Tuossa yllä on kuva aivan kuin äsken paistamastani tatti-piirakasta. Pitsaa se kai esittää, mutta minä en käyttänyt vehnäjauhoja enkä hiivaa.
Tein murotaikinan :
2,4 dl tattarijauhoja
1 dl maissijauhoja
200 gr voita
1,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 muna.
1,5 dl vettä
Voi ja jauhot, joihin olin lisännyt leivinjauheen ja suolan, vatkasin ja sitten lisäsin munan ja vettä.
Levitin pehmeähkön taikinan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. En käytä vehnäjauhoja, mutta ne käyvät, jos vatsalle sopivat.
Paitoin 10 min 225 asteessa.
Sekoitin 1/2 tlk kermaviiliä
1,5 dl emmental-raastetta ja
eilen paistamani tatti-purjo-seoksen joka oli maustettu mustapippurilla ja ripauksella suolaa, ja paljon persiljaa.
Levitin täytteen pohjalle ja paistoin lisää 10 min.
Söimme äsken maistiaiset ja kyllä se hyvältä maistuu.
Vältän food-mapin neuvosta kotimaisia viljoja (paitsi kauraa ) ym. mitä siihen kuuluu. Sienet ja sipulikin kuuluvat, mutta tämä oli p a k k o saada nyt kun tatteja on !