Kirjoittaja Aihe: Kotikokki  (Luettu 45149 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #120 : 07.04.17 - klo:15:58 »
Mulla koevedos lammasrullasta menossa uuniin, on tulossa pääsiäisenä enemmän jengiä murkinalle, joten täytyy kypsyys aste varmistaa. Tarkoitus valmistaa hieman ylikypsä, n. 70c sisälämpötilaltaan noin niinkuin kokeeksi. Mämmiä pyrin karttamaan kaikin keinoin joten jälkkäriksi täytyy tehdä joku yllätys veto.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6336
Vs: Kotikokki
« Vastaus #121 : 08.04.17 - klo:00:03 »
^Eikös kaikki raikkaat hedelmäiset rahkajälkkärit kuulu pääsiäiseen?

Mämmi kuulostaa muutenkin lampaan jälkeen kovin raskaalta tarjottavalta, ehkä näöltään ja jopa maultaan samaan tapaan stydiltä. Kulinaristisen oikeaoppisuudenkin kannalta pitäisi siis tarjota jotain muuta. Siinähän pyritään vaihtelevuuteen.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Kotikokki
« Vastaus #122 : 08.04.17 - klo:09:33 »
Mämmi on kotoperäistä hyvää ruokaa.Juha Mietokin sitä popsii.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33767
Vs: Kotikokki
« Vastaus #123 : 08.04.17 - klo:10:18 »
Mie ja tykkään. Rove viikos miult tyhjenee. Neljä-viis on jo syönt. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #124 : 24.04.17 - klo:10:46 »
No niin, vappu tulla jolkottaa ja ajattelin jakaa Fingerporin tippaleipä reseptin kaikkien "pienen suolaisen" ystävien kanssa. Itse en tätä ole kokeillut kun ei ole oikein mahdollista ton öljyn kuumentamiseen, kattilassa en viitsii sitä tehdä. Vaikeusasteeksi mainitaan HAASTAVA, resepti on 4:lle.

Siskonmakkara-tippaleivät:

4 siskonmakkaraa
vähintään 0.5 dl ruokaöljyä
1-2 tl curryjauhetta

1. Tyhjennä siskonmakkaarat pursotinpussiin.
2. Kuumenna öljy n. 180 asteeseen.
3. Pursota siskonmakkara massa öljyyn ja paista kullanruskeaksi 1-2 minuuttia.
4. Nosta tippaleivät reikäkauhalla lautasella olevan talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen öljyn valua pois.
5. Ripottele curryjauhetta siskonmakkaratippaleipien pintaan.

Tämä olis kiva ylläritarjottava. Olis kiva kuulla kokemuksia jos joku innostuu "kokkaamaan".


Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #125 : 10.05.17 - klo:10:35 »
Äitienpäivä safka taitaa jäädä mun harteille, anoppikin ilmeisesti kampeaa mukaan  :icon_lol:. Pitäis keksiä joku helppo ja nopea pöperö. Olen kehitellyt nakkimaljakkoa, siinä olis erilaisia nakkeja ehkä jopa ryynäreitäkin pystyssä, se varmaan lämpeis mikrossa koko hässäkkä kerralla, siihen kylkeen sitten vaikka lohkoperunat. Suolakurkku tois vielä mukavasti väriä annokseen. Tää olis ollut hyvä lisä Fingerporin keittokirjaan mutta ei pojat ollu huomanneet kehittää ajatusta.

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1441
Vs: Kotikokki
« Vastaus #126 : 11.05.17 - klo:14:57 »
Tarjoiluehdotus edelliseen olisi se että tunkis nakit ja muut eripituiset wurstit Aaltomaljakkoon pystyyn ikäänkuin asetelmaksi  :023:.
Saattais anopin leuka loksahtaa.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22065
Vs: Kotikokki
« Vastaus #127 : 11.05.17 - klo:15:34 »
Tarjoiluehdotus edelliseen olisi se että tunkis nakit ja muut eripituiset wurstit Aaltomaljakkoon pystyyn ikäänkuin asetelmaksi  :023:.
Saattais anopin leuka loksahtaa.

Se ei olisi ikebana, mutta voisiko olla nakkibana? Samanlainen asetelma etelän hedelmistä voisi olla bananabana.  :003:

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Kotikokki
« Vastaus #128 : 31.05.17 - klo:15:01 »
En ole tehnyt vuosiin pizzaa taikinasta, nyt tuli inspis tehdä ja tein. Hyvää tuli, kaikki maut osuivat kohdalleen vaikka raavin vaan kasaan kaikkea mitä jääkaapista löytyi. Pohjakin oli jotenkin ilmavaa ja rapeaa, kuulostan varmaan tosi yksinkertaiselta koska en ole mikään ammattilainen mutta taisin vispilöidä pohjaa alussa vähän liikaa ja siihen tuli ilmakuplia. Ja annoin kohota. Kuohkeus selitetty. Aurajuusto, sipulihilloke ja muutama muu mauste antoi kivan säväyksen.

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Kotikokki
« Vastaus #129 : 10.06.17 - klo:16:19 »
Jotenkin ironista suojautua polttoa vastaan patakintain kylmää ruokaa käsitellessään, mutta se oli käsillä olevista paras apuväline nokkosia saksiessa. Ne tuoksuvatkin niin hyvälle ja niistä saa kiehautettuna ihanan ja ravinteikkaan muhennoksen. (Muistuttaa pinaattia maultaan jos joku ei ole maistanut) Eli tavallisen valkokastikkeen sekaan vaan. (Muut syötävät lautasella on grillattu kana, tumma riisi ja vihreät pavut,- salaatti myöhemmin) Kiitos ruoasta!

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33767
Vs: Kotikokki
« Vastaus #130 : 03.08.17 - klo:11:39 »
Kesäruokaa Primasta.
Ahvenfilé 16 eu/kg, uudet perunat 77 sent/kg, kesäsipuli nippu 70 sent. Hinnat noin suunnilleen.
Kotona oli munia, kermaa ja juotavat.

Paistoin fileet voissa, pyöriteltyäni korppujauho/venäjauho/ suola/valkopippuri-seoksessa. Annoin tiristä kunnolla. Perunoisen kiehuessa tillinvarsien kanssa tein munakokkelin .2 munaa, 0,25 dl kermaa,suolaa valkopippuria ja runsaasti sipulinvarsia silppuna.

Jääkaapista löytyi ayrinkosalaatin loppu ja purkki punajuuri-piparjuuriraastetta ja smetanaa.

Kesäinen ruokanautinto ei kaivannut edes ruisleipää, joka tähän kyllä hyvin sopisi.
Meillä kaloreisen kulutus on vähäistä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6336
Vs: Kotikokki
« Vastaus #131 : 07.08.17 - klo:20:57 »
Keittiössäni puhalteli tänään ratatuuli, eli tein yksinkertaistetun ratatouille-version: Pataan paljon oliiviöljyä, siihen paloiteltuna yksi kpl kutakin: (puna)sipuli, munakoiso, paprika, kesäkurpitsa, porkkana (kandee viipaloida). Ja purkillinen tomaattimurskaa. Helppo muistaa resepti, kun kaikkea tulee yksi  :icon_biggrin:. Mausteeksi maun mukaan valkosipulia, suolaa, mustapippuria ja yrttejä (basilikaa nyt ainakin); kuivatut käyvät hyvin. Kypsennetään kunnes on valmista, tai voi sen levyn vähän aikaisemmin jo kääntää pois päältä.

Ei siis puljaamista kokonaisten tuoreiden tomaattien kanssa, ei munakoison itketystä tms. kommervenkkejä. Sipulirajoitteisena jätän sen vähemmälle, mutta tuossa siis yleisohje joka sopii useimmille. Ei varmaan mene pilalle vaikka pistaa toisenkin paprikan, jos niitä sattuu olemaan.

Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33767
Vs: Kotikokki
« Vastaus #132 : 07.08.17 - klo:21:28 »
Tuntuu minun ruoalta. Syön nykyisellään mielelläni paljon kasvisruokaa. Tekotapa myös miellyttää, pannaan pataan ja kypsennetään.
Minä söisin tämän smetana-silmän keralla.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21732
Vs: Kotikokki
« Vastaus #133 : 08.08.17 - klo:13:01 »
Tämän ketjun pitäisi meikämanneakin ruveta kiinnostamaan....sitku....mutku, olenkohan
liian vanha ja kaavoihin kangistunut??
Mitenkähän se yksi sanonta kuuluu...miten vanha mukautuu uusiin kuvioihin...tai sit ei... :icon_sad:

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Kotikokki
« Vastaus #134 : 08.08.17 - klo:14:06 »
Vanha koira oppii uusia asioita, mutta kissa ei. Tätä vissiin tarkoitettiin. :003: