Keittiössäni puhalteli tänään ratatuuli, eli tein yksinkertaistetun ratatouille-version: Pataan paljon oliiviöljyä, siihen paloiteltuna yksi kpl kutakin: (puna)sipuli, munakoiso, paprika, kesäkurpitsa, porkkana (kandee viipaloida). Ja purkillinen tomaattimurskaa. Helppo muistaa resepti, kun kaikkea tulee yksi
. Mausteeksi maun mukaan valkosipulia, suolaa, mustapippuria ja yrttejä (basilikaa nyt ainakin); kuivatut käyvät hyvin. Kypsennetään kunnes on valmista, tai voi sen levyn vähän aikaisemmin jo kääntää pois päältä.
Ei siis puljaamista kokonaisten tuoreiden tomaattien kanssa, ei munakoison itketystä tms. kommervenkkejä. Sipulirajoitteisena jätän sen vähemmälle, mutta tuossa siis yleisohje joka sopii useimmille. Ei varmaan mene pilalle vaikka pistaa toisenkin paprikan, jos niitä sattuu olemaan.