Minkähän takia raastettua appelsiininkuorta ei myydä kaupassa siinä kuin muitakin mausteita? Tai siinä missä hillottua? Jos sitä johonkin tarvitsee, kuten minä eilen, pitää ostaa kokonainen appelsiini, jotta saa hieman sitä kuoriraastettakin. Voihan sen lopun sitten periaatteessa syödä, mutta mahani ei aina oikein kestä.
Vai myydäänkö sitä? Ja en vain ole huomannut?
Raastettu appelsiininkuorta tarvitsin, kun tein bouillabaissen, jonka taas tein, kun olin jostakin syystä ostanut fenkolin ja mietin mihin sen upottaisin. Muutama päivä sitten ostin kirjolohen, jonka päästa ja ruodoista syntyi liemi. Meillä kun ei ole sellaista halpisvalkoviiniä kuin etelämpänä niin sen jätin pois ja törsäsin paprikaan, joka tuntuikin sopivan keitokseeni. Lopun appelsiinin puristin mehuksi, josta osa meni keittoon tuomaan happoa joka viinittä jäi puuttumaan. Toisen osan join. Pitää vielä ottaa happosalpaaja päälle. Keitosta tuli mielenkiintoisen makuinen ja maku muistuttaa sitä, mikä on kauppahallimme mainion 4 vuodenaikaa -ravintolan bouillabaissessa, eli kaipa se on suunnilleen kohdallaan.