Anttilalta opin, että idätettävien siementen heinä ei ole alfa-alfa (kreikkaa?) vaan arabialaisittain al falfa.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #17 : 03.03.10 - klo:15:29 »
Missä järjestyksessä te teette pupupaistin? Mie ku tein tänään (toisen kerran elämässäni) rusakosta soosia, ni tein sen niinkuin äiti tapas tehdä ennen kanan.
Pilkoin rusakon isoiksi paloiksi. Ruskistin ne paistinpannulla voissa. Sitten laitoin ne mausteidenkera kiehumaan liemeen, johon olin paistinpannulta huljutellut maut mukaan.
Kypsät rusakonpalat erottelin luistaan ja suurustin liemen. Ja laiton lihapalat soosiin.

Kuulin tänä aamuna eräältä vanhalta emännältä, joka tekee päin vastoin. Hän keittää jäniksen ensin ja ruskistaa vasta sitten. Keitinlientä hän käyttää sitten kastikkeen tekoon.  :102:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #18 : 03.03.10 - klo:16:20 »


     Mie teen samal viisii ku sie.
Opetus on omalta anopilta ja Ranniston Aililta(vanhanajan pitokokki)


                                                                                           
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa hippiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2055
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #19 : 05.03.10 - klo:13:37 »
Minulla oli jäänyt muutama ei-niin-maukas appelsiini pyörimään kylmälokeroon, puristin ne mehuks niin johan rupesivat maistumaan  :109:
"Kun oma pohja vajoaa, Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion, Minulla turvapaikka on."
(SV 113:7)

Poissa hippiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2055
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #20 : 05.03.10 - klo:13:40 »
Kerran haastelin yhden iäkkäämmän kasvissyöjämiehen kanssa. Hän kertois silloin tällöin syövänsä purkkihernekeittoa. Hän totesi,ettei siinä kuitenkaan juuri liahaa ole.

Onhan olemassa ihan oikeestikin lihatonta hernekeittoa, onneksi. Pirkka luomu. Ja oikein hyvää onkin, eikä mitään luirua kun ei laita liikaa vettä.
"Kun oma pohja vajoaa, Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion, Minulla turvapaikka on."
(SV 113:7)

Poissa amanda

  • kyselevällä mielellä
  • Viestejä: 515
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #21 : 06.03.10 - klo:13:46 »
Kysymyksiä Riitta-mummille ja muillekin pupupaistista:

Ostin ihakaupasta (ensimmäisen kerran ikinä) jäniksen, ja siellä neuvottiin liottamaan sitä ensin maidossa
tai jossain viinassa (ei siis viinissä) - en muista lajia nyt tähän hätään. Maitoa oli saatavilla, ja siinä
liotin sitä käsketyn ajan, muutaman tunnin. Sitten paloittelin ja ruskistin lihat ja haudutin uunissa,
 ja tuli aika hyvää. Oletteko valmistaneet pupua tällä tavalla, vai oliko tämä jokin kauppiaan
oma ohje?

Mutta sen jälkeen jänistä ei ole ollut tarjolla kaupassa, hallin tarjonnasta ei ole havaintoa.
Mistä teidän tietojenne mukaan pupupaistia voisi ostaa, jos ei satu olemaan kotijoukoissa metsämiestä?
Oi rakas Jeesus, suloinen

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33766
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #22 : 06.03.10 - klo:15:52 »
Kiitos kysymästä. Erikoista että yleensä sait kaupasta. En tiedä mistä ravintolatkaan saavat, metsästäjiltä kai. Meillä on kauppahallin lihakauppiaalla melkein mitä vain, mutta ei kai marketeissa. Kysele soittelemalla lihakauppoihin, voivatko toimittaa.

Maidossa liottaminen on sen lievän kitkeryyden poistamista varten mikä on jäniksen, rusakon ja kai kaninkin ominaisuus. Muuten laitoit lähes samoin kuin minäkin. Ruskistamisen jälkeen sen voi haudutta padassa joko liedellä tai uunissa.

Minä otan luut pois sitten kun liha on aivan pehmeä, ja suurustan kastikkeen tietysti kermaan. Jänis on parhaita riistalihoista!
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11590
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #23 : 06.03.10 - klo:20:17 »
Mutta tämähän on suurenmoista nyt kun me hukumme citykaneihin. Kolme erilaista ohjetta valmistaa jokin vast.eläin ateriaksi. Tietääkö kukaan, saako niitä pyydystää? Olisi kiinnostava kokemus saada keskellä Helsinkiä kunnon maalaisruokaa.

Eräs täkäläinen ystäväni kyllä laittaa keittoa kaikista niistä linnuista jotka taittavat niskansa kun tärskäyttävät muuttomatkalla ikkunaa päin. En ole uskaltanut maistella. Pelkään salmonellaa.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #24 : 06.03.10 - klo:20:44 »
Ymmärtääkseni kanit ovat täysin lainsuojattomia. Ne eivät kuulu Suomen luontoon, eikä metsästyslaki kai koske niitä. Kaupunkien järjestyssääntöä kannattaa varmaan tutukia, kun alkaa miettiä millätavoin on lupa kaupungissa "metsästää".
Jostakin lehdestä luin syksyllä jutun, missä puutarhuri metsästi kaneja yliopiston puutarhasta Helsingissä. Eikös Korkeasaaressa pedot syö kaupungilta pyydettyjä citykaneja?

Salmonella tuhoutuu kunnolla kypsytetystä lihasta. Kannattaa olla huolellinen käsien ja niiden välineiden pesussa, joilla on käsitelty lihaa, jossa voisi olla salmonellaa. Joskus vuosikymmeniä sitten Marttaliiton antamien ohjeiden mukaan kaikki broilerit suositeltiin käsiteltäväksi niin niinkuin niissä olisi salmonella. Samaan hengenvetoon todettiin kuitenkin, ettei suomalaisista broilereista ole löytynyt salmonellaa.
Pyryharakka

Poissa Sanneli

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2387
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #25 : 06.03.10 - klo:22:25 »
Tänään sain ensikosketukseni Riitan ruokiin.
Arvio: NAM!
"Kun oma pohja vajoaa Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion Minulla turvapaikka on."
Parhain terveisin Sanna

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #26 : 06.03.10 - klo:22:52 »
Ymmärtääkseni kanit ovat täysin lainsuojattomia. Ne eivät kuulu Suomen luontoon, eikä metsästyslaki kai koske niitä. Kaupunkien järjestyssääntöä kannattaa varmaan tutukia, kun alkaa miettiä millätavoin on lupa kaupungissa "metsästää".
Jostakin lehdestä luin syksyllä jutun, missä puutarhuri metsästi kaneja yliopiston puutarhasta Helsingissä. Eikös Korkeasaaressa pedot syö kaupungilta pyydettyjä citykaneja?

Salmonella tuhoutuu kunnolla kypsytetystä lihasta. Kannattaa olla huolellinen käsien ja niiden välineiden pesussa, joilla on käsitelty lihaa, jossa voisi olla salmonellaa. Joskus vuosikymmeniä sitten Marttaliiton antamien ohjeiden mukaan kaikki broilerit suositeltiin käsiteltäväksi niin niinkuin niissä olisi salmonella. Samaan hengenvetoon todettiin kuitenkin, ettei suomalaisista broilereista ole löytynyt salmonellaa.

Ette ole vielä tulleet virittämään loukkuja kolojen suihin ja Hippiäisen fretti häätämän ne ulos koloista. Siitä saisi autokuormallisen helposti. Tämä ei ole minun keksimäni vaan ne todelle pyydystetään tällä tavalla kun hautausmaalla ei saa ampua ja leijonille ei voi syöttää ammuttuja elukoita. Korkeasaaren pakasteessa on 2500 kania kiitos fretin ja loukkujen.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

myyrä

  • Vieras
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #27 : 06.03.10 - klo:23:09 »
Taisi olla Tiitiäisen fretti. :icon_wink: Hippiäinen mahtuu koloon itsekin. :003:

Kumma kun ei huuhkajat ole innostuneet kanien pyyntiin? Ehkä ne yöllä sieltä jonkun nappaavatkin?

Eipä silti, mukava pupuliinihan se kanikin on, mutta lisääntyy kuin kani. :003:

Poissa amanda

  • kyselevällä mielellä
  • Viestejä: 515
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #28 : 06.03.10 - klo:23:11 »
Onko täällä jollain fretti!?  Siinä riittää vipinää, vai kuinka?  :icon_biggrin:
Olisipa kiva tietää, kuinka moni hesalainen pystyisi valmistamaan ruoaksi asti
elävänä kiinni saamansa kanin. Se ei ehkä ole ihan niin ruusuista ja yksinkertaista
puuhaa kuin äkkiseltään luulisi.  Minä ainakaan en.  :eusa_sick:

Oi rakas Jeesus, suloinen

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #29 : 06.03.10 - klo:23:24 »
Taisi olla Tiitiäisen fretti. :icon_wink: Hippiäinen mahtuu koloon itsekin. :003:

Kumma kun ei huuhkajat ole innostuneet kanien pyyntiin? Ehkä ne yöllä sieltä jonkun nappaavatkin?

Eipä silti, mukava pupuliinihan se kanikin on, mutta lisääntyy kuin kani. :003:

Anteeksi vaan olin todella väärässä. Toki tarkoitin Tiitiäisen frettiä.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi