Kirjoittaja Aihe: Luottamus  (Luettu 1496 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10427
Luottamus
« : 31.01.14 - klo:09:18 »

   Luottamus
Tämä artikkeli käsittelee tunnetta. Luottamus on myös suomalais-neuvostoliittolainen elokuva (1976).

Luottamus on tunne tai varmuus siitä, että johonkuhun tai johonkin voi luottaa, että joku tai jokin ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä.[1] Itseluottamus on luottamusta omaan itseensä.[1]

Ihmisten välinen luottamus on tunnetta ja kokemusperäistä tietoa. Luottava ihminen uskoo, että luottamuksen kohde ei halua hänelle pahaa, vaan tarkoittaa hyvää. Jos ihminen epäilee toisen moraalia ja aikeita, luottamusta ei synny. Luottamuksen edellytyksiä ovat hyvien aikeiden lisäksi osaaminen (kompetenssi) ja riski.

Luottamus on ennen kaikkea tunne, jonka kohdistamme ihmiseen, johon luotamme. Luotettavuus sen sijaan riippuu omasta käyttäytymisestämme. Muut arvioivat miten luotettavasti käyttäydymme. Lyhin tie luottamukseen on käyttäytyä luotettavasti ja olla luottamuksen arvoinen. Luottavaisuus on ominaisuus, johon vaikuttaa sekä persoonallisuus että kasvuympäristö. Toiset luottavat helpommin kuin toiset.

Viime aikoina Suomessa on tutkittu luottamusta erityisesti työelämän kontekstissa. Luottamus esimiehen ja alaisen välillä on erityisen tärkeää sekä työhyvinvoinnin että tehokkuuden kannalta. Myös luottamusta organisaatioon on tutkittu. Jotta organisaatioon voi luottaa, tarvitaan toimivia rakenteita, oikeudenmukaisia toimintatapoja ja yhteisiä sääntöjä, jotka ovat kaikkien tiedossa ja kaikille samat.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Luottamus


Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Luottamus
« Vastaus #1 : 31.01.14 - klo:18:47 »
Hyvä aloitus.
Ja tärkeä asia on luottamus.
Se on oikeastaan aika monen asian perusta ja ihmisten välisen kanssakäymisen perusta, varsinkin lähemmän kanssakäymisen.
Ja kun uskoutuu jostain kipeästä asiasta niin toivoo että toinen on "salattu kaivo, lukittu lähde" josta ei asia mene eteenpäin.

Samoin toivoisi että itse kykenisi siihen että on luottamuksen arvoinen silloin kun joku kertoo asioistaan toivoen ettei ne leviä eteenpäin.

Uskokin on "luja luottamus" heprealaiskirjeen mukaan.

Hepr. 11:1
   
Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

Poissa Viisveisaaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8466
Vs: Luottamus
« Vastaus #2 : 31.01.14 - klo:19:15 »
Mua ei huolestuta luottamus enempi se kun jotkut surutta lyö toiselta joka on uskoutunut jutuistaan jalat alta.

Varmaan meistä moni on ollut hyväuskoinen ja avautunut väärälle ihmiselle, tai niinku minä, työasioista pikkasen laitoin facebookkiin, ihan omaksi ja ystävieni iloksi ja eiköhän sitä postaustani alettu käyttää lyömä-aseena. Vaikka kuinka yrität selittää, et se nyt oli vaan vitsi, ni kyräillään. Ai myit niin paljon ja ai teidän firmassa on tollasta ja tollasta,...

Ois kiva kun vois olla jossain ihan vapaasti jutskaa ilman, et joku b luokan tyyppi alkais sitä käyttää aiheena hyökkäyksiinsä oman huonon itsetunnon jotenkin pönkittämiseksi. Nehän on aina ne ilkeilijät ja kiusaajat jotenkin raukkoja, kun on saanut kolhuja ja haluaa samaan katkeruuteen vetää muutkin?

Jotenkin kai se on aina niin, et ne kun itteään kehuu on niitä ku saa sitten työkalut käteen kysyy, et mitä nää on.
Enste ne on euroopan pahaita duunareita ja muuta,.. :-\ :) :102:
Kaikki valta tekoälylle!