Miusta on mukava tehdä jouluksi ne vanhat perinteiset ruuat: kinkku, lanttu- ja porkkanalaatikko, rosolli, lasimestarin silli, graavi lohi, maksapasteija. Lisäksi pöydässä tietenkin on perunat, kinkkukastike, herneet, italiansalaatti, kurpitsapikkelsi, kotikalja, leipä. Kahvipöytään tortut, taatelikakku, piparit ja ässät.
Minusta on niin helppoa, kun vuosien varrella on tullut se rutiini ja mieluisat reseptit. Ei tarvitse pähkäillä, mitä tehdä ja mikä olisi hyvää.
Niin ja se lipeäkala meinasi unohtua. Se on tapaninpäivän ruokaa. Kun kinkkua ja laatikoita on syöty kaksi päivää, niin kyllä lipeäkala on tosi ihana herkku, vaikkakin se alunperin on ollut paaston ajan ruoka.
Lipeäkala yleensä jakaa porukan. Siitä joko pitää tai ei siedä. Meillä onneksi koko perhe on kaikkiruokaista ja kaikki tykkäävät lipeäkalasta paljon. Odotan aina joulun jälkeen, että lähikauppa laittaisi loput lipeäkalat tarjoukseen. Jos niin käy, herkukkelemme lipeäkalalla vielä joulun jälkeenkin.