Keskustelu > Raamattupiirit

Raamattupiiri. Esterin kirja

<< < (4/5) > >>

karjalaisenkyösti:
Voisiko olla niin, että syy siihen, miksi kuningatar Vasti ei tullut kuningas Ahasveroksen luo, olla se, että häntä ei kiinnostanut tulla humalassa olevan kuninkaan ja muiden humalaisten ihailtavaksi?

karjalaisenkyösti:
3:6 ja 3:13.  Hamanista tulee erittäin selkeästi mieleen Hitler, joka tosin purki vihaansa muutamiin muihinkin kansanryhmiin sekä vähemmistöihin.
Kun Mordokai ei totellut kuninkaan kumartamismääräystä, Haaman suuttui tästä johtuen kaikille juutalaisille, vaikka muiden juutalaisten ei ainakaan tässä kerrottu suututtaneen häntä.

Tämä sama ominaisuus asuu muuten meissä itsekussakin, kenessä syvemmällä, kenessä vähemmän syvällä, mutta siellä se kuitenkin asuu ja saattaa milloin tahansa nostaa päätään liian korkealle. Kun koemme jonkun ryhmän edustajan kohdelleen meitä kaltoin, on meillä kiusaus suuttua koko ryhmälle tai kansalle.
Ja jos joku ei tätä huomaa, niin huomaa viimeistään silloin, kun joutuu riittävn paljon kaltoin kohdelluksi.

Tuli mieleeni ajatus, että jos vaikka joku pakolainen tulee Suomeen ja kokee täällä tulleensä kaltoin kohdelluksi, niin kyllä siinä taitaa olla kova kiusaus suuttua koko Suomen kansaan.
Jos jossain virastossa kokee kaltoin kohtelua, niin kyllä saattaa luottamus merkittävästi horjua koko virastoa kohtaan.
Jne.

Vaikea varmasti sanoa, että oliko Haman kovinkaan paljon meitä huonompi. Hänellä kuitenkin sattui olemaan enemmän valtaa ja näin olleen enemmän mahdollisuuksia tehdä pahaa.

karjalaisenkyösti:
Nopea lukija saattaisi ihmetellä, että miksi tuota juutalaisten tuhoksi tehtyä lakia ei yksinkertaisesti vain kumottu.
Näyttää siltä, että kyseisessä valtakunnassa oli sellainen laki, että tietyssä järjestyksessä annettuja lakeja ei voinut kumota.
Danielkin heitettiin leijonien luolaan, koska annettua lakia ei voitu kumota: kuningas olisi kyllä kumonnut lain, jos olisi voinut.

Kun lakia ei voi sellaisenaan kumota, aina voi tehdä uuden lain, joka ikäänkuin kumoaa ainakin osan tuosta edellisestä laista.

karjalaisenkyösti:
Erään raamatunlukijan oppaan mukaan Persian kuningas Kserkses eli Ahasveros, hallitsi 486-465 eKr, eli tapahtumat sijoittuvat tuolle ajalle.

Olavi Peltolan yhteenvetoa Esterin kirjasta:
http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/vt/vt4m.html

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 22.10.16 - klo:14:21 ---Erään raamatunlukijan oppaan mukaan Persian kuningas Kserkses eli Ahasveros, hallitsi 486-465 eKr, eli tapahtumat sijoittuvat tuolle ajalle.

Olavi Peltolan yhteenvetoa Esterin kirjasta:
http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/vt/vt4m.html

--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta