Kirjoittaja Aihe: Kotikokki  (Luettu 44998 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Kotikokki
« Vastaus #30 : 14.10.16 - klo:21:29 »
Kutpitsakeittoa tänään. Kurpitsaa, omenaa, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä kasvisliemessä sosekeitoksi, joukkoon olisi pitänyt olla kermaa, mutta olikin turkkilaista jogurttia. Ei meillä koskaan ole tuoretta inkivääriä, mutta Lontoosta ostin tuubiin pakattua inkivääripure'ta tätä keittoa varten.

Huomenna sitten salvia-kurpitsa-pastaa, tulee kasvissyöjävieraita. Ko henkilö nuorena partiolaisena oli pitkällä leirillä kotimajoituksessa Australiassa, ja sen perheen äiti osasi tasan yhden kasvisruoan: keitettyä kurpitsaa. Jospa nyt olisi kulunut sen verran aikaa, jotta saattaa taas syödä kurpitsaa, ainakaan ei ole keitettyä.

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #31 : 18.10.16 - klo:10:51 »
Broileri on meillä syrjäyttänyt naudanlihan läähes kokonaan ja possunlihan kulutuskin on vähentynyt todella palljon. Pääasiallisin syy on hinta ja helppous, vielä kun lihan ostaminen on minun vastuulla, niin -30% broileri dynot käyn aina katseellani läpi kun kuljen pakatunlihan tiskin ohi. Kaikki muutkin -30% laput kiinnittävät huomion, nyt alakerran kauppa mainostaa -60% illalla klo 21.00 jälkeen, silloin hinta on kohdallaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33721
Vs: Kotikokki
« Vastaus #32 : 18.10.16 - klo:11:21 »
Onko teillä kauppa auki vielä klo 21 jälkeenkin ? Täällä luulen vain huoltoasemilla olevien myymälöiden palvelevan silloin. Eikä nekään läpi tön.

Sama meillä, lihasta on siirrytty broiskuun ja sitäkin enemmän kalaan.
Söin juuri ahvenfileitä pottumuusin kera. Niissä on makua.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Viisveisaaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8382
Vs: Kotikokki
« Vastaus #33 : 18.10.16 - klo:17:02 »
 :)
Ens viikolla meinaan kokeilla tehdä itse makkaraa, siis kunnollisesta lihasta ja sisään chiliä ja jotain kasvista.
Eli vinkkejä tekoon saa laittaa ja kokemuksia valmistuksesta.

Onkohan moni makkara ja juusto tehdas saanut alkunsa, kun ihmiset on vaan kypsyneet huonolaatuisiin tuotteisiin ja ei maistuviin.
Kaikki valta tekoälylle!

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Kotikokki
« Vastaus #34 : 18.10.16 - klo:20:57 »
Kuulemma makkaran teko on yllättävän helppoa ( olin tänään marttojen ruokakurssilla ja makkarakurssin käyneet kertoivat), TV:n Katastrofikokki-ohjelmassa tekivät makkaraa ja jopa ne poropeukalot onnistuvat. Joten uskon Viisveisaajan onnistuvan makkaramestarina. Rasvaa pitää olla makkaramössössä tarpeeksi, ja suolessa ei saa olla reikiä.

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Kotikokki
« Vastaus #35 : 18.10.16 - klo:21:01 »
Makkaran tekeminen on mukavaa, muistaa vaan hygienian ja kunnon raaka-aineen. Lihan pitää olla noin 20-25% rasvaista. Itse teen oikeastaan vain afrikkalaista raakamakkraa, joka on helppo pakastaa raakana ja sitten grillata eli burewurstia. Alla pari kohtuullista nettisivulinkkiä ja lisää löytyy kun googlaat esim. makkaran valmistaminen


http://www.paulilahtinen.net/0691.htm
http://www.kotinet.com/jarmo.raudaskoski/makkaran_valmistus.htm

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #36 : 20.10.16 - klo:20:17 »
On toi S-market auki 22.00 asti ja nurkan takana Alepa 24h/vrk. Ilta ja yövuorot on kuulemma haluttuja, saahan niistä tunneista hyvät prosentit.

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Kotikokki
« Vastaus #37 : 21.10.16 - klo:21:38 »
Meidän lähikauppa on auki klo 23 asti.

Tänään söimme meksikolaistyylistä papukeittoa. Ostin savustettua paprikaa maustepurkkijauheena, kuulosti kivalta mausteelta, ja ostin, vaikka en tiennyt, mihin käyttäisin. Marttojen ruokakurssilla tehtiin papukeittoa, johon pitäisi olla savupaprikatahnaa. Jauhe maistui ihan samalta. (säilyneekin paremmin)

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #38 : 30.10.16 - klo:22:54 »
Miten femsjungaren (=viisveisaajan) makkaranteko onnistui?

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6330
Vs: Kotikokki
« Vastaus #39 : 04.11.16 - klo:01:30 »
Kotikokki tässä harmittelee, kun lähikauppa muuttui Valintatalosta K-marketiksi, ja sen jälkeen siellä on ollut aika sattumanvaraisesti sitä mitä olen hakemassa. Punajuuria olisin ostanut kun olivat oikein tarjouksessakin, eurolla kilo, mutta eipä niitä ollut. Joskus on jälkiuunileipää ja joskus ei; suolakurkkujen ja asidofilus-piimän saatavuus myös vaihtelee. Ja se Pirkka-merkkinen vanha gouda, johon jo ehdin tykästyä, näyttää kokonaan poistuneen valikoimasta. Moneen kertaan kun pyysin niin lopulta sain ykkösolutta, mutta eipä sitäkään aina siellä ole kun ostaisin. Tänään (ts. eilen) lähdin hakemaan munakoisoa tehdäkseni lisää ihanaa caponataa (kun muita aineksia vielä oli), mutta oli sen vuoro olla puutelistalla.

No, kai sitä pitäisi ymmärtää iloita siitä, että on kuitenkin edes jotain ruokaa!

Jonnekin olen hukannut kaikkein parhaan kalakeittoreseptini. Pakastimessa olisi kalalientä, joka pitäisi saada käyttöön. En muista, mitä kaikkia juureksia soppaan piti olla, mutta piparjuurta kumminkin, ja sitten niitä suolakurkkuja joiden saatavuus lähikaupastani on epävarma, ja  jotain rasvaista hapanmaitotuotetta lopuksi.
« Viimeksi muokattu: 04.11.16 - klo:01:36 kirjoittanut öppiäinen »
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #40 : 13.11.16 - klo:22:09 »
Jumbosta löysin hyvin putsattua lohifilettä 4,95€/kg, siitä kraavasin Isänpäiväksi fileen, hyppysellinen sokeria karkeaa suolaa rosepippuria ja tilliä. Maistui pitkästä aikaa maukkaalta.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22043
Vs: Kotikokki
« Vastaus #41 : 14.11.16 - klo:08:09 »
Don Paté, osta kaupasta Lohipaté.  :003:

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6330
Vs: Kotikokki
« Vastaus #42 : 14.11.16 - klo:17:56 »
Tänään aamiaiskokeiluna shakshuka, eli voimakkaassa tomaattimuhennoksessa kypsennettyjä munia. Sellaista kuulemma syödään pitkin Pohjois-Afrikkaa ja Lähi-Itää; lieneekö joku reissuillaan kohdannutkin? Pidin siitä maustetusta tomaatti-paprikasörsselistä, mutta munat sen keskellä tuntuivat jotenkin tylsiltä. Ehkä annoin kypsyä liikaa? Tai sitten vain ei ollut tarpeeksi nälkä. Aion kyllä kokeilla toisenkin kerran. Ehkä olisi kehitettävissä kiireisten aamujen mikroversio, jossa tomaattisössö on valmistettu etukäteen ja vain lämmitetään kupissa, sitten rikotaan sekaan muna ja jatketaan miedolla lämmöllä sen aikaa mitä menee hampaiden pesuun ym. toimiin.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #43 : 23.11.16 - klo:08:28 »
Pena, kehitä oma madekeitto resepti ja nimeä se Penalmadeksi.  :icon_biggrin:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33721
Vs: Kotikokki
« Vastaus #44 : 26.11.16 - klo:11:27 »
Hirvikeitto maittoi nyt minullekin, kun en ole muutamaan vuoteen sitä keittänyt. Nyt saimme hyvää soppalihaa ja luuta myös. Luu on lihasopassa välttämättömyys.

Matti sai enemmän lihaa kun olisi kahden metsästyspäivän osuus ollut. Veli ja kummipoika antoivat omistaan.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)