Rekisteröintisopimus

Körttifoorumin säännöt

Tervetuloa keskustelemaan Körttifoorumille. Sujuvan keskusteluyhteyden varmistamiseksi tässä muutama pykälä sääntöjä.

1. Herännäisyys eli körttiläisyys on Suomen ev.-lut. kirkon sisäinen herätysliike, joka noudattaa kirkon linjauksia. Körttiläisyydessä esim. naispappeus on hyväksytty. Tärkeämpää kuin muiden syntien osoittelu, on pohtia omaa tilaansa. Toisten uskonratkaisuista ei kysellä, vaan ne ovat yksin Jumalan ja ihmisen välisiä asioita. Lisää körttiläisyydestä voi lukea Herättäjä-Yhdistyksen sivuilta.

2. Körttifoorumi on tarkoitettu herännäisyyskeskustelulle sekä herännäisyyden hengessä käytävälle muulle keskustelulle. Foorumilla pyritään noudattamaan kristillistä etiikkaa. Käyttäjien odotetaan kunnioittavan Körttifoorumia herännäishenkisenä keskusteluareenana. Olet tervetullut foorumille myös tutustumaan ja kyselemään herännäisyydestä. Kuitenkaan käännytystyölle, körttien yksipuoliselle tuomitsemiselle tai körttien uskonkäsitysten vähättelylle ei ole aihetta. Körttifoorumin keskustelijoiden toivotaan kunnioittavan teksteissään myös muita uskonliikkeitä.

3. Körttifoorumin kirjoitukset eivät edusta Herättäjä-Yhdistyksen tai körttiläisyyden ”virallista” kantaa, vaan kukin kirjoittaja vastaa itse omista teksteistään. Kirjoittajia on eri ikäryhmistä, eri ammattikunnista ja eri uskonpainotuksilla, ja onkin syytä käyttää harkintaa tehtäessä foorumikirjoitusten pohjalta yleistyksiä körteistä.

4. Foorumille kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Käyttäjäksi voit rekisteröityä ylälaidan linkistä. Rekisteröityjän tulee antaa oma toimiva sähköpostiosoitteensa rekisteröityessään. Jos foorumin käyttö ei ole tuttua, kannattaa aloittaa testiviestillä Testialueelle. Seuratupa on tarkoitettu nimensä mukaisesti seuratupatyyppiselle pohdiskelevallekin herännäisyyskeskustelulle. Yleisen keskustelun puolelle sopivat vapaasti myös muut aiheet. Tapahtumatiedoissa voit ilmoittaa esim. seuroista.

5. Noudata netikettiä foorumille kirjoittaessasi. Hyvä keskustelija kunnioittaa toisten mielipiteitä ja perustelee omansa. Perustele myös itse pohtimalla, älä ainoastaan pitkillä sitaateilla Raamatusta. Varo loukkaamasta muita keskustelijoita. Kiroilu on yleensä turhaa. Kirjoita pienillä kirjaimilla, ÄLÄ HUUDA. Valitse nimimerkkisi niin, että se on asiallinen ja foorumin hengen mukainen. Nimimerkkiä voi vaihtaa yhden kerran perustellusta syystä. Vaihtopyyntö esitetään ylläpidolle. Ylläpito julkistaa nimimerkin vaihdon Yleinen keskustelu -osastossa omana aiheenaan, esim. "Väkevä-Matti on nyt Ylermi K."

6. Foorumilta erotaan lopettamalla foorumin käyttö. Ylläpito ei poista vanhoja viestejä eikä nimimerkkiä. Ylläpito poistaa pyynnöstä sähköpostiosoitteen postituslistalta. Käyttäjä vastaa itse käyttäjätietoihin lisäämiensä tietojen (sähköpostiosoite, asuinpaikka, ikä ym.)  poistamisesta.

7. Pyri otsikoimaan keskustelunavauksesi sisältöä kuvaavasti. Käytä kappalejakoa kirjoittaessasi muutamaa lausetta pidempää tekstiä. Pyri pysyttelemään otsikon aiheessa tai luo uusi aihe. Jos huomaat, että aikomastasi aiheesta on keskustelu jo avattu, kirjoita omakin tekstisi sinne. Voit käyttää foorumin hakutoimintoa aiheiden etsimiseksi.

8. Rikollinen toiminta ja siihen kehottaminen on ehdottomasti kielletty. Tämä käsittää myös kunnianloukkaukset. Älä herjaa, äläkä esitä foorumilla toisesta valheellista tietoa tai vihjausta, joka voisi aiheuttaa vahinkoa loukatulle. Älä myöskään kirjoita foorumille toisten yksityiselämään kuuluvia asioita.

9. Tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin (esim. kuvien) lainaaminen foorumille on kiellettyä ja rikollista, mikäli siihen ei ole lupaa tekijänoikeuksien haltijalta.  Itse kuvaamiasi kuvia saat foorumille liittää, samoin kuvia, joiden käyttöön on selkeästi annettu lupa kuvien oikeuksienhaltijalta. Linkittäminen on sallittua, mutta linkitä vain aiheeseen liittyviä asiallisia kuvia ja sivuja.

Jos lainaat tekstiä, osoita se selvästi lainaukseksi esim. lainausmerkein tai kursivoimalla se. Lainauksen pitää olla täsmälleen alkuperäisen kaltainen. Jos lyhennät tekstiä keskeltä, osoita se selvästi kolmella viivalla --- tai muulla selvällä tavalla.

10. On mukavampi keskustella, kun ei jäädä anonyymeiksi. Olisi suotavaa - joskaan ei toki pakollista – että käyttäjät kertoisivat itsestään esim. käyttäjätiedoissaan joitain perustietoja, kuten asuinpaikan. Myös kuvan voit liittää käyttäjätunnuksesi yhteyteen. Tämän ns. avatar-kuvan maksimi esityskoko on 80x80 pikseliä. Järjestelmä pienentää automaattisesti kuvan (kohtuullisesti). Ota tekijänoikeudet huomioon myös avatar-kuvia lisätessäsi - vain sellaiset kuvat ovat sallittuja, joihin sinulla on käyttölupa.

11. Foorumi on julkinen ja kirjoittajat pystytään tarvittaessa jäljittämään, joten käyttäydy asiallisesti. Olet itse vastuussa teksteistäsi. Foorumin ylläpito ja moderaattorit voivat poistaa foorumin sääntöjä rikkovat ja hyvän maun vastaiset viestit. Ylläpito voi antaa  häiriköiville tai sääntöjä muutoin rikkoville keskustelijoille porttikiellon (ns.banni). Porttikielto voi olla myös määräaikainen. Sen pituus riippuu tapauksesta. Estetty jäsen saa porttikiellosta viestin.  Ylläpito ei kommentoi moderointiin liittyviä seikkoja yksityisesti eikä yleisesti.

12. Ulkomaalaisen, joka haluaa liittyä foorumiin, tulee ymmärtää suomen kieltä ja sen tulee tulla julki nimimerkistä tai nimestä sähköpostissa, muussa tapauksessa hakemus automaattisesti hylätään.

Foorumin ylläpitäjä on 6/2009 alkaen Seppo Samila. Yhteyttä ylläpitäjään voit ottaa yksityisviestillä tai sähköpostilla. Myös moderaattoreihin voit ottaa yksityisviestillä yhteyttä, esim. mikäli törmäät palstalla epäasialliseen viestiin, jonka toivot poistettavan.

Antoisia keskusteluhetkiä!