Ostin jo vuosia sitten vanhanaikaisen valurautaisen pinnoitetun käsinveivattavan lihamyllyn.Se on todella hintansa hankkinut.Vaikka se on
suht pieni (suurempaa en jaksaisi veivatakaan )sillä on jauhettu kymmenet kilot hirvenlihaa ja samoin haukea.Se on mielestäni helppo puhdistaa sillä kaikki osat saa erilleen.En pane sitä astianpesukoneeseen.
Pilkon jauhettavat palat n. 3 x 3 cm.palasiksi ja jauhan kalat kahteen kertaan.
Kalapullat:0,5 ltr,jauhettua haukea,2 dl kermaa ,1 dl sulatettua voita,2 kananmunaa, 1 rkl vehnäjauhoja,1 rkl.perunajauhoja,2 tl suolaa ,vähän hienoa valkopippuria ja fenkolia jos tykkäät(älä laita paljon ).Vatkataan
massa kauhalla kiinteäksi ja paistetaan voissa(ei paljossa )kahden puolen n. 10 min (ei liian kuumassa )niin että ruskistuvat kauniisti.Pidän kannen alla
pannussa vielä n.10 -15 min.hautumassa.
Perunamuusi ja joku punajuurijuttu ja ruisleipä sopivat mielestäni.Ja mistä
nyt kukakin tykkää kalan kanssa.Kastike maun mukaan tarvittaessa.
Olen käyttänyt "sardiiniksi " myös särkiä,joita keväällä tarttuu verkkoihin.
Kuha on kyllä paras ja muikku.Ahven on mainio keittokala niinkuin kaikki
kalan ystävät tietävät.
Vähän flunssaisin terveisin Riitta